- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
huhuhu
csendes tag
válasz
anarchy #2218 üzenetére
A media editionről: miután természetesen megvásárlás útján megszerezted ezt a verziót - fentebb leírtam a verziószámot, de már más is utalt rá az első pár posztban - szokás szerinti mappába belemásolod és szokás szerint átnevezed az exe-t. Ezután a sys.txt-ben átírod az elérési útvonalat a szokásos módon. Ha nem megy, akkor a jelenleg működő 8.3.x-ből átírod a licence mappát a media edition helyére, ezután működnie kellene.
Ma is vezettem egy kicsit vele, és a tapasztalat az, hogy nem minden mp3-at játssza le, úgyhogy meg kell nézni azoknak a tömörítését, amelyeket lejátssza, és a kívántakat átkonvertálni olyanba, ennek még pontosan nem jártam utána, mivel a többség megy. A videók xvid tömörítéssel és 128 kilobites lame codec-kel tökéletesen működnek, csak arra kell odafigyelni, hogy a videók magassága 272 legyen, a szélesség a készülék maximumán belül mindegy. Így kb. teljesen ki lehet váltani az SI-t, és több hely marad a térképeknek, poi-knak, stb.
Ha nem megy, írj a fórumba, gyakran járok ide vissza okosságokért, mivel nemrég vettem a kütyüt.
-
PLaci58
addikt
válasz
anarchy #1997 üzenetére
Lehet, hogy jó, de a szervíz ezt írta a Market fórumon:
Moderátor válasza: Sajnos bluetooth-os TMC-vevővel nem volt alkalmunk még tesztelni a készüléket. E mellett a navigációs szoftvernek is kezelnie kellene a bluetooth TMC-vevőt. Az általunk tesztelt USB-s TMC-vevő a GNS volt.
Egy bajom van a BT-s vevővel, hogy 2x annyiba kerül mint az USB-s (16-17.000 Ft) Annyiért már PNA-t is lehet lassan kapniSnowdog!
Nem biztos:-) Semmi nem biztos addig, amíg nem működik!
Valamelyiknek Host módban kell lennie, vagy a PNA-nak, vagy a TMC vevőnek.
Egyébként nics vezérlő eszköz a kapcsolatban.
De most, hogy mondod: A PNA USB-re tápfeszültséget adva a PNA Kliens módba kapcsol. Az ID vezeték testre kötésével viszont HOST módba. Melyik az erősebb?
Arról még nem hallottam, hogy a TMC vevő HOST módban működne.
Lehet, hogy tévedek? A processzor tudja:ui. A MIO180 mióta PNA? MIO180
Windows Mobil 2003-van rajta, ha jól látom. Miért ne lenne benne USB-HOST? -
snowdog
veterán
válasz
anarchy #1290 üzenetére
De nem hiszem hogy egy MIO vagy Garmin PNA navigáció szempontjából többet tud annél hogy én plusz 30-50000FT kiadjak érte!!!
Azért emeltem ki a hozzászólásodból ezt a részt, mert ez a legjellemzőbb. Nem csak arról van szó, hogy az említett gépek jobbak a Wayteq-nél, és ezért drágábbak. Nem csak ezért drágábbak. Azért is drágábbak, mert azokat jogtiszta navigációs programmal árulják.
Azzal még nem is lenne semmi baj, hogy olyan gépet is lehet kapni, amin gyárilag nincs navi program, mert így mindenki eldöntheti, hogy milyent szeretne rá venni. Ettől lehetne akár olcsóbb is az ilyen gép a többitől. Csak tudod ez ott sántít, hogy senkiről sem hallottam, aki azért írt volna ide, vagy bármelyik másik hasonló fórumba, mert vett egy navigációs programot, de gondja lenne a telepítéssel. Csak arról olvasok, és ahhoz kérnek segítséget, hogyan lehet a feltört, warez igot feltenni. Na innentől lehet elgondolkodni, Magyarországon miért árulnak navi program nélküli navigációs eszközt. Azért, mert itt ez a módi. Majd mindenki letölti hozzá magának a neten fellelhető illegális, warez verziót.
Szóval én úgy gondolom, nem nagyon kellene feszegetni ezt a témát. Aki ilyent vett használja egészséggel, de ne kezdjen el moralizálni róla, meg ideológiákat gyártani hozzá.
Bocs ha én is hosszú voltam.
-
Cölöp76
csendes tag
válasz
anarchy #1137 üzenetére
Keresd meg a becsomagolt skin-ben az ui_igo8\480_272\ui könyvtárban a navigatemap_480_272.ui fájlt. A következő sorokat kell kicserélni:
<SPRITE xxx bmp="$speed.bmp" alpha=26 x=130 y=197 z=100 visiblemodel="gps.valid">
<TEXT xxx x=136 y=202 w=40 h=40 z=101 L2R=1 align="CENTER" text="0" FONTTYPE=font_speedlimit_below font="tahomabd" fontsize=22 color=0 textmodel_wstr="navigation.current_speed_limit.number_text" visiblemodel="gps.valid">
Erre:
<SPRITE xxx bmp="$speed.bmp" x=88 y=207 z=100 visiblemodel="navigation.near_speed_limit">
<TEXT xxx x=94 y=207 w=28 h=40 z=101 L2R=1 align="CENTER" text="0" FONTTYPE=font_speedlimit_below font="tahomabd" fontsize=18 color=0 textmodel_wstr="navigation.current_speed_limit.number_text" visiblemodel="navigation.near_speed_limit">
Újraindítás után a térképen a kilométerórára kattintva a következő ablakban a jobb alsó sarokban ki kell jelölni a látszik a sebességhatár jelölőt.
Én bemásoltam speed.bmp fájlt a ui_igo8\480_272 könyvtárba, mivel a skinben nincs benne. Ez nem biztos hogy szükséges. Nálam a sebességhatárt nem középre teszi a táblában. Szerintem az x, y, z értékek határozzák meg a helyzetét. Még nem próbálkoztam vele. Ha esetleg kipróbálod lécci jelezd. -
snowdog
veterán
Csak kicsit szeretnék saját magamra szabni egy-két dolgot!!!
Akkor nem könnyű feladatra vállalkoztál. Mert a skin készítésnek szinte semmi irodalma nincs. Mindent magadtól kell kitalálnod. Esetleg látogasd meg ezt a fórumot [link] itt elég sokat foglakoznak a skin készítéssel is, illetve gyakran látogatják olyanok, akiknek a skin készítés, módosítás örömöt okoz. Kérdezzél tőlük.
Én pl. másokhoz hasonlóan megjegyzéseket helyezek el az általam végzett módosításoknál. Ezt persze elsősorban magam miatt teszem, de mások is tanulhatnak belőle. Nézzél bele egy olyan skinbe, amit én módosítottam, és próbáld meg annak alapján átszabni. Nem lesz egyszerű.
Itt meg nem hiszem hogy túl sok embert érdekelne a skin készítés, ezért nem is érdemes belemenni a részletekbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged