Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
és a 64 bites win7 nem ajánlott arra a gépre?
-
StSanya
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Bár nem volt szerencsém ezzel a típussal, csak ASUS EEEPC-kel, azokon meg működött a registry hack, de annak pont az volt az értelme, hogy nagyobb felbontásokkal menjen a névlegesnél, hogy nagyobb legyen a képernyő terület. Ugyanis, hiába - először ránézve - ramatyabb a kép, idővel meg lehet szokni, és sokkal többet nyer az ember a nagyobb felülettel.
Nem lehet, hogy fizikailag van abban a netbookban egy 1024x768-as kijelző? MSI támogatás? Aida64 meg tudja mondani amúgy jó eséllyel, hogy milyen panel van benne...
Szubjektív, de én win7 Home Premium x32-t tennék rá, először régebbi, pl. a 5.0.0.2026-os driverrel, hátha a 5.0.0.2030-asban már valami gyári hack van. Aztán próbálkoznék driverrel a linkelt oldalról is.
-
siebener
aktív tag
válasz
StSanya
üzenetére
Alapból arra használom a notit, hogy:
* szövegszerkesztés,
* Internet/email, stb.Ezért bőven elég lenne egy XP is, ha lenne rajta jó felbontás. Vagy win7, detto...
Szóval az elsődleges szempont a helyes felbontás, akár XP-n, akár win7-en, akár win8-on. A többi másodlagos, illetve, majd ha sikerült, meglátom, melyik a jobb.
-
StSanya
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Azt is láttad a videón, hogy ha sikerülne a x600-as felbontást beállítanod, akkor az app-ok nem mennének? Mivel a videón egy korai win8 van, azt se tartom kizártnak, hogy a végleges, naprakész win8 pontosan emiatt nem adja x768 felbontás alá, magyarul javították ezt a hibát, amit a videón látsz, de ezt az MS-el kéne tisztázni...
-
siebener
aktív tag
válasz
StSanya
üzenetére
Igen, próbáltam, és nem írtam el semmit.
Driver telepítés megvolt (chipset+VGA+egyéb sorrendben), frissítés OK, Windows Update OK.
Intel GMA 500 "5.0.0.2030" verziója van fent, valamint csak, és kizárólag eredeti lemezeket használok (nem töltögetek, nem torrentezek, stb). -
flash-
veterán
üdv
lenne egy kérdés hogy egy T4200 (2ghz)cpuval,3gb rammal ellátott notinál van e értelme windows 7 et feltenni?vista van rajta,annál gyorsabb lenne?más:
tudtok progit amivel minden outlook dolgot(levelek,fiókok,JELSZAVAK)lehet exportálni,importálni? -
StSanya
senior tag
-
siebener
aktív tag
válasz
StSanya
üzenetére
A videót megnézem, köszönöm.
1024x768-on használnád? Próbáld ki...
Kezdjük ott, hogy nem jelenik meg a kezdőoldal alja. Ha az asztal közepe alatt jobb gombbal kattintok az egéren, akkor a listának az alját már nem látom... és még folytathatnám. Hidd el, nem jó ez így.Szerk.: belenéztem a videóba, köszönöm, de mint írtam, nincsen Display1_DowScalingSupported bejegyzés registryben.
-
peti_s
addikt
Hali! Egy program esetén kikapcsolható az UAC? Tehát hogy mindenhol kérdezze, viszont tudjak hozzáadni kivételt.
-
-
siebener
aktív tag
válasz
StSanya
üzenetére
Nos, akkor egy update.
Felkerült a notira a windows8. Ki kellene derítenem, hogy ezzel végre menni fog-e minden rendesen, vagy sem.
De! Fent van a chipset driver, fent van a GMA500, viszont még mindig nincsen 1024x600. Sőt, nem találom ugyanúgy azt a bizonyos "Display1_DownScaledSupported"-et sem.
Azt hiszem, el vagyok átkozva.

-
Puma K
nagyúr
Ó basszus...

Pedig nagyon szeretném működésre bírni a Star Wars Racer-t. Eddig elindulni sem akart, de mostanra sikerült megoldanom, hogy elinduljon, viszont a korábban említett grafikai hiba abban nyilvánul meg, hogy az ávezető menüben fekete falat tol maga elött a kamera ami a fogatok választásánál és a menü többi részénél nincs ott. Versenyzés közben viszont ismét elő jön a fal csak akkor már fehér.
-
Puma K
nagyúr
Estét.
Telepíteni szeretném (Windows 7 Home Premium) a Windows Installer 3.1 Redistributable-t, viszont csak az újabb verzióját a v2-est találtam.
Ez nem is lenne gond, ám mikor elkezdeném telepíteni ezt a hibaüzenetet kapom:
Jelenleg 34.4 GB-nyi helyem van, bőven elégnek kéne lennie.
Egy régi játékot szeretnék működésre bírni, aminél jelenleg grafikai hibába ütköztem, és hogy ezt megoldjam fel kell(ene) rakni a következőket:
-Windows Installer 3.1 Redistributable
-Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package (x86)A Visual C++ 2005 sikeresen feltelepült.
Üdv
Puma -
gege64
csendes tag
Sziasztok!
Hálózati problémám lenne. Van egypár gép a házban, és otthoni csoportban vannak kötve, mindegyik windows 7-el fut. Újratelepítettem a windowst az egyik gépen, de kiderült, az a gép volt az otthoni csoport létrehozója. Most, hogy vissza akarok lépni a géppel az otthoni csoportba, akkor engedélyt kell kérnem (vagyis jelszót beírni és a tulajdonos gép válaszára várni). Csak hogy ez a gép már nincs. Ha a többi géppel ki akarok lépni a csoportból, akadályba ütközik. Hibaelhárító nem segített.
Kérlek segítsetek!
-
randras
veterán
Helló,
úgy tudom a Windows 7 beéptett lemezírójával lehetett anno csinálni olyat, hogy úgy lehetett írni egy lemezt, mint egy pendrive-ot, tehát több sávban írva később lehetett hozzáadni fájlokat, az előző sávot törölni is (a hely felszabadulása nélkül természetesen).
Nos, most csináltam egy COMODO Rescue Disk-et, és úgy néz ki, ez is hasonló módon csinálta meg a CD-t:

Szeretném lezárni, de nem találom, hol/hogy kell.

-
StSanya
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Passz...
Ez a VGA driver -ed? Intel Graphics Media Accelerator 500 Driver for Windows 7 x32 Version:5.0.0.2026
Amúgy az lehet a gond, hogy ez a VGA nem Intel, hanem PowerVR termék (SGX535), azok meg mindent tudnak, csak írni egy épkézláb drivert nem sajnos...
Itt nézz körül: [link]
-
brd
nagyúr
válasz
hattrickuser
üzenetére
Az a trükk feloldása, hogy elindítod a shutdown.bat file-t, majd abban van egy parancs, ami szintén shutdown, és mivel az aktuális könyvtárban van ilyen .bat, az indul el, és nem a beépített (.exe) parancs. Tehát a .bat file-ban mindig elindítod önmagát, ezért szaladnak vég nélkül a parancsok.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Próbálkoztam 2 EXE konvertálóval, sajnos hasonló eredményt hozott (nem működött). [link] [link]
De már megoldódott. Érdekes módon, ha a BAT fájlba a parancsoknak elérési útvonalat adok, akkor működik. Tehát így:
c:\Windows\System32\taskkill -f -im SetPoint.exe
c:\Windows\System32\shutdown -f -s -t 0Számomra ez azért érdekes, mert ezek windows beépített parancsok.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
hattrickuser
üzenetére
Konvertáld Exe-vé, és akkor tudsz neki parancsikont adni.

-
hattrickuser
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
A parancsikont a "klasszikus" módszerrel hoztam létre: jobb egérgomb a BAT fájlon, küldés - asztal (parancsikon létrehozása). Elvileg így a parancsikonnak a BAT fájlt kellene elindítania/futtatnia.
Igen, alapvetően az a probléma, hogy az asztalra másolt BAT fájlnál nincs ikoncsere lehetőség.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
hattrickuser
üzenetére
Gondolom azért nem működik, mert az a parancsikon amit lemásoltál róla, azt a BAT fájlt akarja elindítani amire hivatkozik. Szóval az a parancsikon nem maga lesz a BAT fájl, hanem csak valami hivatkozás arra a BAT fájlra amit ténylegesen futtatni akarsz. A BAT fájlnak az Ikonképét nem tudod megváltoztatni?
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Parancssoros segítségre lenne szükségem, de külön ilyen topicot nem találtam. A probléma az lenne, hogy van egy Logitech EX110 vezeték nélküli bill.+egér szettem. Feltelepítem a legfrissebb programot/drivert hozzá, hogy tudjam használni a médiabillentyűzetet OSD-vel, akkor a Win7 leállításánál "Várakozás a program bezárására" kisablak ugrik fel, amiben nincs program említve, majd kikapcsol a gép. Ezt a zavaró jelenséget egy BAT fájlal szeretném megoldani, aminek ez lenne a tartalma:
taskkill -f -im SetPoint.exe
shutdown -f -s -t 0A BAT fájlt az asztalra raktam, így tökéletesen működik. Azonban, ha csak parancsikont szeretnék neki az asztalra rakni (hogy tudjak neki ikont módosítani), akkor már nem működik.
Az alábbi képen látható a hiba (folyamatosan ismétlődve végtelenségig):
Segítő válaszokat előre is köszönöm!
-
Mitől van az hogy be van állítva a gépem hogy 5 perc múlva kapcsoljon be a képernyő kímélő és 10 perc múlva kapcsoljon ki a monitor ki is írja a monitor hogy kikapcsol de egy vagy két perc múlva vissza villan hogy a monitor be kapcsol de fekete marad csak az egér kurzor jelenik meg?
-
s3toraph
senior tag
válasz
gabo9201
üzenetére
Ez a tiszta megoldás!
Bár tudom milyen az, mikor nincs hova. Én voltam már vakmerő párszor, az elején mikor még ismerkedtem a partícionálgatással 2x sikerült is eltüntetnem több 10GB-nyi adatomat...
Szóval ha van rá mód szerintem is mentsd le és újrapartícionálni, akkor nem lehet gond!
Ha lementetted az adataid és a rendszer amúgy OK, nem akarod újrarakni csak ezért, akkor már egyszerűbb a helyzet, mert mondjuk meghagyod a C-t, többit letörlöd azaz üres hely lesz, euseus-al hozááadsz még annyit amennyit akarsz a C-hez, apply, újraindúl, megcsinálja pát perc, és utána a maradékból készíthetsz D-t, vagy amennyit akarsz. -
PumpkinSeed
addikt
Starter-t nem kapsz boltban. Windows Home Premium 32 bites. Ha nem vágysz távoli asztali kapcsolat meg ilyen hülyeségekre akkor elég az is. Bár ezt alkalmazói szoftverekkel tudod ellensúlyozni. A Home Premium kb annyit eszik 32 bites változatban mint egy XP azért is ajánlatosabb azt feltenni.
-
s3toraph
senior tag
Szerintem 32bites win7 prof. mehet rá, aero-t kikapcsolva ha csak integrált VGA van benne és az nem legalább GMA 950. Starter az túl butított, én utálom. Persze kevesebbet fog a gépen is. Menni fog a prof. csak nem lesz túl gyors. Ha XP-t raksz rá, valszeg azzal lesz a leggyorsabb, de én maradnék a win7-nél.
-
adise
őstag
Sziasztok van egy toshiba laptomon.
cpu: Intel® Celeron® M Processor 410 , emellé 2giga ram van a gépben.
érdemes ezen megprobálkozni win7-el? netán a starter változat?vagy erre inkább xp?
koszonom -
s3toraph
senior tag
válasz
gabo9201
üzenetére
Szia!
Ha az az 50GB szabad terület a lemez legvégére került, akkor elég problémás a dolog. Én úgy vettem ki, hogy igen, tehát a D-ből úgy vágott le, hogy "mögötte" keletkezett egy szabad rész, eszközkezelőben ezt láthatod a lemezkezelésnél, ha balról jobbra úgy van a HDD-nél hogy C, D, üres, akkor az van amit mondtam. Ezt így nem tudod összefűzni egyetlen partícióba, mert a C-t és az üres rész-t elválasztja a D. Azt lehetne megtenni, hogy visszacsatolod a D-hez ezt az 50GB-ot, ha kész, akkor meg úgy próbálsz zsugorítani, hogy a partíció elejéből vegyen le. Na most azt nem tudom mennyi idő lesz, mert ha pl. leveszel az elejéből 30GB-ot, akkor legalább azt a 30-at át kell címeznie hogy ez már bizony nem ott van hanem másik partíció lesz.
Vagy lehet próbákozni EaseUS Partition Master 9.2.1 Home Edition-al (partíció méretezéshez, törléshez az ingyenes is használható), levágsz vele egy darabot a D elejéből, az 50GB üreset meg hozzáadod a D-hez. Amit levágsz azon is lesz adat mert a D elejéből van, ezért elég sok idő lesz - szerintem legalább 1 óra. Ezt még nem próbáltam, elvileg meg tudja csinálni hibátlanul, de csak saját felelősségre kezdj bele! Üres partícióknál tökéletesen és gyorsan működik!Üdv
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Na most meg már jó lett, negyed óráig szarakodtam vele az előbb most meg magától megjavul...Így számomra rejtély mitől lehetett, de ha valaki tudja megoszthatja azért velem...
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Most vettem észre a minialkalmazásaimmal gondok vannak, az időjárás teljesen behülyült, megváltozott a jelzése, illetve nem is lehet átállítani semmire, valamint az árfolyamok 3 napja nem frissülnek. A win7-em eredeti, az internetem tökéletesen megy, bezártam újra megnyitottam őket, gép újraindítás is már volt de változatlan a helyzet. Itt van róla egy kép.
Valami ötlet?
-
föccer
nagyúr
válasz
Unbaised-Ben
üzenetére
Ha csak az optika van megadva, mint bootolási hely, akkor nem akar hdd-ről bootolni. Azt nem írtad,hogy mi volt az eredeti hibajelenség, amiért újra akartad telepíteni a rendszert.
üdv, föccer
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
két windows dvd is volt nálam, szóval maga a dvd tuti nem gáz, a meghajtó az lehet, de mi köze a bootmanagernek?
Mármint, még ha nem is olvas rendesen, attól még a windowsnak illene bejönnie anélkül is, nem?
(mondjuk van sejtésem, az optikát a boot sorrendnél ki is fogom szedni...) -
föccer
nagyúr
válasz
Unbaised-Ben
üzenetére
Nem a vinyó, hanem az optika. Vagy maga a dvd lemez. Vagy az optika adatkábele kontaktol. Elsőnek szétszed-összerak az optikát érintő vezetékekre. Ha nem segít, akkor másik gépen frissen kiírni egy win7 iso-t és azzal próbálkozni. Ha az sem segít, akkor optikai meghajtó csere. Ha az sem, akkor lehet indulni a költségesebb próbálkozások fele (másik hdd)
üdv, föccer
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, adott egy ősrégi gép, 160gb winyó, 1,6 ghz celeron, 512 ram, asus alaplap így elsőre, nincs egy hete, hogy újraraktam rajta a win 7-et, brutál lassú volt, persze eleve nem is csodálkoztam rajta, és nem is értettem, hogy lehet egy ilyen gépre win7-et rakni. Mind1, újraraktam, persze home ed.
Ma hívtak, hogy elromlott, persze igazi hozzá nem értő módon, ráadásul aki használja (filmezés/net), ő sajnos értelmi fogyatékos, nem is tud beszélni. Szóval, elromlott, és nem tudok semmit, csak amilyen hibaüzeneteket ír, vannak sejtéseim, de kíváncsi lennék a véleményetekre:
Windows dvd be lett dobva, ezek után annyit tettem, hogy átállítottam a boot sorrendet, dvd előre, érdekes módon, nem jön be az, hogy "nyomjon le egy gombot ha használni akarja a cd-t" -tudom, nem ez pontosan
, szóval ezt a részét nem tudom hova tenni, átugrik ezen a csekély részleten, szóval egy windows helyreállítást se tudok, bios default "újraállítása" se segített...
Várom ötleteteket, mert nekem csak annyi van, hogy meghalt a winyó... mondjuk a csatlakozókat nem ellenőriztem még le...
-
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
Olyan gondom van, hogy adott egy 500GB-s vinyó amin Win7 van és két partíció. A gépet újra kell telepíteni egyéb okok miatt. Ha már újratelepítés lesz a C meghajtót is meg szeretném növelni, mert jelenleg csupán 20GB ami Win7-nek is alig elég.
A probléma ott van, hogy a D meghajtó logikainak van partícionálva, így hiába zsugorítottam össze 50GB-val ezt az 50GB szabad területet nem tudom hozzácsatolni a C meghajtóhoz. Van-e valamilyen biztonságos módja annak, hogy a logikai meghajtóból "levágott" részt hozzácsapjam az elsődleges meghajtóként partícionált C-hez?Az a legnagyobb gond, hogy a D meghajtón 300GB foglalva van és nem tudom lementeni. Bár ha nem marad más megoldás csak az lesz a vége, hogy le kell mentsem valahova és újra parítcionálni az egészet.

-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
BIOS-t már átnéztem, nem láttam rá semmi esélyt, de hátha... Viszont nem találtam semmit.
Most gyalulom a gépet, aztán felteszem ismét, hátha valamit én toltam el.
A chipset driver is elsődlegesen xp.-re van, körülnézek, hátha van valami frissebb, aztán majd kiderül (vagy beborul).
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Akkor, esetleg próbáld meg, hogy leszedsz minden derivert ami a képhez van, újraindítod, ha a win elkezdené telepíteni, lekaratézod, aztán ezt meg manuálisan felrakod. Vagy, megpróbálsz egy másikat azokból amiket linkeltem, hát ha. Egyébként melyik win7 pontosan?
Szerk.: Hülye kérdés, de ugye driverfrissítés után volt újraindítva?
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Ez a legfrissebb abból a listából amit utoljára linkeltem.
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Hmm az előző nem igazán működik, talán ezzel?
Vagy itt egy gma driver zip-ben, win7-hez, talán ez jó.
Vagy nézd csak még egyet találtam. Szerintem ezzel kezd, itt valamelyikkel.
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Windows update-el próbáltad már? Frissítések keresése. Nekem laptophoz kidobott egyet, intel gma950 van benne. Persze lehet hogy nem a pont megfelelőt szedi le ilyenkor.
Amúgy nem értem miért nem engedi azt a felbontást, nekem amint az SP1-es win7-t felment a laposra, már jó is volt.Szerk.: Innen próbáltad már a win7-ednek megfelelőt leszedni?
-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Észrevettem...
Viszont találtam gma500-as telepítőt win7-hez, de feltelepítve semmi változás nincs (illetve annyi, hogy automatikusan világosabb lett a képernyő...).Wifi/webcam OK, de az a nyomorult VGA nem akar menni, hiába telepítettem fel mindent. Azt írja egyébként, hogy az illesztő friss, és nem szükséges frissíteni (vagy valami hasonló).
De akkor hogy a túróba "varázsoljak" 1024x600-as felbontást?
-
DS39
nagyúr
válasz
baboss
üzenetére
ha jól néztem van freeware belőle.
ha találsz egy config fájlt vagy a programon belül egy beállítást ami miatt keresi a Harddisk4-et, akkor meg tudod úszni, újratelepítés nélkül. ha eddig csak így hurcoltad mappa szinten, akkor menthettél korábban arra a lemezre ezzel a progival, vagy nem tudom.
szerk: a rendszer-visszaállítás azért nem segít mert a program nem változott meg, a környezet változott.
-
baboss
őstag
Rendszer visszaállítás nem segített rajta,és a parancs ikon létrehozása sem valamin futtatás rendszergazda ként.

-
baboss
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Megnyitok egy programot és a következő üzenet jelenik meg.
Tegnap még jó volt
Ha rákattintok bármelyik lehetőségra akkor az ablak bezárul és elindul a program.
Mi lehet a hiba.
Közben a gépből ki lett szedve egy HDD ami üres volt.Az elindítani kívánt program egy másik HDD-n van.Lehet,hogy ez okozza a hibát ?
Köszönöm.
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
XP-s szinte biztos hogy nem lesz jó. Próbáld eszközkezelőben jobb gomb az eszközre és illesztőprogram frissítése, neten keressen. Ha nem talál, akkor a windows update-en keresztül próbáld, frissítések keresése, nekem itt felsorolja a win frissítések mellett ha valamihez talál újabb drivert is. Ha ez sem megy, ajánlottak nekem korábban egy driverkereső progit (még nem próbáltam ki), a neve: slimdrivers.
-
sss
őstag
Szenvedtem ezzel a cleartype dologgal, de sehogy sem sikerült normális betűket kihozni. Aztán rájöttem, hogy az opera legújabb verziójával van gond. Csak érdekes, mert mikor régebbi verziót frissítettem a legújabbra, akkor jó volt. Viszont mikor alapból a legújabbat szedtem le, akkor meg nem.
-
-
katt777
félisten
válasz
s3toraph
üzenetére
Így van. Kész szerencse, hogy a hotfixeket nem pakolom föl, mert egyrészt amúgy nincs baja a rendszernek, ha meg átpakolják a biztonsági réseket, akkor a régiek biztonságban lesznek, főleg, hogy van független védelem.
malware:XP-ről csak upgrade-elni érdemes. Inkább egyébként x64, gyorsabb lesz. Nekem az volt a P4-emen is, csak a telefonom miatt használtam egy particiónyi XP-t, mert az nem komp. W7-tel.
Jönni fogsz, tutira.
-
maajsz
senior tag
válasz
üzenetére
hát xpről 7re közvetlenül nem igazán lehet, talán vistára majd 7re de ez nem túl elegáns.. formázni semmiképpen nem tudod a futó rendszer alól, pontosabban a rendszer partíciót.. marad az fent tárgyalt usbés install, ha a lap támogatja. De van valami windows átteleptő ennek utána kereshetsz, szeritnem gógli hamar megmondja. Üdv.
-
törölt tag
Sziasztok.Egy kérdéssel fordulok hozzátok.A helyzet az,hogy egy maglévő és működő windows XP-operációs rendszer alól szeretném feltelepíteni a win7 32 bites verzióját.Az lenne a kérdésem,hogy ez így megoldható lenne-e és ha igen akkor mire kell figyelni?Ugyan úgy lehet formázni a vinyót telepítés előtt mintha dvd-ről bootolnék be a win7-el?Sajnos nem működik a dvd olvasó ezért kell ezt a megoldást választanom...
-
s3toraph
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Én is jártam így, azóta több időt szánok rá, rendszer fel, mentés, driverek fel, mentés, rendszer lefrissít, mentés, progik fel, mentés. Macera meg sok idő, de nekem biztonságosabb így.
Media centert nem használok, így abban én sem tudok segíteni.
siebener: Szerintem pont azt csináltad, amit katt777 írt. Erre nem is gondoltam hogy a win nem tudja lekezelni a vinyót mert valami saját driver kell neki... nekem még nem volt ilyen gondom, laptopnál sem. De hát ha most már célegyenesben vagy.

-
katt777
félisten
válasz
siebener
üzenetére
Megetetted a meghajtó driverét W7 telepítővel install előtt?
s3toraph: Én is azt szoktam, csak pont ez a hiba is el lett mentve.
(Most már OK, mert ha lesz időm, visszateszem, javítom, és rementem.) Azt nem tudtam még megfejteni, hogy ha bármilyen bisz-basz apróságot is nem ellenőrzök le rendszermentés előtt, akkor miért lesz az pont hibás.
A másik ilyen probléma, amikor a Media Center elfelejti a tunert, és mást sem üzenget, minthogy restartoljam a gépet, aztán persze megint, csak jó nem lesz soha.
Na, erre még nem jöttem rá, és itt sem tudott rá senki megoldást. -
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Úgy látszik, egy problémán megint sikeresen túljutottam.
Hiába választottam elsődleges vinyónak a HDD-t, nem látta akkor sem.Aztán a gyártó honlapjáról letöltöttem egy SATA kontrollert, azt kimásoltam egy másik penre, majd mikor kérte, akkor megadtam az elérési utat, és láss csodát: megvan a HDD összes partíciója.
Viszont most már nem állok neki semminek, szerintem majd csak délután, na meg, előtte lementek mindent a HDD-ről aztán újraparticionálom.
LeslieGasp: a sorrend állításon túl vagyok, de semmi, ugyanúgy nem látta a HDD-t. Remélem, a fent írt dolgok után sikerül majd a telepítés.
katt777: Hogy mit csináljak?
Kellemes - nem túl meleg; kivéve a strandolókat - napot mindenkinek.
-
maajsz
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Biosban még lehet állítani vinyo sorrendet is. Sata vagy ahci mód közül ha a sata van elöl akkor a hdd-t látja elsőnek nem a ssd-t. Nekem még az uefi-vel is kellett kínlódnom telepítéskor, mert nem volt elég hogy a boot sorrendben az pendrájvot raktam előre, meg egy uefi-pendrive opció is volt, és még azt is előrébb kellett cipelnem és csak úgy volt hajlandó bebootolni.. hiába volt am a pen elöl meg a usb boot enabled meg hasonló dolgok.. sőt még a vinyonak is volt uefi-hdd lehetőség boot sorrendben, bár ez csak akkor amikor a biosban a boot menut advanced-re állítottam át, bár ezt tényleg biosa válogatja. Újabbaknál esélyesebb.
-
s3toraph
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Hányszor találkoztam már én is hasonlóan érthetetlen dologgal... szeretjük a windowst.

Örülök ha sikerült! Win helyreállítókkal nincs tapasztalatom, nálam ha gond van általában akkor már akkora a baj hogy visszatelepítem a rendszert image-ből.
siebener : Jaaa most már értem, XP, no igen az elfér a 8GB-on. Sajnos több ötletem nekem sincs, hétfő van, hát ha élénkül a topic és valaki tudja majd a megoldást.
Remek, akkor noname-el ok, ezzel a sonyval meg nem?

Azt usb tool nekem is onnan van.
-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Volt formázva a HDD, természetesen, de egyébként kétfelé van particionálva. Az egyiken Linux volt - most NTFS formátumban van - a másikon a saját cuccaim, ami szintén nem ext2-3-4 formátumú.
Az SSD kivehető természetesen, de HDD-t akkor sem lát. Az, hogy melyik hová van integrelva, jó kérdés, fogalmam sincs. De ha egyszer Linux telepítésnél minden egyes partíciót lát a HDD-n is, nem értem, hogy egy Windows 7 miért nem boldogul vele.
Az SSD-t egyébként még véletlenül se szeretném formázni, írtam is, hogy szeretném, ha az azon lévő XP megmaradna, ha esetleg valami végleg "elszáll".
"Pendrive: jó kérdés, egy nagy üzletközpont - Bp-n az Örs vezér téren van - reklámterméke. Az egyik egy 4GB-os, a másik 8. Ez utóbbival sikerült.". Szóval fogalmam nincs, milyen márka, de majd kiderítem valahogy.
Az USB Tool innen származik.
-
katt777
félisten
válasz
s3toraph
üzenetére
Gadget kezelőbe húzni nem lehetett, aztán elfelejtettem bezárni, és máris tudtam telepíteni! Kiléptem belőle, aztán megint nem ment. Megint elindítottam, és megint OK volt, aztán már akkor is, ha kiléptem.
Nem értem, viszont legalább működött, és azóta jó (kop-kop). Az összes szar win helyreállító progi szerintem amúgy kukába való, legföljebb abban bízom meg, amely eleve a Lomtárba akarja telepíteni magát.
(Wint szétqrni persze nagyon jók.) -
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Amúgy, amit kérdeztem, a penyók, melyik milyen márka?
Ja és te akkor a cnet-ről szedted le a win7 usb toolt és azzal toltad át a penyóra a win-t?Fapados megoldás, de nem tudod kiszedni a telepítés idejére az SSD-t?
Most jut eszembe, hogy aprón szokott lenni m-sata 8GB-os ssd, és az szinte mind asus-ból van, szóval ha van egy kis szerencsénk, a tiedben is kivehető. Márpedig akkor nincs mese, HDD-t látnia kell.Szerk.:
Még valami eszembe jutott: azt mondod linux volt rajta. Azóta leformáztad fat32-be vagy ntfs-be? Mert szerintem az ext partíciókat nem fogja látni.
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Bocsi de nem egészen úgy van akkor: szóval, ha hybrid hardveres szempontból, akkor a hdd-n van ráintegrálva az SSD és gyorsítótárként működik a gyakran használt fájlokat ide bepakolja, megtanulja a rendszer, ami viszont a HDD-n van! Ha pedig nem natívan az SSD-van a rendszer, hanem a HDD-n, de az SSD külön van, akkor is a fenti felállás van, csak gyorsítótár az SSD, és ezt szintén hybrid megoldásnak hívják. Gyakorlatilag ugyanaz csak utóbbi esetben nem a vinyóm van az SSD, hanem a - a legtöbb esetben egy m-sata ssd van az alaplapra integrálva. Ez jobb mert ha vinyót cserélsz, nem veszed ki az SSD-t is. A gyorsítótárazást meg az intel smart response nevű technológiája végzi.
Szerk.:
Hmmm valahogy bekavar neki a két tároló. Igen amúgy ilyen esetben is lehet a 8GB-ra rendszert telepíteni, csak ugye kicsi ahhoz. Ha meg HDD-re rakják és utána smart response, onnantól akkor a winben már nem lesz betűjele sem. De hogy a telepítő mér' nem látja... passz sajnos. Esetleg formázd le a 8GB-os ssd-t, mert ha nem erről bootolt a gép, akkor semmit nem veszítel vele. Linuxon meg nem csodálkozom, az egy jó rendszer, szinte mindennel elboldogul.
-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Nem.
Hibrid noti, így jött ki a gyárból.
A 8GB-os SSD a rendszer, a másik, a 160 GB-os HDD az adat. Csak ugye 8 gigára win7... Na meg, a korábban próbált Linux is a HDD-re került.Szerk.: éppen ezért gond, hogy a telepítő csak az SSD-t látja, a 160 GB.os HDD-t nem. Pedig erre kellene telepíteni a win7-et. Idáig ilyen gondom nem volt, bármit telepítettem (igaz, az csak Linux Volt).
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Amit írtam ezzel a módszerrel a kijelölt lemezt b@sztatod csak, ha másikat akarsz formázni vagy partícionálni, akkor ahhoz azt kell kijelölni, szóval elég biztonságos, úgy látom. A méretéből látod majd melyik melyik. Ja és ne a pendiveot jelöld ki!

Várj 8GB a rendszernek? Akkor ez ilyen kicsi asus amit csak 8GB SSD-vel adtak és raktál bele még egy 160-ast pluszban? Mi fért rá 8GB-ra? Starter?
-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Hú, ez nekem most kínai, majd holnap, tiszta fejjel.

Aztán még úgyis körülnézek pár fórumban, hátha találok valami okosat.szerk.: egyébként azt kihagytam, az SSD-nek érintetlennek kellene maradnia, hogy az azon lévő op.rendszer azért fusson, ha a telepítő mégis behalna.
A HDD-n pedig van egy 85 GB-os partíció, aminek maradnia kellene, a maradék helyen lévő partíció az op.rendszeré.Pendrive: jó kérdés, egy nagy üzletközpont - Bp-n az Örs vezér téren van - reklámterméke. Az egyik egy 4GB-os, a másik 8. Ez utóbbival sikerült.
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
4. ponttól itt vannak a parancsok. Mondom még1x lehet nem működik win8-nál, még nem próbáltam, de ha igen, egy próbát megér.
Nem tudom, win8-ból az RTM-et raktam már fel, igaz dvd-re kiírtam, az ment pikk pakk. A végén még holnap veszek pár dvd-t mérgemben...
Szerk.:
Másik pendrive nem hülyeség, csak itthon most nincs.
A tied milyen márkájú? Mindkettőt írd meg légy szíves!Nem nehéz amúgy, a lényeg a 4. pont alatt kicsit lejjebb van a parancsok. Elég jól le van írva. Üres vinyónál meg pláne nem tudsz mit elrontani.
-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Nem lehet, hogy valami kompatibilitási gond van?
Szerk.: win7-tel sikerült a bootolás, nem win8-cal.
Próbáltam mindent, ami eszembe jutott, de semmi sem használt.
A gyártó honlapján SATA friver van, de a 160GB-os HDD IDE csatis.Egyébként nem tudom, hogyan sikerült. Cseréltem a rend kedvéért egy pendrive-ot, azzal egyből bootolt.
-
s3toraph
senior tag
Behalok ha f8-al elindúl... mondom elkezdi, penyót benthagyom, majd restart, és indúlnia kellene csak nem megy tovább, nem tölt, a win8 logóig jut el, ami a boot legeleje kell hogy legyen.
siebener: Na ez jó kérdés. A 8GB-os SSD az fizikailag külön vagy, tehát nem a HDD-re van ráintegrálva? Mert ha külön van, akkor szerintem ki tudod jelölni. Bejön a win telepítő amikor nyelvet választol, vagy mind1 az első ablak amikor megáll mert kattintani kell valamit. Próbáld meg a shift+f10-et. Ez win7-nél működik, felhoz egy dos ablakot, ha beírom hogy diskpart, elindúl egy prog amivel lehet partícionálni, formázni és kijelölni hova mire akarok telepíteni. Na, ha beveszi a shift+f10-et, és a diskpart [enter]-t is, akkor list disk, kilistázza az adattárolókat, megnézed melyik a 160-as száma, majd beírod hogy select disk x, ahol x a lemez száma. Megint list disk-el tudod ellenőrizni, ha kijelölte, lesz egy csillag előtte. No tovább nem tudom kell-e valamit állítani, de ha így kiválasztom akkor - elvileg - a win telepítőnek látnia kellene.
Apropó, hogyan sikerült rábírnod a bootolásra?

-
siebener
aktív tag
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
siebener
üzenetére
Oké, én szintén szólok ha siker van.
Win7-es soha nem volt ilyen gondom, pedig dettó így csináltam. Létezik hogy ez a sony pendrive kaka, és nem lehet róla bootolni?
Mert eddig a kingstonomat használtam, ami mellesleg 4 évvel idősebb, a sony csak 6 hónapos, és a kingstonnal nem volt soha gond, csak az most nincs itthon.üszök: Nem megy valamiért egyikünknek sem. Már felb@szott. Nekem PC-re menne, van dvd-rw a gépben, de nekem meg üres lemez nincs itthon... (Amúgy köszi az instrukciókat.
)PumpkinSeed: Szia! Nem, nem ez a baj, ha visszaolvasol, látod hogy olyan mintha elindulna a boot, de csak addig, hogy fekete a kép és van ez a ferdén oldalasan álló csupa kék win8 logó/zászló. Ennyi. Itt leragad és semmi csak reset.
-
siebener
aktív tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Ne az ISO-ból indulj ki (egyébként az meg célszerű ellenőrizni).
Én minden Windows-os pendrive-val szívok, mint a torkosborz, pedig eredeti telepítőim vannak, csak ugye a notin nincsen optikai meghajtó.
Ezért van tele a hócipőm, bármit, bárhogy gyártok le pendrive-ra, sehogy se jön össze.
Mindenesetre ha valami sikerül, szólok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPad topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD IPS 144Hz
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mármint, még ha nem is olvas rendesen, attól még a windowsnak illene bejönnie anélkül is, nem?
, szóval ezt a részét nem tudom hova tenni, átugrik ezen a csekély részleten, szóval egy windows helyreállítást se tudok, bios default "újraállítása" se segített...

Na, erre még nem jöttem rá, és itt sem tudott rá senki megoldást.
Nem értem, viszont legalább működött, és azóta jó (kop-kop). Az összes szar win helyreállító progi szerintem amúgy kukába való, legföljebb abban bízom meg, amely eleve a Lomtárba akarja telepíteni magát.
Most jut eszembe, hogy aprón szokott lenni m-sata 8GB-os ssd, és az szinte mind asus-ból van, szóval ha van egy kis szerencsénk, a tiedben is kivehető. Márpedig akkor nincs mese, HDD-t látnia kell.