- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi63
senior tag
válasz
spiritex #50155 üzenetére
Egyedül maradtam,mint rendszergazda.Előtte két fiók is volt,de nem ért egyet sem.Most minden OK.
-
csabi63
senior tag
válasz
spiritex #50148 üzenetére
A magyar parancs sem parancsol ennek.
Csökkentettben beengedett jelszó nélkül is.De végül ott is ugyanaz."A hozzáférés megtagadva."Márpedig eldöntöttem,nem lesz semmiféle újratelepítés.Egy hónap múlva itt a 10,de ha kettő,az sem érdekel.Kibírom.Ami kell,minden működik.Ha esetleg programot kell telepítenem,megy a "d" vagy "e"-re.malware Így utólag is köszönöm.
-
csabi63
senior tag
válasz
spiritex #50139 üzenetére
1.
2.
3.
Semmihez nincs hozzáférésem,aminek bármi köze van a rendszerhez.Programot sem tudok telepíteni.Illetve igen,ha nem a "c"-re rakom.A rendszer visszaállítás korábbi időpontra sem engedélyezett.A már gépen lévő programok legalább működnek.Néhány kivételtől eltekintve,pl. megadta magát a HD Sentinel,Driver Booster,Aida64,meg még 1-2.Ezek rendszergazdai jogot kérnek,ami nekem nincs.Látogató lettem a saját gépemen.Vagy még rosszabb.Na mindegy.Annyira nem tragikus a helyzet.Minden fontos program használható,a játékok(hál'isten)külön HDD-n vannak,nem a "c"-n.Még átgondolom a lehetőségeimet.Vagy újratelepítem a rendszert,vagy kihúzom vele a 10 megjelenéséig.
Azért kösz a segítséget. -
brd
nagyúr
válasz
spiritex #49239 üzenetére
Manuális megoldás. Külön opciót nem találtam, de talán az USB Keyboard/Remote Power On, és az USB Mouse Power On kikapcsolásával elveszi az áramot soft power off alatt az USB-ről.
-
törölt tag
válasz
spiritex #47967 üzenetére
Igen jogos, amit írsz, és nem vitatkozni szeretnék...
Volt már virusos a gépem régen, tudom milyen és mennyi gond és baj volt, teljesen új rendszert kellet rakni, nem besz.arról, hogy akkoriban még mentésem sem volt semmiről...
Ettől még talán igaz lehet az is, hogy jó 1 virusirtó, ezért nem jelez...és nincs virus a gépen...(nem fagy, nem irkál hülyeségeket, nem indul újra százszor és még sorolhatnám...)
-
dave0825
őstag
válasz
spiritex #47676 üzenetére
Köszi szépen! Leszedtem a PowerStrip-et, megnézem TV-re kötve majd (vasárnap), hogy mit tud, ha nem tudja, amit szeretnék, akkor marad a Te megoldásod. Köszönöm még egyszer.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
spiritex #47523 üzenetére
Az biztos, hogy egy vevő minden eszközhöz jó, még írja is a honlap, hogy ha két Unifying eszközöd van, akkor elég az egyiké. Arról nincs infó az oldalon, hogy két gép két Unifying vevővel és mondjuk két egérrel hogyan működik, de gondolom a közelség/jelerősség alapján megy a dolog.
Közben rájöttem: a vevőegységet párosítani kell az eszközökkel, ezt az egység programjával és az eszköz ki és bekapcsolásával lehet elvégezni, gondolom az együtt értékesített egységek eleve párosítva vannak. Ezután már a két egység össze van kapcsolva, amik meg nincsenek (a közelben lévő gépek eszközei), azokat nem látja a vevő mert nincsenek párosítva. -
válasz
spiritex #45166 üzenetére
Ettől függetlenül még a Sub-ZeRo által javasolt Live Linux/Gparted-el is megpróbálkozhatsz, ha az sem tudja legyalulni illetve újraparticionálni, akkor jó eséllyel a HDD adta be a kulcsot(bizonyos alapvető területek már nem írhatóak rajta), bár még az is esélyes, hogy a lapos ide vezérlője(ha lehetséges, akkor egy másik gépben is ki kellene próbálni a HDD-t)
Ha a Gparted sem bír vele, meg másik gépben/gépre kötve sem megy, akkor jó eséllyel kuka a HDD-nek, bár még így is lehetne még valamit kipróbálni, ha támogatja a normál secure erset-t ez a régi meghajtó, akkor egy Parted Magic Live-al ráugrasztani azt. Ha lefut az SE és azt követően sem lehet partícionálni, na akkor tényleg kuka.
-
válasz
spiritex #45162 üzenetére
Ha esetleg a Linux Live/GParted nem ismerős számodra, akkor itt, le van írva a parancssoros módszer, keress rá a 4. Windows 7 megfelelő telepítése, megfelelő AHCI driver részre.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
spiritex #45125 üzenetére
Szösszenet, eddig csak ff használó voltam és sajnos még vagyok is, azért sajnos, mert a mostani ff már nem a régi, sokszor lefagy, például mail postafiókba bejelentkezéskor is, aztán több fülön való böngészéskor, emellett flash tartalom lejátszásakor és tényleg olyan helyzetekben, amikor nem is számítana rá az ember. Eddig a ff gyors és stabil volt, ezért szerettem, de mostmár csak simán gyors, bár az sem igazán. És, pont az ie az, ami gyors és stabil, egyszer sem fagyott le, ezért használom. Ha majd kijön az ff v.100 verzióval és addigra talán stabil lesz ismét, akkor olyan lesz, mint régen volt. Ezt csak azért mondtam, mert számomra eddig nagy csalódás a ff és az, hogy nem stabilizálódik már régóta, pedig több verzió is lefutott már.
-
szabonagyur
félisten
válasz
spiritex #45125 üzenetére
Miylen több probléma? Ahogy írtam egyértelműen nem használtad az IE-t, az utolsó verziót tuti nem. Nincsen vele semmi baj, legalábbis nem több, mint az általad kiemelt Chrome-mal. Ha már osztályozni akarjuk a Chrome is egy hulladék.
ui: a kolléga nem azt kérdezte, hogy van e másik böngésző mivel látta, hogy megy a Chrome, a kérdés az volt mit tud tenni, hogy az IE is jó legyen.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
spiritex #44672 üzenetére
Félreértettél, ilyen módszerrel újra tudnám indíttatni, de olyan folyamat(ok) futnak rajta, ha most épp resetet kapna, nagy valószínűséggel tönkre vágná minimum az egyik winyón a fájlrendszert.
Tudom, én csináltam rosszul, hogy kilőttem a TW-t tegnap, de a fene sem gondolta volna. Ellenben régen megbízható volt a win7 távoli asztala is, fura mód azután kezdődtek az ilyen problémák, hogy Core2Duo-ról i5-re váltottam, pedig tudom, hogy semmi köze hozzá...
-
w.miki
veterán
válasz
spiritex #43912 üzenetére
sajnos se a JetClean, se a CCleaner nem segített
Az sfc/ scannow parancs, viszont igen! ** -
brd
nagyúr
válasz
spiritex #43844 üzenetére
Bármelyiket el lehet, egy sima parancs használatával (parancsikon neki és Startup, vagy Desktop folderbe berakod):
rasphone -d "vpn kapcsolatnév"
(A bontás amúgy -d helyett -h.)
Ez persze csak a Windowsba épített (vagy azzal kompatibilis megoldást használó) VPN-nel működik. Saját klienses esetén más a módszer (akár megoldhatatlan is lehet).
-
FNZ
őstag
válasz
spiritex #42975 üzenetére
ezzel a telepítővel telepítettem már sok gépet.
hdd-re van állítva a boot. kiszedtem a dvd-t is csak az ssd van benne, de még azt sem írja ki, hogy nincsen oprendeszer, amit betöltsön, hanem folyamatosan a bios-nál újra indul.win7 telepítés közben miért indult el 2x is normálisan, de a 3.-nál nem?
-
Doky586
félisten
válasz
spiritex #41813 üzenetére
"PC On/Off Time" free progi. 3hétre visszamenőleg percre pontosan grafikusan mutatja mikor voltál bejelentkezve. Javaslat: Hétfő reggel belépsz és Péntek délutánig nem is kapcsolod ki a gépet..
-
szabonagyur
félisten
válasz
spiritex #41835 üzenetére
Hajrá akkor, bár mondom ezt a részét továbbra sem itt kellene neked emlegetni, megbeszélni kéne vele. Szerintem minden lépésetekre lesz egy válasza, a végén meg ti lesztek munka nélkül.
Teljesen offba: szerződésetek gondolom 4 órás ahogy be is vagytok jelentve, innentől kezdve nehéz lesz bizonyítani valamit. Ismerek én is céget aki papíron 8 órát dolgoztat, nem papíron meg 12-15 órát is akár, de mivel papíron rendben vannak a dolgok, meg ha van ellenőrzés ott is, innentől nincs mit tenni.
@(#41837) Doky586: köszi, ezt el is mentem magamnak, kíváncsi vagyok én is az otthoni gépre
-
szabonagyur
félisten
válasz
spiritex #41830 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy elvégeztétek e vagy sem, meló hely és kész, ha a főnök nem akarja, hogy ott netezzetek akkor megteheti a tiltását. Ha egész nap nincs meló akkor malmozni kell és kész.
Az a baj, hogy te is itt mondod az okosságot, de ezt nektek kell vele megbeszélni ahogyan a 4 órás bejelentést is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
spiritex #41828 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy mit csinál a többi ember!
De ezek szerint a főnököd jogosan gondolja azt, hogy nem csak dolgoztok munkaidőben. Ezzel nincs is semmi gond, de akkor nem kellene úgy előadni a dolgot, hogy a főnök az őrült, mivel jól látja a helyzetet.
És még egyszer mondom, felesleges kiemelni a dolgot, hogy milyen a főnök vagy mi érdekli, itt nem nagyon van helye a dolognak, OFF-ban még elmegy talán.
Elhiszem, hogy nem kellemes az ilyen munkahely, de ha nincs más lehetőség el kell fogadni és dolgozni és nem azon munkálkodni, hogy lehet kijátszani a főnököt.@(#41830) spiritex: hiába próbálsz poénkodni, de csak jól el vagy itt és munkaidőben nem dolgozol
-
szabonagyur
félisten
válasz
spiritex #41824 üzenetére
Amúgy megjegyzem neked, hogy a 4 órába bejelentés önmagában nem bűn... Gondolom úgy érted, hogy 4 óra hivatalosan, de több órában dolgoztok. Ez amíg papíron le van írva normálisan addig nem tudsz tenni ellene semmit. Nem ti vagytok egyetlenek ilyen problémával, szóval kiemelni is felesleges volt.
-
szabonagyur
félisten
válasz
spiritex #41815 üzenetére
A k.loggerek azok a gép bekapcsolt állapota közben is folyamatosan küldik a statisztikákat a szokásaidról, semmire nem mész azzal, hogy megnézed be volt e kapcsolva a géped.
Másrészt ez a 4 órás dolog nem tartozik nagyon ide, jó lenne OFF-ba rakni minimum. Amúgy nem kötekvésből....de ha dolgoztok rendesen akkor mit kell félni, hogy megnézi tényleg dolgoztok e? Céges gépen céges dolgot kell intézni és akkor nem kell félni attól, hogy rosszra használja a logger progit. -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #41675 üzenetére
Ha valakit érdekel, ez nagyon korrekt! Power Plan Switcher.
-
jozsi252
veterán
válasz
spiritex #39604 üzenetére
Köszönöm jó is lett
Viszont a hangerőhöz kapcsolódó gond, ami már régóta jelen van nálam, viszont nem mindig jön elő. Tálcán jobb klikk a hangerő ikonra, amikor pl a fülesről váltani akarok az 5.1-es szettre ( kimenetet) akkor a lejátszóeszközökre kattintva, van amikor csak 2p múlva nylik meg, azaz ablak. Ezt mégis mi a franc okozhatja?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
spiritex #39482 üzenetére
Elküldenéd priviben (a progit) melyik verziót raktad fel win 7 alá ?
Na már most: azért "nyüsgetem" a témát, mert olyan progi kellett volna, amit nem jelez semmit ki, csak betölt, szép csendben megy, és amikor gond van (bármilyen !) akkor üvölt, hogy figyelj már meg fogok gyulladni...
Nekem is van fenn, ami jelzi a hőfokot (pl.a hdd-t is) de olyan kellene, amit leírtam és nem külön a hd sentinel....vagy valami más....
UI: pl az aida64 extreme-nek is van akármilye is, de nem akarom állandóan futtatni, szegény gépnek van elege anélkül is...
-
Crias
senior tag
válasz
spiritex #39153 üzenetére
Hát nem tudom eddig jelszó nélkül volt hálózat.
Csak én erre a gépre raktam jelszót amit aztán le vettem nem tudom hogy azóta van-e ez mert egy ideje nem foglalkoztam vele de mostmár jó lenne ha lenne hálózati meghajtó ezen a gépen is.Amúgy az a poén hogy a többi gépről tudok erre a gépre felmásolni adatokat (most megnéztem) hozzáférek a megosztott mappákhoz, csak erről a gépről nem látom a többit.
Na most a hálózaton belül se tudok belépni ebbe a gépbe ezt írja ki:
xxxxx nem érhető el. Lehet hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához.
Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga.A megadott hálózati szolgáltató név érvénytelen.
Ez most mi a fene honnan lehetne ezt megtudni meg mi az hogy érvénytelen a szolgáltató név, amikor még láttam a többi gépet ezzel a hibaüzenettel dobot ki azokból is?
-
LonGleY
veterán
válasz
spiritex #38077 üzenetére
A GIGATweaker-ben is van ide vonatkozó rész, azzal be tudod álítani a javasolt másegyebek mellett. Az, hogy ennek az egy opciónak konkrétan mennyi haszna van, nem tudom. De a programban nagyon nagy hülyeségek nincsenek, én végig szoktam menni a beálításain telepítés után.
-
x1port
addikt
válasz
spiritex #38086 üzenetére
Na..beállítottam amit javasoltál viszont így csak elsötétül a képernyő , nem indul újra.
R!eset után pedig az első indulásnál ez a hibaüzenet van :Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038 -
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest