Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Akkor inkabb kezdjuk elolrol. Hany darab vincsid van, es azok mind SATA-sok vagy van IDE is koztuk. A mobilrack az SATA-s vagy IDE-s? Az XP-s vincsi melyik csatlakozora van dugva?
Es szinten a W7 melyik csatlakozora van dugva? A BIOS ban lattam hogy a OnChip SATA BOOTROM Enablen van szerintem tiltd le.
En ugy erzem hogy telepiteskor mar eleve RAID modban telepitetted az OS-ek mert meg akkor RAID modban volt a vezerlo IDE helyett, gondolom XP-nel beadtad neki flopirol a RAID vezerlot, mert anelkul ilyen BIOS beallitasok mellet nem telepult volna.
A W7 szinten RAID modban telepult mert a BIOS meg akkor ugy allt. -
-
-
Laccoss
addikt
válasz
bmwk1200s
üzenetére
- Ha a Windows XP -t telepítetted utoljára, bootolj a Windows 7 lemezéről, Javítás, és javítsd meg az indítást
- Windows 7 -en telepítsd fel az EasyBCD nevű szoftvert.
- Kattints az Add/Remove Entries -re, és ha csak a Windows 7 van ott, az Add an Entry alatt válaszd ki a Windows fület, Type: Windows NT/2k/XP/2k3 , írd be az oprendszered nevét (ezt fogja kiírni boot választónál) , állítsd be, melyik partíción van a rendszer, majd Add Entry. (Ezután a listában ott lesz a Windows 7, és Windows XP is)
- A Change Settings -en belül be tudod állítani, melyik legyen az alapértelmezett oprendszer, hogy mennyi ideig várjon a választónál, és tudod módosítani a beállított Windows helyét (partíció) és nevét.
- Save settings-re kattintva elmenti. -
cigam
titán
válasz
bmwk1200s
üzenetére
A mese mindég úgy kezdődik, hogy mentsél ...
Mivel nem volt mentés, nem is volt olyan fontos ...Kösd fel azt a bizonyosat, aztán nézz körül különféle rescue programok között.
PL DiskDigger, PCInspector, TestDisk -
bobalazs
nagyúr
-
Steelmanus
addikt
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Igy fokent nem fogod tudni hasznalni hogy a PATA vincsin van a rendszer. Nekem anno egy Asus K8E Deluxe lapom volt amin szinten volt 2 db nativ tamogatasu SATA csatlakozo amit egy NForce3 lapka vezerelt de nem turte a kombo modot vagyis a vegyes PATA & SATA uzemmodot. Eleg regi mar az a lap ha errol van szo, gondolom igen mert csak egyet valasztottam ki a sok talalat kozul. Nalam a fo gond eppen az ellenkezoje volt es akkor meg nem volt W7 szoval XP alatt lecsereltem SATA vincsire a rendszer vincsit viszont a megmaradt PATA vincsit betettem egy PATA rack-be. BIOS-ben RAID kivalasztva ha nem volt bent a rack siman indult a rendszer. Am ha betettem, a BIOS-ban felismertettem a PATA vincsit majd elkellett navigalni a bootsorrenbe es ujbol be kellett allitani hogy a SATA vincsirol induljon a rendszer. Eleg volt egyszer kivenni a rack-et es maris nem indult mert kereste az PATA IDE vincsit, igy BIOS-ba be bootsorrend beallitas es ujbol ment a rendszer. Ha visszatettem a rack-et kezdododtt elolrol a moka. Szerintem ezzel a lappal es a W7-el nem fogod tudni hasznalni vegyes uzemmodban mert a BIOS-on keresztul mindig a PATA vincsi fog elsobseget elvezni igy hiaba fogod betenni a SATA rack-et nem engedi lattatni az op.rendszer fele mint SATA eszkoz. A W7-hez mar fejlettebb lap kell ha SATA uzemmodban szeretned hasznalni.
Latom hogy Fire/SOUL/CD Tarsunk is segit remelem sikerulni fog de szerintem itt az lesz a gond hogy allandoan valtozik a konfig vagy figyelmes leszel es rack nelkul nem inditod el a rendszert.
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Hali!
Ha az adatlapodon szereplő lapról van szó, akkor
1. BIOS-ba belép/Advanced/Onboard Devises Configurations/Operation Mode -> IDE-re állítani
2. Azt a HDD-t amin az OS-ek osztoznak, az elsődleges IDE portra dugni (Kék foglalat, PRI_IDE néven jelölve a lapon)
3. A lapon SATA_1-el jelölt csatiba csatlakoztasd a Samsung HDD-t
Mielőtt a 3. pontot megteszed, meg kell állni egy szóra. Az ASUS honlapján (bár szerintem elírás) az található, hogy 2 darab SATA 2 és 2 darab SATA 1 port van a lapon, míg a USER MANUAL-ban meg 4 darab SATA 1-es portról tesz említést. Én hajlok az utóbbi lehetőség felé, ebben az esetben viszont, a Samsung HDD át kell jumperolni SATA 1-es üzemmódra...
Ez általában minden Samsung HDD azonos, de lehet, hogy van is valami info a HDD alján a nyákonSzóval a 3 pont előtt ezt tedd meg, aztán először az XP-t indítsd, hogy minden oké-e, majd ha igen, akkor mehet a W7.
creed30
Nyomj egy Windows Update-et, hátha lejön valami róla, ami segít...Fire.
-
virkir
veterán
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Na közben utánanézegettem és jó eséllyel nem fog menni a RAID-ba dugva biztosan mivel az ASUS nem támogatja ennél a lapnál a 7-et.
AHCI-t ne keress mert érdekes módon semmi SATA beállítás nincs a lapon csak a RAID vezérlőé.
Ja azért nincs rá megfelelő driver mert sajnos ez a lap is "őslénynek" tekinthető. -
válasz
bmwk1200s
üzenetére
1. Ha sata rack, akkor sata " táp dugó rádug, majd használ.
2. Ha nem AHCI-ben telepítetted és a win7 telepítéskor nem adtad be a rendszernek a gyár AHCI drivert, akkor win alatt nem fogod tudni leválasztani a rack-et. Így csak kikapcsoláskor tudod biztonságosan eltávolítani a rendszerből.
3. Ha ezek után sem jó, akkor a vinyót kell megnézni, ami benne van.
4. Ha jó a vinyó, de a rack gáz, akkor a rack az udvarra ki kell rakni, majd benzin rá és felgyújt.
(nekem egy rack most kb 1 hete égett szénné a gépben 1 400-as vinyóval..A vinyó volt a hunyó, nem a táp...csak vitte magával a rack-et
)Amúgy igen, még XP alatt nincs AHCI driver. De a lapod telepítőjében nincs AHCI driver véletlenül? Mert ha felrakod és rácsatlakoztatod akkor fel kell hogy ismerje a SATA vinyót, mert nekem a régebbi gépem mind felismerte ha SATA2-est kötök rá. (votl leválasztásom)
Hoppá!! SATA2-es vinyód van? Mert csak azt tudod leválasztani menetközben!
Ja!! hogy nincs driver 7 alá. Az más. Akkor nem lesz ilyen menetközben hurcolós.. Akkor marad a kikapcs és úgy...creed30:Annak nem sazabd hogy köze legyen. Én mindenemet indexeltem. persze van olyan, mikor más is használja az adot fájlt, akkor írhat ki hülységet. (pl torrentnél kiírta hogy nem tudja írni, mert valaki használja, és az indexelés volt az... ) Azért mindent nem kell indexelni. De videónál még nem találkoztam ilyennel, hogy ezt írta volna ki, mert épp indexelte, bár kitudja, akkor lehet mégis.

-
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Szerintem az a baj, hogy az alaplapi sata dugód csak raid tömböt tud, amibe most a satás vinyót dugtad. Nem fog működni a dolog ha a raid-es sata dugóba dugtad ezt a vinyót. Nem fogja használni, ha csak nem szerzel be még egyet és tényleg raid-be kötöd...
Szerintem az alaplapod könyvét nézzd meg, és azt is hogy melyik sata dugóba dugtad a vinyót... mert szerintem nem jó dugóba dugtad...
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)