- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
andaman
tag
válasz
svgyula #140867 üzenetére
Egy jó minőségű üveggömb: [link]
A gyors indítás engedélyezve volt (ajánlott)
A kritikus üzenetek: "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása." megszűntek a gyors indítás letiltása után. -
-
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #140624 üzenetére
Parancsolsz? Arról én nem tehetek, hogy egyesek olyan témákat ragoznak itt újra és újra, ami már kb. 100x ki lett tárgyalva és nem képesek visszaolvasni, rákeresni, hanem újra el kell itt magyarázni.
Mármint azt akartad írni, hogy a tied lehet az és neked lehet olyan kényszered, ha már egyre többször olvasni itt esetedben szakmai tévedésekkel, pontatlanságokkal teli hsz-eket, mint pl. a legutóbbi is licencelés-aktiválás témában, + most a telepítési azonosító fogalmának hiánya meg hogy nyilván helyi fióknál is lehet digitális licenc... -
válasz
svgyula #140624 üzenetére
Csak próbáltam felhívni a használt alaplapot eladók és vásárlók figyelmét a fentiekből eredő következményekre. Ha megértik.
Eladóknál: ha hamarabb adja el a lapot mint ahogy az új lapjára áthelyezné a win licenszét a fiókon keresztül gyorsan és egyszerűen (online), akkor számíthat hosszadalmas telefonos eljárásra ahol az ügyfélszolgálatos jóindulatára lesz utalva.
Vevőknék: lehet kapnak ingyen egy win licenszet. Csak próbálják ki hogy az előző tulaj mit használt (home vagy pro-t) és vegyék gyorsan tulajdonba (fiókjukba).. -
King Unique
titán
válasz
svgyula #140601 üzenetére
Lásd digitális licenc a hardverazonosító alapján ami a Microsoft aktiválószerverén van eltárolva és már több százszor le lett itt írva, semmi köze ahhoz amire célzol, vagyis Windowszal előtelepített PC-knél a BIOS/UEFI OEM Key megoldáshoz ami kizárólag csak az utóbbiaknál van...
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
svgyula #140536 üzenetére
"Az ilyen hardverhiba nem midig jelentkezik. Jellemzően valamilyen hőmérséklet változásra ugrik be. Nagyon nehéz kiszűrni, ezért írtam a modul cserét és a tisztítást."
Egyébként ilyen jellegű RAM hiba esetén nem kellene a számítógépnek már elinduláskor sípolnia, hogy baj van?
-
válasz
svgyula #140325 üzenetére
Nem, nem és nem.
3 hónap alatt minden a neten fellelhetőt megpróbáltunk.
Amit videót linkeltél, arra írtam hogy 2 hétig volt rövidrezárt bios elem csatlakozóval az alaplap és eredménytelenül. Valamint túl vagyok az összes netes taácson, pl. bekapcsoló gomb 10 másodpercig, bekepcsoló gomb+táp telvétele, ráadása, ezek bios elemmel, anélkül stb.Amit most veled futok köröket, azt megfutottam 4 magyar és 15 külföldi fórumon és ott megértették hogy egy flash epromot nem lehet törölni ha elveszed a tápot. Akkor az ssd-k is mindent elfelejtenének.
"Ez neked nem sikerült és rátettél egy nem hozzá való firmware-t"
Nem, nem. Nem az alaplapi IC-be írtuk a firmet hanem lett véve sz ugynolyan 8 lábú IC, konkrétan egy W25Q64FV (64M-bit) Serial Flash memory. Ez sose felejt, milyen txt fog belőle eltűnni ha elveszem a t ápját?
A művelet nem az eredeti IC újraflesselésével történt hanem lett véve egy ugynilyen IC, ráment a firm (csak az nem pont erre való de a sajátja sehol nincs, hetekig kerestük, az internet legsötétebb orosz oldalain is csak utalások vannk), majd ki lett alakítva egy repülővezetékes 8 lábú tüskesoros aljzat és ebbe 2 másodperc alatt lehet cserélni a régi és az új IC-t.
Volt hogy két napig a régi IC a fiókba pihent, az alaplaptól, bios elemtől 2 méter távolságba. Akkor hogyhogy nem felejtett? Ha a Te logikádat erőltetjük?Mindegy nem offolok tovább mert más megértette és elengedte ezt a témát csak téged próbállak meggyőzni hogy itt a táp elvétele nem megoldás.
Jelenleg UEFI firm turkáló programokkal próbáljuk a régi IC-ből lementett dumpot kicsomagolni hátha sikerül megtaláni az a sort amit átrva, majd visszatöltve a firmet, visszakapcsol az USB.
Csak jelenleg az eredmény nulla, ki se lehet nagyon csomagolni, és minden hex-be meg értelmezhetetlen formátumokba jön le a kicsomagló szoftverekről.
Ami érthető mert a .bin fájlhoz kéne egy cue is ami megmondja hogy bitre hol kezdőnek a partíciók és a bennük lévő tartalom. -
válasz
svgyula #140307 üzenetére
Szia! Köszi a tanácsokat! Próbálom értelmezni - nézzétek el nekem, mert kezd kikészíteni ez a dolog is (több probléma egyidejű fennállása van jelenleg, a PC kívül is, mármint nem csak a PC rossz jelenleg az életemben, na mind1).
A hangkártya ugye benne van a gépbe. Onnan indul a hang az Erősítő irányába, osztódik és az erősítetlen jel visszatér aztán becsatlakozik középen az aktív mélynyomóba.
Az erősítő tehát nem a PC-n belül van, hanem kívül. Egy önálló, hibátlan stereo asztali erősítő. Ez a sercegő hiba kizárólag az új gépben keletkezik, 17éve van valamelyen erősítő vagy hangrendszer valamint öt különböző gép is megfordult ez idő alatt és soha semmi gond nem volt.
Annyit kérdeznék tehát, hogy ezeket az erősítetlen kábeleket, amiknek jelenlegi állapotukban 99% semmi baj nincs, most az új gép kedvéért hogy árnyékolom és hogy szűröm? A másik, nem tudom hogy ez a sercegés ahogy keletkezik, az hosszú távon árt, vagy nem árt a gépnek? Mert ha fáj a fejem akkor bevehetem ugyan a fájdalomcsillapítót, de ha pl. a szemem miatt fáj akkor mégiscsak előnyösebb adott esetben kivizsgálni és szemüveget venni.
Jövő héten viszem vissza és kb. látom előre, hogy alaplap vagy táp csere lesz amit vagy meg kell várni amíg ott marad napokig, vagy hibafeltárás után hazahozom és amint beérkezett a cseredarab visszaviszem átépítésre + tesztelésre. És mivel egyből sikerült nem olcsó de márkás szart venni, minden esély megvan arra hogy az új is szar lesz.
Most ott vagyok ha tudnám örök-életű lenne a lerakott gép, szó nélkül visszaraknám, átpakolnám az új gépből csak a drive-okat, vennék bele 16GB memóriát és húzza bele a farkát a modern sercegő sistergő szarjába és soha többet nem vennék új PC-t.
Én, aki mindvégig azt vallotta hogy a PC-n kell játszani meg mindent is csinálni, a konzol kb. kulcstartónak való, jelenleg hányok legalább is az új épített asztali géptől.
Bocs, de ennek most ki kellett jönnie.
-
-
-
válasz
svgyula #139253 üzenetére
Hova dugom az antennát... ez aranyos, ez ma mindent vitt!
15 éve tévézek PC-n, ennyit nézz már ki belőlem.
Tuner jó, egy mindentudó tunerem van(analog tv, fm radio, DAB radio, DVB-t-s-c, composite+svhs). A jel megfelelő.
2 szoftverrel is bejön az 50 kábel tv adó.
Csak mind a 2 valamiért sz...ar, az egyiket , az Avermedia gyári szoftverét nem bírja a szutyok pc, 10 másodperc egy csatornaváltás, a másik kifagy a 8-10. csatornaváltás után (Chris TV).
Ugyanezen a szutyok 2 magos gyenge vason a földi DVB t(Mindig TV)ökéletes ha átdugom az antennát és elindítom a Smart DVB szoftvert.
Nem kell neki a gyári szoftver, ugyanezzel a tunerral másik 2 pc-n tökéletes a DVB-t-c, több külső 3rd party dvb szoftverrel is. Csak azok (Smart DVB, DVB Viewer) nem tudnak analóg adókat kezelni, érthetően.
De ne itt offoljunk, ha gondolod privibe segíts. -
Abrion
senior tag
válasz
svgyula #138475 üzenetére
most tényleg foglalkozzak velek? pont ugyan azt a sablont íród mit az aki irt nekem steamen, pont ugyan azt irtad, te ugye egy 90 években létrehozott bot fejlődése vagy?
tudod az az bot aki azt mondta, tartsa a vonalat.
Már 1x leírtam A JÁTÉK ELINDUL WIN10 allol, CSAK STEAM ALLOL OMLIK ÖSSZE.
egy normális ember felfogja hogy a steam hibásan indítja el a játékot. -
válasz
svgyula #138475 üzenetére
Támogatom a gondolatmeneted,
én is matuzsálemekkel (régi Mario, meg a hőskori játékok) vagy egy Xp-n vagy w7-en nosztalgiázok, vagy érdekes módon a 90%-uk tökéletesen fut Linuxon Wine alatt.
Sajnos a PSX emulátoromat se szereti a W10 viszont egy 12 éves Nvidia kártyás kis nosztalgia pc W7-el hibátlan erre a célra. -
Geth
veterán
válasz
svgyula #137441 üzenetére
Ha Te úgy tennél el 20 évre adatokat saját adathordozóra, hogy a 20 év alatt egyszer sem nyúlsz hozzájuk, nem migrálod át másik technológiára (amíg még van olvasó hozzá), akkor valóban inkább papirozzál
.
Nem is tudtam hogy az új SSD-k ilyen gagyik, hogy elhasználódástól teljesen függetlenül 5-6 év és kuka
-
Snike
aktív tag
válasz
svgyula #136911 üzenetére
svgyula, UHHH és Doky586!
Megoldódott a hiba!
A következőt tettem:
Vissza tettem az elöző win 10 buildet!
Úgy gondoltam, hogy a billentyűzetet/USB hibát egyszerűbb javítani mint a letöltésvezérlőt.
A hiba neve:
hid keyboard error 39A megoldás:
- regeditben rendszergazdaként rá kellett keresnem a "kbdclass" szócskára.
- ahol "UpperFilters" ként az érték feltűnt ott az értéket át kellett írnom, úgy hogy csak a "kbdclass" szerepeljen! minden mást elötte és utána kitöröltem.
- újrainditottam a gépet és megjavult a billenytüzetem.regedit címe nálam:
"Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318}"A blog címe ahol a megoldást találtam:
https://blog.ryantadams.com/2008/01/18/keyboard-not-working-due-to-missing-or-corrupt-drivers-code-39/Köszönöm a tippeket!
Végre újra növeszthetem a hajam! -
Vistaboy
veterán
válasz
svgyula #136812 üzenetére
Szia. Igen, asztali (adatlapomon a konfig), és attól eltekintve, hogy lassan tényleg ráférne egy nagytakarítás, eddig még nem volt gond a hűtéssel, a házam is elég szellős, 50°C fölé még ebben a nagy melegben sem ment soha semmi, egyedül a VGA, de az is csak akkor, ha játszok valamivel huzamosabb ideig.
Ettől függetlenül kipróbálom, kinyitottam az oldallapot, hátha javul, plusz a VGA hűtését sem engedem leállni, meglátjuk, mi lesz. Sajnos a VGA újrapasztázásához nem értek, úgyhogy ez nem megoldható. Annyit tudok tenni, hogy van elfekvőben egy GT710-em, amit nemrég vettem, hogy legyen valami arra az esetre, ha eladom a VGA-t. Hétvégén megpróbálom kicserélni, és ha azzal jó minden, akkor valóban a GTX1080Ti-vel lesz a gond, ami azért lenne most nagyon nagy gond, mert a jelenlegi VGA-árak mellett új kártyát egyáltalán nem tudok venni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, majd jelzek, mi történt.
-
Vastika
tag
válasz
svgyula #136750 üzenetére
Én gondolkoztam... Ezért írtam, amit írtam.
Igen, minden feladatot el kell végezni egyszer - csak nem mindegy, hogy mikor!
Egy számítógépben, adathordozón (főleg mechanikus működésűn) , számítógépes hálózaton stb. általában a kevesebb párhuzamos folyamat gyorsabb.
Extrém példa: egy adat DVD-ről kezdj el egy nagy fájlt másolni: szépen, gyorsan fog menni, a meghajtónak alig lesz hangja. Aztán még egyet: lelassul, mint az állat, és közben hallod, hogy veszettül rángatja a fejet. Aztán, ha még sikerül egyáltalán, akkor még egyet indíts el... ;-)
Na, a vinyónál ugyanez van: csak nem kettő párhuzamos feladatnál megy el több idő a seek-re, mint az adatátvitelre, hanem egy kicsit többnél.
OK, vannak megoldások a fejmozgás optimalizálására, de csodát tenni az sem fog...
Itt vinyóról (NAS) vinyóra (USB külső) megy a másolás - egyértelmű, hogy jobb egymás után, és nem egyszerre indítani a feladatokat, főleg, ha a másolás ideje alatt még másra is használni szeretné a NAS-t. -
Vastika
tag
válasz
svgyula #136733 üzenetére
...azért nem kis különbség lesz pl. vinyóról vinyóra másolásnál, hogy a tíz feladatot párhuzamosan, vagy egymás után futtatja az ember ;-) Hamar eljön az (párhuzamos feladatok száma) , hogy gyorsabb lett volna egymás után, és ez a szám biztosan kevesebb, mint tíz ;-)
OK, SSD-nél nem akkora gáz a dolog (bár azt is lefektet(het)i egy ilyen feladata a másolás méretétől és jellegétől függően: persze nem 10x5MB, hanem amikor pl. 10 párhuzamos mentés megy 10 könyvtárról, mindegyik 15GB, rohadt nagy és rohadt kicsi fájlok vegyesen, stb. ;-)
ui: most látom a végét, hogy NAS-ról hálózaton laptopra dugott külső vinyóra... Na így biztosan nem indítanék 10 párhuzamos mentést, szóval erősen jogos a kérdés.
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #136542 üzenetére
Az a vicc, hogy ez szembe megy a sokat hangoztatott "fenntartható fejlődéssel" a hulladék csökkentésével, stb. hogy az unokáink ne süljenek meg (vagy a cseh példát látva) ne vigye el őket egy 300km/h-ás tornádó a Széll Kálmán térről, a klímaváltozás miatt.
Amúgy nem mehet ez sokáig tovább, szerintem már a VGA hiány, a kihozatali gondok, chip hiány stb. is mind előrevetíti a nagy konjunktúra végét, nyersanyag ellátási gondok, természeti katasztrófák, munkaerő gondok, vízhiány (Tajvanon volt valami ilyen probléma is) kicsit messzire mentem de mind a téma gyökerére mutat, a kapzsiságra, mohóságra.A terv az lehet hogy - kevés játszott játék esetén - venni egy konzolt rádugni az épp aktuális tévére és akárhogy csűrik csavarják de egy konzol azért elhúzza 5-6 évig akár tovább is, a PC pedig Linuxszal bőven jó lesz böngészésre, dokumentumokkal bűvészkedésre meg hasonlókra.
-
válasz
svgyula #132933 üzenetére
Közben megtaláltam a mappát ahol volt feladatkezelő írta,így mostmár nem is indult el a gép inditása után. Viszont az alkalmazások,és szolgáltatásokban ott van,onnan tudom valahogy törölni? Ezért nem szeretnék szakembert mert igazából semmi jelentösége,csak engem zavar hogy ott van,főleg így hogy már nem is indul el
Közben meg is oldódott 🤷 Absolute Uninstaller
-
törölt tag
válasz
svgyula #129682 üzenetére
Most már kiderült, hogy a kép is elmegy néha, valamikor se kép, se hang és ilyenkor ha lehúzza a Tv-ről, akkor a laptop is sötét és néma, kell neki egy restart.
Szerintem szimplán gyenge ez a videokártya ahhoz, hogy FHD-ban nézzen filmeket 50 colos Tv-n róla, illetve a játék, amit futtat, arra is azt mondta, hogy nagyon felpörög és fújja a meleget, szóval gondolom, hogy nagyobb a gépigény.
HDMI 2.0, ez biztos, mert anno én szereztem neki. Laptopot is úgy volt, hogy én intézem, erre vett ő maga, visszaküldeni még nem meri, pedig ott a 14 nap elállási jog. -
paolinho
őstag
válasz
svgyula #129566 üzenetére
Szia! Sajnos ehhez már nincs meg a gyári lemez. De bízom benne, hogy az Internet széles tárterén csak rá fogog majd akadni valahol a hiányzó driverekre. Egyelőre minden megy problémamentesen, persze lehet, hogy majd később fog kiderülni, hogy honnan hiányzik valami is. De addig is nyomozom a hiányzó elemeket, csak meglesznek egyszer.
-
-Faceless-
őstag
válasz
svgyula #125017 üzenetére
Már próbáltam minden kombinációban, elől hátul, driverless USB-s hangkártyával toldásnak, stb. Mindent ki is húztam, és egyesével dugdostam vissza, de nem periféria okozza.
Fogalmam sincs egyáltalán honnan jön ez a "zajszűrés" még mikor fent volt a realtek akkor is végignéztem minden menüpontot, sehol nem volt ilyen opció.Most már belső hangkártyákat nézegetek hátha annak a drivere felülírja, de ha egyszer legyalultam a realtek driver-t, és a default windows-al is ez megy akkor mi garancia hogy a 15-20 ezres kártyával jobb lesz.
Teljesen hidegenhagyna ha csak felvenné a billentyűzet hangját, de ez sokkal rosszabb. Az meg vicc, hogy dobjam ki a mechanikusat, és vegyek valami halkat csak ezért...
-
-
Top cat
addikt
válasz
svgyula #123689 üzenetére
Mint írtam feljebb, ott a drivernél, egy 70megás stp fájl van.
Az mi? -
Talala
senior tag
válasz
svgyula #117209 üzenetére
sajnos így is kéri, teljes hozzáférést is adtam az egész mappához. Pubg-nek a launcheragent fájlja kéri a rendszergazdai hozzáfárst egyébként, ha számít esetleg. Nem tudom mit akarna csinálni amihez rendszergazdai jog kell neki, több hasonló játék is van a gépen és nem kér egyik sem jelszót
-
Geth
veterán
válasz
svgyula #116950 üzenetére
Semmi köze a szerver/nem szerver dologhoz, engedd el.
Firmware/BIOS jelszóról magyarázol?
(S3-ból felkeltésnél az se számít.)
Ha nem, akkor nem kell semmit pötyögni. Elindul a rendszer, a login screennél megáll. Eközben már boldogan be lehet lépni pl. RDP-vel anélkül hogy lokálisan bármit pötyögni kéne... -
válasz
svgyula #116950 üzenetére
Hát akkor valaki aki ért hozzá bemegy sárga teljes vegyvédelmi öltözékben gumikesztűvel gázálarcban.. Ha nem lövi le a bank bizonsági őre akkor beállítja:
- biosban áramszünet esetén ne maradjon kikapcsolva hanem induljon újra
- biosban WoL engedélyezése
- win energiagazdálkodásban elalvás tiltása (ha mégse működne vpn-en a wol) -
krealon
veterán
válasz
svgyula #116579 üzenetére
"Nálam amikor beraktam az SSD-t amire újratelepítettem a rendszert a 2TB! lemezt tiltotta a win."
Uj telepites, uj SID (system identification number).
Nincs azon semmi meglepo, ha egy uj felhasznalo (mas azonositoval rendelkezo) nem kap hozzaferest egy korbbi felhasznalo fajljaihoz, hiszen egy tobbfelhasznalos rendszerrol van szo.
Ha nem kizarolagos felhasnalasra szanjuk a fajlokat, akkor csoprtoknak is lehet jogot adni, igy csak a megfelelo csooporttagsagra van szukseg a jogok megszerzesehez.
"Ja és természetesen az egész meghajtót/particiót nem engedte
csak egyenként a könyvtárakat
Azt hittem onnét megyek nyugdíjba mert ugye az adatok meg kellettek.
"
Parancssoros eszkozokkel (takeown, cacls) lehetseges a jogok allitasa melysegben is.
-
-
StLui
veterán
válasz
svgyula #116071 üzenetére
Sajnos tényleg csak annyira használom, hogy a registry-t takaríttattam vele, most meg előtte 1-2 éve. Próbálom megtalálni holl keressem amit írsz, de nem találom, registry-ben kitakarította a "run at startup" alatt lévőket.
szerk: közben lehet megtaláltam a Tools-Startup alatt, de semmi HP-ra utalót nem látok -
-
Geth
veterán
válasz
svgyula #114674 üzenetére
Biztos hogy minden, nethasználatot igénylő feature-t kikapcsoltál az app-ban?
A többi képzelgéshez kellene forrást is mellékelned, amiben látszik hogy monitorozták a kapcsolatot és tényleg kimegy a teljes üzenet, stb.
Vagy B megoldásként írok még olyanokat, hogy a végén kénytelen leszel totál nomádra váltani -
tobias40
veterán
válasz
svgyula #114586 üzenetére
Igen de ehhez ott kell lenni a gépnél.
Én azt szeretném hogy automatán kikapcsoljon a kijelzőm a 5 perc múlva ha nem nyúlok a géphez.
Most folyamatosan megy a kijelző,azt nem tudom hogy az AnyDesk progi miatt vagy a torrent miatt vagy miért nem kapcsol le?zolee001 : nem tudom mi ez,nem értem mire gondolsz...
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #114507 üzenetére
? Ez a konfig 200W alatt eszeik max, bőven elég egy 400W-os táp főleg ha az egy minőségi PP 10-es. (ettől még lehet akár tápegység hiba de alapesetben elgendő ekkora teljesítményű tápegység egy ilyen konfignak, még ezt a 400W-os tápot is játék közben épp hogy meghajtja 50%-osan ami bőven ideális)
-
törölt tag
válasz
svgyula #113775 üzenetére
Nem hiszem, hogy van ilyen beállítás a monitoron, legalábbis nem rémlik, hogy találkoztam volna ilyennel. A pc-n van beállítva, hogy 10 perc üresjárat után kapcsolja le a monitort.
A monitoron csak hdmi csatlakozó van, a pc-n csak displayport, átalakító nincsen, olyan kábelt vettem aminek egyik fele displayport, másik fele hdmi.Lehet a monitor a ludas? Ugyanis kicsit másképp működik, mint a korábbi Dell monitorom. Ezen (LG) nincsen standby üzemmód. Amint eltelik a 10 perc, kíírja, hogy nincsen jel és pár másodperc után lekapcsol, csak a monitoron lévő gomb megnyomásával lehet bekapcsolni. (+ valami tevékenység a pc-n ugye) A Dell monitoron ez úgy volt, hogy 10 perc után standby üzemmódba kapcsolt, és ha valami tevékenység történt a pc-n, rögötn bekapcsolt a monitor, nem kellett külön bekapcsolni gombbal.
-
Redneck
nagyúr
válasz
svgyula #102462 üzenetére
Szerintem kicsit mellélőttél. Nem a rendszerről volt szó és nem 128GB-os SSD. 120GB szabad hely volt mikor az MS hivatalos boltjában elindítottam, egy 60GB-os alkalmazás letöltését. Láttam hogy elég ingadozó sebességgel jön, ezért szüneteltetést nyomtam, és Forzáztam kicsit. Forza után szerettem volna folytatni, de a folytatás gomb helyett, a zöld telepítés gomb volt látható. Hiába kattintottam rá, 1 másodpercre szürkére váltott majd nem történt semmi. A 60GB tárhelyet eltüntette, lemezkarbantartóval nem tudtam visszaszerezni, és mivel MS Store alkalmazás, nem tudtam hol tudok hozzáférni, de este mindenképp le akartam tölteni. Csak MS alkalmazások futottak, szerintem jogosan merült fel bennem hogy ez rendben van-e?
Pár újraindítás után és nagyjából fél órával később, minden előjel nélkül, leszedte magától újra.
bobalazs:
Nekem szimpatikus a Win 10, és semmi bajom azzal hogy Store alkalmazások vannak.
Az már kevésbé hogy az Xbox és Store appok elég zavaros felépítésűek, az új Game Passről tájékoztatás nem megfelelő. Minden szarról tudnak értesítést dobni, de azt a weboldalról vagy hírekből kell megtudnom, hogy lehet az új metódus szerint, azokhoz a címekhez hozzáférni, amire befizettem. 2 alkalmazás és a Windows értesítő felülete is jó lett volna erre, de minek használják? GipszJakab majd megtalálja a weboldalukon ha keresi. Ez a tárhelyes móka sem javított a felhasználói élményen.
A Vezérlőpult/Gépház kombót nem feltétlenül értem, és a visszaállított build update, azonnali automatikus elindulását nem tudtam megemészteni, volt más is a topikban akinek szintén nem tetszett.
Felőlem legyen két csoport, és elhiszem hogy van akinek így jó, de mindig le fogom írni ha valami logikátlansággal, vagy nem működő dologgal találkozom. -
repvez
addikt
válasz
svgyula #99187 üzenetére
én is az nvidia experience alól telepitem a legujabbat mindig amikor felajánlja, és be is vagyok regisztrálva, szóval nem értem ,higy miért nincs nekem az az opció ott.
A VGA-nak is támogatnia kéne , mivel a VT és a videok amiket a laptopon inditok el és a TV-re küldöm ki azoknak is van hangja a TV hangszoroin keresztül, csak épp a játéknak nincs. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
svgyula #98240 üzenetére
Továbbra is hajtod a marhaságaidat. Én nem kötekedésből reagálok csak célszerű itt megállítania a téves információ áradatot. Na nézzük:
1. "nem telepítős" vírusirtók semmire nem jók.
Azon felhasználók akik egy más gyártó által bíztosított termékkel is átszeretnék vizsgálni a gépüket azok használhatnak nem telepítős szoftvereket. Erre egy egyszerű példa: Dr.Web Cureit, melynek adatbázisa naprakész.
2. "Azok legfeljebb az x évvel ezelőtti férgeket látják!"
Erre innom kell egy kávét. A telepítő eszköz tartalmazza a legfrissebb defínciós fájlt.
3. "A próba verziók pedig csak placebók mert igazi irtást nem csinálnak ha(?) kell, hanem akkor felhívják a páciens figyelmét arra ha el akarja távolítani akkor fizessen! "
Köszönjük ezt a téves állítást.
-
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #98240 üzenetére
"A fent említett úriember viszont ha egy(vagy x db) feltört verzióval dolgozik akkor az nem ide való......"
Te már távolba is látsz? Vagy csak magadból indulsz ki?
"ha"
Tudod, ha sárga lennél és csilingelnél, akkor Te lennél a sarki villamos.
(#98241) csicso82
+1 Ő csak egy "szakember".
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #98240 üzenetére
Ennyi sületlenséget!
- a PRÓBAVERZIÓ azt jelenti egy védelemnél hogy fix ideig - jellemzően 1 hónap kb. 30 nap - INGYEN használhatod, kvázi teljes értékűen a programot - kivétel lehet pl. a VPN ahol biztos van adatkeret tehát torrentezni VPN-en keresztül nemigen fogsz
- a NEM TELEPÍTŐS védelmek is teljesen jók pl.: Adwcleaner, vagy egy vizsgálatra a Hitman Pro ezeknél a NEM telepítés azt jelenti, hogy amikor vizsgálni akarsz akkor két lehetőség van:
1. a korábban letöltött fájlt futtatod, ekkor az csatlakozik a központjához és FRISSÍTI magát akár a programot vagy akár csak az adatbázist ami alapján a lefuttatott vizsgálat naprakész adatbázis alapján fog történni2. amikor vizsgálni akarsz vele felmész a honlapjára letöltöd és futtatod így a legfrissebbet verziót futtathatod persze az is fog adatbázist frissíteni a vizsgálat előtt
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
svgyula #98233 üzenetére
jah és még a KMS auto service-t is eszreveszik.. a macska hugja meg.
amugy egy undorito emberi szemét aki illegalisan aktivalja a windowst az milyen virust kap? ezek a kms fajlok ilyen adathalászást csinalnak? az en windowsom 100% legit. csak hypotethically kerdezem hogy mi a hátulütője? -
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #98233 üzenetére
"Hát nem tudom milyen oldalakat látogatsz és honnan szerzed be a "programokat" de nekem eddig egyik a kezelésem alatt álló gépen sem volt vírus"
90-es években egyszer volt, amit véletlenül én engedtem szabadon az akkori vírus gyűjteményemből.
"Az összes vírusirtó aminek van "próba" meg telepítést nem igénylő verziója találni fog valahol valamilyen file-t amit vírusnak, veszélyforrásnak, titulál!"
Nahát, tényleg? Ez most komoly? Szörnyű! Ezt nem tudtam!
Ez akkor baromság arra, amiket eddig írtam, hogy nem érdemel érdemi választ. De szívesen válaszolok, ha nem érted azt, amit írtam. Jelezd. Na, azért annyit, ezek nem azok az irtók. Nézz utána.
Azért valaki adjon már erre választ, utána írhat olyanokat, mint svgyula:
1. Semmit sem zavarhatnak, mert telepítést nem igényelnek.
2. Ha baj van, akkor már sokszor késő letölteni őket.
3. Nagyon kicsi programok, helyet nem foglalnak.
4. Ezek a legjobbak, az ingyenes, telepítést nem igénylő, nem valós idejű védelmek közül.
"DE ezután jön az igazi nyalóka mert foglalja a helyet/erőforrást időnként kék halált is csinál, vagy letilja a hálózati csatolót. "
Kék halált ezek? Hol vagyok, az óvodában???
Ember, olvasd el amit fent írtam! Maximum azon az alapon adhatnak kék halát, ha elindítod őket és hibásan vannak megírva. Ez pedig bármilyen programra igaz. Nekem a rendszerinduláskor voltak kék halálaim, azokhoz nem sok közük van. Persze, mint minden ez sem 100%-ig kizárt, de azért mégis. Ilyen alapon egyetlen más adatott sem tarthatsz a gépeden, semmit, mert elméletileg szinte minden, egy közönséges word dokumentum is okozhat kék halált.
Ja és még annyit, miért szoktál a járdáról lelépve körülnézni? Pedig teljesen felesleges, életedben még nem ért baleset.
(#98236) LiLxWaYnEx
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #97624 üzenetére
10-15 éves gépeken is fut a Windows 10 ennél régebbi gépen akarja futtatni ahhoz már pofa kell és igénytelenség. SEMMI sem tart örökké, előbb utóbb cserélni kell mindent.
De az elvárható hogy 10 éves vason még elfusson valahol ez lenne egy kötelező határ, hiszen egy 5-10 év között gép még vállalható főleg aki csak netezgetésre használja.
-
törölt tag
válasz
svgyula #97598 üzenetére
A javasolt megoldásod sem működik.
"DE még így sem leszel mindenható "rendszergazda" :N mert egy csomó file-t így sem módosíthatsz! Az csak egy szófordulat az MS részéről......."
Törném le a kezét aki ezt így kitalálta, törlöm is le a 'csába. Köszi az eddigi segítséget. -
-
törölt tag
válasz
svgyula #97584 üzenetére
Nem ma jöttem le a falvédőről
Egyéni telepítést választottam, mert törölni kellett a meglévő linux partíciókat. Az így letakarított ssd-t választottam ki, hogy oda telepítse. Mindezek után teleszemetelte a másik meghajtót, slusszpoénnak az azon lévő adatpartíciót kézzel kellett felcsatolni, mert arra már nem volt képes. De az írásvédelmet sehogy nem lehet leszedni róla, mert mindig visszapakolja. Nehogy már ez normális működés legyen.
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #96790 üzenetére
De, csak nem ilyet és nem ilyen nyakatekert módon.
Viszont attól még megoldható akár ennél is, hogy az USB-n csatlakoztatott eszköz ne izegjen-mozogjon összevissza, pláne egy micro méretű pendrive. Ha csak külön OTG kábellel lehet használni, akkor meg úgyis fog valamennyire. Viszont normál esetben attól, hogy minimálisan elmozdul a portban a csatlakozó, még nem feltétlen kellene megszakadni az adatkapcsolatnak. Ha igen, akkor ott a csatlakozónál és / vagy az aljzatnál vsz meg vannak kopva az érintkezők, vagy rossz esetben akár deformálódva.
Egy mSATA, M.2 külső SSD-nek azért nem szokott akkora energiaigénye lenni, hogy egy tablet ne tudja meghajtani, vagy akár egy jobb okostelefon, nem feltétlen kell ahhoz külső tápellátás. Max. inkább a milyen hosszan a kérdés, de akkor szükség esetén hálózati áramforráshoz is lehet csatlakoztatni a kütyüt. Az pedig egyértelmű, hogy a külső SSD vs. pendrive / memóriakártya közül melyik nyújt nagyobb teljesítményt és bírja jobban a strapát, a sok írást.
Az ilyen kis tableteken rendszerint Micro-B, vagy újabban Type-C aljzat szokott lenni, tehát a linkelt Type-A kábel pont nem jó hozzá, max. toldásként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged