- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Megjegyzem MINDENT meg tudok érteni:
- akinek - mint nekem is - elég a Home mert nem kell a bitlocker, a frissítés halasztás stb.
- akinek kell a frissítés halasztás a bitlocker a és még a többi
- aki egy letisztult store mentes cuccot akar és ezért telepíti a LTSC-t (nem lehet szabályosan de értem a célját ami a sallangmentesség BÁRMI ÁRON)De ha már a sallangmentesség a cél akkor, hogy jön a képbe a STORE? Ha pedig egy munkahelyi gépet akar meghekkelni az a rendszer gizdának mennyire fog tetszeni egyáltalán juthat e bármire kis user-ként?
Ez valami olyan mint aki Windows 7-re Windows 10 skint-t telepít - ha jól tudom van erre lehetőség.
Sokszínűek vagyunk és az igényeink is azok.
Megjegyzem a KÉRDÉSRE jött válasz is egy jutub videó formájában:[link]
-
Látom pörögsz mint bádoglavór a betonon...
Azt hitted eddig hogy abban a pillanatban készül el amikor Te megkapod WU-n?
Nem, tudom, hogy nem. A stílusból meg vegyél már vissza picikét. Kösz.
Azt hogy félreértettem a WU-t, meg elnézést kívánok, te biztos nem szoktál hibázni. -
Bocs, nem vagyok msdn előfizető, igaz insiderben bent voltam még 8 alatt, azóta nem foglalkoztam vele.
De mivel virágboltit nem szednék le azért kérdeztem. Főleg úgy, hogy tegnap olvastam a cikket hogy az msdn előfizetők kapják meg meg aki insiderben van...
De ha nálad ilyen f@sz@ a WU (ami hivatalosan még úgy tudom nem jön ki, mert legalább egy hónap) nekem nem jelez semmit.Azért kérdeztem, hátha valaki biztos forrásból szerezte meg, akkor érdekelne. De akkor nem.
Köszi a tartalmas választ.
-
FistXL
senior tag
Én nem kötözködni szeretnék, pusztán megemlítettem, hogy az Auslogics sokkal alaposabb munkát végez, mint a beépített töredezettségmentesítő, ez alatt értem, hogy a játékok betöltése némileg gyorsabb, ha az Auslogics-al csinálom a töredezettségmentesítést, mintha a beépítettel tettem volna, és úgy alapvetően a fájlok elérése is valamivel gyorsabb. A Windows Update-eket meg persze, hogy szidom, hiszen bár újabban ez egyre kevésbé fordul elő, de legszívesebben kivágnám a gépet az ablakon, mikor játék közben kidob az sztalra, hogy újra kell indítani a gépet a frissítések telepítése miatt... Internetet pedig nyílván használok, de 10 éve kb csak legálisan töltök gépre cuccokat, egyetlen egyszer történt az, hogy Doom-ot gyorsan le akartam húzni netről, rákattintottam mindenféle csili-vili banner-re és már jött is a vírus... de egyébként nem, soha nem lett még attól vírusos a gépem, hogy netre volt engedve
Sajnálom, hogy az jött le, hogy kötöm az ebet a karóhoz a saját hülye szokásaimmal, de nem gondoltam arra, hogy ezek miatt lenne néha brutál lassú a gépem... sőt, még olykor örültem is neki, hogy mivel tiltva van a Defender, nem frissít megállás nélkül. Értem, hogy teljesítménynövelés, biztonsági rések foltozása, de igazán csinálhatnák ezt diszkrétebben, mert részemről igen nagy kihatással van egy rendszer alapvető megitélésére.
Továbbra is meghallgatom a javaslataitokat, meg is fogadom őket, amennyire ez lehetséges. -
FistXL
senior tag
Nem tudom, mennyire vagyok testnedvpityu (
) , de pl a töredezettségmentesítés káros? Vagy a Defender kikapcsolása? Esetleg a gyári cuccok törlése? Utóbbitól falra mászok, mikor olyan lassú a gép az állandó frissítéstól, hogy egy mappa megnyitása 10mp... pedig SSD-m van.
Szerk.: Ha már optimalizáció és állás, akkor csakis az Ubisofthoz megyek.
-
Dragon3000
nagyúr
Mert msdn torrenteket néztem csak és csak ennél volt írva, amúgy a 4. találat, az általad írt meg a 3. így egymás alatt voltak
Amikor még töltöttem le windowst (7-8as korszakban), akkor is csak az érintetlent, ami az ms-től letölthető iso-n kívül nem tartalmazott semmi mást.
-
Dragon3000
nagyúr
Én erre a részre reagáltam, amit írt "A torrentes "megesküszöm MSDN érintetlen iso" ime egy részlet az nfo-bol" Amit Te írtál, ott sehol nem írja a feltöltő, hogy érintetlen msdn, de van általa felrakott érintetlen msdn-es csomag is és ott is benne van ez a szöveg az nfo-ban és írja is, hogy minden más vacak külön mappában van.
[kép]
De abban egyetértek, hogy felesleges, mert ms-től is le lehet tölteni. -
Dragon3000
nagyúr
Igen és ebben hol szerepel, hogy msdn, mert szerintem arról volt szó. Az msdn-es torrentek közül egynél láttam ezt az aktívátoros vackot és ott egy külön mappába van rakva a torrentben, abban benne vannak az eddig kiadott msdn verziók, ha jól néztem és nfo szerint, mindig frissül a torrent az újakkal. De mivel ms oldalról is le lehet szedni így nem igazán nézegettem eddig a torrentes megoldásokat.
-
Imi1981
veterán
Felraktam de előtte nem léptem be (elfelejtettem) az insider programba! Ilyenkor mi van? Nem figyelmeztetett semmire és aktiválódott automatikusan ahogy írtad. Amúgy máshogy néz ki mint az eddig használt win 10 pro. A betűk is mintha élesebben jelennének meg. Valami nem volt rendben az előzőleg használt win 10-el ezért csináltam tiszta telepítést és most villám gyors! Megnyugodtam kicsit, hogy nem az új ssd-m szarakodik.
-
Kékes525
félisten
Tudom hogy az már RC. Azért gondolom érthető volt amit írtam.
Más.
A computer managmentbe nem látom a device managert. Tegnap még ott volt. Próbáltam a csoport házirendben beállítani, de semmi.[kép], [kép]
Többféleképpen előtudom önállóan hívni [kép] az eszközkezelőt, azzal nincs gond, de zavar, hogy most miért nem látom a computer managmentben. Hogyan állíthatom be?
-
OK, köszi! Kipróbáltam ezt a GeekUninstaller, szimpatikus. Portable, és kilistázza a törlés után maradt elemeket. Gondolom előbb végigmegy a sima wines program-törlés, utána elkezd keresni a registryben és a fájlok között, és azokat írja ki, ami a wines törlés után maradtak.
-
Cs1csó
titán
Figyelj 2 helyről is jött visszajelzés, hogy ez a hiba él, ennyi nem vészes mert a alapértelmezett dolgokat is be tudtam állítani - később lett makacs - de ettől függetlenül várom, hogy ezt is kikupálják, és ne kelljen parancssorból bekapcsolni a .NET 3.5-öt.
u.i.: a hóvirágot má baxhatjuk!
-
Cs1csó
titán
nem idegeltem magam, visszatettem a 1809-est - pár havonta hobbi szinten úgyis újratelepítem nem volt gond már érett amúgy is gondoltam teszek egy próbát - megjegyzem nekem is sokáig megnyílt aztán nem aztán egyszer megint megnyílt aztán megint nem és ekkor lett elegem.
Májusban már minden virág nyílik remélem az ALKALMAZÁSOK is könnyebben fog.
mezis
Van egy hasonló WIFI adapterem egy régi notiban és ott ilyen gond nem volt ellenben valamiért nem tetszett neki - Windows 10 alatt - az "n"-es WIFI szabvány azt tiltottam és utána már stabilan tudott csatlakozni.
Ha az MS által feltett driver-rel nem működik és nem találsz manuálisan hozzá driver-t akkor esetleg valami ingyenes driver keresőt is bevethetsz - iobit driver booster free vagy driver easy - fontos sok panasz van ezekre a programokra és itt is ekézik rendesen tehát ha telepítés után talál egy másik driver-t a WIFI-hez akkor azt tedd fel DE mást amit még frissítene inkább NE eröltesd és ha azzal a driver-rel működik majd a WIFI akkor ezt a driver keresőt távolítsd is el a gépedről.
(itt kérem azokat akik mindig támadják ezeket a driver keresőket, hogy ezt most hagyják mert ha a Windows által feltelepített vagy a manuálisan keresett driver nem megfelelő akkor végső esetben ki lehet ezt is próbálni.)
-
Dragon3000
nagyúr
Ez fordítva is igaz, minek altatni? Gyorsabb igaz 10 sec helyett csak 1-2 lenne, ez olyan halálos különbség. De hogy normális válasz is legyen, sok helyen eléggé gáz az áram szolgáltatás. Én pl a hosszabbítót is lekapcsolom, hogy a gyerkőc véletlen se kapcsolja be a gépet.
-
zolee001
őstag
-
Cs1csó
titán
Tiszta telepítés után, jellemzően ha belső upgrade történik akkor még olyan rendszer is felkúszik, egy adott hardverre ami tiszta telepítéssel nem menne fel.
Dumi86
Már akkor nálad is működik az ALKALMAZÁSOK? Magától, vagy jött valami update, verzió frissítés stb.?
Pityu.
Magát a működést nem befolyásolja, tehát NEM nagy hiba. DE mint jelenség szerint AZ. Tálca jobb alsó sarok kattintok a MINDEN BEÁLLÍTÁS-ra majd kattintanék az ALKALMAZÁSOKRA és az egész GÉPHÁZ bezáródik, ez nagyon nem jó egy kiadás előtti oprendszernél.
Ez egy elég látványos hiba ha nem is veszélyes.
-
törölt tag
Ezért lenne jó tudni, hogy mi is pontosan ez, meg hogy működik. Talán elég az anti-cheat megléte is, neten sem kell játszani. Mondjuk a Valve szerintem már megoldotta, ha tényleg érintett volt. Örülj neki.
Remélem, hogy ez nem úgy lesz, hogy kiadás után X játék megy, Y játék meg nem. Mint anno a SecuROM miatt, ami továbbra sem működik Win10 alatt, mert egyáltalán nem foglalkoznak vele, játsszál újabb játékokkal.
-
Geth
veterán
Hát de kijött, nem?
Persze hogy release van a nevében (és az utolsó néhány buildnél már watermark sincs) mert ha rábólintanak, nem kell újra buildelni (nem inkrementálódik a buildnumber). Mi is így adunk ki verziót, release branch végleges verzíószámmal, oszt ha átment a teszteken, akkor mehet a publish.
De attól még nem jött ki. Ha igen, akkor mutasd meg a GA postot, ahol bejelentik.
Az hogy nem jött ki újabb build korábban (nem néztem utána), az nem bizonyíték semmire (rossz érvelés). Sőt, arra már volt példa, hogy még ezt is benézték és vissza kellett vonni, de az megint más téma.Azért nem éri meg sietni vele, mert ha beüt valami bibi, sokkal kisebb a merítés a sorstársakból, ergó nehezebb rájönni, hogy most tényleg valódi bugba ütköztél, vagy csak Nálad történt valami. Ja és nem supportált, legalábbis nem úgy.
Ahogy bejelentik, felkerül pl. techbench-re (nem magadnak kell wim-et/iso-t gyártani) hirtelen sokkal több gépre kerül fel, hamarabb derülnek ki turpisságokNálad soha semmi hiba nincs, nem láttál még (B/G)SOD-t, stb szintén nem érv, kutyát nem érdekli
(Csak hogy elkerüljük ezt a felesleges kört is.) -
-
-
törölt tag
Értetlen vagy. Ilyenek miatt mint te kérdezik a laikusok hol az új Windows, mert az epéniszdicsekvők már smiley hegyekkel pampogják "kijött" "ÉN MÁR HASZNÁLOM A LEGFRISSEBBET bibibi!" -> ki nem szarja le, évközben is bármikor csatlakozhatsz az insider programhoz és mindig legújabbon leszel.
Hivatalosan nem jött ki. Pont.
-
törölt tag
"Ezek szerint mégis kijött." -> nem
majd ha itt látod akkor
-
törölt tag
A két tavalyi rajt után most nem sietik el? Amennyire követtem insider verzióknál még vannak fagyások játékoknál. A 1809 széleskörű kiadását is csak tegnap okézta le a Microsoft félévvel később. Szerintem még pár hét várakozásba nem hal bele senki.
Egyébként kíváncsiaknak elvileg van most az a "magic window" időszak, insiderbe belépni és kilépni és visszatesz a normál frissítési útra amikor kijön hivatalosan. "The magic window period most likely applies to any Insider ring, but it’s most important for those on the Fast and Slow rings, because you can un-enroll your PC from the Insider Program during this time period and do so without any negative effects. When 19H1 is publicly released, that PC will simply continue forward on the normal retail support path, so you’ll get whatever updates everyone gets." -
aerol
tag
Elhiszem, csak anyum közelebb van a 80-hoz, mint a 70-hez és hidd el, van mikor a google találati listán mérgelődik, h legutóbb nem ezt adta ki, máshogy nézett ki stb stb...
Egyébként érdekes, mert anno xp-ről pikk-pakk átmentem win7-re, de most mintha a fogamat húznák, pedig tudom, hogy ez a logikus lépés.
mezis: köszi a linket
-
aerol
tag
Jogos, csak kb 10 éve win7-et használok és sajnos win10-zel elég minimális tapasztalatom van, viszont amiket lehet hallani róla, hogy egy-egy frissítés után kb. besz@rik az egész és adatok tűnnek el stb stb azok megnehezítik a döntést.
Másik oldalról meg elég egyértelmű, hogy a win7 több mint 10 éves os, jövőre "kivezetik" itt az ideje tovább állni.
Pláne úgy, hogy ezt a konfigot egyrészt azért dobnám fel egy ssd-vel, hogy egy kicsit sebesebb legyen, viszont ezt a valamekkora sebesség növekedést nem szeretném az win10-zel elveszteni. Nem tudom, hogy ilyen téren milyen igényei vannak neki. Ezért is kérdeztem.
Valamint ezt a konfigot néha néha Anyám fogja használni, aki mondjuk úgy, hogy már nem fiatal, de érdeklődik az internet adta lehetőségek iránt és biztosra veszem, hogy nehezen fogja megérteni, hogy miért néz ki máshogy az egész, miért kell ide kattintani, mikor előtte oda kellett és különben sem így nézett ki...
Na majd meglátom még, lehet az lesz, mint régen, két os azt ennyi...
-
Keem1
veterán
-
togvau
senior tag
váltanék, de a vendor lock in működik. Amiken nem játszom, ott egyébként nyoma sincs e kártékony cég rossz minőségű szoftvereinek
Különben nem lennék kíváncsi megoldásra.
De úgy néz ki, valami USB mikrofonos megoldás lesz, mert ez a remek rendszer még ennyit sem tud kezelni stabilan. De azért kötelezően, kérdés nélkül frissült kéretlenül.
-
-
bobalazs
nagyúr
Nem is kell, főleg nem helytelen tanácsot adni.
Idővel megtaláltam magam is a megoldást.
Így már a telepités is sikerült, megjegyzem mellékesen. -
King Unique
titán
Akinek egy belakott rendszere van sok programmal és beállítással, az nyilván nem fog minden egyes új Windows 10-verziót a 0-ról telepíteni. Pont ezért lett kitalálva a build upgrade. Nekem sem szokásom, sőt ha valami gebasz van, akkor is általában mentésből állítok vissza, mintsem a 0-ról telepítsek újra mindent. Sokkal kényelmesebb, legalábbis nekem mindenképpen.
Akinek meg annyira mániája a klasszikus reinstall és nagyon ráér, az csak csinálja, az ő dolga.
Van amikor ugyan indokolt lehet, de azért nem kell túlzásba sem vinni, nem XP ez.
-
C. s.
addikt
Szia!
"Kíváncsi leszek mi lesz a végeredmény, majd számolj be ha már megy a win 10... Mi marad(t), mi nem, mi megy, mi nem... (Persze nem kell tételesen a 400 appot megemlíteni)"
Egyelőre úgy döntöttem, csinálok egy tiszta telepítést, aztán később, amikor már nem csak a bétás Sandboxie lesz kompatibilis, ismét nekifutok. Az idén már amúgy sem jut rá időm, és legalább az is eldől, mit tudok így áthozni a régi Sandboxie-ból, indokolt-e a 8.1-re ráfrissíteni. Jobb volna, ha maradhatna így, mert eleve nem egy "használt" rendszerrel startol az ember, és nem kellene előről kezdeni a "vergődést". Megtartom az eddigi 8.1-et is a maga Sandboxie-jával, tehát ha minden kötél szakad, arról bootolok és kész. Ahogy ezt írom, egyre inkább úgy érzem, győzni fog a lustaság a józan ésszel karöltve.
-
Brandynew
őstag
-
C. s.
addikt
Köszi szépen!
"Kivesznek dolgokat"
Mint a kedvenc órámat."Meg"
Hogyan?
"Szerintem oda meg tudsz "fabrikálni" vmi appal olyan órát ami tetszik."
Az nem tűnik el, amikor megjelenik az asztal? Át lehet másolni a 8.1-ből?
Az volna a legegyszerűbb.
Frissítés: én is erre gondltam, sőt, teljesen lepucolom az antivírust, meg amit lehet, és kihúzom a netet. A jelenlegi rendszer frissítését megcsináltam, amennyire lehetett, remélem, ebbe sem köt bele. Olyat is olvastam, hogy nem árt kihúzni a billentyűzetet sem. (Az egér maradhat
)
Tegnap olvastam, egy angol nyelvű fórumon hasonló problémába ütközött valaki, ment a hibakeresés egy ideig, lefuttatott valami "mozaikszó nevű" programot a nő, amit a helyi technikus javasolt (az MS-től lehet letölteni), a végeredmény pedig az lett, hogy egy böngészős könyvjelző akadályozta a frissítést. Légyszi mondja valaki, hogy egy bohózatot olvastam végig! Olyan nincs, hogy egy könyvjelző! Ne már!
csicso82:
Köszönöm Neked is!
-
C. s.
addikt
Köszi a linket, de ez csak a hibaüzenet fele. Amúgy tegnap már végignyálaztam. A szövegre is rákerestem, és a karaktersorozat nindkét felére is, mert egyben nem volt találat, és a 0× nélkül is próbáltam.
Akkoriban a kikapcsolási problémát több ember is jelezte. Az általánosan elterjedt "gyógymód" az volt rá, hogy a gép bekapcsológombját hosszan kellett nyomni. Állítólag kissé gyilkos módszer, nem tudom, nem értek hozzá. Mindenesetre a gép leállt tőle.
"nekem nem panaszkodott a gép"
Ha nem nyúlok a géphez egy ideig, csak a zene szól valamelyik meghajtóról, akkor is dolgozgat. Lehet, hogy a "fél-üresjárat" is elég neki.
-
C. s.
addikt
"Ha valakit győzködni kell egy új, modernebb oprendszer miatt egy régebbi ellenében (ami az illető elmondása alapján már eleve nem is tudja kihasználni a rendszerét), akkor ott valami hiba van a mátrixban."
Nem kértem senkitől, hogy győzködjön, eredetileg ezt kédeztem: Valaki jobbkedvre detrítene?
Fölfogtam, hogy az inkompatibilitás rossz dolog, és azzal is tisztában vagyok, hogy a megjelenésénél fontosabb kérdések is vannak. Az első találkozásom a W10-zel egy katsztrófa volt. Még kikapcsolni sem lehetett vele a gépet, ez eléggé rossz emlékeket eredményezett. Valamint nagyon-nagyon hiányzott az óra, ami akkor jelenik meg, ha a kurzort a jobb alsó sarokba húzom, ugyanis nem vagyok egy sasszem, és ez sokat segített. Ilyen emlékekkel nem repesek, erre kértem segítséget." a "klasszik Start menüt" meg pl. mindig is utáltam..."
Ebben legalább egyet értünk! Sosem használtam, még örültem is, hogy eltüntették, mert nem kellett lomtalanígatni.
"És keress csak a hibakódra, találsz millió találatot."
Az első dolgom volt. Egy teljesen azonos sem volt, nem hogy millió. Nem tudom, Te mit találhattál. Dobhatnál pár konkrét linket.
-
C. s.
addikt
Ne piszkálj!
Fárasztó 2 hét áll mögöttem, ráadásul influenzás is vagyok, meg nyűgös és hasonlók, és nincs energiám órákig olvasgatni róla. Plusz torkig vagyok, mert a frissítés hibaüzenettel elszállt már 3-szor.
"0×8007001F - 0×4000D
A telpítés a(z) SECOND_BOOT fázisban meghiúsult, a hiba egy MIGRATE_DATA művelet közben történt."Valószínűleg én vagyok az egyetlen az egész bolygón, aki így járt, mert pont ezt az üzit sehol nem találtam meg a neten, csak hasonlókat. Majd azok alapján megpróbálom holnap, de ma szabira mentem a W10 elől.
És holnap tuti nem kapok semmit a Mikulástól, mert tele a hócipőm használt zsepivel és W10-zel, nincs benne hely a csokinak.
Szóval szánj meg és érvelj, légyszi!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyéni arckép OFF
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Windows 10
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Suzuki topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest