- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24922 üzenetére
Jó. Rendben. Legyen. A visszaszállítandó gép paramétereire nem következtettem, hanem találgattam.
Az is tetszik, hogy a kérdezőnek van egy konkrét problémája, amire konkrét választ, segítséget vár. Erre a célirányos javaslat helyett kap egy linket, hogy a blogbejegyzésben mazsolázzon, hogy jó-e neki onnan valami? -
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24918 üzenetére
Igen, persze sokáig is eltarthat, ha lassú, meg ha HDD... De mivel azt írta, hogy most viszik vissza a boltba, ebből arra következtettem, hogy új gép SSD-vel.
Amúgy például most is [#24917, 2.link, 4.pont] az egyik lehetőségnek ugyan ezt a clean all parancsot javasoltad Te is.Igaz az 1-5 pontokban nincs pontosítva, hogy a kérdező hogyan jusson el oda, hogy a saját működő rendszerét le tudja törölni? (Mert Doky586 linkelt bejegyzése olyan adattárolókról szól, amihez adott valamilyen hozzáférés.)
-
válasz
King Unique #24882 üzenetére
Mi találtuk ki, hogy a Windows 10 lesz "az utolsó", vagy az MS? Mi engedtük, hogy feltegyük ingyen frissítésként, vagy az MS?
Nem, senki ne várja el, '95, '98, ME, XP, Vista.. Mindenki tudta, hogy meg kell venni újra. Aztán az MS jött az ingyen frissítés stratégiával, most meg sorban basznak ki mindenkivel... De én vagyok helikopter, ugye? -
válasz
King Unique #24880 üzenetére
Rohadtul nem evidens.
Az van leírva, hogy Windows 10-ről történő váltás esetén ingyenes. Ne én találjam már ki, hogy mit értenek alatta. Windows 7-ről totál legálisan mentem fel 10-ig. Kijön a 11 ezzel az official üzenettel, hogy ingyen válthatok 11-re, váltok is mert legális 10-em van. Engedi is. Akkor utólag qvara ne vonják vissza. És nem, nem 5-8 évvel később váltottam feljebb egyikre se, hanem amikor TOTALISAN LEGÁLIS volt.Karácsonyra elmegyek egy étterembe a párommal, befizetek pl 20k/főt korlátlan fogyasztásra, élő zenével, jól érzem magam, aztán est végeztével haza megyek, 5 évvel később nekem ne csengessen be a pincér, hogy adjam már vissza a bélszínt, mert amúgy nem gondolták komolyan, meg amúgy se vagyok 190cm, 90kg, meg nincs 25 centis f***m.. Mert ráb@om az ajtót. Meg te is..
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
King Unique #24882 üzenetére
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
King Unique #24880 üzenetére
Áááááásssssííííííííítttt,már ne haragudj "Te Windows Nagykövet Vagy"?,mindíg csak ugyanezt a szöveget magolod ide.
Hsz gyűjtés a lényeg.
Egyébként-mint én is,amikor megvettem a több mint 2 millás gépemet-MELÓ MIATT(Csak Windows 11 Home-ra futotta a keves Razer-nak),miért potyázna az aki jó drágán vett 7-8,1-es kulccsal aktiválná a 11-esét?
Vehettem én is meg jó pénzért a Pro-t sajnos.
Akkor majd én is potyázok-ha lesz 12-es és,a 11-es kulcsával akarom aktiválni?
Egyébként is a jó k@rva anyját a Microsoft-nak,nem fogják az emberek kidobni a gépüket,felhekkelik majd valahogy-ennyike.
Köszöntem a figyelmedet. -
válasz
King Unique #24870 üzenetére
Amit linkeltél, ott pl ez van:
Én itt nem látom, hogy CSAK Windows 10-ről lehet frissíteni. Ahogy azt sem látom specifikálva, hogy csak az eredetileg Windows 10-ként vásárolt Windows 10-et lehet.Lentebb is csak annyi van, hogy 10-ről 11-re ingyenes. De azt nem írja, hogy csak a 10-ként vásárolt 10-re. Ez a szöveg, nálam pont azt jelenti, ha 10 van nálam fent, licencelt, aktivált, akkor mehet rá ingyen.
-
válasz
King Unique #24860 üzenetére
Köszi MS..
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #24861 üzenetére
Ohh így már értem. Akkor igazából a klónozott rendszer azt várja, hogy belsőről induljon miközben külső tárról bootol így összeomlik.
Akkor marad a Macrium lemezkép és a boot média.Doky586
Köszi, akkor marad ez az opció. Amúgy a Macrium csak üres meghajtóra tud visszaállítani? Mármint a rendszert lementem de a fent látható "Adat" partíciót nem. Visszaállításnál törlöm a rendszer meghajtókat és az így felszabaduló üres helyre az "Adat" mellé vissza tudja másolni a rendszert? -
válasz
King Unique #24830 üzenetére
Van egy tv alá tett aktivált windows 10 pro HP Compaq Pro 6300 SFF pöpecz családi PC-m. Mindenféle célra. Nagyon szeretem. Egy Low Profile Nvidia 1030 (1650) ventillátor mentes HDMI kimenetű kártya benne. Röhögve mindenre alkalmas. 16 Giga RAM, Intei I7 3770 4 magos proci (a POPCNT-t és a SSE4.2-t tudja , de nincs rajta MSFT compatibilitási listán.) Mind a 4 SATA kimenete kihasználva (a második belső tápkábel bele moddingolva) DVD és 2 SATA SSD, meg egy 2 terás 2,5' HDD benne. TPM 1.2 van, aktív. TPM 2.0 sosem lesz. Bár tökéletesen kihajtja a Linux Mint és, ha más nem marad, akkor az is jó lesz, de mégis mit hogyan kell csinálni, hogy félhivatalosan rávarázsolódjon a windows 11 ?
-
válasz
King Unique #24830 üzenetére
Hát már mindegy. Egy Windows 8 kulcs volt emlékeim szerint, az volt eddig frissítgetve egészen 11ig és közben legalább egyszer hw csere is volt. Eddig nem volt gondja vele, most igen.
Most hamar hirtelen én is egy olcsó kulcsot vettem csak. 23H2 volt fent, azt aktiváltam újra. Arra ment fel manuális telepitéssel a 24H2 verzió. Felment gond nélkül, nem volt hw nem megfelelőségi baja sem. Eddig az aktiválás is ok.
Aztán majd kiderül. Legfeljebb szerzek később egy biztosabb kulcsot. -
válasz
King Unique #24791 üzenetére
A DD lett a megoldás.
-
válasz
King Unique #24792 üzenetére
Ennyire sajnos nem lett egyszerű..
Azt jól gondoltam, hogy hamar összeszedi a rendszert driverek terén, de ezzel a lendülettel deaktiválta is magát és sehogy se sikerült visszaaktiválnom. Illetve de, vehettem új kulcsot
Viszont utána sem tűnt el az "átvert" mivolta. PC check szerint megfelelt, de mikor olyat telepítettem volna meg kidobta újra, hogy nem felel meg.Leszedtem a legfrisebb teljes verziót az MS oldaláról, aztán rendszer alatt mountolva inditottam egy frissítő telepítést, az már felment hiszti nélkül. Innentől talán jó lesz.
De köszönöm a segítséget neked és hapakj-nak is
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #24797 üzenetére
Délután frissített és most jött a következő...
Pedig minden menüpont szerint a Defender Antivirus ki van kapcsolva...
[kép]
Mivel lehet letiltani? -
válasz
King Unique #24791 üzenetére
DD-vel ki lehet írni egy pendrájvra. Egy debián belakott telepítésből csinálgatok (viszonylag gyakran) a Thomas Mateicek féle scripttel egy linux live sqashsfs alapú bootolható buildet, aminek a boot mappájából az összes felesleges lomot kigórom és csak a initramfs és a kernel (vmlinuz) marad ott , meg a squashfs rendszermentés egy másik mappában és ezt a ventoy grub-menüjével be lehet bootolni úgy hogy az egészet feltölti a RAM-ba (legalább 4 giga ram kell neki, de több sokkal jobb) és van egy villámgyors ramban élő rendszerem, amivel bármit tudok csinálni. A kitermelődött adatokat pedig szükség esetén le tudom menteni egy felcsatolt partícióra. Ezt szeretném közkinccsé tenni. 1,7 gigabájt az egész.
-
Csorbi
addikt
válasz
King Unique #24794 üzenetére
#24783, második link, ki van kapcsolva, az úgy van jól.
-
pigatt
őstag
válasz
King Unique #24761 üzenetére
Köszönöm! Friss telepítést kellett csinálnom, és az MCT 24H2 telepítőt csinált, de úgy tele van hibákkal illetve olyan FPS droppok vannak, hogy megőrülök! Honnan tudom beszerezni a 23H2 iso-t?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #24750 üzenetére
Köszönöm!
Korábban szerintem már kikapcsoltam, de nem emlékeztem rá, hol kapcsoltam ki.
Ennek ellenére pár napja ismét megnyílott automatikusan. -
rostiron
őstag
válasz
King Unique #24722 üzenetére
Szia.
Kiléptem az s módból, most sima home, de hiába keresek manuálisan frissítést nincs. És továbbra is azt írja, hogy "A windows ön által használt verziója elérte a szolgáltatási időszak végét" Van a home verzióból 24H2 ? Vagy mindenképpen pro-ra kell váltani ?
Meg lehet úszni fizetés nélkül ? -
rostiron
őstag
válasz
King Unique #24722 üzenetére
Köszi , holnap nekiesek.
-
rostiron
őstag
válasz
King Unique #24720 üzenetére
Köszi,
tehát akkor nem is lenne elég kilépni az S módból, mert csak sima home marad, aminek a támogatottsága megszűnt.
Ha kilépek s modból a mostani 22H2 frissűlne magától, vagy teljesen új telepítés kell ? -
válasz
King Unique #24701 üzenetére
Jaja, egyszerűen arról van szó, hogy már nem veszik be a támogatott CPU-k listájába, mert ugye egyre kevesebb van belőle. Amúgy mint látható Windows Update is megérkezett, és azért mégis jobb érzés mint a Windows 10-aminél mindig ott van, hogy kampó neki.
-
oreg0503
tag
válasz
King Unique #24679 üzenetére
Köszi szépen a további segítséget. Nekem nincs Windows rendszerem, de mire a Fiamnak felteszem a 11-et valószínű hogy nálam jobban senki nem utálja.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #24683 üzenetére
Na az lehet mert igazából minden védelem aktív a laptopon.
Amúgy érdekes de mikor töröltem minden Windowshoz kötődő partíciót egy kicsi 480MB-ot külön jelzett a telepítő, hogy az ott üresen fog maradni.
[kép]
Most így néz ki. Nem zavar, csak érdekes számomra. Sebaj legalább az a terület fixen szabad lesz az SSD számára. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #24681 üzenetére
Nem!
23H2!
Felment tisztán, BitLocker off, felment az összes WinUpdate és restart után már be is kapcsolt a BitLocker.
Továbbra is 23H2 van a gépen. -
oreg0503
tag
válasz
King Unique #24676 üzenetére
Szia.
Köszönöm a részletes, kimerítő válaszodat. Mindenképp a Vinyó nélkül telepítek, majd utólag megy be ahogy a Win nevezi "D" meghajtónak. Nem hinném, szerintem sima NTFS formátum. Vagy az nem zárja ki a felvetett problémát? -
törölt tag
válasz
King Unique #24620 üzenetére
köszi.
-
törölt tag
válasz
King Unique #24614 üzenetére
Inkompatibilis gépre felteszi valaki 24H2-es verziót ami 2026.10.13-ig támogatott, ezen a verzión maradva ki lehet húzni addig, a frissítések rendben megérkeznek?
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #24576 üzenetére
Megkérdeztem az embereket, hogy szerintük hasznos-e a Recall
-
marinea2
addikt
válasz
King Unique #24577 üzenetére
Nincs sajnos
-
cigam
titán
válasz
King Unique #24576 üzenetére
Tényleg kíváncsi vagyok, és nem csak dünnyögni/kötözködni akarok.
Még senki nem győzött meg arról(és ti sem hoztatok élő példát), hogy nekem/neked ezért és ezért könnyebb a munka, vagy szórakozás, ha NPU van a gépemben. A Felidézésről sem vagyok meggyőzve, hogy micsoda nagy találmány. Egyáltalán nem okoz birtoklási vágyat. Inkább csak egy újabb erőforrás pazarló vacak.De ha nem, hát nem.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #24540 üzenetére
Igen, én nem vagyok mindenki, de elég életszerűtlen, hogy bárki napi szinten rajzol egy pacát, hogy abból egy rajzfilmes teknős legyen.
Persze lehet a fantáziámmal van baj, de a deep fake videók/zenék gyártása sem ínyemre való. Te(Ti) mire használjátok napi szinten az AI-t?
Amit írnak, és a valóság között jelenleg van egy szakadék.
Aha, kikapcsolható. Nem rémlik olyan beállítás, amit "random" módon 1-1 frissítés visszaállít/bekapcsol? Eleinte a Bitlocker sem volt kötelező...
Plusz szóba sem hoztam a jogvédett/előfizetéshez kötött tartalmakat. A videók ablaka egy fekete kocka lesz? A dokumentációk, oktatóanyagokat sem rögzíti? Honnan tudja, hogy éppen milyen dal szólt/melyik rádió beszélgetésére vagyok kíváncsi, ha az aktuális képernyőből nem derül ki? Meddig tárolja magát a fotót? Amit egy fotóból megtanult, arra a fotó törlése után is emlékszik? Mekkora helyet foglal az "emlékek" tárolása?
Nagyon sok a kérdőjel.A fordítás is inkább ferdítésnek tűnik: "szüneteltetheti az ideiglenes szüneteltetéseket"
-
hapakj
őstag
válasz
King Unique #24545 üzenetére
így van. Abszolút frissen letöltött telepítő és ISO sem engedte. MS oldaláról az update assistant és az általa készített ISO.
-
válasz
King Unique #24540 üzenetére
Az AI sohasem fog rádöbbenni arra, hogy egyedül önmagában értelmetlen a léte és ez lesz a mi vesztünk.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #24537 üzenetére
Semmi olyat nem láttam ami érdekel, vagy napi szinten használhatónak tűnne. Pl nagyon ígéretes a valós idejű fordító, de mikor lesz ez elérhető magyarul?
"Jelenleg több mint 40 nyelv esetében teszi lehetővé a videó és hangfeliratok angol nyelvre fordítását."Vagy pl. A biztonságos mesterségesintelligencia-teljesítményre tervezett Copilot+ PC-k védelmet nyújtanak a legfontosabb adataid számára, hogy te irányíthasd azt, ami a tiéd.
Ez mekkora bullshit már?! Pontosan mitől lesznek az adataim biztonságban(az irányításom alatt) attól, hogy van benne NPU, meg "AI"? -
cigam
titán
válasz
King Unique #24534 üzenetére
Nem hinném hogy tömeges igény lenne rá, a "nagy testvér"en kívül kinek hiányzik ez? Az eddigi OS-be integrált AI fejlesztések pontosan miben segítik a mindennapjaimat? Miért kéne nekem NPU-s gép?
Amíg élesben is megtapasztaljuk, addig van idő egy kis olvasásra: 1984
-
válasz
King Unique #24482 üzenetére
Nem- a frissítések előtt ugyanez a funkció hibátlanul ment
-
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #24379 üzenetére
Még egyszer, köszönöm ezt a segítséget. De lenne még egy kérdésem, mielött megcsinálom:
A linkelt cikkben, a vége felé vannak elkészített registry bejegyzések, amik az adott verzión tartják az oprendszer főverzióját. Jelen esetben akkor nekem a 23H2-es reg.bejegyzés kell?
És ha engedni akarom, illetve visszavonni, hogy továbbra is engedje frissíteni az új főverzióra, akkor meg ezzel vonom vissza?Köszönöm előre is.
-
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #24379 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Jelenleg felajánlja és többször jelez napközben, hogy elérhető a 24H2. De mivel korábban írtam, hogy játék közben gondom volt és semmi nem oldotta meg a Directx Problémát, így maradnék a 23H2-n. Sajnos nem tudom mi ez a gond és mi a javítás, de amit találtam megoldást egyik sem működött, és az MS Community fórumja tele van ezzel a hibával.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #24348 üzenetére
Nyilván azért, mert NTFS-re formáztam.
Akkor átállok FAT32-re!!!
Köszönöm! -
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24321 üzenetére
Nekem nincs, és nem is szeretném feltelepíteni a programot. Csak az ISO van letöltve és kicsomagolva egy 1 gigás FAT32 partícióra, amit a multiboot menüből indíthatok -ha szükségem lenne rá. Ott pedig nincs boot bejegyzés hozzáadás, de az Easy BDC-vel megoldottam.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #24192 üzenetére
Igen közben észre vettem. Lehet mindjárt ránézek a firmware dologra.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #24163 üzenetére
Köszi!
Itt a "consumer" verzió az ami nekem való?
Gondolom ez a Home+Pro.Nagyon gondolkodom azon, hogy visszarakjam a 23H2-t.
-
válasz
King Unique #24094 üzenetére
& zsolt_64 & Borisz76
Sikerült összerakni, végre működik minden ahogy kell!
USB-s házba tettem a "rossz" ssd-t és rögtön látta a win, tudtam formázni is.
A Macrium Reflect trükkös, mert a képeden lévő rész szürke/inaktív volt nálam!
A linken lévő példát megtaláltam a topik keresővel és az ott olvasott AOMEI "tette tönkre" az első próbálkozást.
Második próbakor a Macrium Reflect-ben megtaláltam a szükséges beállítást (jól el van rejtve!!!), hogy mind az 1000 GB-ot használja és azóta hibátlanul üzemel a rendszer.
Köszönöm mindenkinek. -
Chalez
őstag
válasz
King Unique #22216 üzenetére
Azt hiszem ez a válasz a kérdésemre
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #24039 üzenetére
Igen le van írva a miértje de mint írtam is azok közül egyik sem érint!
Vagy lehet azóta már újabb korlátozást vezettek be amiről még a microsoft oldala sem beszél...
Az viszont röhej, hogy ha már eleve fent van a 24H2 és azt szeretnéd javítani akkor bocsi nem engedjük...
Annak marad a telepítő meghajtó létrehozása és arról indítva... -
t72killer
titán
válasz
King Unique #24035 üzenetére
hűha. várok 3 kumulatívnyit akkor, mielőtt felrakom, reszeljék csak.
-
King Unique
titán
válasz
Egyébként a #24026-ban a Windows Update max. úgy telepítette a KB5046740 számú kumulatív frissítést, hogy te magad kérted erre külön, mivel választható / opcionális frissítéseket soha nem telepít automatikusan. Vagy max. csak akkor, ha előtte a felhasználó által be lett kapcsolva a "Get Latest Updates as soon as available in Windows 11" opció, ami alapértelmezetten eleve ki van kapcsolva.
-
tomp
félisten
válasz
Ma a tálca is bugos volt. Fehér sávként jelent meg.
Illetve az asztalon lévő ikonok villogtak.
Ha fent van a 24H2 miért nem engedi javítani Update-en keresztül.
Egyre szánalmasabb a microsoft...
A felsoroltak közül nem tudom pontosan melyik érintene.
Asus laptopom van de nem az említett modellek.
Van ujjlenyomatolvasó a gépben de nincs vele gond.
Az Intel Smart Sound vagy micsoda pedig nem az érintett driver verzió van fent.
Nem tudom miként tákolták össze ezt a 24H2-t de Windows 7 óta nem láttam ekkora bughalmazt... -
The Goth
tag
válasz
King Unique #24017 üzenetére
Édes Istenem, koma, de tényleg.
Ez már az a szint, az a szint amire azt mondom eddig és ne tovább.
Most nem fogom már tételesen végig venni újra, de lényeg ismét, Geth válasza nem a megoldás volt a kérdésben felmerült problémára, ergo írreleváns. írreleváns.
Szóismétlés hátha felfogod végre. Semmilyen büszkeségről vagy hencegésről szó nem volt csak egy viccesnek szánt megjegyzés a magyarországi legális szoftver használatra vonatkozóan. Ahogy azt a széles vigyor is jelezte. És most ne gyere nekem azzal, hogy akár csak az itt a topikban megforduló emberkék, használjanak Home vagy Pro kiadást, mindannyian megvették hozzá a licenszet? Annyire sötét csak nem lehetsz, hogy ezt komolyan gondold. Az, hogy nem vagyok olyan képmutató, hogy bekamuzom, hogy hú de megvettem ám! Attól még nem leszek büszke vagy hencegő. Én traktállak benneteket? Ember, te áldottak gyöngye, te! Továbbra is csak azokra a kommentekre reagálok amit ti írtatok, pont mint most. Én nem tudom elengedni, ez jó. Mindegyik Engedjük már el kommentemre jött válasz, nem én vagyok az aki nem tudja elengedni. De lássuk most sikerült-e felfognod a leírtakat, vagy újfent reagálni fogsz?
Ha igen, akkor hajrá, ásd magad még mélyebbre, menni fog az, én hiszek benned!
Arra, legyen az bármi is, már nem fogok válaszolni, de csak még mielőtt emiatt belelovalnád magad, hogy "nyertél", spoilerveszély, nem! -
The Goth
tag
válasz
King Unique #24013 üzenetére
Az a "válasz" Geth-től nem volt válasz a kérdésre.
Tényleges választ a tényleges kérdésre moleculez és teptep adott."Az csak a későbbiekben lett és ott sem kizárólagosan, hanem az altatás téma további fejtegetésénél, de egyébként teljesen jogosan"
Mi a faszom köze van annak, hogy megvettem-e egy licenszet ahhoz, hogy egy nyomorult alatató gombocska nem érhető el a menüben??????????
"Mármint ezelőtt 1x jelezted eddig, hogy engedjük el a témát, de láthatóan csak nem sikerül és továbbra is szajkózod, sulykolod az LTSC-t."
Már jó pár komment óta nem is az eredeti problémáról szól ez a beszélgetés,hanem az abszolút feleleges hozzászólásaitokra irogatok, hogy hátha felfogjátok végre amit leírok. Láthatóan ez csak nem sikerül.
És tanulj meg legalább számolni:
#23969 "Részemről a témát lezártam."
#23980 "Azt most már tényleg engedjük ezt el, láthatóan nem fogod megérteni, hogy van akinek ez a verzió ezért vagy azért, de jobb kiadás, Te meg engem nem fogsz meggyőzni, hogy nekem a rosszabb miért jobb, szóval jóccakát."
#24001 "Ez most már tényleg fárasztó, részemről ezzel off."
"Azon meg ne csodálkozzál, hogy ha rendre firtatod a mások által leírtakat, folyamatosan megkérdőjelezed az állításaikat, akkor arra válaszolnak. "
Világosan leírtam egy problémát, amire teljesen írreleváns kommenteket kaptam, moleculez és teptep kivételével! Miért ne firtattam volna az azokban leírtakat, ha egyszer a kérdésemre nézve teljesen írrelevánsak????????????
"Az meg a következő, hogy az ebbe a fórumra és ebbe a topikba írogatók 9X%-a otthon eleve Home vagy Pro kiadást használ, vagy esetleg oktatási intézmény kapott Pro Education / Education kiadáshoz licencet, ellenben Enterprise és pláne Enterprise LTSC-t nem nagyon szoktak, vagy csak páran."
Ez nem a Win 11-es topik?????????????
A kérdésemben szereplő LTSC nem Win 11-es verzió??????????
Akkor hol a tökömben próbáltam volna segítséget találni????????Láthtóan nagyon frusztál téged, hogy olyan kérdéssel jöttem ide amit a megszokott copy-paste válaszokkal nem tudtál megválaszolni ezért elvitted a témát egy írreleváns irányba és most probálsz nyertesként kijönni a heyzetből.
És még még mindig csak ezt az "MS nem ajánlja" szöveget tolod. Ez szomorú, ez már szimplán csak szomorú. -
The Goth
tag
válasz
King Unique #24003 üzenetére
Feltettem egy kérdést:
[link]
Minden ez utáni kommentem a Te és Geth által újra és újra csak az azt szajkózott kommentjeitekre volt válasz amiben a
"Meg lehet venni" meg a "Az LTSC-t az MS csak speciális eszközökre ajánlja" beszólogatások voltak, pedig elég világosan leírtam, mindent ezekkel kapcsolatban. És az már tényleg súlyos, hogy még mindig csak ezt a "MS nem ajánlja" mantrát nyomod.Komolyan komám ezt vezesd már le:
"Hát azért ha visszaolvassuk, akkor ezt az LTSC témát inkább pont te hogy sulykolod itt, meg nemcsak nekem, hanem más fórumtagoknak is. "
Azok után, hogy nem egyszer jeleztem, hogy engedjük el a témát, de Ti folyton újra és újra visszahozzátok???? Pont mint most is!
Arra meg aztán tényleg kíváncsi lennék, hogy melyik kommentemben súlykoltam ezt bármelyik másik fórumtagnak???????????????????????????????
Jézusatyaúristen, bazmeg. -
norba69
senior tag
válasz
King Unique #24003 üzenetére
24H2 LTSC IOT-ot teszteltem a saját Surface Pro 9-emen.
Office 365 simán ment rajta a store telepítése után, és mindenhez volt driver az ms féle driver csomagban.
Kissebb gépészkedésekkel kellemesen működött, kicsit reszponzívabb volt, mint a gyári 11 home.
Mostanra visszaálltam a gyári rendszerre, mert gyengébb volt vele az akkuidő (valószínűleg nem volt megfelelő optimalizáció a processzor energiagazdálkodásához), és mindig akkor kellett valamit gépészkedni, amikor fontos lett volna gyorsan csinálni, vagy megnézni valamit.
Ha valaki nem igazán pro felhasználó, inkább ne kezdejen bele, mert utálni fogja a molyolást. -
DrKapocs
őstag
válasz
King Unique #23915 üzenetére
Köszönöm szépen, valóban ez volt a gond.
Letöltöttem a 8-as verziót (a 7-es már kevés), hozzáadtam a BitLocker támogatást és újra működik. A Haleoval szemben egy hátránya van talán a Macrium Free-nek: a titkosítás, jelszóvédelem a free verzióban nem érhető el. A Haleo Free-ben benne van.
-
ViktorHUN
csendes tag
válasz
King Unique #23982 üzenetére
Ez nem arról szól hogy az a kisréteg szeret warezolni,inkább van az,hogy van egy réteg akinek régebbi a gépe amre nem lehet felrakni a 11-et,viszont teljesen jó pc ami megfelel neki, mókolás nélkül viszont csak az ltsc megy fel rá,és nem lehet hozzá kulcsot venni.
-
The Goth
tag
válasz
King Unique #23978 üzenetére
Az általad linkelt cikk finoman szólva elavult. És nem csak azért mert az LTSC 2016-ról szól és 2019 jún. 22. az eredeti az utolsó módosítása 2020 feb. 20.
Gondoltam rá, hogy pontonként rávilágítok, hogy az abban leírtak a 24H2 esetében miért nem fedik a valóságot, de az MS egy egész oldalt szentelt neki: [link]
A lényeg, hogy az én elvárásaimnak és felhasználásomhoz jobban megfelel mint a SAC kiadás.
Azt most már tényleg engedjük ezt el, láthatóan nem fogod megérteni, hogy van akinek ez a verzió ezért vagy azért, de jobb kiadás, Te meg engem nem fogsz meggyőzni, hogy nekem a rosszabb miért jobb, szóval jóccakát. -
The Goth
tag
válasz
King Unique #23971 üzenetére
Oké, tényleg uccsóra.
Technikailag tényleg jogos, nem is vitattam. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy attól, hogy ezt a verziót potyázom még nem lehet általánosítani, hogy minden mást is potyázok. De mivel egyéni felhasználóként Enterprise licenszet nem lehet vásárolni, és ha nem állsz kapcsolatban olyan szervezetekkel akik számára ez a lehetőség legális módon adott, lásd mint én sem, akkor az marad hogy megoldod ahogy tudod. Az, hogy az MS nem teszi legális módon elérhetővé a nem minden szarral teletűzdelt op.rendszerét a mezei júzer számára -ami egyébként lényegében csak annyiban tér el a mezei felhasználói változattól, hogy nincs minden szarral megtömve -, (igen, tudom, hogy nem csak abban) az az MS "sara". Ha elérhető lenne egyénileg jogtisztán megvenni az LTSC licenszet, nyugodtan elhiheted, az elsők között lennék a pénztárnál. De mivel az van ami van, hát ez van, pont. -
DrKapocs
őstag
válasz
King Unique #23915 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, ezekkel lehet a gond. Valószínűleg a 7-es már kevés lesz az utóbbi win11 frissítések óta, illetve kell a Bitlocker support is. Frissíteni fogom.Egyébként érdekes, mert miután belaktam a frissen telepített Win11-et, sikerült egy backup csinálni a Macrium 7-el. Az avast miatt később összekavarodtak a dolgok és kellett egy restore. A 7-es verzióval készített backup visszament még rá hibátlanul. Most ugyanazokkal a beállításokkal már nem boldogult a 7-es a Bitlockerrel.
-
moleculez
veterán
válasz
King Unique #23902 üzenetére
Kinek hogy🤷🏼♂️ Az N az tényleg a ló túloldala, de ha valaki szeret ezzel szórakozni… mindenkinek kell egy hobby.
LTSC: mostanában érzem úgy hogy be van lakva, minden feltelepítve, kipróbálva ami kell, aztán minden működik.
Korrekt kis középkategóriás gépem van, nem a hardver miatt van LTSC. Egyszerűen zavar a sok előretelpített bloatware amit az életben nem fogok használni, zavar a tudat na’. Ezt felraktam, volt egy File Explorer Settings meg Edge azt ennyi. Ami kellett felraktam.
-
Z.s.o.l.t.i
csendes tag
válasz
King Unique #23897 üzenetére
Szia! A minél kevesebb, felesleges cucc miatt. (Windows media player és hozzátartozói nekem nem kellenek. Videó és zenelejátszáshoz más progit fogok használni.) Win10nél már használtam N-es verziót korábban.
De így reinstall lesz sima pro-val. -
moleculez
veterán
válasz
King Unique #23897 üzenetére
Nekem pl 11 LTSC van, aztán utólag raktam rá Win Storet🤷🏼♂️ Nekem pl egyszerűbb a csont üres rendszert belakni, mint gyomlálni a lakossági verziót.
Sőt olyan use caset is el tudok képzelni hogy otthoni gépen nem videózik csak fejleszt, grafikázik, minden másra ott a TV. Nekem is majdnem így lett csak bejött pár videós munka. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #23835 üzenetére
Persze volt gondom vele akkor de egy havi frissítéssel megjavult.
Azóta viszont hibátlanul menti. -
szasanyi
félisten
válasz
King Unique #23814 üzenetére
Ez ám az informatív válasz, nagyon köszönöm!
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #23776 üzenetére
Köszi!
Azért szomorú, hogy egy ekkora bughalmazt adtak ki. Mintha a 24H2-t teljesen nulláról kezdték volna és majd talán 1év alatt sikerül kijavítani azokat amelyek az előző verziókban jól működtek... -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23782 üzenetére
Köszönöm,hogy leirtad,mi lehet a buktató!
Mondtam,hogy van licencem.
Azért rákérdezek majd.
De bízom benne,hogy így a Microsoft oldaláról letöltött WIN-t raktak fel.
Cégeknek is telepítenek,s oda nem mókolt kell. -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23778 üzenetére
Az jutott meg eszembe,hogy ha nekik telepítes után a WIN update lefutott,s frissített,az csak nem gond.
Vagy arra gondoltál,hogy a gyartói oldalról rakna fel drivereket? -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23778 üzenetére
Csak feltelepítik,azt mondták.
Rákerdeztem,nincs aktiválas a részükröl.
Azt gondolták,hogy mivel 2 SSD van benne,500GB-os,ill.Samsung, gond lehet nekem,hogy az M2 SSD-re kerüljön a WIN,ne a SATA-ra.
Megoldottam volna,mivel leírtátok,hogyan tudom megnezni a meghajtók számat.
De legalabb igy ezzel nincs munkám. -
user112
senior tag
válasz
King Unique #23770 üzenetére
A VMD tiltás segített!
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #23722 üzenetére
DISM pipa.
SFC nem talált hibát.
Akkor szerinted érdemes repair install csinálni vagy nincs értelme? -
tomp
félisten
válasz
King Unique #23722 üzenetére
Lefutott a javítás parancs. Most már egészségesnek írja. Futtassak egy SFC-t is?
Kíváncsi lennék miért csúszott félre a 24H2-re való frissítés... -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23717 üzenetére
Ezzel W11-es WinToGo-t tudok javítani?
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #23719 üzenetére
Csodás...
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #23717 üzenetére
Szóval szimplán települ Update-en a javítás mint a szokásos havi frissítések? Ez így jónak hangzik.
24H2 van fent, ez ami bugos... -
movax
őstag
válasz
King Unique #23694 üzenetére
Hát persze
, csak emlékeztetnélek, hogy te kezdtél aktiválásra terelni, amikor én az ingyenességről beszéltem.
És itt a vége részemről, pont.
-
válasz
King Unique #23701 üzenetére
köszönöm
-
válasz
King Unique #23698 üzenetére
köszi, de egy 13. gen gépem van , sztem ezen is el kéne botorkálnia a windowsnak
magelkülönítésre tippelek, hogy ez zavarhat be, de itt feladtam a dolgokat... -
movax
őstag
válasz
King Unique #23687 üzenetére
Hát persze.
Csak egy eleve ingyenes oprndeszernél az aktiválással sem kell bajlódni, semmenyit. A 365-ös licenszekkel sem.
Meg aztán megnéznék egy win11-et egy 15 éves core2duo desktopon
.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #23664 üzenetére
@ King Unique, Nagyon köszönöm a válaszokat, elolvasom ezeket a linkeket.
@ Doky586, azt sehol nem írtam, hogy 4GB RAM van. Azt írtam, hogy 4 GB+ RAM megvan, azaz ez a hardverkövetelmény teljesül.
Egyébként 8 GB RAM van a gépben jelenleg.
Szüleim időnként Netbankolnak és Ügyfélkapuznak ezen a gépen, és nem szeretném, hogy ezeket egy 11 hónap múlva lejáró támogatású OS-en csinálják jövő ősztől.
Linux sajnos nem opció, örülök, ha Windows-al elboldogulnak... -
Geth
veterán
válasz
King Unique #23657 üzenetére
Lehet, hogy abban a kezdetleges EFI-ben az USB storage kezelês hiányzik, így USB-ről csak legacy BIOS módban tud bootolni. Ebben az esetben mindegy is a flashdrive GPT/MBR kérdés.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #23643 üzenetére
Köszi, a Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive leírás szerint próbálom majd feltenni W11 24H2-t Gigabyte alaplapú gépre. Jelenleg W10 22H2 fut rajta, de gyanítom MBR strukturájú SSD-ről.
Ezzel a módszerrel csak 1 db SATA SSD-re van szükségem, ami maga a céllemez. A folyamat elején még W10 van rajta, de a telepítés végén már W11 lesz.
Annyi kérdésem maradt csak bennem, hogy vajon ezzel a módszerrel MBR vagy GPT struktúrájú lesz a céllemez amikor a W11 feltelepült rá?
Mondjuk az sem baj ha MBR, mert akkor rögtön telepítés után jöhet az MBR2GPT konverzió.
És igen azt is jól látod, hogy Gigabyte lap nem felel meg a rendszerkövetelményenek, mert nincs se UEFI, se TPM2.0. se Secure boot
.
SSE4.2. tudó CPU lesz és 4 GB+ RAM is van ezek OK.Fentiek miatt a W11 telepítés legelején Shift+F10 parancs, regedit majd az alábbi tartalmú .reg file importálása W11 telepítő registry-jébe:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SetupLabConfig]
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassStorageCheck"=dword:00000001
"BypassDiskCheck"=dword:00000001
"BypassCPUCheck"=dword:00000001Így mellőzve lesz a hardverkövetelmények ellenőrzése a telepítés során.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23567 üzenetére
Köszönöm.
A lényeg akkor, hogy telepítéskor kiválasztom kiválasztom a Pro verziót, kulcsot nem adok meg,belépek a Microsoft fiókba, a majd csak a telepítés után az aktiválási beállítás menüben csinálom végig, amit kell.
A régi gépet a telepítés után, az új gép aktiválását követően, a fiókban kell leválasztani, vagy azzel semmi teendivalóm nincs? -
válasz
King Unique #23564 üzenetére
Így van!
Én irodai, adminisztrációs területen mozgok, és több helyen is folyamatosan napirenden van a Linuxra átállás -- csakhogy mindig az jön ki, hogy nem oldható meg funkcióvesztés, illetve jelentősebb kényelmetlenségek nélkül.
Pedig a Linux tényleg jó, és ez egyáltalán nem a Linux hibája -- csak éppen így működik a világ.
MaCS
UI: Igaz, jó régen, de két olyan projektet is közelről kísérhettem figyelemmel, amelyben ténylegesen meg is csinálták a Linuxra váltás. Az egyiknek instant bukás (szó szerint csőd) lett a vége, a másiknál csak komoly jogi viták, szemmel látható anyagi veszteség és visszarendeződés.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique #23542 üzenetére
Úgy is ráértem.....hát felraktam :
Akkor elviekben ez a legutolsó , nyilvános verzió ?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
King Unique #23546 üzenetére
Nem. A kérdés az, hogy lehet kiirtani onnan a linux grubot.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique #23536 üzenetére
Ismerkedésnek jó....
Meg ezt olvastam most a 24H2-ről : link
Azért van jó hír is...Erről a rendszerről van lehetőség "kényelmesen" áttérni a 24H2-re ?
WinUpdate ? -
Dika22
tag
válasz
King Unique #23417 üzenetére
Így már jó lett. Köszi szépen!
-
F.B.I.
veterán
válasz
King Unique #23345 üzenetére
Sajnos az a gond, hogy nem tudok belépni a Win11-be, mert ahogy megjelenik az asztal, egyből fekete kép. Ilyenkor csak újratelepítés vagy a telepítőből is el tudok jutni a csökkentett mód indításáig?
-
F.B.I.
veterán
válasz
King Unique #23345 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23336 üzenetére
A dolog furcsasága az, hogy az azonos módon készített W10 eljut a driver keresésig, a W11 nem.
Valahol megnézhető, hogy hol fagy le a W-telepítés ebben akorai szakaszban? Ekkor is van már logolás(hol)?
A telepítő szerintem jó, mert az előtelepített W11 kb azonos fázisnál fagy le.
Neki futok a külön mappás dolognak közben.
...:
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #23304 üzenetére
Megvannak, köszönöm
-
piadex22
újonc
válasz
King Unique #23295 üzenetére
Köszi a segítő hozzászólást.
a #23288-ra kértem megerősítést.
A gép nem az enyém, és nincs is a közelemben, így még nem volt lehetőségem megnézni.
De hidd el, amint lesz megnézem ezt is. -
piadex22
újonc
válasz
King Unique #23271 üzenetére
Igen, köszi, a "normálmódú indítás" részre gondoltam. Hátha ezt a "BitLocker problémát" meg lehet kerülni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23217 üzenetére
Újra-telepítgetések lesznek.
... azért Kösz!
-
mika55555
csendes tag
válasz
King Unique #23141 üzenetére
A helyzet az, hogy a célmeghajtó törölve volt diskpart -> clean paranccsal. Ami ugye ebben a helyzetben szerintem megfelelő kellett, hogy legyen. Ezért is állok értetlenül a dolog előtt. Természetesen újra elvégeztem volna a klónozást, viszont a forráslemez már nem áll rendelkezésre.
Van bármiféle megoldás, ami célravezető lehet a jelenlegi helyzetben?
Válaszod előre is köszönöm szépen! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #22343 üzenetére
"majd a v2-esnél is sikerül-e tartani a kisebb méretet."
Sikerült, mert az MCT-vel jelenleg letölthető teljesen naprakész (26100.2033, a
.2300
csak elírás) 24H2 v2 ESD ISO 4,49 GB, benne azinstall.esd
fájl pedig 3,74 GB.Mondjuk az kissé fura, hogy a közvetlenül letölthető standard (
install.wim
) 24H2 ISO viszont maradt a v1-es 26100.1742 buildszámú, holott normál esetben azonos buildszámú szokott lenni mindkettő, de mindegy. -
vince
őstag
válasz
King Unique #22874 üzenetére
Igen, valószínűleg ez a helyzet
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #22848 üzenetére
Telepíthetővé teszi meg nem felelő gépekre is a Windows 11-et a Rufus legújabb verziója
"Ezen kívül újdonságként a friss Rufus verzióban be lehet állítani azt is, hogy az általa automatikusan létrehozott helyi fiókok jelszavai ne járjanak le"
Akkor ez is csak megerősíti az előbbit, a Rufus miatt járt le X idő után a helyi fiók jelszava és kellett újat létrehozni, de a 4.6-os verziótól már ez is pipa.
-
válasz
King Unique #22836 üzenetére
Rufussal lett, de Win11 kompatibilis gépre.
Én hxlye direkt olyan új processzorral raktam össze, h már tudjon rámenni a Win 11 is.
Hogy ne kelljen faternak később megszoknia egy újabb oprendszert.
Meg ne ugráljon fel az óra mellett egy ikon, h "Frissítsen Win11-re"..Microsoft Accountot semmiképpen sem akarok.
Minek?
Had döntsem már el én, h akarok-e online lenni.
A szgép eddig is működött offline.
Internet nélkül már nem is lehet használni, vagy mi?
Ez nem egy telefon.
Ott semmi bajom a gmail fiókkal, az kezdettől fogva úgy működik. Szeretem is, mert a következő telefonnál is ott van egyből minden, a fióknak hála.
De filmek, képek nézegetéséhez minek Microsoft fiók?
Annak idején elképedve olvastam, h Amerikában már csak úgy lehet használni a Windowst; de Európában még megy offline módban is. Hát még szerencse.Telepítéskor üresen lett hagyva a jelszó.
Mint mindig.
És azt gondoltam ezzel le is tudtam a jelszó nélküliséget.
Aztán apu mondta, h egyszercsak elkezdett felugrani ablak, valami "adjon meg jelszót", azrán egyszercsak nem indult el a gép, míg be nem írt valamit.
Persze kiszedtem mikor ismét otthon voltam.
Aztán legközelebb megint mondta apu, h ismét meg kellett adni valamit.
Azt hittem a guta megüt.Értem én, h biztonság. Meg ez az én érdekem.
De ezt magyarázd el egy 76 éves öregembernek.
Meg hát az elv.
Semmi szükségünk jelszavazni a gépet. :/Pl nem engedte a Skypeot telepíteni, mert az már a csempék között ott volt, valami Áruházas verzió.
De én az asztali verziót akartam, nem a csempék közül indíthatót.
Hát ez is mi már?
Külön utána kellett olvasnom, hogy tudom letölteni az asztali verziót a szgépre, mert a Skype oldaláról nem indult el a telepítés. WTF?Áhhh... Kár is erre a karaktert pazarolni.
Köszi a segítséget, kiszedtem, h ne kérjen jelszóemlékeztetőt sem.
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #22752 üzenetére
A többinél 260MB van, bár azt EFI-nek írja!
"Mára" ennyi!
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #22745 üzenetére
Akkor mehet(disk:0, mi legyen a parancs)?
A Space-X Mars-Project-je van a gépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest