- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123338 üzenetére
Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, már kaptál választ arra a kérdésedre...
A fájlkezelőben a meghajtók duplikált megjelenítése nem újdonság, több verzió óta jelen van már, de szükség esetén kikapcsolható, ha valakinek annyira az kell.
-
válasz
SunMount3r #123338 üzenetére
External Drives Listed Twice (Duplicate) in File Explorer Navigation Pane
Van benne egy letölthető ZIP fájl, benne 2 darab REG fájllal. A hosszabb nevűt lefuttatod és gép restart és próba. Ha nem oldaná meg a dolgot, akkor meg az UNDO nevű reg fájlt futtasd és gép restart (ez csak visszaállítja a korábbi állapotot)
mzso
Szerintem ennél jobban már nem szívhatsz, Virtualbox vagy WMvare Player nem okozna ennyi gondot, de Te tudod...Geth
Nincs mit alátámasztani, nap, mint nap tapasztalom melóm során, hogy mire képes a W10, felsorolni is nehéz (kifogástalanul működő gépeken jelennek meg hibák egyik napról a másikra). W10 legnagyobb hülyesége/ellensége az idióta Update... És nem, nem lehet mindent letiltani, van amit akkor is felpakol, ha beledöglesz is...(csak vissza kellene állni a korábban megszokott update sémához, akkor a hozzám hasonló szakik se k... anyáznák a W10-t, meg az sem amortizálná le magát)
A W8.1 nagyságrendekkel stabilabb OS, csak hát ki kellett nyírni, mert stabil.
(Ryzen userek ne kapjanak frissítést, mert az MS szándékosan belemókoltak a frissítésbe, hogyha Ryzen CPU-t talál, akkor semmi update (tudom, meg lehet kerülni), AMD-t szorongassuk (meg minden gyártót), hogy tüntessék el a W8.1-es drivereket, ugy kb. mindenhez..., had ne soroljam), de azért a W7-hez maradjanak a driver-ek... -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123293 üzenetére
Csak önmagában a tálca színét alapesetben nem lehet külön változtatni, max. esetleg ezzel a regisrty módszerrel, vagy 3rd party programmal (példák).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #123258 üzenetére
Szóval erre nincs mód? A net-en keresgélve sem találtam, csak valami Classic Shell nevezetű progira való utalást, de én ilyenekkel nem akarok kísérletezni (és esetleg valami más hazavágni vele a Win10-ben)...
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123156 üzenetére
Mivel a termékkulcsnak az aktiváláshoz van köze, olyankor nyilván az fog megszűnni, lesz a rendszer deaktivált, nem az alapvető működése lesz teljesen letiltva, pláne hogy technikailag akár aktiválás nélkül is működhet némi korlátozással.
Azt meg szvsz kérdezd a kedves forgalmazótól/eladótól, hogy pontosan milyen licenc, termékkulcs, illetve biztosan OEM és nem-e MAK, ha az árából ítélve használt szoftver akkor megfelel-e ezen feltételeknek, probléma esetén biztosan érvényesíthető-e ennél is a garancia, + az online vásárlásnál meglévő 14 napos elállási jog, stb... Ha nem akarsz találgatni, meg utólag egy esetleges kellemetlen meglepit (példa), akkor számtalanszor le volt már írva itt, hogy elsődlegesen milyen forrásból kellene vásárolni (példa). Meg ez a biztosan jogtiszta-e, xy aktiválási problémák, utólag letiltották stb. is szinte mindig az ilyen olcsó termékkulcsoknál téma csak, nem véletlenül.Persze egyeseknek akár még így is megéri, ha csak a szimpla aktiválás a cél és jól bevásárolt az 1500-as termékkulcsokból, probléma esetén előhúz egy másikat (ami még működik), aztán kész.
-
válasz
"És mi történik/történhet még a telepített Windows-al, ha egy ilyen MAK kulcsot valamikor egyszer csak letiltanak? Vagy csak annyi, hogy deaktiválódik, de ugyan úgy használható marad?"
Ugyanúgy használható marad, ezért nem értem, miért van mindenki úgy bef@sva ettől. Biztos mer' olyan félelmetes hangzása van, annak, hogy "letiltás".
Minimális külalak korlátozással bármeddig használható a windows aktiválás nélkül is. Egyébként kevés letiltás, deaktiválás történik, szerintem az eladott mennyiség elhanyagolható százaléka. A mennyiségi liszenszek értékesítésének szabályozása sem egyértelmű. Az eu több ponton felülírta a ms belső szabályrendszerét, elég kusza az eu-ban a használtszoftverek szabályozása, így szerintem ezért (is) nem nagyon lép a ms. Meg valószínűleg nem áll érdekében tömegesen tiltani, hiszen minél többen használnak wint (még akár mak kulcsokkal is) annál jobb a ms-nak.
-
válasz
Pontosan.
-
válasz
Igen.
-
válasz
Ha MS letiltja a kulcsot/kulcsokat (minden jogalapja megvan hozzá), akkor vehetsz újat.
Amikor a nagyeszűek meghozták a használt szoftverek adásvételéről szóló törvényt, akkor buta módon a mennyiségi licences szoftverekre is alkalmazták, ami hiba volt.
Az MS belső üzletszabályzata (amibe nem fog senki belematatni, meg figyelmen kívül hagyni) kimondja (sok más mellett), hogy
1. Mennyiségi licenc csak 5 vagy az feletti mennyiség esetén vehető
2. Magánszemély nem vásárolhat mennyiségi licencetÉs itt a gond... A használt szoftverrel kereskedők nem egyben adják el a mennyiségi licenceket, hanem akár egyesével és magánszemélynek is.
Na ezért szankcionál az MS és "írtja" a VL kulcsokat.
Az már csak hab a tortán, hogy sok a féreg eladó (tisztelet a kivételnek) akik pl egy 10 gépes VL-t 10x ad el (100 emberkének), az eladó jó pénzt keres, viszont amikor az MS észreveszi, hogy túl sok az aktiválás, akkor egyben tiltja 10 db-os VL-t. A féreg eladó felszívódik, xarik bele, jó pénzt tett zsebre a 100 emberke meg elmehet melegebb éghajlatra...Természetesen ha használt szoftverekkel kereskedő cégnél vetted a kulcso(ka)t, akkor írhatsz nekik, szoktak adni újat/aktiválják stb. (Magánszemélyeknél is vannak tisztességes eladók, feléjük is jelezheted a gondod.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Akkor írsz egy szigorú levelet a boltnak akitől vetted, és remélhetőleg küldenek egy másik kulcsot. Volt már itt erre példa, letiltották és küldtek másikat de olyan is volt, hogy RETAIL kulcsot vett ami nem volt az (van ugye erre program amivel kiolvasható a licenc típusa) és akkor küldtek egy másikat (tehát az első kulcs is működött volna, csak nem volt RETAIL) és az már RETAIL volt.
Engem különösebben nem zavar a MAK vagy akármilyen kulcs is legyen 1500 Ft-ért belefér, de ha RETAIL-ként hirdették és te úgy vetted na akkor beszélünk ÁTBAXÁSRÓL. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123084 üzenetére
Pedig le van írva a lényeg, + a monitoros topikokban is volt már szó erről (példa).
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123075 üzenetére
Megnéztem az egyik laptopon, ott 60 helyett 59 Hz értéket mutat a gépház, jujj most mi lesz...
Ja, semmi, működik és használható ugyanúgy, ahogyan eddig is.
-
donmackó
addikt
válasz
SunMount3r #123079 üzenetére
Nekem 75.025 Hz-et ír pedig a monitor csak 75 Hz-re képes. Szerintem ez a win által mért, vagy a felrakott driver által megadott/mért érték. Szerintem nem mérvadó.
-
mattheus
őstag
válasz
SunMount3r #123077 üzenetére
En megneznem a monitort drivert is. Ha nincs felrakva, akkor azzal, ha mar fent van, akkor anelkul. Termeszetesen egy ujrainditas utan.
sajnos egyre tobbszor erzem azt, hogy segitseg helyett inkabb “frocsognek” az emberek.....
-
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #123075 üzenetére
Amíg minden jól működik, addig ilyeneket nem nézegetek, hanem használom a gépet, arra való.
-
válasz
SunMount3r #123061 üzenetére
-
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #123064 üzenetére
Nálam 60.000 Hz.
De mindegy, nem? -
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #123061 üzenetére
Ha csak egész számokban mutatná, ez is 60 Hz lenne.
Miért foglalkozol ilyesmivel? -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123040 üzenetére
Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, akkor nemrég már le volt írva külön neked, hogyan mennek a havi összesítő frissítések. Azaz amik újdonságok és hibajavítások most a 2004-es verziónál a július végén kiadott "D" körös KB4568831 számú opcionális frissítésben vannak, azok most augusztusban elérhetők lesznek a standard "B" körös (jövő hét kedd, 11.) frissítésnél is. + Az is le van írva, hogy nem feltétlen okoz gondot egy-egy választható frissítés (itt is többen telepítették már), vagy ha esetleg igen, akkor utólag van lehetőség eltávolítani, visszavonni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #123038 üzenetére
Próbáltad feltelepíteni azt a választható frissítést? Nekem attól megjavult a sleep. Legalábbis feltételezem, hogy attól javult meg.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122924 üzenetére
Hát a net-en össze-vissza olvasok mindenfélét róla:
1. Sok helyen írják, hogy ha a Windows úgy volt felinstallálva, hogy az ACPI 2.0 ki volt kapcsolva, akkor ha ezt utólag bekapcsolom a Windows nem is fog beboot-olni.2. Azt is írta valaki, hogy lehet, hogy beboot-ol a Windows és működik is ha utólag kapcsolom be az ACPI 2.0-át, de mivel úgy volt felinstallálva eredetileg, hogy közben a ACPI 2.0 még ki volt kapcsolva, nem fogja ennek a módnak a feature-jeit használni.
Ebben tegyen valaki rendet számomra legyenszíves!
Köszi!
-
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #122867 üzenetére
A megújult start menü kipróbálása miatt felraktam a választható frissítést.
Nem tudom, hogy van-e közé hozza, de ma szépen elment aludni a gép. Lehet, hogy nem ez volt az oka, hanem csak a restartwindows miatt jött helyre, ezt nem fogom tudni kideríteni.
Lényeg, hogy most alszik... :) -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #122865 üzenetére
Windows monthly security and quality updates overview
"A helyzet a hónap harmadik és negyedik hetében kezd bonyolódni, a cég ekkor adja ki a "C", illetve "D" körös, "opcionális" frissítéseket. Ezeket a Windows Update nem telepíti automatikusan, a csomagok nem biztonsági javításokat hoznak, hanem "egyéb újításokat", amelyeket a cég ezekkel a körökkel tesztel, mielőtt a patch keddi "B" frissítésben elérhetővé tenné." (forrás)
Ha nagyon biztosra akarsz menni, elkerülni az esetleges (nem feltétlen bekövetkező) bugokat, akkor a standard patch kedden kiadott "B" után nem telepíted a "C" és "D" körös összesítő frissítéseket. A Windows Update is csak opcionálisan ajánlja fel az utóbbiakat, mint pl. az aktuális 2004-es verziónál nemrég a KB4568831 számú frissítést.
Ha nem akarsz 1 hónapot várni a következő "B" frissítésig, hanem előtte kipróbálni az új fejlesztéseket, javításokat (pl. a nyomtatási problémára kiadott KB4567523 is ilyen) stb., akkor meg telepíted, ilyen egyszerű. Ha esetleg (nem feltétlen) gondot okozna, akkor szükség esetén eltávolítható az adott frissítés Windows 10 alól és a helyreállítási környezetbe (WinRE) bootolva egyaránt, bekapcsolt rendszer-visszaállítás esetén vissza lehet állni a frissítés előtti időpontra (mivel rendszerint létrejön a telepítése előtt visszaállítási pont), ha készült előtte rendszermentés, akkor ott van a mentés-visszaállítás lehetősége, stb. Nálam az utóbbiak adottak biztos ami biztos alapon, általában telepíteni szoktam a "C", "D" körös frissítéseket is, de eddig még nem nagyon volt gondom emiatt, kopp-kopp. -
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #122783 üzenetére
Nem csináltál semmit sem rosszul, szerintem valami el van b***va.
Mert ma nekem sem ment el 2 óra alatt alvásba, pedig 30 percre van állítva.Akkor fordulhatna elő, hogy nem megy alvásba, ha fut valami olyan program, ami nem engedi (pl. legegyszerűbb a VLC videó lejátszó). De nem hinném, hogy ez lenne a helyzet.
Korábban valamelyik Windows Insider verzióban volt ilyen hiba, hogy nem ment le alvásba, nem gondoltam volna, hogy ezt a feature-t valamikor a végleges (nem insider) verzióba is beépítik...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122779 üzenetére
Lehúztam még az egeret és a bill.-zetet is és LAN kábelt is a gépről (Wi-Fi meg nincs), mégsem hajlandó a világért se elmenni Sleep módba. Úgyhogy itt valami szoftveres dolog lesz. De mi? Tegnap előtt még teljesen jól működött a Sleep mód, most meg egyáltalán nem, új programot nem telepítettem és nem állítottam át semmit a rendszerben, egyszerűen érthetetlen.
-
Armagedown
őstag
válasz
SunMount3r #122780 üzenetére
Mindkettő fontos rendszerfolyamat
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122724 üzenetére
A Qbit-es Sleep probléma úgy látszik nem áll már fent (ki tudja miért, lehet egy reboot megoldotta). Viszont Az USB Selective Suspend-es kérdésemre tudna valaki valami biztosat írni?
-
DrDobos
őstag
válasz
SunMount3r #122737 üzenetére
Ezt is mondtam, de az ismerős ezt nem vallalta be :) hofokok amugy jok, de porog is a procihuto neki.
-
válasz
SunMount3r #122591 üzenetére
Köszi szépen!
Esetleg megbízható forrást a játékokhoz nem ismersz?
(gondolom ezek már ingyenesen elérhetőek)
szerk: közben találtam komplett emulátort játék elérhetőségekkel, még nem próbáltam: [link]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
SunMount3r #122525 üzenetére
Úgy lesz ahogy írod! (remélem)
Elnézést!
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #122502 üzenetére
1. Ha 2004-es verzióról van szó, akkor ott UEFI-s telepítésnél történt a rendszer számára fenntartott partíciók létrehozásnál módosítás, amiről már volt szó itt. Viszont az hirtelen nem rémlik, hogy legacy/CSM telepítésnél az eddig jellemző 5XX MB-os System Reserved partíció 50 MB-ra zsugorodott volna, pl. az ebből a cikkből vett screenshoton is 579 MB. Szóval érdekes...
A túl kis méretű System Reserved partíció esetleges hátránya az lehet, ami az alábbi bejegyzésben, valamint nemrég egy másik esetnél volt részletezve.2. Ha tényleg nincs hova menteni a D-ről az adatokat, hát akkor marad a manuális törölgetés, de az macerás és időigényes lesz, mint már említve volt... A HDD nélküli rendszerindítást meg igen, célszerű lenne kipróbálni, ahol ha nem okoz semmilyen gondot, akkor pláne mehet a törlés.
3. Ennek oka a már említett, fix útvonalra mutató Symlinks lesz, azokra kattintva azért "ugrik át" a C-n lévő, éppen futó Windows felhasználói mappáira. De ezzel különösebben nem kell foglalkozni, attól még lehet törölni a D tartalmát, illetve a rajta lévő Windows 7-et annak összes mappájával együtt. Meg ez ugye a 3rd party fájlkezelő (TC) miatt is van, mert ott megjelennek a Users + Documents and Settings rejtett és védett mappák, ellenben a Windows fájlkezelőjében alapértelmezetten nem, ott Felhasználók mappa lesz, némelyik mappát/almappát megfelelő jogosultság híján meg sem lehet nyitni, stb.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
SunMount3r #122512 üzenetére
Szia!
Az első mondatot hajtsd végre!
Vagyis az USBPW1-4 jumpert tedd 5 Voltos állásba a standby 5V helyett!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122506 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122505 üzenetére
A Sleep problémára közben rájöttem (részben): az volt az oka, hogy az előlapi USB portba dugtam át a Wireless bill.-zetem vevőjét, most, hogy visszadugtam hátra megint jó a Sleep mód. No ez is nagyon faxa, hogy akkor ha be van dugva valami az elülső USB portokba, akkor nem fog elmenni Sleep módba a gép... Erre valami megoldás?
-
válasz
SunMount3r #122502 üzenetére
3.
mert azok symlinkek, fix útvonalra mutatnak, c:\users\akármi. nem úgy vannak létrehozva, hogy "a melletted lévő mappában az akármit", hanem fixen c:\users\akármi
azt neki nem kell tudnia (honnan is tudná) hogy az a c:\ már nem az a c:\ -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #122493 üzenetére
Ha a disk 2 a jelenlegi rendszermeghajtó, azon az SSD-n van a Windows 10, akkor ránézésre megvannak ott a szükséges partíciók, az stimmel. Bár az 50 MB-os System Reserved partíció alapesetben elég kicsinek számít, hivatalosan 100 MB a minimum méret, amiről nemrég más esete kapcsán is volt szó.
Igen, elvileg megoldható, de egyrészt macerás, mivel windowsos rendszerfájlokról van szó. Másrészt a nagyon sok apró méretű fájl törlése elég lassan fog menni, ezért lenne célszerűbb és gyorsabb kapásból az egész partíciót formázni/törölni, előtte szükség esetén az adatokat lementeni. + Kipróbálni akár azt, amit más is írt, azaz lecsatolt HDD (disk 0) mellett indítani az SSD-ről a Windowst, aztán ha nincsen gond, nem hiányol semmit, akkor pláne mehet a HDD formázása/törlése.
-
válasz
SunMount3r #122484 üzenetére
ha ez fizikailag másik HDD, akkro kösd ki, indítsd el a géped és láthatod, hogy valami nyűglődik-e a hiányától vagy sem (egyébként valószínűleg nem fog)
utána formázd le a francba az egészet -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #122484 üzenetére
Ez normál esetben úgy megy, hogy a másik, már nem használt Windows rendszerpartícióját 1:1-ben törölni szokás, szükség esetén előtte lementve róla máshova a szükséges fájlokat, majd utána újraparticionálni, újraformázni, vagy kiterjesztéssel hozzáadni másik partícióhoz, stb. Vagyis nem fájlonként, mappánként, pláne hogy alapesetben jogosultságod sem lesz egyes rendszerfájlok, rendszermappák törléséhez... Sőt, pl. a másik Windows Users mappájának már a megnyitásához is megfelelő jogosultság, saját tulajdonba vétel kellhet, nemhogy a törléséhez. + Itt rengeteg apró méretű fájlról van szó, amik törlése nemhogy a telepített Windows, de még pl. WinPE / Linux Live alól is nyögvenyelősen megy. Szóval ha tényleg ez a célod, akkor sok sikert hozzá!
+ Normál esetben az "A" fizikai meghajtóra telepített Windowsnak nincs köze a "B" meghajtón lévő Windowshoz, vagyis lehet 1:1-ben törölni az utóbbit, ha már nem használják. Ha esetedben a C-n lévő felhasználói mappák utólag netán át lettek mozgatva a D-re, akkor az viszont más eset, de ezt nem ártana pontosan tudni. Meg ha a nem megfelelő telepítés miatt a rendszer számára fenntartott kicsi partíciók a másik fizikai lemezre kerültek (példa), az szokott még gondot okozni, de screenshot nem lett mellékelve a lemezkezelőről és a partíciók elhelyezkedéséről. -
qdak
addikt
válasz
SunMount3r #122390 üzenetére
Okés, 7 DB az már szép
-
Male
nagyúr
válasz
Attól, hogy több vinyó, nem kell külön lennie, be tudod tenni egy könyvtár struktúrába... az NTFS tud olyat, hogy a meghajtónak nem betűjelet adsz, hanem egyszerűen egy könyvtárba becsatolod egy meglévő meghajtón (lemezkezelőben, a meghajtó betűjelét ha megpróbálod lecserélni, ott tudod megadni ezt).... kb a Linuxos módszer megfelelője.
A link is működik meghajtók között is, pontosabban a directory junction megy... nekem is így van pár könyvtár amit ki akartam tenni egy másik SSD-re. (bár én mindig FAR Managerrel csinálom, ALT + F6...) -
törölt tag
válasz
SunMount3r #122389 üzenetére
Nekem igazából annyi kell, hogy a tálcán jelenjen meg a cpu hőmérséklet, load meg memóriahasználat számokkal (ne kis villogó pöttyként meg grafikonon meg mittomén). Illetve a hálózati forgalom szintén, erre egy másik program kellett, most nem emlékszem a nevére, de pár KB-os githubos cucc (ez utóbbi nem is futott amúgy, amikor néztem legutóbb a HDD felpörgetést).
-
sandró60
addikt
válasz
Tápegység-akkumulátor?
Nekem anno a Fujitsu Esprimo-nál volt ilyen gondom. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122365 üzenetére
No találtam rá egy (fél) megoldás félét: A Computer ablakban Network Location hozzáadásával is be lehet rakni a megosztásokat, de ugyan úgy csak mappánként külön. Ekkor csináltam azt, hogy létrehoztam egy helyi mappát, azt beraktam a Kedvencek közé és a fentiek szerint hozzáadott mappákat egyesével bemásoltam oda. Így egy mappában, egyben látszik az összes megosztás. A baj, hogy nem minden program látja a "Kedvencek" menüt, a legtöbb igen, amik a Win File böngészőjét nyitják meg ilyenkor, de aminek saját "böngésző rendszere" van (pl. JRiver) az nem. Külön-külön a Hálózati meghatókat és a most említett Hálózati helyeket látja, de ugye én ezt máshogy szeretném.
(#122367) Geth : A Symlink-ekre már találtam dolgokat ( [link] , [link] ), de még egyelőre túl kínai nekem, hogy azt amit én akarok hogyan is lehetne ezzel pontosan.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #122365 üzenetére
Én erre használok dfs-t, de itt a megosztás linuxon csücsül, nem tudom hogy sima (nem Server) Winnél ez opció-e.
Symlinkek a megosztás alatt? Nem próbáltam, lásd előző mondat. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122362 üzenetére
A "hálózati meghajtó felcsatolás" jó lenne, de minden egyes megosztott könyvtárat külön-külön meghajtóhoz kell felcsatolni. Nincs olyan megoldás, hogy az összes megosztott könyvtárát a másik gépnek, egy meghajtó (vagy akármicsoda, elérési út, stb...) alá lehessen egyben felcsatolni? Hogyha azt megnyitom, akkor szépen kilistázza őket egymás alá, mint ahogy az a Network rész alatt szokott lenni?
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #122358 üzenetére
Nálam nem, gépen hibát jelez!
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #122355 üzenetére
Az a baj, hogy sok minden már nem úgy van ahogy nálam.
Amit annó néztem videón sem: 1:53 Olyan, hogy "mindenki" nincs!
Először próbáltam kikeresni, begépelni, hibát jelez
Amit meg te linkeltél még több a változó! -
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #122343 üzenetére
Ez túlon túl macerás és időigényes!
Egyszerűbb nincs? -
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #122352 üzenetére
Ő is kattint hozzá.... az elmentett elérésre (vagy auto lefuttatja indulásnál ezt). Legalábbis ha jól olvastam.
-
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #122349 üzenetére
Win 7 ezt játsza... olyan, mintha elfelejtene bejelentkezni rá, nem is nézi meg, hogy van-e a hálózaton gép ( hiába mész rá a hálózati gépek részre, csak végigmegy a csík, de nem csinál semmit úgy tűnik )... ha direktben el akarod érni, IP alapon a megosztást, na akkor hajlandó bejelentkezni rá, és onnantól jó. (Nekem így volt hálózaton a Thunderbird profil, mindig végig kellett nyomni a kiikszlet hálózati meghajtókat indulás után, és akkortól mentek, rájött, hogy vannak... ha csak indítottam a Thunderbird-öt, azt mondta, hogy nincs ilyen meghajtó...)
Szerk: amiért írom, hogy ez a Win7 hülyesége, nem a 10-en múlik (Nekem Win Server volt a másik fél, ugyan ezt csinálja. ...ja, igen Linuxról, Androidról az is látszott rendben egyből mindig.) -
qdak
addikt
válasz
SunMount3r #122349 üzenetére
Régebben nekem is Eset volt fent minden gépen, nem volt gond vele, működött a megosztás, még a zsarolóvírust is hagyta futni...
Nekem a 2004 es verzió van, de én is hagyom frissülni. Ha gondolod nyomok egy képet a W10 Services-ről is
-
qdak
addikt
válasz
SunMount3r #122289 üzenetére
Win 7 alatt ezek futnak nekem.
Hozzáteszem, nekem W10 alatt a céges megosztott könyvtáram is úgy működik, hogy van 1 parancsikonom, amiben bent van a megosztott mappa elérése, vagy arra kattintok, vagy a TC ben elmentett Z meghajtóra, ami szintén az elérést menti el és utána oké a dolog.
Ha nagyon zavar, tegyél te is egy parancsikont, vagy 1 batch file az indítóba, ami autómatán felcsatolja. -
jokeph
nagyúr
válasz
SunMount3r #122336 üzenetére
T5670-el W7x64-et használtam, simán ment, csakúgy mint a GMA X3100-as Intel IGP.
T4300 -al szintén kell menjen az x64-es OS, W10 is.
GMA X4500-as Intel IGP kérdőjeles, hivatalos driver nincs, max. talán valami moddolt cucc akadhat hozzá.(#122341: Pontatlanul fogalmaztam, W10 x64 alá gondoltam az IGP driver problémát.
Megér egy próbát a Wx64 driver persze, de nem tuti s siker, ki kell próbálni. -
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #122330 üzenetére
-
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #122327 üzenetére
Nekem T2500-al megy a 2004-es verzió is, persze a 32 bites, hiszen az még 32 bites proci volt.... ha ez az infó segít neked esetleg
-
válasz
SunMount3r #122314 üzenetére
"azt hiszem a PAE-t nem támogatja, de hátha mégis felmenne rá."
Hinni vasárnaponként a templomban kell, itt mérni szokás..
a coreinfo.exe vel. De a pae még a régi procikban is elég elterjedt funkció. -
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #122314 üzenetére
Passz, HP noti, T8500 vagy valami hasonó C2D proci van benne (nekem is van egy még régebbi 2007 nyári modell notim amin a 1909-es build figyel, T7250-es proci, 8600M-GT VGA, és 3GB RAM a VGA 256MB-ot ebből csíp le.)
MSI GX 700 MegaBook -
kugli
aktív tag
válasz
SunMount3r #122308 üzenetére
SunMount3r, csicso82 , Fire/SOUL/CD Köszönöm a tanácsokat!
-
qdak
addikt
válasz
SunMount3r #122267 üzenetére
Mikor a W7 gépről a W10 megosztásra kattintok, van, hogy gondolkodik 10-20mp et, aztán oké, bár nálam a W10 a 24/7 es.
Ha nem látja a gépet próbáld meg :
Win+r
\\szerverip( a saját megosztásait továbbra is eléri) Itt mire gondolsz ?
Az SMB v1 természetesen be van kapcsolva a Win10-es gépen.
Nálam nincs, csak az smb direct van. -
attiati
veterán
válasz
SunMount3r #122221 üzenetére
tök más a monitor is és a régi monitor is hasonlót produkált (kábel is más)
megnézem azért a programot, amit írtál, köszi
-
attiati
veterán
válasz
SunMount3r #122208 üzenetére
kettő eset szokott lenni
Csak a monitor megy alvóra (és a gép éber): ilyenkor egér/bill felébreszti az esetek 90%-ában a monitort. De 10%-ban nem és nem értem miért?. Régi gépemnél is ez volt, de azóta már mindent lecseréltem. Más a videókártya, más a monitor, más az oprendszer.
Másik eset: hogy gép is alvóra megy, ilyenkor csak a főkapcsolóval lehet ébreszteni. Bill/egérre nem reagál.
"Ezt a részt nem nagyon értem."
Ilyenkor felébreszti a gépet. A monitor is bekapcsol, végigpróbálja a bemeneti jeleket (dvi, displayport, automata) és úgy érzékeli, hogy nincs jel, ezért no signal felirat jelenik meg és újra alvóra megy.mpo: van ott alvó állapot is. Ezek szerint mégsincs kikapcsolva.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #122192 üzenetére
Volt már erről szó itt többször, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ha 2004-es verziót használsz, akkor annál eleve fennáll ez a probléma, ami eddig még nem került javításra, de vélhetően előbb-utóbb fogják.
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #122192 üzenetére
Ki lett már tárgyalva többször rendesen lefut ellenőriz stb. de a felület úgy írja, hogy nem futott, ennyi.
-
Ablakos
őstag
válasz
SunMount3r #122177 üzenetére
Lehet, nem véletlen rejtett a folder és ilyen spéci a permission rajta.
De majd az igazi szakemberek megmondják a megoldást. (vagy nem)
-
Ablakos
őstag
válasz
SunMount3r #122166 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #122166 üzenetére
-
qdak
addikt
válasz
SunMount3r #122129 üzenetére
Töröltem, semmi károm nem származott belőle.
Win+R
compmgmt.msc
Rendszereszközök
Megosztott mappák
Megosztások
Itt megtudod nézni mik vannak még megosztva, én spec. innen használom a megosztást is.
(#122086) SunMount3r Szét szedni nem tudod, hogy a megosztott mappákba, csak az kerüljön, amit meg is osztasz?
Ha mindenképp a megosztott mappán belűl akarsz olyant amit nem akarsz megosztani, tennék rá egy felhasználó korlátot, hogy csak xy adminból látszódjon. -
válasz
SunMount3r #122093 üzenetére
Nem próbáltam, de elvileg ez kell hozzá. Ha nem megy, akkor valszeg csak server verzióval jó.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #122129 üzenetére
Tippre a Network and Sharing Center | Advanced sharing settings alatt a public folder sharing miatt.
Normális működés, egyszerűsíti a megosztások létrehozását a felhasználói fiók alól úgy, hogy egyetlen megosztást hoz létre (Users) és ez alatt már elég az NTFS-sel megoldani az acl-t.
(A megosztási jogosultság mellett stimmelnie kell az NTFS jogosultságnak is, hogy a tulajon kívül más is pl. be tudjon lépni a konkrét könyvtárba.)
Kikapcsolhatod, ha nem használod.Fun fact: ha újrahúzod a rendszert, a kiosztott megosztási jogosultságok elvesznek, de az NTFS jogosultságok megmaradnak, így könnyebben visszaállítható egy komplexebb jogosultsági hierarchia. Persze ha nem NTFS-sel volt megoldva az acl logika, hanem pont hogy megosztási jogokkal, akkor egy ilyen szituban az ment a levesbe.
-
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #122093 üzenetére
Ha nem gond, hogy a mappák nevét látják, akkor egyszerűen az NTFS jogosultságokkal is letilthatod őket azokról... (legalábbis úgy rémlik, ilyenkor, ha elveszed az olvasási jogot is azokról a mappákról, attól még a nevüket látják, csak belelépni nem tudnak)
-
hhgygy
senior tag
válasz
SunMount3r #122086 üzenetére
Ez sima logika: a főmappát NEM osztod meg, csak a szükséges almappákat
-
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #121994 üzenetére
A lejátszóról beszéltem, nyilván az OS ismeri ezeket az adatokat, és vándorolhat is kifelé.
"Ez kb. azt jelentené, hogy BÁRMI ami a gépeden van/történik/csinálsz simán leszívott adat lehet bármikor/bármire nekik. "
Ezen ne lepődj meg... amíg a netre van kötve, ez így van. -
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #121964 üzenetére
Ja, hogy ő nem a neten nézte a filmet korábban... okés, ezt félreértetem akkor.
Könnyű megnézni: ha a lejátszója ki van engedve a tűzfalon, akkor küldözgethetett ezt-azt... ha nincs, akkor nem. -
Zοltta
senior tag
válasz
SunMount3r #121972 üzenetére
Én Laudától halottam ilyet elsőnek, mást nem nagyon tudok ,hogy mitől lehet
-
qdak
addikt
válasz
SunMount3r #121894 üzenetére
Privátban küldöm
-
Male
nagyúr
válasz
SunMount3r #121883 üzenetére
Sima Microsoft távoli asztal... beépített, IP-t fixáld be a helyi hálón, hogy simán menjen. Win7-nél úgy emlékszem külön engedélyezni kell a távoli vezérlést ( csak első találat, de gondolom jól mutatja )... ingyenes is, és a legtakarékosabb, én úgy tapasztaltam. Cserébe "kidobja" a Win7-en bent lévő embert, tehát ha valaki ott ül előtte, akkor nézheti a kijelentkezett képernyőt. Ha ez gond, akkor TeamViewer, otthonra ingyenes elvileg (gyakorlatilag sok idő után már kidobál), de jobban terheli a gépet.
-
válasz
SunMount3r #121877 üzenetére
Beállításfüggő.
Pl. nálam a C csak C, minden letöltés, hivatkozás, képek mappa videók . Apa mappa, Asszonyé stb. át van irányítva az F: ADAT meghajtóra ami egy fizikailag is külön HDD.
Az összes még használatos portable programom linkje az M:Mindenes meghajtóra mutat.
Nálam erősen megborulna minden ha átnevezném a meghajtó betújeleket.
Nálad passz. -
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #121877 üzenetére
Semmi, ha van rajta program annak lenne baja vagy ha torrent oda megy és nincs átnevezve akkor az is hibár futna de azt is pikk-pakk lehet módosítani.
-
válasz
SunMount3r #121824 üzenetére
Ez nem uefi-hez hanem AHCI-hez tartozó fícsör, ami régebbi gépekben is van.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #121623 üzenetére
Irfanview-t én se használtam 15-20 éve, sokaknál megmaradt örök darabnak mint a VLC... most ImageGlass a képnézőm, videókra mpv (a Splash Player még jó lenne, csak kevés opció) az mpv tetszik minimalista mégis okos, tiszta nosztalgia a config fájlt szerkeszteni
Win10 Film&TV, Groove Music mentek a kukába, desktopon nagyon fapados abandonware a legtöbb tabletre csinált gyári UWP app.
-
válasz
SunMount3r #121628 üzenetére
Ha van facebookod stb, és kint vagy a neten.... innentől Szerintem felesleges ezzel foglalkozni.
-
Armagedown
őstag
válasz
SunMount3r #121628 üzenetére
A Csoportházirendben minimálisra lehet állítani az Enterprise verzióban, ugyanott a Cortana és a hibajelentés is tiltható.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #121612 üzenetére
Vsz az utóbbi, meg inkább a Win32-es alkalmazások használata a cél. De itt pont az a lényeg, hogy ha nem akarja használni a user az egyes UWP alkalmazásokat, akkor nem használja, gépházban is letiltható a háttérben futtatásuk, lehet telepíteni és beállítani helyettük Win32-es programot alapértelmezettként, aztán kész, nem feltétlen kell erővel minden UWP appot kapásból ledózerolni. Úgy meg pláne, hogy pl. a gépház, Store, számológép stb. is UWP.
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #121612 üzenetére
Egyszerűen nem tetszenek és van rá egy szép parancssoros eltávolítási opció amivel élek.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
SunMount3r #121176 üzenetére
Szia, volt ilyen lapom és nem tudja az UEFI-t, sok hátrányát nem fogod érezni a hiányának.
-
válasz
SunMount3r #121183 üzenetére
Az uefi 8 éve jelent meg a win8 képességeinek kihasználásához. Nyilván hogy a 12 éves lap nem ismeri. Így azon kérdésednek sincs értelme, hogy mit vesztesz azon lapon vele/nélküle.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #121183 üzenetére
Ilyen régi alaplap nem valószínű, hogy UEFI-s lenne, a hardvergyártó weboldalán sem találni erre utalást. Meg főleg normál, asztali PC-s (nem laptop) alaplapoknál általában ilyen csicsás szokott lenni az UEFI BIOS grafikus felülete, ellenben ha ilyen puritán megjelenésű, akkor az utóbbi is legacy BIOS-ra utalhat, + ha egyáltalán nincsen a menüjében UEFI-s funkcióhoz köthető bejegyzés.
Vagyis lásd újfent az előző válaszban leírtakat. -
válasz
Az a kérdésed hogy van-e bármilyen hátránya egy 12 éves gépnek egy idei gyártású korszerű géphez képest..?
Igen. Van.
-
King Unique
titán
válasz
Ha nem támogatja az alaplapod az UEFI-t, akkor telepíted a Windows 10-et BIOS/MBR mód szerint, nem kötelező az UEFI/GPT, ilyen egyszerű. Az legacy/CSM és UEFI módok összehasonlításáról, az utóbbi előnyeiről nem olyan régen volt szó itt a topikban. De ha az alaplapod eleve csak legacy BIOS-os, akkor ez nyilván nem téma és okafogyottá válik a kérdés, hacsak nem akarsz helyette másikat, UEFI BIOS-os alaplapot venni és használni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #120111 üzenetére
Videókártyád van?
Mert az én E5400-as gépemben egy Intel G41 chipsetbe integrált alaplapi VGA vezérlő volt, ami kábé a desktopot tudta elvinni, de már a 720p-s YT videók is beszaggattak vele, mert hardveres gyorsítás az kb sehol nem volt rajta.
És emiatt nagyjából használhatatlan manapság egy ilyen gép, mert a benne lévő 2 processzormagot teljes egészében felemészti az alap windows funkciók, a desktop, és a böngésző kiszolgálása. Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom. Legrosszabb Ubuntu Linuxxal volt, ott volt olyan, hogy hosszú másodpercekre megállt még az egérkurzor is. -
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #120109 üzenetére
NX, PAE, SSE2
Én úgy emlékszem, hogy ezek a követelmények nem a w10, hanem a w8.1 valamelyik frissítésénél jelentek meg. Illetve, mintha csak az NX lett volna az új követelmény.
De én korábban próbáltam w10-t telepíteni Core2duo E5400 CPU-ra, gond nélkül felment, meg a 64 bites is.Ha jól látom, T4300-rol van szó, és az Intel honlapja azt írja, ez a proci támogatja az NX-t, szóval hajrá :)
[link] -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #119580 üzenetére
Visszatérve erre a kérdésre: szerencsére rosszul emlékeztem és már 2x2GB RAM van a gépben, tehát az tuti elég lenne. Viszont kibővíteném a Win10 vs Win7-es kérdésemet azzal, hogy játékok alatt melyikkel járnék jobban? Nyilván nem mai, hanem régebbi játékokról van szó, amik még futottak (elindultak) ezen a gépen. A VGA-hoz (9800GT) van Win10-es driver, valami 2016-os, ami azokhoz a játékokhoz biztos megfelelne.
(#119598) King Unique: Ezeket is tudtam persze, de nem lehet egyértelműen kiigazodni az infók között, mert van ami meg azt sugallja, hogy a Win10-nek csak valami elég régi verziója menne fel ezzel a procival és csak az NX, PAE, SSE2 nem lenne az újabbakhoz elég. Amit amúgy lecsekkoltam coreinfo-val és tudja mindet a proci.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #119566 üzenetére
Mivel a W7 egy 10+ éves legacy és már EOL OS, azért ilyen szempontból a modern és aktívan támogatott W10 nyilván ajánlottabb. Viszont ha annyira régi és ergya a hardver, akkor nem nagyon lesz gyorsabb, + azt sem árt lecsekkolni, hogy telepíthető-e rá egyáltalán. Bár ha annál újabb és erősebb hardver, mint ami nemrég egy másik esetnél volt, akkor lehet esély a futtatásra. + Ha van rá lehetőség, akkor a RAM-ot célszerű bővíteni legalább 4 GB-ra, a tetű lassú HDD - amivel amúgy W7,8.1,10 egyaránt lassúcska - helyett meg SSD-t használni rendszermeghajtónak.
-
válasz
SunMount3r #119580 üzenetére
Akkor azt nem bántanám addig a még nem látom, hogy megy ssd és a 2x1gb rammal.
-
worxland
addikt
válasz
Win10. Apám gépe (Core 2 Quad, 2 giga RAM) teljesen jól működik vele - természetesen SSD-vel.
-
válasz
SunMount3r #119571 üzenetére
Szia. Kellene a gép típusa, illetve paraméterei. Bármelyik rendszer gyorsabb ssd-vel, mint hdd-vel. Illetve elég bele pl 1gb ram és 32bit oprendszer. Az hogy 3 vagy 4gb (itt 64 bites os kell) ram van benne az nem oszt nem szoroz, a win10 jól gazdálkodik. Azért tegyél bele ramot, mert így dualba fog menni, azaz a ram és cpu közt dupla sávszél lesz. Rengeteg gyengébb gépet (pl core2duo/ddr2, vagy alattiak) így csináltam meg, ha nagyon nem akartak ujat venni. De ssd az kell, a ram “csak” a dual mód miatt.
szerk:
arra simán felmegy.
mire lesz használva? -
törölt tag
válasz
SunMount3r #119577 üzenetére
Egy másik topicban még nem T4300 volt a CPU?
-
jokeph
nagyúr
válasz
SunMount3r #119568 üzenetére
Üdv !
Milyen gépről van szó ?
+2 GB ram mindegyikhez (W7/W10) erősen ajánlott, csakúgy mint az SSD. -
Cs1csó
titán
válasz
Tehetnél egy próbát - ha ugye a Windows-os vonalon akarsz maradni - a legfrissebb 2004-es Windows 10 build-del, hátha.
-
Armagedown
őstag
válasz
SunMount3r #119571 üzenetére
Igen, tapasztalataim szerint lassabb a Win10 merevlemezzel, mint a 7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest