Hirdetés
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
efi99
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Közben én is néztem, hogy valóban XP-ig lehetett választani nyelvet más offline updaterekben, de akkor minek kell mindig nyelvet választani közvetlen letöltés előtt az MS oldalán és miért nem egyforma méretű a 2 fájl? (Amit találomra megnéztem mindjárt 2-szeres volt a méretkülönbség).
-
chungee
addikt
Estét!
Lassan vinyót cserélek. Lehetséges azt, hogy "leghostolom" WIN7 partíciót (60GB). Az új vinyón is csinálok 60GB partíciót és "rághostolom"
Lehet-e egyátalán így "költöztetni" WIN7-et
-
netpeti98
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Akkor nem az okozta. Esetleg érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e véletlenül autorun.inf a meghajtók gyökerében, lehet hogy rejtett.
-
fireman123
őstag
-
KIA Ceed
tag
Üdv Mkinek!
Win7 64 alatt eddig sosem tapasztalt dologra nem találok megoldást. Tudnátok segíteni?
Jogtiszta szoftverem van (Professional) kb 1,5 hónapja lett újra telepítve. Most a karácsonyi szünet alatt felkerült 1 két program és játék, aminek biztos köze lehet hozzá, de most 2 napja egyszerűen az lépett fel, hogy és vált rendszeressé felhasználóváltás (nem kijeletkezés, hanem felhasználóváltás) alkalmával (2 fiókkal használjuk, és sokszor mindkettő aktív) hogy amint kilép a fiókválasztó képernyőre a win, meghal az USB-s egér, így csak leállítás lehetséges a gépház bekapcs gombjával, majd win újra indítás. Mi okozhatja ezt, és mit tehetnék, hogy ez helyre álljon? köszi! -
netpeti98
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Hard Disk Sentinel fent van? Esetleg fenn volt és nemrég lett eltávolítva?
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Ebben a problémában tudna valaki segíteni?

-
Cirbolya72
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek. Egy nagyobb áramszünet után nem tudok belépni a kliensgépről a szerverre. A szerveren Windows 2003 fut, ahol bizonyos könyvtárak megosztásra kerültek.
A kliensgépen Windows 7 fut. Másfél éve váltottam 7-re XP-ről, ott nem volt ilyen bejelentkezési procedúra, sőt, a hálózatban lévő Macintoshról is simán be lehet lépni. Ezért gondlom, hogy ez a 7 problémája.
Nem igazán tudom, hogy mit vár tőlem, hisz a szerveren nincs korlátozás ezekre a megosztott könyvtárakra. Arra gondoltam, hogy a szerver felhasználónevét kéri esetleg, de hiába írom be a Rendszergazda nevet több formában (Rendszergazda, \\Rendszergazda, CIRBI03-PC\Rendszergazda) nem fogadja el.
Emlékszem, hogy másfél éve is, a váltáskor volt egy hasonló menetem, csak nem emlékszem, hogy mi lett a megoldás, rákeresni meg hiába keresek, ez a fajta sima, egyszerű szerverre való bejelentkezés nincs a találatok között.
A második képen láthatjátok, hogy az egyik ilyen megosztott mappa fel is van véve a kedvencek közé, de hiába, mert ha rákattintok, jön a jelszó kérés.
Nagyon köszönöm előre is.http://kepfeltoltes.hu/160104/141860534702_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/160104/42938710401_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
IstvánLászló
őstag
válasz
föccer
üzenetére
A téma most nem a win, olvastam a blogbejegyzésed és nekem tetszett, főleg a milyen bejgli készül, retro vagy nem nekem mind kettő kedvencem.
Elnézést hogy fórum témáját megzavartam ezzel esetleg.
A szándékomban nem áll semmiképpen és lezárom a témát magamban is.
Üdv, István -
föccer
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
A home Premium maximum 16 GB ramot kezel, többet nem.
üdv, föccer
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Windows 7 x64 használata esetén 8GB memória társaságában, szerintetek van értelme még egy 8GB-os pendrive-ot felhasználni ready boost-ra, ha HDD-t használok?
Üdv:
Immy -
zoo8800
veterán
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Jó lesz a Home Premium, csak ne akarjon 16+ GB RAM-ot

-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
acsadorjan
üzenetére
A Malwarebytes Antimalware-t próbáltad? A free verzióval is tudsz futtatni keresést.
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Win7 64 az operációs rendszerem.
A napokban tűnt fel, hogy meghajtók ikonjai megváltoztak, olyan ikonok vannak mint ami akkor szokott lenni amikor egy progi nem ismer fel egy fájltípust.
Jelenleg ilyen minden merevlemezes meghajtó ikonja, míg az optikai ikonja jó.
Mi történhetett, hogyan tudom visszaállítani az alapértelmezett meghajtó ikonokat?
Köszi a segítséget előre is. (ha kérhetem szájbarágósan, mert nem vagyok profi….nagyon-nagyon nem
) -
snow2014
aktív tag
sziasztok. 2 kulon allo particio van a gepemen. az elso, rendszer particio 60gb es itt a lenyeg. win7 64 bites rendszer fut rajta. most par napja elkezdte azt csinalni hogy allandoan ki irja keves a tarhely. a gepet csak filmezesre hasznalom semmi tobbre. mar minden felesleges programot letoroltem de akkor is ugyan e a problema jelentkezik. nincs kedvem ujra huzni a rendszert mivel csak filmezesre van hasznalva semmi masra.
ha megnyitom a start menut majd run, disk, megcsinal mindent de nem torol semmit mivel meg erre is keves a hely

ha tud valaki akkor kerem segitsen nekem. koszonom
-
hzcs
senior tag
Hali!
Kerestem a keresőben a problémámat, de nem találtam, remélem nem volt ilyen kérdés még:
Szeretnék egy up to date frissítésekkel feltuningolt 7 és 8 telepítőt készíteni (külön-külön). Viszont nem szeretném a kb 300 frissítést egyesével letölteni a Microsoft oldaláról, ezért kerestem rá programokat, de egyik sem jött be igazán.
Az egyik a Portable Update. Ez win 7-nél nálam valamiért nem működik, 8-nál igen, de ott exe-ket és cab-okat szed le, nekem meg elvileg msu kell.
A másik a WSUS offline updater, ezzel meg az a bajom, hogy szerintem angol frissítéseket szed le, mert letöltve az összes frissítést a 7-hez, és beleintegrálva a telepítőbe, abból telepítve a rendszert még talál 66 fontos és x darab ajánlott frissítést.
Szóval a kérdésem, hogy hogyan tudom letölteni a magyar Win7-hez és Win8-hoz a frissítéseket, lehetőleg minél többet, esetleg az összeset? Akár úgy is jó, hogy telepítek egy rendszert, felfrissítem, és abból kiszedi, az is megoldás lenne nekem.Köszi!
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Hali. Ha 32 bites rendszeren akarnál futtatni játékot, akkor az nem is menne rajta, sőt felsem települne,mondván, nem a telepítőhöz megfelelő 64 bites rendszert használod. Valami ilyesmit írna. De viszont ha 64 bites rendszeren akarsz futtatni,legyen az 32 bites program,vagy játék,akkor az simán fog menni. Ha a meghajtódon is megnézed, akkor van a Program files, ahova alapból a 64bites dolgok kerülnek. és van a Program files x86-os mappa, oda a 32bites dolgok települnek,amiket felraksz. És ha 32-es rendszert használsz,akkor ott csak egyetlen egy Program files mappa van, semmi más. Na de röviden. 64 bites rendszeren simán elmegy 32 bites programok is. a Vírusirtókon kivül persze. Mert vegyük az ESS-t pl. 64 bites rendszeren 32-est felsem enged telepiteni amit egy párbeszédablakkal jelez. De progik,játékok simán. De az sem mindegyik,attól függ milyen régi progi. Remélem érthetően irtam le.
-
DS39
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
futnak 32 bites játékok 64 bites Win7-en is. meg persze egyéb programok is.
hogy mondjak egy példát, a GTA Vice City, egy őskövület játék, és simán fut 64 bites 7-esen.amúgy van olyan, hogy kompatibilitási mód, abban lehet xp-t állítani, általában segít.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm a válaszodat, de vannak még számomra nem érthető gondjaim.

Most pontosítanám kérdéseimet, remélem mindent érthetően sikerül le is írnom.A 32 és 64 bites verziókból többfajtát árulnak mint tudjuk is.
A fő gondom és kétféle wint nem szeretnék potyára venni, mert eléggé drága mutatvány lenne.
A lényeg van egy játék 64 bites winnen fut csak, gép vin7 support de lennének még vin7 32 bites játékok is....
A Windows 7 64 bit Home Premium-ból vettem is 1-et, vennem-kell még egy 32 bites-t is belőle??
Remélem hogy rosszul gondolom??
Az xp-s témát értem eszt le is zártam már magamban.
A lényegre rátérve win7 64 és 32 bites support játékok futnának, ennek az elméletben nincs akadálya hogy működjenek?? -
DS39
nagyúr
válasz
acsadorjan
üzenetére
könyvjelzőidet, jelszavaidat, stb. mentsd ki, aztán töröld a Chrome-ot, a profil mappájával együtt, ami az AppData/Roaming-ban van.
innentől szerintem Chrome topic.
-
kispx
addikt
válasz
IstvánLászló
üzenetére
A játékok többsége elfut 7 alatt is. Viszont vannak olyan régi játékok amik esetleg XP alatt futottak el legutoljára.
-
kispx
addikt
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Jó lesz a Home Premium.
A másik meg játékfüggő. -
acsadorjan
csendes tag
válasz
acsadorjan
üzenetére
valaki más esetleg?

-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Windows 7 64 bit Home Premium, optimális választás??
A gyereknek a gépére kéne telepítenem, mert főleg játszani szeretne, kiszemelt magának egy játékot ami 64 bit-es winnen működik.
A másik fontos kérdésem, xp-s kedvenc játékait is tudja, majd használni? -
acsadorjan
csendes tag
válasz
acsadorjan
üzenetére
Hát sajnos nem oldotta meg a problémát a program ..

-
DS39
nagyúr
válasz
acsadorjan
üzenetére
az említettek mellett (mert vélhetően a probléma újra jelen lesz) az AdwCleaner nevű progit javaslom lefuttatni a gépeden, illetve megnézni hogy van-e szükségtelen program telepítve a rendszeredre, azt uninstallálni kell.
-
válasz
acsadorjan
üzenetére
Jobboldalt felül a sarokban 3 rövidke vizstzintes vonalra klikk
Legördülő menűben Beállitások
Bejön a Beállitások ablaka
Itt Keresés és beállitod, hogy a böngésző melyik keresőmotort hassználja, azaz a fülecskén keresztül kijelölöd a Google-t -
acsadorjan
csendes tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
http://search.safefinder.com/?st=sc&q=
Ezt hogyan tudom eltüntetni win7 alatt ( Chrome)? Milyen program által ? Köszönöm előre is a segítséget !
-
bolcsodal
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Minden telepítve van.
-
-
bolcsodal
addikt
mumus: svchost.exe-> 25% CPU load. Nyár óta nem sikerült ezzel kezdenie valamit a microfosnak?

A hozzászólásaitok alapján nemnagyon.
Eredmény: Windows update kikapcsolva...néha még így is teker...őrület.
-
Kommy
veterán
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Indítasz egy parancssort és beírod a következőt s kiírja mi ébresztette fel utoljára: powercfg -lastwake
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Alvó módba rakva a gépem néha felébred - honnan tudom kideríteni, melyik program okozza? Teamviewert leszedtem, mert az állítólag csinál ilyet, de nem tudom, még mi lehet... Esetleg vmi wifi, netbeállítás?
Youtubeon hallgatok zenét, alvó mód, majd magától bekapcsol, és sokszor órák óta megy, mikor hazaérek...

-
-
chungee
addikt
Napot!
Még mindig hezitálok. Ilyen konfiggal win 7-t vagy xp-t telepítsek rá
Melyikkel futna gyorsabban
alaplap: Asus P5L 1394
proci: C2D E6600
vga: Asus 8400GS 256mb
ram: 2GB DDR2 533mhz -
Oqaaay
csendes tag
Sziasztok sajnos még mindig problémám van a driverel megnéztem a pontos típusát: TP-link TL-WN353GD, viszont miután feltettem és megpróbáltam újraindítani normál módban a gépet megint nem töltött be és előjött ugyan az a bluescreen, ha rámegyek hogy driver frissítése akkor a windows felfrissíti ugyan úgy valami Raltek driverrel de a hiba nem szűnik meg.
-
Alvó állapotba akarom rakni a gépem, sikerül is, eltelik 2 mp és magától vissza kapcsol.
Eddig sosem használtam az asztali gépen ezt a funkciót csak laptopon, de ott működik is.
Mi lehet a baj? -
törölt tag
Megbolondult a prohardver.hu oldal nálam. Bejelentkezéskor a Windows 7-es topik mellett azt írta, hogy 32000 hozzászólás érkezett azóta, hogy itt hozzászóltam. Pedig nemrég voltam itt, tegnap. Rákattintva a 32000-re, visszaugratott a 201-es hozzászóláshoz, ami nem is az én hozzászólásom, ráadásul nem is jön ki a szám, ha visszaszámoljuk. Érdekes.

-
Chrystall
senior tag
Van a Windows 7 biztonsági mentés lehetőségeinél ez a lemezkép készítése opció. Ilyenbe lementettem a C és D meghajtót is egyben, a C tartalmazza a rendszerfileokat. Vissza lehet ilyenből állítani csak a D-t úgy, hogy ne legyen a vinyó újra partícionálva és megmaradjon a már rajta levő C? A kettőt már egyszer visszaállítottam, de a D-t le kellett törölnöm.
-
-
westlake
félisten
Persze, hogy nem az a probléma, amit írt.
Láttam már olyan billentyűzetet, amire az ékezetes részre gyárilag fel volt gravírozva a numerikus rész megfelelője. Valamilyen speciális funkcióként el lehetett érni, hogy az nagy Enter melletti rész numerikus részként funkcionáljon. Nyilván ez olyan billentyűzetnél volt, amin nem volt gyárilag numerikus rész.
Viszont nem tudok abban segíteni, hogy mi okozhatja nálad ezt a dolgot. Annyit tudok, hogy ez nem egy hiba. Nálad viszont úgy aktiválódik, hogy te erre nem adsz utasítást. Ez a hiba. -
-
-
akaido
addikt
válasz
Newyorker
üzenetére

Automatikusan indul(na) a két .dll ha még fent lenne a virnya, de mivel már szerencsére ki lett irtva, így a maradék vinnyog. Az automatice startolók között próbáld megtalálni, és ha már a CCleaner be lett vetve, ebben a progi segíthet, hiszen itt a Windows résznél a registry kulcs is jelezve van.
(Gondolom a Browser diner mappa is törölve lett) -
psg5
veterán
Valamint még egy kérdés: Most 2007-es ofice van a gépen. a 365 telepítéséhez le kell törölni vagy felülirja majd ez a "sulis" office? Valamint úgy látom a telepítője x86-os. Lehetséges, hogy nincs 64 bites belőle? Ha igen hogy találom meg ezen a sulis oldalon (ha már valaki használta).?
-
rgeorge
addikt
BUÉK!
WIndows 7 alatt van lehetőség egy wifi hálózatot forgalomkorlátosnak megjelölni? Egy MiFi-ről lenne szó, ami a Windows 7 számára wifiként látszik, és emiatt pl. a Windows 10 frissítést letölti a háttérben elfogyasztva a wifi mögötti adatkeretet. Windows 8 és 10 alatt talán már van erre kapcsoló, de Windows 7-re kellene. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Office 365 és office 2013 közt win 7 alatt nagy különbségek vannak? Fiam jogosult letölteni a tisztaszoftver keretében és gondoltam kipróbáljuk, de nem igazán tudom mi a különbség.
-
fecs
senior tag
Adott egy WIN7-es PC. Mától produkálja, hogy a billentyűzet jobb oldalán nem a megfelelő karaktereket gépeli, hanem betűk helyett számokat. Ha kikapcsolom a NUM LOCK-ot, akkor megjavul, csak akkor meg nincs numerikus billentyűzet. Restart meg oldja, de idővel visszaáll a probléma. Nem változtattam semmit, a Skype frissült ma. Nincs tippem. Mi lehet a hiba?
-
Oqaaay
csendes tag
Egy régebbi hálózati kártyát tettem az új gépbe, elég nehéz volt rátenni a driverét mert nincs meg az eredeti és nem tudom a pontos típusát, ezen a problémán kívül okozhat más kárt is?pl.: alaplapba?
Amit küldtél oldal az lényegében mit csinál?
A hálózati kártyákon van pontos típusleírás? Mert akkor meg tudnám nézni és megkeresni a rendes driverét. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Boldogságos újévet!
Nos, próbáltam utánanézni, hogy mi is ez a teredo, de a leírásokból nem sokat értettem.
Az se világos, hogy mikor és miért nyit portot, látszólag teljesen random. Vajon szükségem van nekem erre? Csak mert nem nagyon szeretem, ha egy-két portot forwardol amikor úgy tartja kedve. Parancssorból letilthatom, vagy inkább hagyjam? -
coco2
őstag
válasz
Oqaaay
üzenetére
Google fórdított-oldal, kicsit magyartalanul van, de azért érthető: [link]
A lényeg, hogy a wifi driverednek vannak problémái. Ha vadi új a cucc, próbáld meg eltávolítani / valahogyan üzemen kívül helyezni a wifi vasat, és vizsgáld meg úgy is. Ha úgy minden klappol, driver frissítés a tippem. Ha nem segít, és még garanciális a vas, vidd vissza cserére / javításra.
-
coco2
őstag
válasz
SirKero
üzenetére
Ha haldoklik a vinyó, az elég gáz tud lenni. Nem biztos, hogy a wifi a bűnös. A driverek tipikusan kétféle memóriát használnak. Az egyiket megengedik swapre is dobni, mert esetenkénti konfig és optimalizációs adatoknak nem kell a memóriában lenniük, a másik viszint a driver alap kódja, az nem kerülhet swapre. Ha haldoklik a vinyód, és éppen egy swap blokkot nem tudott behívni, vagy rosszul hívta vissza, és az pont végrehajtható memória terület volt, simán el fog szállni a drivered, és a win azt írja vissza bűnösnek, pedig a winyód hibázott. Legalább a winyónak stabilnak kellene lennie, vagy kapcsold ki a swap kezelést teljesen, ha van elég ram a gépedben, és meg kellene figyelni, hogy úgy is elszáll-e az a wifi driver. Ha igen, akkor mégis az volt a bűnös

-
chungee
addikt
#gb4400 #kraftxld
Köszönöm a válaszokat

-
Oqaaay
csendes tag
Sziasztok remélem jó helyre írok, nemrég jött meg a netről rendelt gépem, mivel még nem tudtam elmenni win10-ért ezért ideiglenesen egy 30 napos win7 lett rátéve, első két-három nap szépen ment de tegnap-tegnapelőtt amikor bekapcsoltam elsőre nem töltött be 1-2x bejött a bluescreen majd elindult, ma viszont már csak csökkentett módban tudtam fellépni, normál indítás esetén mindig bejön a bluescreen és újraindul, néha betölti a kezdőképernyőt de utána ugyanúgy jön a bluescreen és az újraindítás.
Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Gép: b85m pro4, i5-4440,8gb, samsung 250gb ssd, a gépre eddig csak hivatalos oldalról töltöttem le dolgokat,
chrome, bs player, World of tank.
Előre is köszi. -
Newyorker
addikt
Segítsetek kérlek!
Nagy nehezen leszedtem a SAFEFINDER vírust, viszont ha újraindítom a gépem ez a KÉP fogad! Mit és honnan töröljek még?
-
chungee
addikt
Napot!
32bit-es WIN 7-et telepíteném fel 64bit-es rendszerre az nagy baj lenne
Úgy veszem észre, hogy gyorsabb a 32bit-es WIN 7. De javítsatok ki ha tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet-e egyátalán így "költöztetni" WIN7-et

Közben rájöttem, hogy nem kell magyar, mert multilanguage a frissítés már.
)