Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
tangabuvar55
csendes tag
Sziasztok!
Nforce 500-as M2N-E SLI alaplapomon két Geforce 8600 GT kártyám van SLI-ben.
Eddig Windows Xp 32 bitet használtam, ma viszont frissítettem Windows 7 Ultimate x64-re, és már végigpróbáltam legalább hat féle Geforce drivert a 182-es verziótól a legújabbig, de egyiken sen tudom az Nvidia vezérlőpultban beállítani az SLI-t.
Az eszközkezelőben látom mindkét kártyát, az illesztőprogram is fent van, viszont az egyiknél ott a kis felkiáltójel: Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt.Eddig teljesen jól ment Xp alatt és a biosban semmit nem állítottam el, hogy ne kapna energiát, a konfigban sem változott semmi, 450W-os táp van a kártyákon pedig passzív hűtés.
Próbáltam azt is, hogy letörlöm az illesztőprogramot, kivettem a másodlagos kártyát és feltelepítettem egy kártyával az illesztőprogit, így szépen hozza is a sok beállítási lehetőséget az nvidia vezérlőpultban.
Aztán visszatettem a második kártyát és az összekötőt remélve, hogy megjelenik az SLI beállítás is, de nem, továbbra sem jó és még az eddigi (3d beállítások, sztereoszkopikus 3d, megjelenítő stb.) állítási lehetőségek is eltűntek az nvidia vezérlőpultból.Már teljesen kifogytam az ötletekből, nem tudom bekapcsolni az SLI-t sehogy sem.
Kérlek segítsetek, hogyan tudnám mégis SLI-ben használni a két kártyát Win7 alatt, mert már lassan falnak megyek, hogy két napja csak ezzel szöszölök és mégsem megy!

Köszönöm!
-
Azért mert átcsúsztam felette még nem jelenti azt, hogy nem olvasom el. Ha meg nem tetszik hogy segítünk, el lehet tolni a bicajt. Nem csak ebben a topikban vagyok, hanem még jó párat olvasok/válaszolok... Szóval ha nem tetszik, akkor máshol is próbálkozhatsz...
(#10091) klambi: És ha nem RC változattal próbálnád meg, meg mondjuk a legújabb all cpu verzióval? Küldök mailt, ezekkel próbáld meg.
-
Hunork
veterán
válasz
Tomi0703
üzenetére
Utolsó működőképes állapot? Úgy sem? (vagy valami hasonló, most szó szerint nem biztos)
Nézd meg az msconfig-ban, hogy az Általános fülön mi van bejelölve. Nézd meg az Automatikus indítás fülön, hogy mi indul el.Ha más nincs, telepítőlemezzel indítsd el és Javítás.Szerk újra: Na, akkor az jó, mindenki heppi!

-
Tomi0703
addikt
hali.
a gepem folyton csokkentett modban indul el. ujrainditas utan kivalasztom a win normal modu inditasa es ugy is a csokkentett mod indul. miert?
koszi elore is.
szerk: (#10097) Hunork: koszi, kozben megoldotott. egy progi miatt csinalta.
-
Joshi
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi akkor biztosan valami anomália lehet mert akár hiszed akár nem minden verziót kipróbáltam.
Nekem soha nem volt Intel procim mindig AMD párti voltam anyagi megfontolásból, ha valamihez akkor az AMD procikhoz értek oda-vissza. Amikor én kérdezek AMD-vel kapcsolatban akkor már nagyon nagy a baj. Mind1 azért köszi szerintem kib@szom a kukába a procit aztán veszek egy AM3 Athlont. 
-
Nem olvastam vissza, de 3 dolog, amit talán (együtt) még nem próbáltál
1. W7 alatt kiegyensúlyozott legyen
2. BIOS-ban a C&Q-t Enbaled-re kell állítani (tehát nem Auto-ra)
3. BIOS-ban a CPU Quiet Fan nem lehet Disabled, mert akkor fullon teker a venti mindig (HW monitorn belül szokott lenni ilyen, vagy hasonló néven)
Ez utóbbinak, hogy mi köze van a cq-hez az jó kérdés, de gyakran ez szokott segíteni... -
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen a visszaállítási pont segítségével...
a max használható terület 8gb, ebben általában min.10 db pont is található. nem nagyon telepítek erre a rendszerre semmit, és most is csak 5 nappal korábbi időpontra állítottam vissza, mert észrevettem, h fut a vds és nem tudtam mi okozza, mivel korábban nem futott. egyedüli változás a Todo és pár win frissítés volt- én inkább az egyik win frissítésre gyanakodtam. gondoltam egyszerűbb a visszaállítás, mint egyesével törölgetni őket.Sub-ZeRo : azt tettem és már ok a program, csak meglepett, hogy visszaállításnál lehetséges, h visszamaradhatnak program nyomok. ezért kérdeztem rá, mert nem tudtam, hogy ez normális és gondoltam, ilyen elven akár a rendszer elemek is megsérülhetnek.
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
"arra nincs ötleted, mitől lehet, hogy visszaállítottam a rendszert egy korábbi időpontra"
Mármint a W7 visszaállítási pont segítségével? Ha igen, akkor azért van ez a jelenség.
A W7 elsődlegesen a rendszerhez tartozó módosításokat/fájlokat állítja vissza, csak azt követően foglalkozik (ha foglalkozik) a user programokkal, ami attól is függ mekkora méretet állított be a user a rendszervisszaállítási pontok számára. (Az alapérték az csak a rendszernek elég, másra nem nagyon jó)Miért nem a W7 beépített backup-ját használod?

Feribacsi555
Az remek, akkor biztos kártevőd van és ha ilyen lazán megy át egyik HDD-ről egy másikra, akkor autorun-os is valószínűleg, azaz bármit is dugsz a gépre az fertőződik egyből... -
Feribacsi555
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó, de két külön gépről van szó. Amelyikről eltűnnek a programok, azon nem volt linux, csak win7. Bár most látom, hogy már a laptopról is tűnnek el a progik. Ezt nem hiszem el. Lehet valami vírus lesz, ha mind2 gépemen így tűnnek el a cuccok.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
szia

az Agent.exe már a 3-as verzióban is futott. egyik verziónál sem található az automatikusan induló programok kötött, viszont a folyamatoknál már ott van mindig.
a vds.exe szolgáltatás a 3-asnál csak, akkor indul el, ha indítom a Todo-t. a 4-es már egyfolytában futtatja. nem tudom mit változtattak benne, aminek folyamatosan szükséges a virtuális lemez Szolgáltatás. elég zavaró, mert nagyon ritkán használom a programot.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
arra nincs ötleted, mitől lehet, hogy visszaállítottam a rendszert egy korábbi időpontra, amikor még a Todo 3 volt fent és indításkor azt írta h a 4-es indul, aztán a 3-as menüje jött be. azaz nem állította vissza teljesen ezt a programot, pedig a C:\Program fájlok mappába van telepítve. xp alatt még soha nem láttam ilyent. a win7 visszaállítója ennyire nem megbízható ?
közben most látom, hogy a Start Menü\Programok-nál is még ott van a Todo 4 pár maradványa a visszaállítás után is
pedig abban az időpontban még csak a 3-as volt telepítve. -
klambi
addikt
all cpu gadget-et használ valaki?
-
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Nem tudom, de mintha írtad volna (vagy legalábbis megemlítetted) a Linux-ot. Ha azon a HDD-n volt esetleg telepítve Linux, akkor azt a HDD-t egy ingyenes particionáló progival, a W7 telepítése előtt teljesen le kell takarítani(minden partíciót letörölni), ugyanis a W7 (se a lemezkezelő, se a telepítő) nem bír el vele.
Adatmentést így is úgy is meg kell ejtened, mert ha takarítani kell, akkor is megy minden a levesbe, ha meg döglődik esetleg a HDD, akkor meg azért célszerű az értékes/pótolhatatlan adatok lementése.
-
válasz
Feribacsi555
üzenetére
MSE, vagy avira. Mindkettő ingyenes.
Hd sentinel megmondja. Ellenőrizd le vele.
-
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Szerintem a vinyót nézzd meg, lehet az távozik az örök vadászmezőkre...
A nodot meg hagyjuk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Feribacsi555
senior tag
A másik problémám az, hogy egy másik gépen, az asztali pc-men rejtélyes módon eltűnnek az alkalmazások.
Például. Felraktam az afterburner legújabb beta verzióját, 3 nap alatt eltűnt, azaz mikor rányomtam a parancs ikonra azt írta, hogy nem létezik. Jó, elfogadtam, újraraktam.
De ma, mikor behalt a laptop beindítottam, véletlenül az msn ikonra kattintottam és az az alkalmazás is eltűnt a gépemről.....
Ezt nem hiszem el. Gépemet fizetős nod32 védi meg a win tűzfal. -
válasz
Krystal_s
üzenetére
Mert ebben az újban van ún Easeus Agent, aztán ez az ügynök indul és rohangál a háttérben...

Meg nem néztem, gyakorlatban nem tudom megerősíteni, de ha esetleg ez az Agent megtalálható az automatikusan indulók között, akkor ott tiltsd le, remélhetőleg akkor megszűnik a jelenség. -
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, ezt tudom, rendben, csak azt hittem, hogy már annak nagyon procikövetelmény kell, az x86 meg memória miatt kell igen.

-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Az x86-ot emeltem ki, azaz hogy 32 bitest pakolj fel, mert teljesen felesleges lenne az x64-et megpróbálni is, mert az a CPU nem 64 bites...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az meg, hogy HP vagy Pro már nem annyira érdekes, a Pro valamennyivel több cuccost pakol fel, lévén több szolgáltatása van... -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Eltűnt pár widgetem és ha visszaállítom őket, akkor újraindítás után, újból csak nem jelennek meg.
Ötlet? -
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ilyen nincs, hogy ez kevés neki, ez sok neki. Mindegyiknek ugyan annyi a hardver követelménye, csak a szolgáltatásokban különböznek. Itt a lényeg az, hogy 32 vagy 64 bit legyen. És erre a gépre 32-es kell, mivel kevés ramod van.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Prof-ra gondoltam, vagy az már sok neki?

-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ha a W7 mellett döntesz, akkor egy W7 Home Premium x86-ot tegyél fel...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
El megy rajta, persze csodára ne számíts, de használható sebességgel menni fog.
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Az alábbi configra érdemes lenne feltenni win7-et, vagy inkább maradjak az xp-nél?
CPU: Intel celeron 2.40 GHz
Ram: 1.24gbÜdv
-
Krystal_s
addikt
frissítettem az egyik programot újabbra ( Easeus Todo BackUp 4 ) és azóta folyamatosan futtatja a vds.exe-t ( virtuális lemez szolgáltatás ). a korábbi verziónál a 3-asnál, csak akkor futtatja, ha a programot elindítom.
az lenne a kérdésem, hogy miért lehet szüksége egy programnak erre a Win szolgáltatásra, főleg úgy, hogy közben nem is fut a program ? -
Krystal_s
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
szia, megvan a program telepítője és már újra is tettem. gondoltam rákérdezek, mert ilyenről még nem hallottam, hogy félig visszamaradhatnak programok

MS oldalán írják:
"Milyen fájlok módosulnak a rendszer-visszaállítás során?
A Rendszer-visszaállítás a Windows rendszerfájlokat, a programokat és a beállításjegyzéket befolyásolja. Módosíthat továbbá parancsfájlokat, kötegfájlokat és más típusú végrehajtható fájlokat is a számítógépen." -
DS39
nagyúr
válasz
Feribacsi555
üzenetére
itt van kétféle megoldási lehetőség:
http://hogyan.org/windows-7-boot-sector-helyreallitasa
http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-boot-record.html
-
válasz
Namelesske
üzenetére
Nálam még a frissítést sem ajánlotta fel. Érdekes. De lehet majd elér hozzám is ez a szépség.
-
Namelesske
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Mindegy én nem tudom tegnap előttig semmi bajon nem volt a flash-sel tegnap megnyitottam egy videót nem akarta lejátszani zöld képernyő probléma. Már láttam korábban is a többi topiba. Na most vagy a Youtube-nál szartak el valamit, vagy nemtudom de azóta mindenhol omlik a flash meg kifagyasztja percekre a böngészőket.
-
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Átlépsz a másikra ami kell, majd onnan törlöd a másik win7-et, vagyis formázod ha tudod.
Van 100 megás partíciód külön?(#10060) Feribacsi555: Hát passz. Én a helyedban újra húznám, jobban járnál. Esetleg még a bcdedit-et mondják, hogy azzal tudsz ilyeneket csinálni. Keress itt topikot hozzá, biztos van.
-
Feribacsi555
senior tag
No.
Feltettem másik partícióra egy másik win7-et és most beindul a régi win7 is. Csak már megint választós felület van

Most azt kéne kiokoskodni, hogy hogy kéne eltávolítani az új win7-et úgy hogy mellette a régi beinduljon úgy, hogy benyomom a start gombot és szépen elindul nem kéne választani.
Vki vmi 5let? -
válasz
Namelesske
üzenetére
Most nyomtam rá a frissítésre és azt írja, hogy nálam a legfrissebb van + a honlapra is elvisz és ott is azt írja.

-
Hunork
veterán
válasz
potyi23
üzenetére
Üdv!
Ingyenes particionáló programból ez a legjobb, de ennek a kezelését annyira nem ismerem, nekem régebbről van regisztrált és frissített Paragon P. Manager, én azt használom. Nem tudom, hogy ennek van-e rendesen használható próbaverziója...
De a lényeg, hogy lehet meglévő partícióból lecsippenteni, akár adatok mozgatásával is. -
Namelesske
addikt
Ááááááááááá rohadjon meg a flash player, az egész kóceráj akkora egy fos, szerte szét fagyasztotta a gépem, a youtube. Beleszart a megbízhatósági előzményekbe. Mindenhol örök fagyás. Azonnal fabrikáltam egy flashblockot és átállítottam a youtubeot html5 re. Akinek zöld képernyős problémája van annak
www.youtube.com/html5
-
Joshi
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Írtam már hogy nincs és nem is volt húzva a proci
, friss telepítés a Win is. -
potyi23
senior tag
Hi.Egy 80 Gb s HDD bolszeretnek meg egy particiot csinalni,adatvesztes nelkul. Hogy tudnam ?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ettől féltem. Reméltem, hogy megúszhatom a reinstallt.

-
válasz
Retekegér
üzenetére
Igen, újratelepíted. ( vagy csinálsz egy rendszermentést és megpróbálod az új deszkán visszaállítani és imádkozni, hogy nem borul be.)

Én ilyen esetben is mindig a tiszta telepítést javasolom, függetlenül attól, hogy túlél-e egy ilyen költöztetést a rendszer, mert sajnos gyakran szoktak jelentkezni rejtélyes jelenségek, látszólag ok nélkül a későbbiekben, ami után úgyis csak az újrahúzás marad... -
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Nemsokára komplett platformváltást tervezek (S775-->S1155), lecserélésre kerül az alaplap, proci és memória. Win7 Ultimate esetén van ilyenkor valami teendő?
-
Steelmanus
addikt
válasz
geprombolo
üzenetére
Ilyet keress a Google-on Profile Relocator. Esetleg innen, itt olvashatsz rola magyarul.
(#10042) Joshi Ha valami oknal fogva valamiert a W7 kikapcsolta a C&Q, akkor ha visszaveszed a tuningot, ujbol be kell allitani a Energia gazdalkodasi semakat
-
Joshi
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nincs húzva semmi pont ezért nem értem hogy miért nem működik.
Mindenesetre feltételezem hogy szar a proci mert terheletlenül is nagyon magas a hőmérséklete ráadásul kupaktalanított. Na mind1 ez utóbbi már nem ide tartozik.
A lényeg hogy nem kell semmilyen driver hogy működjön a C&Q-et?

-
válasz
geprombolo
üzenetére
Nem használtam még eddig speedfan-t, inkább nem húzom a gépet. Meg amúgy sem értek hozzá.

-
DS39
nagyúr
válasz
Feribacsi555
üzenetére
na akkor a jobbik eset van.
igen az a legegyszerűbb megoldás.
-
Feribacsi555
senior tag
Így vannak a partícióim:
win7-nek 1
adatoknak 1
linuxnak volt 3, de azokat egybe formáztamcsak az a baj, hogy
1.: a c meghajtón is voltak fontos elemek
2.: az egész laptopot szét kéne bontanom, hogy kivegyem a merev lemezt...szerk.:
a volt linux partíció totál üres, mi lenne ha arra felhúznék egy másik win7-et?? -
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Asrock A780GXH/128M (AM3) alaplapom benne egy Athlon X2 5000BE (Brisbane) proci de egyszerűen nem akar működni a Cool & Quiet. A legújabb biost is feltettem ill. bekapcsoltam a biosban a cool & quiet-et plusz a Win7 64bit Premium Home oprendszerben Energiatakarékosra állítottam a sémát. Mi lehet a baj? Esetleg valamilyen drivert kellene telepítenem?

-
geprombolo
őstag
válasz
tpopity
üzenetére
Köszi a választ
. Azt nem lehet megcsinálni, hogy a teljes Users mappát, az összes felhasználóval áthelyezni? Esetleg egy cd-ről futó rendszerrel beállítani, vagy előbb a cd-ről futóval mindent átmásolok, aztán a telepített rendszerrel átállítom az alapértelmezést, majd megint a cd-vel törlöm a régi Users mappát? 
HGabor89: mondtuk mi, hogy a jumperelés lesz a hibás! Fránya windóz
Gratulálok a sikeres telepítéshez, meg a DWT-hez!
Röhej, hogy a win7-ről anno azt mondták, hogy atomerőmű fog kelleni alá, most meg elfut egy P4-esen is. Látom, a 32 bitest tetted fel, de szerintem felesleges, mert a 64-es felismeri a 32 bites procit és nem hagyja magát telepíteni. Ha van kedved, dobd fel a 64-est, hogy a prociból a maxot hozhasd ki. Valószínűleg érezni fogod a különbséget. 
-
DS39
nagyúr
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Pedig azokat a partíciókat nem formáztam!
van külön partíciód az adatoknak vagy csak a win7 által létrehozott két partíció miatt a többesszám?
ha esetleg van, akkor komolyabb adatvesztés nélkül újrahúzhatod, ha nincs, akkor adatmentés és újrainstall. de ajánlatos külön partíciót csinálni az adatoknak, hogyha bármi történik könnyen újra lehessen telepíteni, és akkor csak a win. beállítás file-okat és programok telepítését bukod.
-
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Előfordul, hogy ilyenkor a linux törlés miatt szétvágja a 7-et. Ha nem megy a javítás, akkor vagy live cd és onnan megmented ami kell. Majd egy format a 7-nek.
-
kraftxld
félisten
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Vinyó ki a gépből, be másikba, adatmentés, formázás, win vissza, adatok vissza. Egy kellemes napi program.
Bontás nélkül megfelelő mentőprogikkal is lehet ügyködni amiknek van boot CD lehetőségük (paragon, acronis, shadowprotect, stb)
Linuxhuszárkodni hozzáértés nélkül meg virtuális gépben tessék legközelebb
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok! Gyors és hatékony segítség kéne.
Anno voltam olyan hülye hogy linuxot tettem win7 mellé kíváncsiságból. De kb egyszer sem használtam a linuxot, viszont zavart, hogy beindításkor mindig választanom kellett. Ezen felbuzdulva töröltem tegnap a linux partícióit és le is formáztam. Tök jó lett minden, minden happy, ma reggel kapcsolom be a gépet és semmi. Fekete képernyő, vmit kiír, nem tudja betölteni a windowst. Pedig azokat a partíciókat nem formáztam! Biosban is turkáltam, nem segített. Beraktam a telepítő lemezét, hogy javításra bírjam, erre az arcomba vágta, hogy nem kompatibilis verzió, pedig nagyon is az, mivel azzal telepítettem fel.A hdd-t nem bírom kiszedni a gépből, mert kb az egész gépet szét kéne hozzá bontani. Valaki segítsen pls

Előre is köszönöm.
-
B.I.L.
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én nem kikapcsolni akartam, hanem épphogy vissza (mármint csak úgy, hogy beléptem a jelszóval és utána nem kérte, azt akartam, hogy visszatérjen a jelszavas beléptetés, mert csak megnéztem valamit a meghajtón). De már megoldódott, mert magától visszazárta, gondolom van ilyen, ha pár percig nincs megnyitva visszazárja.
A szerkesztést pedig tudom, régebben voltam tag, de eszemben sem volt...
-
válasz
B.I.L.
üzenetére
Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/BitLocker meghajtótitkosítás
Itt kellene lennie egy listának, ahol az eszközök/lemezek/partíciók mellett ott van, hogy titkosítva van-e bitlockerrel vagy sem. Értelem szerűen a kívánt(titkosított) eszköz mellett ott lesz, hogy bitlocker kikapcsolása és akkor visszafejti az adott meghajtót/partíciót stb.
UI: Használd a szerkesztés gombot, ha 5 percen írsz hozzászólás-t, elfér 1 hsz-on belül is
-
B.I.L.
csendes tag
Van egy bitlockerrel titkosított partícióm és, ha belépek a jelszóval, akkor ugye beenged, de nem találok lehetőséget a vissza jelszavazásra, vagy ez csak újraindítás után történik mindig? Sem jobb klikknél nem látok ilyen lehetőséget, sem a vezérlőpultban nézve.
-
B.I.L.
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi

-
prezson
tag
Sziasztok! adott windows 7, office 2003, széles, nagy felbontású képernyő. A wordon a fehér lap először középen volt, ha elindítottam, megnyitottam egy új dokumentumot, most pedig valamiért elcsúszott, és bal oldalon jelenik meg.
Hogyan lehet átállítani, hogy mindig középen legyen? köszi!
-
-
Krystal_s
addikt
sziasztok. az mitől lehet, hogy visszaállítottam a rendszert egy korábbi pontra és az egyik program félig megmaradt, azaz nem állította vissza az adott időpontra azt is a win ?
az említett program az Easeus Todo Backup, amit a visszaállítás előtt frissítettem egy újabb verzióra. a visszaállított időpontban a 3-as volt fent, mégis a visszaállítás után mikor elindítottam kiírta, h a 4-es indul, de a menü már a 3 maradványa volt sérülten.
a másik kérdésem is ehhez kapcsolódik, ami miatt a visszaállítást csináltam.
észrevettem, hogy a folyamatoknál fut a vds.exe ( virtuális lemez szolgáltatás ). rájöttem, h a Todo 4 futtatja folyamatosan. 3-asnál csak akkor futtatja, ha a programot elindítom. nagyon ritkán használom a programot, ezért zavar, h állandóan megy a háttérben. miért lehet szüksége erre a win szolgáltatásra egy programnak ? -
Namelesske
addikt
válasz
Something_
üzenetére

Így kell: [link]
Mindig csinálj biztonsági másolatot, vagy visszaállítási pontot! Ez nagyon fontos.
Úgy látom, hogy majd írnom kell hozzá egy .bat fájlt ami megcsinálja magától és alkalmazza a DWT-t. Mert hiába írom le, a felhasználó magától nem fogja megcsinálni. Asszem úgy írom meg, hogy csináljon mentést a registry-ről is.
Na legalább van mit megvalósítani majd a DWT5-ben

-
Something_
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Igen, a 4.5-öt erre már felraktam.
Biztonsági másolatot?
Átlag user vagyok, ilyet még nem csináltam. De ilyen pontokat a windows automatikusan csinál nem?
Hogy kell manuálisan? Mindjá dobom fel a másik régebbi gépre. -
Namelesske
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Simán jó mindenre
Ennyi RAM-mal még ajánlott is! Próbáltam megalkotni a neten elérhető legjobb legbiztonságosabb legteljesebb ilyen .reg fájlt. De nem ám úgy hogy ráerőltetem másokra a saját dolgaimat, hanem a Windows érintetlennek hasson, csak épp jobb legyen.Ugye a 4.5-öt raktad fel?
Mod:
Ja igen az én érdemem, persze mindig csinálj biztonsági másolatot, vagy legalább egy vissza állítási pontot mielőtt bármit tennél.

-
Something_
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Nem keveset szívtam vele. Azt hittem bad sectoros a vinyó, ezért nem megy fel.. Átraktam asszony húgának a gépébe, HDD sentinel. 100%-os a vinyó, 1200 nap használattal
2004-es gyártás, 60 gb-s
Felraktam a Dirty Windows mod-ot. Ez a te érdemed ugye? Nem tudok róla nyilatkozni, de kipróbáljuk ezen a régi konfigon és asszony húgának a gépére is felrakom. Kb hasonló.Szerinted az én gépemre is érdemes? Cuccoknál van a konfigom.
-
Namelesske
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Látom nem is lett rossz !

-
tpopity
csendes tag
válasz
geprombolo
üzenetére
Szia!
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList] alaltt keresd meg a jelenlegi profileod GUID-ját, majd azon belül a ProfileImagePath kucsot kell módosítanod , hogy az új helyre mutasson, miután odamásoltad a dolgaidat.
FONTOS: Ne azzal a profillal dolgozz, amelyiket át akarod tenni, hanem egy másik rendszergazda jogosultságúval.Üdv,
Tibor -
Namelesske
addikt
válasz
geprombolo
üzenetére
Semmi gáz, ha rátetted az újat egy az egyben, ha nem szabtad testre (értsd nem írtál magadnak át benne semmit) Akkor ugyan az mintha frissítetted volna.
Annyi, hogy gondoltam azokra is akik testre szabják, így a frissítő nem barmolja el amit ők már átírtak, csak hozzátesz.

-
geprombolo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Hoppá, frissíteni akartam, de telepítettem. Na mindegy, sokat nem zavar gondolom bele a rendszerbe. Reggel majd elindítom és meglátom, mi a helyzet.
Köszi a korrekt választ.
-
válasz
Namelesske
üzenetére
Van MSE.
Lol nálam sem megy. Oké értem! Thx! 
-
Namelesske
addikt
válasz
geprombolo
üzenetére
Igen van.
A driverek lapozásának tiltása vissza került, plusz két új biztonságot növelő beállítás is belekerült.
Eddig ez a legjobb DWT kiadás véleményem szerint, és megéri frissíteni a 4.1-ről mert a driverek lapozásának tiltása sokat gyorsíthat még a rendszereden. A 4.0-ról is a biztonságot javító beállítások miatt.
-
Namelesske
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ez Windows Developer Preview ugye? Mert ebben a defender az már teljes értékű MSE. Nem tiltotta le valami másik program, és azóta nem tud elindulni? Próbáltad a szolgáltatásokban aktiválni? Ha nem sikerül akkor próbálj meg rátelepteni egy MSE-t és az automatikusan kikapcsolja a defendert és a védelem is megmarad. Kicsit gányolás, de hátha megoldja.
-
Hunork
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szerintem meg egy frissítéskor nem volt valami tökéletes, nem fejeződött be. WD.
Nézzétek meg a frissítéseket, van-e befejezetlen/sikertelen, esetleg visszavonható, vagy egy korábbi időpontra állítsátok vissza (1-2 nap), és újra frissítés keresése/letöltése.
Most gondolok persze: Csökkentett mód hálózattal opcióra.
És itt van egy [link], már régebben félretettem, benne van a te hibakódod is, de sok más is, nem néztem át, hátha van benne egyéb javaslat. -
válasz
Namelesske
üzenetére
Úgy sem jó, elindul, kiírja h nem fut a program, katt indítás és egy pillanatra elindul majd újra leáll.
-
geprombolo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Örülök, hogy katalizátor lehettem.
A két újdonságon kívül valami változás történt a 4.1-hez képest? Mondjuk valaminek az értéke megváltozott-e, vagy ilyesmi? -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mert le van tiltva a szolgáltatásoknál a Windows Defender, engedélyezd.
johndeegwed
Telepítés idejére csak az a HDD legyen csatlakoztatva, amire a W7-et telpítenéd, az viszont elsődleges master-re legyen jump-olva. Ha így sem megy fel, akkor passz. (Őszintén szólva nem hinném, hogy ezen BIOS frissítés segítene, de semmi sem kizárt) -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Van egy hardverem amihez csak Win XP drivert találtam és most nagy szükségem lenne rá!
Hogyan tudnám használni ezt a hardver XP-hiányában? WIndows 7 Home Premium/64bit(u.i. a cd található driverek csak win alapúak)
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem soha nem volt Intel procim mindig AMD párti voltam anyagi megfontolásból, ha valamihez akkor az AMD procikhoz értek oda-vissza. Amikor én kérdezek AMD-vel kapcsolatban akkor már nagyon nagy a baj. Mind1 azért köszi szerintem kib@szom a kukába a procit aztán veszek egy AM3 Athlont. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Koszi
, friss telepítés a Win is.