Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
pilóta
üzenetére
Mert nem jó helyen vagy, ez továbbra is a megosztási engedélyek oda is van írva, a megosztás fülön állítottad. Az ntfs jogok a biztonság fülön vannak ahogy már leírtam.
batai15: számítógépre jobb gomb, tulajdonságok, speciális beállítások, a speciális fülön környezeti változók részen alul a rendszerváltozóknál ott vannak a windows mappa meg ilyenek? Esetleg egy képet betehetnél a hibáról.
-
batai15
félisten
sziasztok!
megadott nevet :\....\ stb a rendszer nem ismeri fel, belső vagy külső parancsként ,futtatható programként vagy kötegfájl ként.
terminalba mindenre ezt írja.. előre is a köszi a válaszokat! -
anonymus89
addikt
Egy olyan kérdésem lenne sebességben számít, hogy 64 bites v. 32 bites a rendszer?
Egy acer laptopra tettem 64 bites rendszert viszont a tulaj azt mondja, hogy lassabb lett minden.
Pl.: böngészés közben bele-bele tekerget a youtube-os videóba és lassabban tölt mint előtte (az internet és a gép hardware-i nem változtak)
Ha office-ben dolgozik akkor sokat gondolkozik közben a gép, valamint pl. egy pdf nyomtatásánál is jóval hosszabb a munkamenet míg eljut a nyomtatásig.A Microsoft saját vírusirtója van rajta egyéb nincs, driverek feltelepítve.
32bites verzióval volna sebességkülönbség?Még nem volt 64bites telepített rendszerem.
-
Visormail
addikt
válasz
pilóta
üzenetére
Azért jól elvagy, szóval a HomeGproupUser$ felhasználóval próbáltál bejelentkezni egy jelszóval amihez semmi köze még szép hogy nem engedett be. A saját fiókodnak adsz jelszót a felhasználó fiókoknál, utána lehet beállítani automatikus bejelentkezésre, de akkor ne egy másik fiókhoz add meg annak a jelszavát.
A mindenkit a mappára jobb gomb tulajdonságok biztonság speciális, engedélyek fülön hozzáadás részen tudod beállítani. Valamint a hálózati és megosztási központban, a speciális megosztási beállításokban jelszóval védett megosztás kikapcsolása. Ebben az esetben nem kell sehova semmilyen jelszó, szóval vagy az egyiket csinálod vagy a másikat, döntsd el egyszerre mindkettőt nem kell.
De ezt sima mappa megosztással kell csinálni, ha jól látom te már sikeresen belekeverted az otthoni csoportot amibe xp-t nem is lehet beléptetni. (Azt hiszem kapásból létrehozza az otthoni csoportot ha a hálózat típusának otthonit választasz, csak akkor nem ha munkahelyit kérsz amikor feldobja az ablakot, mondjuk ezt szintén át lehet állítani utólag is a hálózati és megosztási központban. A 7esben még, mert a 8asban már nem.) -
válasz
spiritex
üzenetére
Na most megtaláltam, ha a win+r-be beírom ezt a control userpassword2-t, akkor bejön egy ablak, hogy felhsználói fiókok. Ott kiveszem a pipát az "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" elől. Ekkor bejön egy ablak, hogy "Automatikus bejelentkezés", és ott felhasználónévnek a HomeGproupUser$ van írva, meg alatta két üres mező a jelszónak. Oda beírom a jelszót, és ezek után újraindításkor azzal fogad, hogy " hibás felhasználónév vagy jelszó". Még szerencse, hogy felhasználóváltással be tudtam jelentkezni, mert az előbb megnéztem, hogy mi a felhasználónév a gépen...
-
Visormail
addikt
Ezeket próbáltad?
net stop wuauserv
net stop bits
rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution\Download
net start wuauservspiritex és pilóta: nem tűnik fel hogy totálisan elbeszéltek egymás mellett?
Azt magyarázod neki hogy a windows hogy ne kérjen jelszót indulásnál ha lejelszavazza a fiókját, ő meg továbbra is arról beszél hogy a megosztáshoz amikor hozzá akar férni másik gépről akkor jelszót kér.
Ez így van, most írtam le fentebb snowdog-nak hogy a másik gépen vagy megad egy nevet jelszót ami létezik a megosztó gépen (jelszó nélküli név nem jó), vagy felveszi az ntfs jogoknál a mindenkit és akkor abszolút publikus lesz. -
-
Peace
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nos feltettem végül ezt az okos SpeedyPC-t, amit mindenki dicsért. 1074 hibát talált, majd szerinte meg is oldotta őket, de nem oldotta meg a problémát, ugyanúgy behal a 39 frissítés végén, hogy sikertelen. Megpróbálkoztam ezzel a "tiszta indítással" is, amit lentebb linkeltetek, ez sem vezetett eredményre. Ötletem sincs mi lehet a gond, de valami nagy probléma van. Symantec Endpoint Protection van a gépen.
-
-
spiritex
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Örülök! Fránya egy dolog, az egyszer biztos.
-
Dilikutya
félisten
Hogyan tudok *.msu frissítésfájlokat egy csomagba tenni? Az IE10-hez szükségeseket akarom csak, emiatt nincs kedvem komplett telepítő DVD-t módosítani.
-
válasz
Trebron09
üzenetére
Igen, tiltsd le az integrált vga-t biosban és akkor nem fogja le memóriát. Ha meg nincs benne másik, akkor barátkozzz meg vele, hogy a ramból veszi el a ramot ami neki kell.
(#28569) Cors:Dvd telepítő be, majd javítás-ra rámész. Ha kijívítja akkor jól jártál, ha nem, akkor még egy rendszer visszaállítást próbálj ki. Ha az sem megy, akkor új windows.
-
Cors
tag
Sziasztok!
Dell laptop indításnál,kék háttér,egy pillanatra,és folyamatos újra betöltés.
Van erre valami orvosság,rendszert még nem szeretnék tenni újat,van egy csomó minden a gépen.Köszi.
-
Trebron09
őstag
-
hattrickuser
aktív tag
A kérdésemet feltettem a Skype topicban, de nem biztos hogy Skype hiba. Ha valaki találkozott hasonlóval, vagy van valami ötlete, kérem jelezze.
-
spiritex
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Nem, a CCleaner kevés ehhez.
Itt a leírás a Bonjour eltávolításához: [link] -
V.Stryker
nagyúr
HÁt akkor itt nagyobb a gond... egyenlőre nekem nincs ötletem. Javaslom,hogy menj át a nem induló gépek topikjába, hátha okosabbat mondanak.
-
snowdog
veterán
válasz
Visormail
üzenetére
Köszönöm, ez lehetett a hiba. Ugyanis mikor működött a hozzáférés akkor a PC-n és a laptopon is ugyan azzal a felhasználónévvel voltam bejelentkezve. A nem működő esetben a PC-n nincs olyan felhasználó(név), mint a laptopon.
Bár a rendszergazdák is szerepelnek a listában, és kapcsolódásnál meg is kérdezte, hogy rendszergazdaként akarok-e csatlakozni, de az igen válasz után nem történt semmi. Vagy nem jól csináltam valamit.

-
Visormail
addikt
-
snowdog
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Egy kis illusztráció.

Így néz ki a PC megosztott meghajtójának biztonsági füle a laptopon működő felületen:

És így néz ki azon, ahol meg nem működik:

Látszólag mindenhol minden ugyan úgy van beállítva. Azért írom hogy látszólag, mert nyilván valahol valami különbség mégis csak van, ha egyszer nem egyformán működnek.
-
snowdog
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Sajnos nem segített, látszólag minden pontosan úgy van beállítva, mindhárom felületen. Ennek ellenére a laptopon az egyiken működik, a másikon nem. Az is érdekes, hogy kétféle megosztás volt, egyrészt meg volt osztva egy teljes meghajtó, és azon belül egy mappa. A jól működő felületen mindkettőbe be tudtam lépni, a hibásan működőbe csak a mappába. Próba képen töröltem a mappa megosztást, és csak a meghajtó megosztást hagytam meg. A jól működő felületen ez továbbra is elérhető, de a másiknál továbbra sem.
-
zoli62
addikt
Leállás helyett újraindulás m,ásodszor fordul elő négy hónap alatt. Brand Hp asztali gép. Milyen okai lehetnek?
-
Lenry
félisten
válasz
anonymus89
üzenetére
nem ott.
rákattintasz a hálózati és megosztási központra
baloldalt adapterbeállítások
hálókártyádra jobb klikk letiltás, majd jobb klikk engedélyezés.
ez 10-ből 9-szer megoldja ezt a két hálózatot látós bugot. -
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Az a bizonyos hibaüzenet pontosan így szól:
"A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a(z) xy összetevővel.
Nincs engedélye a(z) xy elérésére. Kérjen hozzáférést a hálózat rendszergazdájától".Mint írtam a rendszergazda én vagyok, úgy is vagyok bejelentkezve. És a másik felületen rendben működik, minden beavatkozás nélkül.
spiritex
Igen azonos, a gyári alapértéknek megfelelően: "Munkacsoport: WORKGROUP"
-
snowdog
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Köszi, ez az infó nekem is jól jött.

Ez a része rendben működik, de beleütköztem egy másik problémába. A laptopomon van két partíció, rajta két egyforma Win7. Szerintem a jogosítások is azonosak (rendszergazda), az előbbi megosztáson kívül nem állítgattam rajta semmit. Ennek ellenére a laptop egyik Win7-eséről simán elérem a PC (Win7) megosztott mappáit, viszont a másik hibaüzenetet ad. Most nem tudom pontosan idézni a hibaüzenetet, de a lényege, hogy a hálózati géphez jogosítás hiányában nem férhetek hozzá. Vegyem fel a rendszergazdával a kapcsolatot. Hol lehet a bibi. Hol tudnám a hozzáférést engedélyezni?
-
spiritex
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Van CS3 a gépeden? Mert ha van akkor az csinálta ezt a Nem azonosított hálózatot, és a Bonjour Service leállításával és törlésével lehet megszabadulni tőle.
A jobb egér gomb pedig nem itt van, hanem az Adapterbeállítások módosításánál. -
spiritex
veterán
válasz
pilóta
üzenetére
Először a Vezérlőpult (Control Panel) / Felhasználói Fiókok (User Accounts) alatt megadod a jelszót, majd utána a WIN-R sorba beírod, hogy control userpasswords2 és ott kiveszed a pipát, hogy a windows ne kérje azt bejelentkezéskor. Nekem így van, és szépen megy a megosztás.
-
Segítsetek légyszíves, mert megőrülök ettől a nyamvadt megosztástól.
Szeretnék megosztani egy meghajtót, hogy mindenki lássa. Egyszerűen csak megosztani, nem akarok jelszót semmit, csak megosztani, hogy bárki tudjon másolni/törölni/módosítani a meghajtón bármit.
De csak speciális megosztást találok.A speciális megosztási beállításoknál be van kapcsolva a Fájl- és nyomtatómegosztás, a jelszavas védelem kikapcsolva, de mégis jelszót akar a másik gépen, ha hálózati meghajtóként csatlakoztatni akarom.
-
Peace
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nem csak SP1-nél jön elő. Egy olyan megoldást találtam, hogy erre a bizonyos hibakódra a SpeedyPC csodaprogram tökéletes megoldás, legalábbis mindenki áradozik róla, hogy ennek a futtatása megoldotta ezt az errort, és onnantól tökéletesen működött a win update, de license key-t kér. Megállapította, hogy 403 problémát talált, de csak a regisztrált verzió hajlandó csinálni valamit.

-
Peace
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Teljesen eredeti win 7 sp 1-el. 39 fontos frissítés van jelenleg.
-
spiritex
veterán
válasz
Springfieldx
üzenetére
Akkor még akár bele is férhetne, de boot partíció nélkül egy dvd-re se harap rá a gép..
Szerk:
Nem neked írtam a Safe mode-ot, ott a hivatkozás előtte, hogy kinek szól..(#28521) Rossi
Hát csak simán újraindítod a géped, hogy kiderüljön segített-e a Java uninstall és elindul-e normál módban. -
Lenry
félisten
válasz
Springfieldx
üzenetére
így egészen biztosan nem.
mi indítaná el az exéket? a BIOS?itt egy leírás, hogy hogyan csináld, 2 másodperc volt Google-el megtalálni
-
Rossi
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Köszi, de ennél lámább vagyok.
Startup repairból nem tudok kilépni, a mégse gombra nem enged, csak a power gombbal.
De ha telepítő lemezzel is elő lehet csalni a parancssort, akkor megpróbálom.
Egyébként ezek a parancsok mire szolgálnak?spiritex: Nem próbáltam, munka után kipróbálhatom. Utána mi a teendő? Rendszer-visszaállítás?
-
spiritex
veterán
válasz
Springfieldx
üzenetére
Hány MB-ot foglal ez a 8 file összesen?
(#28513) Rossi
Safe módba nem tudsz eljutni az F8 nyomogatásával? Csak mert a munkatársam szóról szóra ugyanevvel jött be ma reggel dolgozni, mint te.. -
Springfieldx
csendes tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Egy ismerős mondta, hogy így lehet, de ezek szerint nem.
windows6.1-KB976932-X64.exe
windows6.1-KB976932-IA64.exe
Windows_Win7SP1.7601.17514.1011119-1850.X86FRE.Symbols
Windows_Win7SP1.7601.17514.1011119-1850.X86CHK.Symbols
Windows_Win7SP1.7601.17514.1011119-1850.IA64FRE.Symbols
Windows_Win7SP1.7601.17514.1011119-1850.IA64CHK.Symbols
Windows_Win7SP1.7601.17514.1011119-1850.AMD64FRE.Symbols
Windows_Win7SP1.7601.17514.1011119-1850.AMD64CHK.SymbolsEzek a file-ok vannak.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ez esetleg? A rendszer eredeti vagy valami buherált?
-
spiritex
veterán
válasz
Springfieldx
üzenetére
Én még ilyenről nem hallottam... Hol olvastad, hogy így lehet windows-t telepíteni?
-
Lenry
félisten
válasz
Springfieldx
üzenetére
hátőőő. ez baromira nem így megy
Windows telepítőCD sem annyi, hogy fölmásolsz pár fájlt egy CD-re, és csókolom... -
Rossi
addikt
Üdv!
Van egy kis gondom, remélem tudtok segíteni.
Egy újraindítást követően a kijelentkezés képernyőről nem lépett tovább, power gombbal kikapcsoltam a gépet. Ezt követően választhattam a start windows normally és a startup repair futtatása között, de mindenképpen az utóbbinál kötött ki.
Lemezhiba kereséssel futott egész éjszaka, de nem történt semmi, ismét power gombbal shut off.Ilyenkor csak a reinstall a megoldás?
Csak java update volt tegnap, amúgy hiba nélkül működött a rendszer hosszú hónapok óta.
Előre is köszi.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Springfieldx
üzenetére
Hát bármi is van, nálad nagyon nem jók a dolgok....mik a fájlok?
-
Springfieldx
csendes tag
Sziasztok!
Win7-et szeretnék telepíteni HDD-ről. Microsoftról letöltöttem x64-hez a 2 db .exe és 6 db .msi kiterjesztésű filet. Csak ez van a HDD gyökér könyvtárban, és nem látja a HDD-ről való bootolásnál.
Mi a teendő?
thx -
Peace
nagyúr
Hálló!
8E5E0147 error-ra tudna nekem valaki megoldást javasolni? Win update dobja nekem ezt. Elkezdi felrakni a frissítéseket, végigmegy a zöld csík, aztán kiírja, hogy sikertelen, és újra annyi elérhető frissítést mutat, mint addig. Meguntam a külföldi fórumok válaszait, mert nem jutottam semmire, több helyen meg olyan tanácsokat adtak, hogy csak sírás lett a vége másoknál, így bele se kezdtem.
-
Froclee
őstag
sziasztok. ha megpróbálok megosztani bármilyen fájlt hálózaton (jobb gomb, megosztás), akkor azt írja ki az összes mappráa hogy Mappa nem osztható meg. ez mitől lehet?
-
krealon
veterán
válasz
RaZroX
üzenetére
"Van egy itthoni közös gép, 3 felhasználói fiókkal. Abból az enyém a rendszergazda, többi nem.
2 vinyó van a gépen, egyik a rendszer és a programok, másikon meg az adatok. Azt szeretném megoldani, hogy csak az én felhasználói fiókommal tudjam az utóbbi winchester adatait írni, a másik két felhasználó csak olvasni tudja azokat. Ezt hogyan tudom megvalósítani ?"Lepesek:
A meghajto gyokerkonyvtaran: take ownership --> Administrators
jobbkatt --> Properties --> Security --> Advanced --> Edit --> Change Owner to: --> Administrators --> Replace owner on subcontainers and objects --> pipa --> [OK]Jogok beallitasa a gyokerkonyvtaron, majd orokles altal atvinni a tobbire.
jobkatt --> Properities --> Security --> Advanced --> Edit --> Permissions --> Change Permissions -->
Administrators --> Full Control
SYSTEM --> Full Control
Users --> Read & Execute
--> Replace all child object permissions with inheritable permissions from this object --> pipa --> [OK]Ugyanez megvalosithato parancssorbol is:
http://www.winhelponline.com/blog/take-ownership-of-file-or-folder-windows-7-vista/ -
spiritex
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Jobb egér gomb Tiltás (Disable).
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xbox tulajok OFF topicja
- VR topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azt magyarázod neki hogy a windows hogy ne kérjen jelszót indulásnál ha lejelszavazza a fiókját, ő meg továbbra is arról beszél hogy a megosztáshoz amikor hozzá akar férni másik gépről akkor jelszót kér.
, de ahogy olvasgattam ebbe már "automatikusan" be van kapcsolva, de tudtommal az csak 4Gb fölött tud segíteni.