Új hozzászólás Aktív témák
-
ikori
csendes tag
Rendben. Hitessétek el magatokkal és másokkal is hogy a trágya TN paneles tömegcuccok jók. Én maradok okostojás, meg képzetlen, aki még soha nem látott CRT-t(csak javított
), és S-PVA panel előtt fogok szenvedni amíg élek. Na én innen gyorsan elhúztam, mert megjöttek az erős kutyák! Lehet ba.....
-
ikori
csendes tag
válasz
Rover623 #2647 üzenetére
Te meg ki vagy, hogy így leosztod a lapokat?!
Azt jelenti hogy pixeles, hogy jól láthatóak a pixelei, mert nagyok(0,29), és a betekintési szög gyengesége miatt még inkább előtűnnek! Valamint még a fene tudja miért, de jobban látszanak. Ha olvasnál is nem csak írnál, láthattad volna hogy nemrég erről írt valaki, és én csak megerősíteni tudtam!Egy S-PVA-nak 0,26-0,27 pixelmérete van, ami igenis nagy különbség!
És megnyugtatlak, pár monitor előtt ültem és tapasztaltam amit mondok!Ja és itt mindenki értette mit jelent az, hogy pixeles, csak Te nem, úgyhogy okostoljás, el lehet dugulni!
-
ikori
csendes tag
válasz
Johnny Cage #2626 üzenetére
Mert? Mert nincs szép képe(pixeles, gyengébb szinhűséggel), mert nem lehet ágyból nézni, mert alulról, oldalról nézve sötétedik? És mi az ellenérv egy S-PVA ellen ami 6ms-es? Semmi, csak a tévhit, hogy látszik a 6ms, vagy a 8! Akinek ez látszik, az nézzen TN-t.
-
ikori
csendes tag
-
ikori
csendes tag
Mindkettő TN paneles, A 2232BW betekintési szöge 170°, a 226CW-nek 160° (több helyen is ezt adják meg) így a két panel valószínűleg nem egyforma, bár minden más adatuk megegyezik, még a csatlakozóik is(15 pin D-SUB bemenet, DVI-D).
A 2232BW újabb verzió(bár ebben nem vagyok biztos!), valószínűleg jobb elektronikával, ami sokat számít, legalább annyit, mint a panel!
Kb. egyárban vannak, az a 20e eltérés néhány forgalmazónál nehogy fejfájást okozzon később! Kérdezz rá milyen garanciát adnak! Ha nem tudod itthon érvényesíteni, akkor nem éri meg a kockázat!
-
ikori
csendes tag
válasz
d@minator #2595 üzenetére
"PVA panel homogénebb volt a TN olyan pixelesnek tűnik"
Igen ez nekem is lejött, pedig ami előtt ülök, az egy 19"-os. A 24"-osom egyáltalán nem pixeles, ahhoz olyan közel kell hajoljak, hogy már nem látom, csak azt ami az orrom előtt van.
Ha DVI-ről hajtanád, rendes monitorvezérlőről, még jobb lenne a képe!
A fehérség olvasáskor nem mindig szerencsés, olyan mikor a nap belesüt az A4-esbe és kiveri az ember szemét. Ilyenkor le kell venni a fényerőt. Nem lesz szép, de nem bánt. Aztán vannak olyan tft-k, amiken hiába állítasz bárhová, mindig bántja a szemet. Sajnos amin dolgozom ilyen. Most is tök szürkére van állítva, hogy elviseljem. Otthon a fehér sem bánt ennyire! -
ikori
csendes tag
válasz
golyani #2565 üzenetére
Persze, én is nézek divix-et(24"Acer S-PVA), de nem ülök közel. Ha a filmre figyelek teljesen élvezhető. A DVD valóban elég jó már, bár TV-n szintén messziről nézve(próbálja meg valaki közelről milyen randa!!!) ha nem is szebbnek, másnak tűnik. HD-t csak a barátom EIZO-ján láttam, hibátlan!
-
ikori
csendes tag
válasz
arnyangyal #2559 üzenetére
A divix nem lehet szép, ha közelről nézed, mert tele van tömörítési hibákkal, amit egy kis CRT simán elfed. A TFT-n kijönnek a hibák, főleg, ha a pixel méret 0,28mm,vagy nagyobb.
Távolabbról kell nézni, ez a megoldás.
A DVD-nek viszont jónak kéne lenni, bár ott is tömörítés van, csak nem akkora.
Az igazi a HD felvételek lennének, de ilyeneket egyelőre keveset találsz!
Remélem valamennyire meg tudtalak nyugtatni! -
ikori
csendes tag
válasz
Interceptor #2523 üzenetére
Ja! Azért van Acerem!
-
ikori
csendes tag
válasz
Interceptor #2518 üzenetére
És akkor ezekben a verziókban más-más panel figyel?
-
ikori
csendes tag
válasz
Interceptor #2516 üzenetére
Éppen minap olvastam egy véleményt, hogy mennyire zavaró, hogy a gyártók ugyanazzal a névvel hozzák ki a monitorjaikat, némi betű toldásával akkor is, ha teljesen más panellel szerelik!
Ez teljesen megtévesztő! Nem értem mi ennek az oka, talán nincs elég betű és szám az ABC-ben? pl. az Acer AL2423W első körben csak így simán létezett, aztán beszivárgott az A jel, ami ugyanazt a monitort jelölte, és egy B, ami egy TN panelest. Sokan csak az "árig" láttak el, és jól ráfáztak. Mondhatja valaki, hogy megérdemlik, mert ha mi tudjuk mindezt, akkor neki is kéne, viszont sok helyen ezt nem is reklámozzák(jó kis betűvel a részleteknél írják, ha írják!), és megtévesztik a vásárlót.
Szerintem ez is az üzlet része(= szándékos), azaz minél több pénzt kiszedni belőlünk, a lehető legkevesebb befektetéssel! -
ikori
csendes tag
válasz
Interceptor #2513 üzenetére
Amennyire én emlékszem: Nem volt feketéje, és a sarkoknál nagy volt a bevilágítás. Nem tudta beállítani, hogy ne fáradjon el a szeme tőle. Neki ez fontos, mert mozgássérült és egész nap a monitor előtt dolgozik, ill. akkor is ott ül, ha nem dolgozik!
Nekem azt mondta, hogy a színei sem tetszettek neki, egyedül csak a kinézete miatt gondolta, hogy kipróbálja, mert az vitathatatlan, hogy nagyon szép!
Egyébként a márka hűségről én sem vagyok híres, ezért vettem most az AL2423WA-t. Ami egyébként teljesen hibátlan az iménti felsorolásban említettekben(mármint szerinte is.).
-
ikori
csendes tag
válasz
Interceptor #2509 üzenetére
Elsősorban igen, de volt S-IPS, és PVA-s is ami gáz volt! Szerintem nem tudnak elektronikát gyártani rendeset! Nem tudom. Én nem akarok pálcát törni, csak a véleményemet írom le, amit az adatokból vontam le ami a rendelkezésemre állt a választáskor. Meg lehet győzni, hogy a leírt, számomra gázos dolgok, nincsenek jelen egyes más típusoknál!
-
ikori
csendes tag
Kedves barátom akitől vettem a monitoromat(forgalmazó), most egy EIZO-t használ. Előtte egy DELL 2007WFP volt neki(többek között) és néhány nap után lecserélte(persze Ő megteheti, hogy kipróbálja a monitorokat!) . Ő is alátámasztotta, hogy még jó DELL-t Ő sem látott(ettől persze még létezhet, mert Ő sem láthat mindent).
Aztán itt a prohardver 24"-os teszben is elvérzik egy DELL
Idézet:
"A legnagyobbat a Dell 2407WFP-ben csalódtunk, ugyanis a fekete már nappali fényviszonyok mellett is láthatóan világosabb volt, mint a többi monitornál, ezt pedig tetézte, hogy mind a négy sarokból látszott egy kis fénycsóva."
Aztán:
"A Dell 2407WFP-ről egyre inkább bebizonyosodik, hogy más panellal készült, de hogy más elektronikával, az biztos, ugyanis a maximális érték esetében jóval alacsonyabb, 46 ms volt..(inputlag)." Itt a szerző a Samsung 224T-re gondolt, mint más paneles, vagy elektronikás...Ez már nekem kicsit sok volt, mert először nekem is a listán volt a DELL, annak ellenére, hogy itt a szemem előtt ez egy igen nagy csalódás(pedig külcsínyre szépek, ezért), de én is azt gondoltam, hogy ez csak egy negatív kivétel.
Ha elfogadod a fentieket igaznak, akkor talán érted, miért nem vettem DELL-t és miért nem ajánlom.
-
ikori
csendes tag
-
ikori
csendes tag
Igen, egy nagy hárombetűs cég, ezeket a hulladékokat támogatja. Nézd el nekem, hogy nem sorolom fel mindegyik típust, ahogy telik az idő, mindig újabb típusokat adnak(mármint a informatikai osztály). Előttem éppen egy E196FPf hulladék keseríti az életem, de hiába kérem, nem adnak másikat. Ebből a típusból csak a környezetemben van vagy 20db. Mindegyiknek van egy nagy hibája, ami minősíti a gyártót: a zöld betűk csak akkor zöldek, ha scrollozok, egyébként inkább feketés-szürkék. Pixelei simán megszámolhatóak, és randák a színei. CSak úgy lehet elviselni a fehérjét, hogy teljesen leveszem a fényerőt, amitől minden szürkés lesz. Egyébként kifolyik tőle a szemem.Én biztosan nem fogom ajánlani ezt a márkát, de természetesen mindenki azt tesz és azt hisz amit akar! Lehet úgy is élni, hogy elhitetem magammal, milyen jó vásárt csináltam!
(az igaz, hogy ezek a monitorok mind TN-esek, da hogy látom, itt mindenki a 2ms-es őrületben él, így nem nagyon hiszem, hogy mást fog látni!.)
Imétlem, ez csupán egy magán vélemény!"Legalább a konfigodat töltsd ki."
Nem számít ki vagyok, és az sem, hogy hallgat e rám valaki vagy sem. -
ikori
csendes tag
"A 22" már megoldódott, jelenleg 4-5 féle LG típus is elérhető az országban."
És van köztük S-PVA, vagy P-MVA paneles is? Én 22"-ost kerestem, de nem találtam egyik gyártótól sem(jó EIZO volt 21,3"-ban, node...), ezért vettem aztán 24"-os Acert. Igaz most nem vagyok bánatos! -
ikori
csendes tag
"Még a Dell esetében is "
A DELL-ről nekem nagyon rossz véleményem van, A melóhelyemen van néhány száz db, egyik rosszabb, mint a másik!De mindez azon, hogy nem szabadna pixelhibásnak lennie egy jó monitornak, nem változtat semmit. Most külön kéne örüljek, hogy az S-PVA panelemen nincs pixelhiba?
-
ikori
csendes tag
Úgy írkáljátok egy monitor jellemzésénél, hogy nincs pixelhibája, mint ha ez nem lenne alapból természetes és elvárható! Megette a fene ha lenne!
-
ikori
csendes tag
24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0)
Mi ez az Optronics? Vagy AU?
Akkor inkább samsung 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) -
ikori
csendes tag
Az ár egyezik, kicsit magasabb az Acer AL2423WA-val. Adatok kicsit gyengébbek egy két ponton, de nem jelentős. Nem tudom milyen panel lehet benne(Acer-ben samsung), talán van aki olvasott róla valamit.
Kár, hogy a gyártók titkolják a felhasznált technikát! Vásárló hülyének nézésének tipikus esete, "úgy sem ért hozzá"... -
ikori
csendes tag
A divx valóban elég tré rajtuk(én egy 24"-oson nézem, ha nincs jobb), de ha elég messze ülsz, akkor már egész tűrhető. Ekkora monitornál amúgy sem szerencsés túl közelről filmet nézni, mert elfárada nyakad, ha mindent látni akarsz!
Viszont a DVD-k nagyon ütősek, az elvitathatatlan, főleg a HDTV-s felvételek! -
ikori
csendes tag
Szerintem ezt a jobb-e wide-n a filnézés IGEN válasszal lezárhatjuk ''SOK'':1 arányban!
Azt javasolnám, hogy ne adjunk rossz tanácsokat másoknak!
Egyébként a wide monitoron a 4:3 arányú film két oldalán van csík, de nem olyan vastag, és a 16:9 es filmnél is van két csík(alul-felül), szintén nem vastag, így mindkét arányú film nézésére tökéletes!
Nekem egy 24''-os wide van, elhihetitek, hogy nincs gondom a wide-ságával! -
ikori
csendes tag
válasz
bendeguz 76 #2360 üzenetére
Esetleg tegyél hozzá még 20-at és nézzd meg az Acer AL2423W-t. PVA-s panel,(szerintem samsung), hatalmas képátló, homogén, van feketéje, DVI-je, és nekem azt mondta egy jóbarátom aki forgalmazó, hogy nemigen van baj velük, és lehet venni hozzá zeropixel garit, bár nem túl hosszú ideig érvényes, de azt a véleményt olvastam több helyen, hogy ha egy hónapig nem jön ki, akkor már nem fog. No kíváncsi vagyok erre ki mit mond!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged