Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatal`
titán
Gondoltam., hogy a Nordé Viszont letöltöttem Nord MBN-eket és abban mintha több fájl lenne, de lehet hogy rosszul emlékszem. Először azt akartam kipróbálni, de utána láttam, hogy van már kész modul.
Azért is írtam, hogy érdemes kipróbálni, mert a Pixel 2-n talán a cseh Telekom MBN-nel ment nekem a VoLTE, gondoltam, hogy itt is elképhezelhető kompatibilitás.
-
tomp
Topikgazda
A dán Telenorral megy a magyar Telenor is, OnePlus-on korábban azt használtam.
Amúgy ebben a Pixel féle Magisk Modulban gyakorlatilag a OnePlus Nord modem fájljai vannak! Minden mbn fájlban benne van a konfig készítőjének a neve.
pl Telekom Hungary:
"[2020/04/06][vxxx.axxx][Updated carrier policy for DT_group]"
Sőt még a céges email címét is meg lehet nézni egy másik fájlból. -
Dyingsoul
veterán
válasz
fujifilm1 #3693 üzenetére
Tudom marha régi hozzászólás, de Google-ben turkáltam mikor ezt olvastam.
Kicsit nézegettem még a Google találatokat, mert én nem ismerem a hsz-ben szereplő alkalmazást és nem volt kedvem mókolni vele.
Ezt találtam:Check *#*#4636#*#*
VoLTE *#*#86583#*#*
VoWiFi *#*#869434#*#*
És nekem úgy tűnik működik, sikerült bekapcsolni a VoLTE-t. A VoWiFi-t is, de az értesítési sávon csak a VoLTE ikont láttam de miután a hálózati prioritást megváltoztattam ugyanitt a Wifi-re már átváltott az ikon is.
Hátha másnak is segíteni fog. -
fatal`
titán
Sziasztok,
Hátha valaki érdkele, Pixel 5-ön (én utóbbin próbáltam) Telekomon ROOT-tal és Magisk Moduleon keresztül megoldható a VoLTE, ezzel a csomaggal:
[link]Ha jól látom, akkor a Vodafone mbn is benne van. Telenorhoz csak dán és svéd, elképzelhető, hogy valamelyik kompatibilis, én csak T-s kártyával tudtam kipróbálni. Digi nincs benne.
Viszont hasonló szerkezetben, ha valaki vállalkozó szellemű meg lehetne nézni a OnePlus Nord mbnjeit, elvileg abban ugyanaz a SOC van (gondolom a modem is egyezik).
-
pomy
csendes tag
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy valaki használ Xiaomi A2 lite-ot mobil telefont Digi Mobillal? Ha igen, akkor működik a VoWiFi a gyári szoftverrel? Mert a szerkeszthető táblázattal már megjártam. A Poco X3 ra az volt írva, (amikor vettem), hogy megy a VoWifi de a valóságban nem.
-
baly81
aktív tag
válasz
jimmy399 #4220 üzenetére
Érdekes, pedig tényleg a VoWiFinek van ilyen ikonja! Nem lehet, hogy a rendszer lassú reagálása miatt marad kint az ikon az értesítési sávon? Próbáld ki légyszíves, hogy kikapcsolod a WiFi-t, majd felhívsz valakit. Ha a hívás létrejött és az ikon továbbra is kint maradt, akkor nagy valószínűséggel az általad is említett VoLTE lehet.
-
törölt tag
válasz
tibor23 #4216 üzenetére
...nem értem miért nem írsz panaszt a Telekomnak...
Lejelentettem a problémám: jött a válasz, náluk nincs hiba. Szóval kb. ennyi értelme van a hibajelentésnek.
4G-4G cellaátadáskor adatkimaradás van 10-20 másodpercig, ráadásul kültéren (Bp). Szóval ha pont sétálok, és felhívom a földgolyó másik felén élő imerőst whatsappal, akkor csak pityegés van, mikor átdob másik cellára, majd kis idő múlva visszajön a hang.
Nem a másik (fogadó) oldalon van a hiba, és nem whatsapp hiba: a fel és a le nyíl (ami az adatforgalmazást mutatná) vagy nem világít, vagy csak az egyik nyíl fehér, vagyis egy irányba van adatforgalom. Volt előfizetéshez tartozó sim csere, volt alaplap csere a telefonban, de végül mivel több telefonnal, több sim kártyával is ez van, rájöttem, hogy nem nálam van a gond.
Aztán a napokban hívtam VoLTE-n szintén kültéren. Ledobott 3G-re, és megszakadt a hívás. Pár másodperc múlva ismét indítottam hívást, 3G-n épült fel...leváltott 2G-re, majd ismét megszakadt a hívás.
A fene érti mi van a telekomnál, mert pl vodás privát számmal ugyanazzal a telefonnal nincs ilyen bajom.
De mivel a céges számhoz a szolgáltatót nem én választottam, el kell fogadjam mindezt, és így már nem is érdekel a téma. -
tibor23
senior tag
válasz
zsolt501 #4194 üzenetére
Nagyon érdekes, amit írsz főleg, hogy Telekomnál rossz, szakadozó hangminőséget tapasztalsz. Én ugyan nagyvárosban ritkán járok, de vidéken, nagyon gyenge térerejű helyeken sokat túrázok, és ilyeneket sose tapasztalok, inkább azon csodálkozok, hogy nulla térerejű helyeken is HD hangminőségben lehet beszélni 2G-n. Mostanában ha térerő miatt szakad a kapcsolat, akkor sincs szakadozás, hebegés, hanem egyik pillanatról a másikra leszakad a hívás. Telekomnál egyébként azt tapasztalom, hogy készenlétben a végletekig B3-B7-B1 magas frekvenciás bázisokon tart a telefon -125dB alatt is, de hívásnál egyből B20 lesz, és ha az sem elég akkor GSM. Hangminőségben alig, vagy nincs is különbség.
Ha neked viszont ilyen problémáid vannak, nem értem miért nem írsz panaszt a Telekomnak a problémás hívásaid felsorolásával, megemlítve a hívások idejét, helyét, hívott számot, telefonod típusát és a probléma jellegét. Kell, hogy válaszoljanak valamit, nekik sem érdekük az elégedetlen ügyfél. -
-
-
szpetyko
csendes tag
-
tomp
Topikgazda
válasz
4Grider #4206 üzenetére
VoWiFi nehezebb volt megcsinálni a Telekomnál mint a VoLTE-t. Sokszor volt, hogy a hívás nem épült fel, vagy felépült de a telefonon hiába fejeztük be a számlázási rendszer számlázta tovább, vagy ment a hívás de nem számlázta, hívás közben a rendszer bontott, elszállt az IMS regisztráció. Még a számlás rendszernél is volt időszak mikor a háttérbe rakták, hogy most nem annyira fontos. De végül csak sikerült.
Amúgy az elsődleges indok amiért megcsinálták az a sok belvárosi hívás panaszok voltak. Sok telefon egészen GSM-ig lement hiába indult a hívás akár VoLTE-ről. Köszönhetően a pont szerű 4G kapacitásnak a Telekomnál.szpetyko
Telekomnál Ericsson a hálózati oldal de a VoLTE/VoWiFi viszont Nokia.
Telenornál ZTE a hálózat+core de a VoLTE Huawei!
Egyedül a Vodánál van, hogy a hálózat+core+VoLTE is Huawei.
A Digi az más pálya. Ott a full hálózat Ericcson mindennel együtt. -
szpetyko
csendes tag
válasz
#40993792 #4209 üzenetére
"régebbre tekintve pl. MMS.."
Azért az az mms már nagyon régen volt már. Nem is a Telekom volt akkor a tulajdonos így semmi köze hozzá. Amúgy pedig az mms egy eléggé zsákutca... Na éppen ebben lehetett volna akár az utolsó is :-)
Továbbra is fenntartom az állításom, mert a Dominós ügyfeleknek mégsem tudja ezt biztosítani, mert elavult a rendszere, ahogy fentebb írták.
Nem hiszem, hogy innovatív az a szolgáltató, aki nem tudja biztosítani a technikai újításokat több százezer v millió ügyfelének, mert a rendszere nem képes rá. És ez a volte, vowifi sem újdonság már, legalább 4-5 éves (2017-es Samsungom is tudta már).
És igen a Digi minden ügyfelének elérhetővé teszi a VoLTE-t és a vowifit is. Ilyen tekintetben rá inkább mondanám.
A Voda és a Telenor, hát igen... Esetükben még cikibb. Nem tudom, esetleg lehet köze, hogy a hálózatuk Kínai (azt hiszem ZTE), és nem volt felkészítve erre?
-
szpetyko
csendes tag
válasz
4Grider #4206 üzenetére
"Szerintem inkább az a baj a VoWiFi-vel, hogy a szolgáltatói oldalon állandó plusz infrastruktúrát és egyre több erőforrást igényel..."
Valahogy nem tudom sajnálni, sőt! Ezt hívják fejlesztésnek/fejlődésnek/innovációnak, ráadásul az egyik leginnovatívabb iparágról, a telekommunikációról beszélünk. Valójában pont ezért nem kellene két külön rendszert fenntartania: Előfizus - feltöltőkártyás - ahogy fentebb Tomp fórumtárs is írta.
A VoWifi egy nagyon hasznos funkció, mert a lakásban vannak olyan szobák, ahol alig van térerő, de ezzel tökéletesen lehet használni (Digis a másik kártyám).
-
szpetyko
csendes tag
Számomra mindez alátámasztja, hogy túl "mammut" a Telekom (eleve lassan reagál a változásokra), és nincs valódi verseny a szolgáltatók között, ezért is maradnak el a fejlesztések.
Valóban be tudtam kapcsolni a VoLTE-t a Dominón. Érdekes, hogy ugyanabban a telóban a T-s előfizetéses simmel kiírja a VoLTE-t és a hívás közben kirakja a HD ikont is, míg a Dominós simmel semmi ikont / jelzést nem tesz ki. De akkor ennek is a két külön rendszer lehet az oka.
-
4Grider
nagyúr
válasz
szpetyko #4204 üzenetére
Szerintem inkább az a baj a VoWiFi-vel, hogy a szolgáltatói oldalon állandó plusz infrastruktúrát és egyre több erőforrást igényel (persze eközben le is vesz terhet a rádiós infrastruktúráról). Az új költséget a feltöltősök nem feltétlenül fizetik ki évi átlag 5000 Ft feltöltéssel, így amíg a postpaid VoWiFi felhasználók számának növekedése nem áll meg, nem akarják a prepaid előfizetőkkel is terhelni a rendszert.
-
tomp
Topikgazda
válasz
szpetyko #4204 üzenetére
2 külön rendszer kezeli a számlás és a Domino-s ügyfeleket. Ha számlásról váltasz Domino-ra vagy fordítva, ezért kell SIM kártya csere!
Egyedül csak a Telekomnál van külön rendszeren.
Telenornál és Vodánál mikor elindult a VoLTE, rögtön ment feltöltősön is mivel ott 1 rendszer van.Telekomnál képzeld el úgy, hogy a Domino-t Commodore 64 kezeli, a számlást pedig egy Pentium 4-es technika.
Számlásnál is vért izzadtak a VoWiFi miatt. Millió bug volt de sikerült.
Szerinted megpróbálnák a Domino-hoz illeszteni? -
szpetyko
csendes tag
Én ezt nem tudtam, de nem is feltételeztem, hogy két külön rendszer... Harvderesen és szoftveresen is teljesen különböző? Hmm... De azért ugyanazokat a bázisállomásokat használják az előfizusok és a Dominósok? :-) Laikusként, én azt hittem csak egy "pipa" a különbség a rendszerben a névnél.
VoLTE-t be is lehet kapcsoltatni a Dominósoknál?
-
szpetyko
csendes tag
válasz
djsunstealer #4190 üzenetére
"Mondjuk a Telekom VoWIFI Dominó előfizetésnél úgyse megy."
Azt nem is értem, hogy miért nem engedi a VoLTE és VoWifit a Telekom a feltöltőkártyásoknak. A technológia megvan hozzá mindkét oldalon, ráadásul némileg még tehermentesítené a hálóját is...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
tibike8 #4200 üzenetére
A Csillagtérnél az egyik panel tetején van a B20-as torony, a Víztorony térnél a B3-as, aztán a Felső Tiszapartnál van a következő B3-B20 és a Római körúton B3-B20, illetve az Olajbányásztéren a nagy ház tetején B3-B20.
A klinika tömböt az Állomás utca és az oldal utcánál található mosoda kéményén található antennák látják el B3 és B20 hálózattal, de mivel az épületek messze vannak, illetve alul méretezték a rendszert így érezhető hogy a vasbeton szerkezetek megfognak mindent, no meg igen nagy az ott lévő rendszer terheltsége is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest