- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #156277 üzenetére
+1 Józsi, alap, hogy valami friss konfigot vegyél majd ami intel 8 gennél frissebb.
DE szerintem légy türelemmel, közel egy év van még a "végig" de még mindig kb. 60%-os az elterjedtsége a WIndows 10-nek és egy év sem hiszem hogy elég lesz ahhoz, hogy ez 40-50% alá bekússzon tehát van egy sanda gyanúm, hogy fog még az MS kb. jövő ilyenkor még meglepetést okozni nekünk valami "bejelentéssel"
DE ha egy normális oldalról egy friss WIndows 11 lemezképet összehozol és pl. RUFUS segítségével rádobod egy pendrive-ra akkor telepíthető lesz a régebbi konfigodra is tehát egy 6-ik genes intelre is.
Egy a lényeg, ha most "home" vagy "pro" rendszered van akkor annak megfelelő verziót telepíts és egyből aktiválni is fogja magát és futni is fog hiba nélkül.
Az más kérdés mennyire lesz lassabb mint a korábbi rendszered (érzetre)
Nekem - profil alatt - i5 4690-es procis gépre is felment a 11 de valahogy nem volt az igazi így ment vissza a 10.
Most majd agyalok rajta, hogy teszek majd még vele egy próbát hátha javult vagy akár még rosszabb lett, aztán ha megint nem jön be akkor megvárom a jövő év októbert és addigra kiderül, hogy az MS mit fog kitalálni.Megjegyzem ha az lesz amit most beharangozott és NEM lesz semmilyen frissítés akkor tényleg érdemes lesz ha nem is már november elsején de 2026 év elején váltani.
De lehet hogy lesz valami kiskapu azaz még pár évig valami biztonsági foltozás jön. Aminek sokan több okból is örülnének:
- mióta nincsenek funkciófrissítések csak javítások azóta egyre stabilabb a rendszer és mivel még a szoftvergyártók is komolyan támogatják a 10-et ezért egy jó választás, lenne a jövőben is ha lenne hozzá minimális support. (az említett biztonsági frissítések szeritnem untig elég támogatás) -
-
I02S3F
addikt
válasz
GEPESZ66 #156277 üzenetére
"Mondjuk tervezek venni pár héten belül netezésre,irodai felhasználásra új gépet,de csak azért,mert már ami van,12 éves." - Jó eséllyel 11 kompatibilis lesz, hacsak nem valami használt intel 8. gen előtti cpus gépet veszel, aminek nincs tpm 2.0-ja. Hamár vásárolni akarsz,legyen 11 kompatibilis a gép! Szerintem.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #155448 üzenetére
Nem. Ezrét írtam, hogy a mostani rendszerednek megfelelőt válassz és akkor aktiválja magát. Nekem Windows 10 Home van telepítettem - egyszer - a Windows 11-et de ment is vissza a 10. Ameddig nem "muszáj" (tehát kb. 2026 év eleje) addig maradok 10-en aztán meg vagy :
- ad könnyítést, hosszabbítást a 10-esnek az MS
- vagy kicsit kipofozza addigra a 11-et hogy szebben fusson (nem voltam vele megelégedve elsősorban a GUI működésével maga a programok futtatásával nem volt gond vagy azok működésével. ) -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #155440 üzenetére
Ha a 11 éves notid jó akkor használd tovább, legalább 2026 elejéig nem lesz gond.Nyilván nem kell rohanni 2025 november 1-jén új gépet venni a régit meg kidobni. (Ha október 31-ig van támogatása a 10-esnek)
Amúgy 2026 év elejéig még sok idő van hátra, addig lehet történik valami kedvező fordulat mert ISZONYAT sok NEM Windows 11 kompatibilis gép van.Esetleg a mostani rendszerednek megfelelő kiadású (Home - Home, Pro - Pro) Windows 11 telepítőt szedj le és Rufus segítségével tudsz csinálni egy olyan telepítős pendrive-ot ami megkerüli a megkötéseket, és simán települ: így ráérsz majd akkor új gépet venni ha a mostani elromlik vagy a tudása már csak papírnehezéknek lesz jó.
Nekem van egy 2015 tavaszán építtetett gépem: i5 4690, 8GB DDR3, SSD, GTX 970,
Nezetni meg a játékot amibel játszom futtatni bőven jó.
Ha az MS küld egy ennél nem gyengébb Windows 11 kompatibilis masinát postafordultával küldöm is nekik az enyémet.
Addig ne ők döntsék el mikor cseréljek gépet. -
sicc_innen
tag
válasz
GEPESZ66 #155440 üzenetére
Engem spec nem érdekel a támogatás. Eddig is kikapcsoltam a frissítéseket, mert gyakran csak problémákat hoztak. Használni fogom továbbra is a 10-et egyes gépeken. (A Win8.1-et 7 évig használtam probléma nélkül úgy, hogy soha nem frissítettem magát az oprendszert.) Tűzfal és egy jó vírusfigyelő elegendő volt eddig még mindig.
-
Top cat
addikt
válasz
GEPESZ66 #154036 üzenetére
nálam nincs helyreállítási partíció
Az a kijelölt, 523MB-os az. Ha a lemezkezelővel megnézed ( jobb katt a start menün - lemezkezelés ) az ki is fogja írni.Várd meg amíg javítja az MS.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #154027 üzenetére
Ahogy ez előző hozzászólásomban látszik, nálam nincs helyreállítási partíció.
Ezt kellene létrehoznom?
A 0-meghajtón hozzam létre, amin a rendszer van?
Azt olvastam, hogy ezzel megcsinálható.
Használtátok már ezt?
Vagy mivel hozzam létre?
Vagy várjak, míg javítják a frissítést?
[link] -
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #153134 üzenetére
[LG OLED TV USB] How can I safely disconnect (eject) USB devices from my TV?
Ha van, akkor értelemszerűen a tévénél is használni kellene a szoftveres leválasztás opciót a pendrive fizikai lecsatlakoztatása (kihúzása) előtt.
-
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #151130 üzenetére
Le lett írva, hogy mikre kell odafigyelni, ami ha korábban ment és nem kerültek másik fizikai meghajtóra a Windows számára létrehozott kicsi partíciók, akkor elvileg most is kellene. Ha nem, meg ekkora kérdés mindez, akkor viszont lehet jobb lenne inkább letiltani / lehúzni a többi lemezt a telepítés idejére.
+ Egy másik opció a már meglévő (telepített) Windows 10 újratelepítéséhez az alaphelyzetbe állítás, annál a minden elem eltávolítása opció, az is felér kb. egy tiszta telepítéssel, meg akkor annál nem kell figyelni az előbbiekre.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #151123 üzenetére
Nem feltétlen muszáj, mivel alapesetben pusztán csak erre azaz a megfelelő boot sorrend beállítására kellene odafigyelni, majd a telepítésnél (szükség esetén előtte törölni kell a célmeghajtót) a szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. Sőt, az "Új" opcióra kattintva eleve létrehozza a telepítő a szükséges partíciókat és már ott látható, hogy melyik lemezre kerültek.
Ha az előbbiek megfelelő alkalmazása gondot okoz, igen viszont igen, erősen javasolt lehet a telepítés idejére a többi fizikai meghajtó letiltása BIOS/UEFI szinten, vagy a fizikai eltávolítása ("lehúzása") az ilyen esetek elkerülése végett. -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #150979 üzenetére
Ha lassú 2,5" HDD van a rendszermeghajtó a laptopban, akkor nem meglepő a lassúság, ha a CPU is gyenge és a RAM is kevés, akkor meg pláne nem.
Ahol egy 2,5" SATA SSD manapság már egyáltalán nem drága, 8-12 ezer forintért már 480 - 512 GB-os modelleket lehet venni, ha elég 240 - 256 GB-os, akkor pedig még olcsóbb.Az újratelepítés akkor javíthat látványosan a működésen, ha a laptop nem a gyenge hardver miatt volt lassú, hanem a sok telepített és automatikusan induló program, netán vírusok, stb, miatt.
-
Zoz
őstag
válasz
GEPESZ66 #150983 üzenetére
Akkor telepítheted újra, tiszta lesz, de gyorsabb nem.
5000 forintért már bőven lehet válogatni az SSD-k között a hardveraprón... akinek ennyit nem ér meg, az ne nyafogjon, hogy lassú, vissza kell adni ahogy van, felesleges elb...ni egy csomó időt vinyós gép telepítgetésével. -
válasz
GEPESZ66 #149744 üzenetére
Szia! Nálam a W7 az utolsó etapban 7évet húzott le, ebből 2őt biztonsági update nélkül. Sztem a W10-nek is bírnia kellene, úgyhogy én biztos nem raknám újra, hogy friss legyen...
Ha viszont mindenképp újrarakod, 1kivételével az összes meghajtót le kell húzni, nem számít hogy HDD vagy SSD. A Windows nem tesz különbséget a meghajtótípusok között ha valami baromságról van szó
Ha minden meghajtód vadonatúj mert új géped van, akkor annyi a könnyítés, hogy csak a Windows-nak szánt meghajtót inicializálod és formázod a telepítés előtt, a többit csak akkor, ha már feltelepült.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #149742 üzenetére
Igen, vissza lehet állítani, pont nemrég lett leírva egy másik válaszban, hogy az alaphelyzetbe állításnál minden elem eltávolítása felér kb. egy tiszta telepítéssel, meg egyszerűbb lehet azon felhasználóknak, akik bizonyos dolgokkal nincsenek tisztában - ha pl. ezek ekkora kérdés - a hagyományos, pendrive-ról bootolt tiszta telepítésnél.
De ahogyan már leírták többen is, ha jelenleg jól működik a Windows 10, akkor felesleges újratelepíteni a 0-ról, nem XP ez, hogy X havonta / évente okvetlenül újra kelljen telepíteni. Meg ha rendszeresen frissítve van, akkor most is a legújabb verziójú és buildszámú Windows 10 van telepítve, vagyis a "fekraknam a legfrisebbet,s innen indulnek ismet" sem világos, amikor az most is adott...
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #149742 üzenetére
Miért "kell" újratelepíteni? Számomra elég lassúnak tűnt ez az "alapra állítás" a tiszta telepítés egy friss rendszerképből gyorsabb, ahogy én szoktam:
letöltöm a lemezképet megcsinálom a telepítőt, a programok amiket fel akarok tenni azok telepítőit leszedem, azon programoknal amik beállításait meg akarom tartani pl. Qbittorrent azok meghatározott mappáit lementem és a friss telepítés után csak felülírom és kész is.
Telepítés után futtatom a Windows update-et hogy azon is túl legyek majd az említett programok telepítése egy kisbb finomhangolás és kész is. -
sz.j
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #149138 üzenetére
Régebben írtad, hogy a Macrium Reflect-et jobban szereted, ezért ha az ingyenes Media Rescue ki van írva penre vagy dvd-re, akkor az ingyenes támogatásának megszűnése után egy-két évig szerintem nyugodtan használhatod ...
Persze Te tudod, mert ha megszoktad és bevált az AOMEI is akkor nem szóltam. -
King Unique
titán
-
Csupingo
veterán
válasz
GEPESZ66 #149135 üzenetére
Elvileg böngésző oldal eltérítő vírus.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #149135 üzenetére
Futtasd le pl. az AdwCleaner-t. Itt károsnak tartják: [link]
Törölheted de pár kiegészítő védelmet lefuttathatnál a szokásosakat az AdwCleaner mellett még: Emsisoft EK, DrWebCureITEz amúgy nem annyira súlyos inkább pl. módosíthatja a keresőmotort, reklámokat mutat, vagy hasonló.
-
sz.j
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #147765 üzenetére
"Ha viszont a külső merevlemez is be van dugva,amin a mentésem van, akkor nem boot-ol be."
És ekkor is a bootolható USB-HDD van kiválasztva, hogy arról induljon?
@ Doky586
Ettől függetlenül a hír azért hír marad, amit lehet, hogy nem árt tudni .... Amúgy meg nem az MS áruházbani árusítás a lényeg, hanem az MS szándéka .... -
-
King Unique
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #146064 üzenetére
Ezt a vonalat engedd el, +1Doky által javasolt megoldás (hogy ez nekem nem jutott eszembe!)
Szerintem is ez a legegyszerűbb, a shift gombot nyomva tartod és közben az egérrel rákattintasz az újraindításra akkor bejön egy felület ahol kiválaszthatod hogy mit szeretnél (pl. van lehetőség csökkentett módot előhívni, vagy a BIOS-t) beállítod a BIOS-ba bejutást és akkor egyből az fog bejönni. -
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #146060 üzenetére
Tippre az lehet a gond, hogy multimédia billentyűzet is és legfelső sor gomb az F1-F12-höz más funkció is hozzá van rendelve és lehet az az alapértelmezett. Esetleg ha a BIOS-ba F2-vel jutnál be - másik billentyűzettel - akkor próbáld meg azt, hogy a jobb oldali ALT gomb melletti "FN" gombot nyomva tartod és közben lenyomod az "F2" gombot. Talán így beenged.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #145967 üzenetére
Ha a Rufus programot használtad, akkor az max. UEFI-NTFS módban, 4+ GB-os standard ISO (
install.wim
) esetén kreál egy FAT16-os segédpartíciót a pendrive-ra, de az a Rufus programmal és parancssorban is törölhető és újraparticionálható.
Ha MCT-vel készíted, az meg FAT32 alapon 32 GB-ra particionálja a pendrive-ot és a lemezterület többi része nem lefoglalt lesz (példa), de az előbbi módszerekkel annál is ugyanúgy helyreállítható, nem ront el semmit.
Ha az a cél, hogy ne kelljen az előbbiekkel bíbelődni, akkor adott a manuális létrehozási módszer, igaz ott meg a létrehozásnál kel kicsit pepecselni. -
tasiadam
veterán
-
-
válasz
GEPESZ66 #145097 üzenetére
Én csak a monitort kapcsoltatom ki 10 perc elteltével, de én nem vagyok mérvadó mert nekem egy tétlenül 5 wattot, sleep-be 0,9 wattot fogyasztó pc-m van. Akár 5 évig is mehet, nem fogom túllépni a rezsicsökkentettet.
Egy normál asztali gépnél passz, meg kell nézni mennyi a tétlen fogyasztás és a sleep közti eltérés. Ha nagyon sok akkor érdemes altatni, pl. tétlen 60W, sleep 15W akkor érdemes. -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #144687 üzenetére
Nemrég egy másik topikban még Windows 7-es laptopról volt szó. Ha ez egy másik laptop, vagy azóta már Windows 10 került rá, akkor érthető az itteni aktualitás.
Ami a másik topikban nemrég le lett írva, az többnyire itt is érvényes, azaz pl. a lassú HDD helyett eleve egy jóval gyorsabb SSD kellene abba a laptopba és akkor a Windows 10 működése is jóval gyorsabb lenne. Vagyis igen, nyilván érdemes SSD-t venni és tenni a HDD helyére, sőt ez manapság kb. alap. -
válasz
GEPESZ66 #142878 üzenetére
Nem. Az AOMEI Partition Assistant Standard (Freeware) tud magyarul.
A Merge Partitions (Partíciók összeillesztése) funkcióval egy lépésben összevonhatóak/egyesíthetők a partíciók, adatvesztés nélkül (nem bántja az adatokat a partíciókon). Ettől függetlenül a pótolhatatlan adatokról javasolt mentést készíteni. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #140842 üzenetére
INTERAKTÍV profilt. Szerintem az a legjobb.
- az ALAP ugye azért nem jó mert kb. ennyi erővel a DefenderUI-ra sem lenne szükség, ugyanott lennél nélküle is
- AGRESSZÍV - megint nem biztos hogy jó mert pl. a zsaroló vírus elleni védelem nagyon macerássá tudja tenni a védelmet és egyéb probléma is lehet de paranoiásoknak jó lehet de ez is túlzó
- az AJÁNLOTT is jó választás de én szeretem ha a Defender MINDEN akciójáról kapok értesítést tehát ne vágjon semmit karanténba se szó se beszéd hanem jelezzen és az interaktív profil elvileg ezt teszi lehetővé, tehát TELJESEBB kontroll a Defender felett.Persze végső soron az AJÁNLOTT vagy az INTERAKTÍV a jó választás, ha jól tudom, az INTERAKTÍV is az AJÁNLOTT beállításokat használja csak minden esetben kér majd felhasználói beavatkozást és minden esetben ad jelzést ha csinál bármit ELVILEG.
-
movax
őstag
válasz
GEPESZ66 #139401 üzenetére
Ilyen szarságokért nem használok Defendert. Avira teszi a dolgát rendben, bár a qBittorrentet ez sem szereti. (És a default-mániások is szoktak morogni, hogy de, mindenképpen a Defendert kell használni, mert a MS ezt ajánlja). Azt szoktam csinálni, hogy telepítés közben, amikor mutatja a pontos telepítési helyet, ezt kimásolom és teszem a kivételek közé az Avirában, majd folytatom a telepítést, utána felmegy rendben és többé nem bántja.
-
movax
őstag
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #126378 üzenetére
Akkor ezt figyeld: 20H2 tiszta telepítés, tehát még csak a Windows van, első belépéskor nekem is dobta az értesítést "egy hiba miatt a PDF fájl társítást visszaállította Edge-re" valami ilyesmi üzenet.
Mondom jó, én amúgy is azt használom. Elkezdtem belakni a rendszert nálam képekre imageglass, videókra mpv azok rendesen társítva lettek és maradt is úgy.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #126346 üzenetére
A fájltársítás megfelelően van beállítva? Nálam igen és ahol használva van, ott a 20H2-re váltás után is megmaradt alapértelmezett megjelenítőnek a Sumatra PDF. Olyan viszont elő szokott fordulni, hogy pl. a böngészővel letöltött PDF fájlokat alapértelmezetten a böngésző akarja megnyitni (pl. Firefox is), de olyankor max. átállítom az említett programra, aztán kész, már ha azt akarom használni.
-
válasz
GEPESZ66 #126346 üzenetére
Igen, általában hisztizik, ha külső PDF nézegetőt használnál. Én a PDF-XChange Viewer-t használom, ugyanezt játszotta el a W10. Kézzel állítsd be a PDF-hez használt progit a Fájltípusok alapértelmezett alkalmazásainak megadása segítségével, utána már nem fog "zaklatni".
-
Cs1csó
titán
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #125706 üzenetére
Persze hogy jött összesítő frissítés (KB4579311), mivel ma van a patch kedd. A 2009-es verzió buildszáma meg eleve 19042.xxx lesz, a 19041.572 nyilván nem lehet az, az még a 2004-es. Illetve majd akkor jön meg, ha a Windows Update a 1909-eshez hasonlóan felajánlja választható funkciófrissítésként, valamint a Microsoft szoftverletöltőoldalán is fel lesz tüntetve, frissül a frissítési segéd és az MCT is 2009-es verzióra. De ez eddig még nem történt meg és már elmúlt 19 óra, helyi idő szerint ilyenkor szoktak elérhetők lenni a patch kedden kiadott frissítések.
(#125707) Dumi86:
Hol hirdették meg, a Microsoft adott ki erről valami hivatalos közleményt, esetleg egy bennfentes szivárogtatott róla biztos infót, vagy csak az egyes tech site-ok szokásos tippelgetése? -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #125575 üzenetére
Release Notes - Macrium Reflect Patch Details
Szerintem egyértelmű és logikus a válasz (= igen), meg hogy javasolt a programnak mindig a naprakész (jelenleg 7.2.5107) verzióját használ pl. az ilyen esetek miatt is, illetve nyilván nem véletlenül adnak ki javításokat ehhez a programhoz is.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #125575 üzenetére
? Macrium Reflect Free egy program amivel adott rendszerről lehet teljes mentést csinálni amiből a későbbiekben azt vissza lehet állítani.
A Rufus egy program amivel a Windows telepítős pendrive-ot lehet készíteni, ehhez kell egy Windows 10 lemezkép pl. a 2004-es.
Mit szeretnél?(Ha most akarsz pl. egy tiszta Windows 10 telepítést csinálni akkor érdemes a legfrissebb 2004-es build-et leszedni - ha nincs meg - az MS oldaláról leszedett MCT-vel (Media Creation Tool nevű kis programmal) és azzal telepíteni. Tehát ha mondjuk van a gépeden egy régi Windows 10 ISO pl. 1607 vagy egy régi Windows 10 telepítő DVD - szintén valami régi build - akkor ezek helyett jobb a 2004-es build telepítése.)
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #125520 üzenetére
Miért, az talán több 10/100 TB írást jelentene évente, elérné, vagy akár többszörösen túllépné a TBW-t, vagy mi? Ha nem, akkor nyilván adott a válasz (= nem), meg erről is volt már szó itt korábban, mármint hogy használni kell az SSD-t, nem feleslegesen túlkímélni, ami nem újdonság...
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #125242 üzenetére
Nem derült ki milyen Windows 10-verzióról van szó, milyen választható frissítés volt, de érdekes ha utána a BL recovery key kell.
Egyébként ismered a BitLocker helyreállítási kulcsot, vagy miért nem tudod megadni, helyi fiókkal / Microsoft-fiókkal van használva a laptop? Ha az utóbbi akkor ott megkereshető, ha a iskolai laptop, szervezeti felhasználás lévén a rendszergazda állította be a BitLockert, akkor meg értelemszerűen nála kell érdeklődni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged