- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerti008
aktív tag
válasz
instantwater #730 üzenetére
Azért érdekes mert csak az Alcatel-nél fordul elő. A családban levő többi készüléknél meg nem, azoknál hibamentes működés (24/7-ben 10 ból 100 esetben működik). De az alcatelt próbából sem akarom lecserélni mert Apu végre megtanulta kezelni.
-
válasz
instantwater #708 üzenetére
Beraktam githubra is a leírást.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #725 üzenetére
QNAP TS239Pro, 1,6GHz-es dual atom van benne, szerintem elég kellene legyen, nem látok semmi terhelést rajta (max 18%-os cpu)
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #722 üzenetére
Na akkor megvan, hogy miert nem ment...
Szammal kezdtem a valtozokat! Majd holnap atirom...
Majd kuldom mailban ami eddig megvan! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #717 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy mindent ami változóból megy, át kellene írni CALLERID-ra!
A konfigfileban pedig mehet a copy-paste!Én még mindig azt mondom, hogy az igazi az adatbázisos lenne...
Valamikor nekiállok a CALLERID változatnak, ismerősök már rágják a fülemet... aztán majd egyszer a mysql verziónak...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #712 üzenetére
Szerintem ugy meg lehetne csinalni,hogy minden usernak kulon extension_global.conf pl.: 003670xxxxxx_extension_global.conf, ezeket beincludolni.
A valtozok ilyen formaban lennenek: 003670xxxxxxx_QUICKDIAL_1
A bejovo hivasnal megkapjuk a user szamat az Exten valtozoban es ennek a segitsegevel be tudjuk tolteni az extension.confba a user valtozoit, pl igy
same => n,Set(NUMBER_TO_CALL=${$EXTEN{}_QUICKDIAL_${DTMF_CHOICE}})
Mindenhol at kellene irni ilyen formaba a kodot, igy lehetne kulon elofizeteseket is hasznalni. Sip_providers.confot is meg lehet igy csinalni.
Bocs a kulalakert es az ekezezekert,de telefonrol vagyok... -
sipi25
tag
válasz
instantwater #710 üzenetére
Igen ugy ertem. a legfontosabb a kulonbozo bc, fvd acc kezelese lenne, hogy mindenki mast hasznaljon a koltsegvitak elkerulese vegett!
Megprobalom az altalad irtakat! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #708 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Működik!
Ha esetleg még a multiusert is összehoznád, akkor szenté avatnálak!
Köszi szépen nagyon ügyes vagy!!!!
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #706 üzenetére
Nyomtam neki egy rebootot, ugyan az a helyzet!
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #704 üzenetére
küldtem egy mailt, a profilodban található email címre!
Köszi a segítséget! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #683 üzenetére
A sip-providers configban benne van a context=otthon-be. Az extensions.confban van egy otthon-be contextem, ebben van, a 0621381xxxx,1,Dial(SIP/120,60)
Az otthon-be context elorebb van a configfileban, mint a disa context, megis az fut le. -
törölt tag
válasz
instantwater #685 üzenetére
Nem hiszem, hogy azzal előrébb lennék. Most is bebootol, van gui, többé-kevésbé a bevitel is megy. Csak nehéz kezelni a mindenangol oprendszert, Magyar bill. -ről. Már az első bejelentkezésnél is volt matek, mert az alapértelmezett jelszó tartalmaz Z, Y, 0 karaktereket. A karakterkeresgélés a terminálhoz csak hab a tortán. Sztem ugyanitt akadnék el chroot -tal is. A hardverelemek konfigja a nethez. Nem akarja magáévá tenni az usb lan adaptert. Eredetileg ez a disztró egy málnához hasonló, de 3066 -os boardhoz készült, amin gondolom, más volt a neve/elérése a lan kapcsolódásnak. Persze ilyenkor szokás kérdezni. De itthon ez esélytelen, én viszont nem beszélni englis. Számítástechnika témakörben szinte folyékonyan olvasok, de legalábbis megértek mindent. De írni...
-
korfa
aktív tag
válasz
instantwater #676 üzenetére
nem ad olyan számot amit a browsercall és társaival ingyen hivhatnánk...
-
törölt tag
válasz
instantwater #675 üzenetére
Igen, azt csúful kifelejtettem a leírásomból, hogy ehhez nem kell net.
Miért lenne jó Android alatt? Pl. mert akkor nem kéne vacakolnom a Linux telepítéssel. Felraknám Play -ről, vagy apk -ból, vagy CWM -mel a miniPC -re és ennyi. Meg Androidban jobban otthon vagyok, mint Linuxban. Pl. biztos meg lehetne oldani Linux alatt, hogy az Asterisk netes Callback -ként működjön, ne GSM hívással. De Androidon kapásból tudnám a módját. Van netem a telón a Callback küldéshez, csak nagyon gyakran kicsi a sávszélességem a VOIP beszélgetéshez. Általában rövid hívásokat bonyolítok, ezért nekem elég lenne, ha a kapcs. díjat kiiktathatnám. -
Maximusz
aktív tag
válasz
instantwater #2 üzenetére
a másik kérdés, hogyha dob egy ilyen hibát ( ez hiba ?!?! ), attól még jól működhet?
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/asterisk start
Privilege escalation protection disabled! -
Maximusz
aktív tag
válasz
instantwater #2 üzenetére
Szia!
először is köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a nagyszerű lehetőséget!
nekem olyan kérdésem lenne, hogyha csak kettő voip előfizetésem van (borwsercalls.com-os van feltöltve, Neophone-on nincs zsé, de a számom még él) akkor is meg lehet oldani, vagy kötelező hozzá két feltöltött szolgáltató? - A browsercall-ossal nem oldható meg mind a két oldal?
maximusz
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #664 üzenetére
-
sipi25
tag
válasz
Bevallom elcs*esztem, rutinbol a konyvjelzobol nyitottam az oldalt es nem a te linked volt elmentve..., de majd kuldok egy kavet, csak az asszony mar megjegyezte, h mi ez a sok paypal-os utalas... :/
-
fujifilm1
senior tag
válasz
Örülök.
No ha zsír, akkor rakhatod a 1. Hsz.-be.
free a cucc -
sipi25
tag
válasz
instantwater #601 üzenetére
Beregeltem a digitalocean-hoz a DODEPLOY kóddal! Köszi szépen! Pár perc alatt megvolt a disa serverem átrakása...
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #657 üzenetére
Köszi a részleteket, akkor ezek szerint gyorsan megvan egy nyers Ubuntu, ez jó!
-
törölt tag
válasz
instantwater #657 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos infó volt! Még sosem használtam vps -t, nem tudtam elképzelni a telepítés menetét. Így már világos. Persze logikus is, hogy bevált ISO -kat támogatnak. Nem tudom, hogy pl. a kedvenc Puppymat hogy lehetne telepíteni frugálban.
Pedig sztem érdemes lenne kipróbálni, mert sanszos, hogy a ram -ból futás miatt gyorsabb lenne az Asterisk reagálása. Vagy a vps -nél minden ram -ból fut? Nem hinném.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #634 üzenetére
"Alapbol csan ubuntu, debian, redhat, sentos, meg hasonlok vannak felkinalva.
Miert kell openWrt VPSre???"
Nekem csak annyi volt az alapelgondolásom hogy nekem kell oda feltolnom egy egész
ilyen-olyan linux-disztrót,
és ha VPS (mégha KVM alapú is) akkor oda a felkináltakon kívüliekből is lehet rakni linuxotilletve ugye az alapötletem hogy egy kis OpenWRT -m deploymentje gyorsabb, tempósabb lehet
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #652 üzenetére
Es bekonfigoltak egy melleket is gyorsan, ami ki is csorog naluk. Raadasul disasterisk verziot is csereltek, mert nekem meg az 1.0as verzio van fent, amiben nincsenek mellekek... :-)
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #648 üzenetére
Nem. Az own label, ami nekem van, amiről írtam. Ez egy viszonteladói program, amivel felépíthetsz egy saját viszonteladói hálózatot. Kicsit olyan MLM-es dolog, de itt csak a platformot biztosítják, és teljes szabad kezet kapsz, hogy milyen hálózatot építesz magadnak. Hálózaton itt a viszonteladói "piramist" értem.
Az A-Z egy komolyabb dolog, bővebben itt nézelődj:
https://www.myvoiptraffic.com/ -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #644 üzenetére
Van vállalkozásom - bár egyáltalán nem ilyesmivel foglalkozik - , és az adataival be tudtam regisztrálni. Azzal aztán adott egy olyan fiókot, amivel végfelhasználókat tudok felvenni, a kreditjüket feltölteni, csinálhatok ízlés szerint tarifacsomagokat, amiket aztán hozzárendelhetek a felhasználókhoz. A felhasználók saját fiókot kapnak, amiben ellenőrizhetik az egyenlegüket, megnézhetik a híváslistájukat, stb.
Ez nem saját Dellmont klón, szal nem tudok olyanná válni, mint pl a BC vagy a FVD. De azért elég jól lehetne vele kezelni egy saját flottát.
Élesben nem bizniszeltem még vele.
Ez az ú.n. "own voip label" partnerprogram.
Létezik másféle, az "A-Z wholesale termination", szerintem az még érdekesebb lehet, de azt nem volt szerencsém kipróbálni. Még. De izgatja a fantáziámat.
Hozzám ez áll közelebb, a marketing, a technikai megvalósítás része csak érdeklődés szinten játszik. -
kerti008
aktív tag
válasz
instantwater #360 üzenetére
Most jutottam el oda, hogy szükségem lenne egy virtuális magyar sms fogadó számra.
Keresem már 30 perce de nem igazán találok +36-ost.
Valami ötleted? -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #636 üzenetére
Már nem tudom, hogy pontosan hol olvastam, hogy mp alapú, de nem is fontos, mert igazából tény. Kipróbáltam. Eljátszogattam vele, és nagyon kényelmesen meg van benne oldva épp az, amin most dolgozol, azaz a végfelhasználók menedzselése.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
"A DigitalOcean KVM alapu, $5 havonta 512 RAM, es a DODEPLOY koddal 5$ feltoltesert $15 t adnak. Tehat egy honap araert 3 honapot. Raadasul ha torlod a gepet, akkor nem kell fizetni."
Helló InstantVíz,
Ha én OpenWRT-s instance-ot raknék egy ilyen VPS-re az gondolom gyorsabban Deploy-ozható mint egy komplett Ubuntu...Milyen módon telepíthető oda egy ilyen kisebb linux?
"Raadasul ha torlod a gepet, akkor nem kell fizetni"
És ezt meg hogy kell érteni ?
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #625 üzenetére
Köszi. Értem.
Nekem nincs ötletem, de az "ingyen" az tulzás
mostmár Disával és BC+FVD-vel a mobil ~ 7FT/perc.
De két BC-vel is ~ 3 FT/perc. -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #622 üzenetére
>Szoval a multiuser funkciot par hetnel hamarabbra nem tudom mondani.
Köszi szépen a választ.
> Kiprobalhatod a chrootost, a
Nyilván másik számok kellenek
>(fujifilm hazi VPS megoldasa
)
Haha
Pont azt csiped hogy minden heckre van heck-em, nem?
Adatbázis irányba én sem mennék feltétlenul...
Chroot.
>Kisse agyuval verebre, de mukodhet.Á nem. nehogy azt hidd. Szinte nem is lehet kimérni a chroot plusz fogyasztását...
csak azért nem szoktam chrootolni mindent mert én is nativ megoldásokat preferálom...Jó akkor majd nekiállok.
De először még tartozok egy dev ág teszt-tel a virtuálison... még multhétrol...Azt pár napon bellul abszolválnom kell mert jövő héten megint viszem a fiukat nyaralni -
net nélkul...> Addig is, ha eszetekbe jut barmi elvetemult domain otlet barmilyen eldugott orszag vegzodessel.
Huh, ezt kifejtenéd? nekem ezt tul komplex. már nem értem...
vagy lemaradtam.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #606 üzenetére
> Addig nem nyugszom amig nem oldottam meg
Ezt nagyon becsülöm benned!
-
sipi25
tag
válasz
Multiuseren nem gondolkodsz?
Arra gondolok, hogy több behívószám, több accountal és több Quickdial-al.Úgy néz ki, hogy nekem routerral megbízhatatlan, áttérek a VPS-re. Ez elbírna több felhasználót is, de nem szeretném, ha az ismerőseim az én kontómra telefonálnának...
Ha azt nézzük szerintem nem érdemes hiper-szuper routerba beruházni, ha már 2 ember fizet egy VPS-t, akkor 2 év alatt jön vissza a raspberry vagy egy komolyabb router ára...
Küldtem egy kis kávépénzt...
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #610 üzenetére
Sajnos a reseller programban magasak a percdíjak. 8-10 Ft-ra jön ki. Bár másodperc alapú.
Mármint BC-hoz képest magas. -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #608 üzenetére
Igen, ez a web api resellereknek. Gondoltam, hátha használható.
-
gepes.g
csendes tag
válasz
Get call detail records of a customer
Variable Value Option Description
command calloverview Mandatory
username X..40 Mandatory the username of the reseller
password X..100 Mandatory the password of the reseller
customer X..40 Mandatory the username of the customer
customerpassword X..100 Mandatory the password of the customer
date YYYY-MM-DD hh:nn:ss Optional the datetime from which to start retrieving the history, current datetime is default
callid N..1000000 Optional the callid from which to start retrieving the history, 0 is default
recordcount 1 - 500 Optional the maximum number of records returned, 10 is default, 500 is maximum
direction forward / backward Optional the direction to search, backward is default/td>
This is how the date should be entered: 2011-08-18 12:30:00 should become 2011-08-18%2012:30:00 in your URL.https://77.72.173.130/API/Request.ashx?command=calloverview&username=_&password=_&customer=_&customerpassword=_&date=_&callid=_&recordcount=_&direction=_
-
sipi25
tag
válasz
Jelenleg ez van: [link]
első hónap 127HUF ! utánna 1270HUF/hónap
Értem amit írsz! Ez KVM. Akkor nem is keresgetek tovább
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #591 üzenetére
Az oroszok már a spájzban voltak, tényleg kell valami védelem...
A VPS-en próbálkozik az IP alapján, valami orosz...81.200.81.173Egyelőre nyomtam neki egy:
/sbin/iptables -A INPUT -s 81.200.^C.173 -j REJECT
A 1043ND-n nekem nem megy a disasterisk rendesen... megint előjött az, hogy visszahív, felveszem aztán 1mp után bont.
VPS-en ugyan az a konfig megy. -
glaci
őstag
válasz
instantwater #596 üzenetére
Az országtól függetlenül mindenhol katasztrófa!
Nekem is kábelnet van itthon.
(Izgulok is, hogy a gyári asterisk beindul-e ethernetről, mert eredetileg a DSL modemen jön neki a NET.) -
glaci
őstag
válasz
instantwater #593 üzenetére
Sajnos az archívokban sincs meg, csak a fórum címlap. Az információk sajnos elérhetetlenek!
Küldtem neked egy e-mailt, amiben benne vannak az Asterisk config fájljai és az Asterisk konzol log -ja!
Remélem tudsz majd kezdeni vele valamit!Egyébként csodálkozom, hogy nem láttál még odakint ilyet, bár az is igaz, hogy már nem mai darab.
-
glaci
őstag
válasz
instantwater #593 üzenetére
Este ha hazaérek megpróbálom elküldeni, mert azután holnap hajnalban elutazok pár napra.
Gyári a FW, de kicsit piszkált (csak az SSH része), így be tudok lépni, folyamatosan panaszkodik valamire az Asterisk. (Gondolom azért mert nem tudja letölteni a szükséges infókat a BT -től, lévén nincs ADSL rajta.)
Ha felveszem a kagylót, egyböl érzékeli, de látom, hogy azonnal ugrik is a script végére. Aztán amikor leteszem, akkor tesz még egy bejegyzést, hogy letettem.
Első körben ha a LAN -on menne a BC acc., az elég lenne nekem, aztán majd idővel a Disa. (Úgy sejtem, ez egy kicsit bonyolultabb eset, mint a "sima" Asterisk, lévén itt analóg teló is van rajta egyből.)(Amikot újraindul, nullázódnak a beállítások, de ez a legkisebb bajom!)
-
glaci
őstag
válasz
instantwater #591 üzenetére
Kiváncsian várjuk az okosságot!
Más:
Van egy BT HomeHub 2B -m, ADSL -em nincs, csak mint switch + wireless AP + NAS üzemel.Pár napja visszaraktam rá a 17 végű FW és meghekkeltem az SSH -t rajta.
Hosszú távon Open WRT volt a cél, de nem találtam róla információt, hogy akkor működik-e az ATA benne (szeretném), így elötte gondoltam kerülnézek rajta.
Kiderült, hogy ezen gyárilag Asterisk van!
Nagyon megörültem, mert abban legalább Te otthonosan mozogsz!
Első körben pórbáltam keresni infót, hogy miképp kell átállítani a BT -ről bármely SIP szálgáltatóra, de csak arról sikerült meggyőződni, hogy megoldható! (Mindenhol egy HomehubHacks nevű oldalra linkelnek át, hogy ott van az infó, de sajnos az oldal időközbem már megszűnt!)Gondolom odakint láttál már ilyen eszközt.
Ha átküldöm egy privátban vagy e-mailban a megfelelő konfigokat, akkor tudsz esetleg segíteni beindítani?
(Először csak az ATA kellene egy BC accountal, aztán késöbb esetleg a Disa is!)Előre is köszi, ha tudsz segíteni!
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #587 üzenetére
Regeltem én is Digitalocean-nél, felhasználtam a kuponkódodat, köszönöm.
Indítanék egy VPS-t. Milyen hostname-et írjak be neki?
Gondolom, a legkisebb 512M/20G elég.
Amsterdamot érdemes választani régiónak?
Ubuntu 14.04 x32?
VirtIO, Private Network pipa? -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #585 üzenetére
Első próbára úgy tűnik, mintha a kicsörgési késlekedés függne a hívott fél szolgáltatójától, de nem biztos, kell még kísérletezni. Ez biztos nem a pi sara, mert látom a logban, hogy gyorsan reagál mindenre.
A hang 1mp-es késését is sok minden okozhatja, az asterisk-et futtató HW, vagy pl hogy milyen az internetes kapcsolat. Bár nálam 30 megás a sávszél, és 8-9 a ping, de a fene tudja, mi befolyásolhatja még a voip késést. Lehet, a Delmont oldalán van fél mp-es késés, ami összeadódik a 2 csatorna sorbakötésével.
Mindenesetre még nagyon kíváncsi vagyok, mi történne, ha bérelt virtuális gépre telepítenénk.
Próbáljuk már ki! -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #583 üzenetére
Működik pi-jal! :-)
Sőt, ami kellemes meglepetés, hogy ha bekapcsolom a pi-t, automatikusan indul a Disasterisk, tehát nem kell bejelentkezni, elindítani, stb. Nem kell a napi használathoz monitor, billentyűzet. Csak be van dugva a routerbe, és a tápba, és elvan.
A hangminőség teljesen jó, van egy kb 1 mp-es késleltetés, ami által olyan a beszélgetés, mint egy riport a TV2 Mokkában, amikor a balatoni helyszínt és a bp-i stúdiót összekapcsolják. De ki lehet bírni.
Érdekes, hogy 20-as számot felhívva pár másodperc után már csörög is a hívott telefon, de 31-est (Tesco) tárcsázva, kb 1 perc kicsörgés után kezd el csörögni a hívott telefon. -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #578 üzenetére
Köszi a segítséget! :-)
Asterisk fel is ment simán.
Most próbálom bemásolni a konfigokat, de azt írja: "Hiba a fájl áthelyezésekor: Engedély megtagadva"
Mi lehet a baj? -
LógaGéza
veterán
válasz
instantwater #578 üzenetére
A BB vel csak az a baj, hogy az nem stabil.
Elég régóta BB-t használok, sose volt semmi stabilitásbeli probléma vele
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #571 üzenetére
Szuper ötlet.
Pár napig olvasni is csak korlátozottan tudom a forumot. De továbbra is ez a kedvencem
Ahová megyek ott se mobilnet, se internet nincs ugyhogy tökéletes megoldás nekem a Disasterisk.
Ami tökéletesen és stabilan teszi a dolgát -és kiegészitve a DiDivel -
nagyon nagyon boldog vagyok vele.Köszönöm Köszönöm.
Tegnap frissitettem a Didi leirást. (Ha valakit érdekel...)
-
szuszinho
őstag
válasz
instantwater #567 üzenetére
Egyelőre ezt találtam:
Inbound Calls:The first setting (...NewChannel State) defines how inbound calls are detected so you might try these values:
Ring if you have an Asterisk 1.6 PBX server;
Down if you have an Asterisk 1.4 PBX server;Majd, ha lesz időm felteszem, aztán meglátom.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #559 üzenetére
Köszi a választ. Értem. Hát nagyon ügyes vagy
Az nagy munka hogy a különböző allowed number-ek más accountokat használjanak?
Mintha nekik külön DisAsterisk lenne, valójában ugyan azt a vasat használnánk.
Ez azért lenne jó mert nekem van egy vasam, 7x24-es felügyeletet én nyújtanám, értek is hozzá, a család meg nem.
Így tudnánk akár párhuzamosan is beszélni. Mert mindenki a saját számait használná.... -
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #546 üzenetére
Nálam 1043ND -n AA Szoftver fül alatt:
Free space: 8% (420.00 KB) -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #521 üzenetére
Igy fogom csinálni.
Ma vagy holnap reggel felrakom és referálok... -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #551 üzenetére
és ez most mit csinál?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
instantwater #513 üzenetére
Iszonyat lassan jön.
-
válasz
2 sort írtam át, while nélkül van most.
Spórolunk, megszorítás vanIgazából azért írtam át mégis, mert így kompatibilisebb.
-
sipi25
tag
válasz
En extroot-al vagyok, nekem nem szamit, van 500 MB helyem!
-
fujifilm1
senior tag
válasz
Igen részemről.
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #541 üzenetére
Hmm... ez érdekes, most meg megy, közben volt egy router reboot...
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #533 üzenetére
Már majdnem minden megy! :-)
Megcsörgetem a triggert, foglaltat ad , visszahív, felveszem, tárcsahang. De akár nullát nyomok, majd 0036stbstb, akár gyorshívógomb gyanánt az egyest, (amire QUICKDIAL=0036stbstb van beírva az extensions_global.conf-ba), kicsörög, de nem az a telefon csörög, amit hívok! Itt van az asztalon a hívott teló is, és nem csörög. De az enyémen meg hallom, hogy kicsörög valami, de mintha valaki mást hívnék.
Mindenhova a 0036xxxxxxxxx formátumot kell használni?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #525 üzenetére
Oké köszi,
mindenesetre ha ma Virtualboxban jól összejön az AA plusz a BB csomagtárolós Asterisk11
és a DISA akkor ime a legpraktikusabb DISAsterisk VM appliance .ova file méret 7.5 MBát lehet küldeni egy mélben is
ma kipróbálom
(#530) instantwater
Nem lehet hogy a kettöspont előtt nem kell kukac?
"Tehát a registers be:
06213801234@:jelszo@ipcim";NeoPhoneX
register => 06213801234:ezAN3ósJelSzavaM@193.91.75.213 -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #530 üzenetére
Próbálom. Bár most a neophone oldalon nem tudok belépni a fiókomba. Lehet, hogy túl sokszor próbáltam, és letiltotta az ip-met?
Kérdés: a registers-ben mindkét kukac kell? Tehát a telszám és a jelszó közé is, a kettőspont elé?
A prviders-ben a defaultuser-hez is ugyanúgy a 0621-es szám megy, mint a fromuser-hez?
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #528 üzenetére
Registration for '0621<username>@193.91.75.213' timed out, trying again.
Ez szerint nem tud a neophone-os fiókba belépni, gondolom.
sip_providers.conf-ba írtam be ugye 2 helyre (defaultuser, fromuser) a neo-s felhasználónevet, és a sip_registers.conf-ba 1 helyre. Lehet, hogy a 21-es számot kellett volna username helyett? Mi a helyes kitöltés?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #523 üzenetére
..hm..és ez mondjuk konkrétan azt is jelenti, hogy Attitude Adjustment-re problémamentesen rá lehet rakni
a downloads.openwrt.org snapshots / trunk / x86 / packages alatti Asterisk11-es csomagokat ??((Tehát az OpenWRT webadmin felületén (LuCI)
** System > Software > Configuration** panelt megnyitva, beszúrni a következő sort a szövegmező elejére:
src/gz snapshots http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/x86/packages/
és installálni a "dev ág" megf. Asterisk11 csomagjait...)) -
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #521 üzenetére
"Nem az Attitude Adjustment a stabil verzió?"
De igen, én is úgy tudom. Én azért a Barrier Breaker verzióhoz nyúltam mert az OpenWRT.org
download mappáit tallózva az AA stabil ág csomagjai között még sohasem láttam
az Asterisk11 -et ÉS valamiért úgy maradt meg bennem hogy az 1.8-as Asterisk nem oké nekünk...vagy azon is elmegy?
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #517 üzenetére
Ez BC-s account-od adatai?
Köszönöm az imaget!
-
válasz
instantwater #513 üzenetére
Usernév: disa
Jelszó: 123456 -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #515 üzenetére
Nem ugy!
Milyen számmal? mert ugyan azzal mehet a gyors tárcsázo is.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #512 üzenetére
Akkor most mi lesz?
De akkor mivel probálgatod a # et ??
Nincs jobb öltetem: megprobalom egy note1 el a tárcsázást...
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #510 üzenetére
Az jó lenne ha másnál is előjönne, legalább nem érezném egyedül magam.
A Taskeres tárcsázót kipróbáltad? Csak be kell importálni és a 2 db konfig filet ki kell tölteni. ki kell tenni az ikont és elinditani. és kész.
Én szivesen nyomoznék hogy megoldodjon a probléma nálam. Lehet valami részletes logot nézegetni?
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #508 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segiteni.
Asterisk 1.8.13.1~dfsg1-3+deb7u3
ez a 00 eltűnés, és a # meg a leidőztés....
Ne is mond kellemetlenül is érzem magam, hogy nem ugy viselkedik ahogy kell...Arra is gondoltam hogy a Didi miatt van vagy a Note3 (samsung TW) miatt van?
De annyira imádom az automatikus betárcsázást, hogy semmi pénzért le nem mondanék rola, - ha lehet -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #318 üzenetére
Ismét visszatértem erre:
A timeoutot szeretném csokkenteni amig a hivando számot elfogadja.
Mivel nálam még mindig nem érzékeli a #.-et.Azt irtad ezt a sort kell modositani:
same => n(call),Read(NUMBER_TO_CALL,dial,0,i,1,10)Az extensions.conf-ban átirtam 2 re.
same => n(call),Read(NUMBER_TO_CALL,dial,0,i,1,2)de továbbra is kb 10 mp mulva irja ki hogy mit fog hivni.
Mi lehet a gond miért nem "zárja le" előbb?
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #504 üzenetére
Szívesen!
Kedden megkapom a raspit, már alig várom, hogy kísérletezhessek vele! -
adriankoooo
senior tag
válasz
instantwater #498 üzenetére
Miért nem teszed dropboxra, aztán tolsz ide egy public linket? Van Linuxra is CLI kliens.
-
aicon
senior tag
válasz
instantwater #500 üzenetére
Goodsync vagy Syncovery Windows alá. Még soha nem hibázott egyik se.
-
aicon
senior tag
válasz
instantwater #433 üzenetére
Sikerült feltölteni?
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #482 üzenetére
adrive-nál lehet az md5-öt ellenőrizni,ha erre gondolsz.
-
glaci
őstag
válasz
instantwater #492 üzenetére
Már látom.
Pont most akartam írni, hogy 4,25 giga már elég volt neki, de most meg SHA hibát ír, hogy az .ovf és a .mf fájloknál nem egyezik meg az ellenőrző kód.
Akkor törlöm és várom az új linket.
Köszi mindent!
(Ma kivételesen ment a gép, gondoltam tesztelek, amíg a CHROOT -ot nem tudom beizzítani. Így a beállítások már elkészültek volna, mire élesben is be tudom üzemelni.) -
törölt tag
válasz
instantwater #492 üzenetére
Mekkora adatállomány?
-
glaci
őstag
válasz
Akkor a régivel már ne szenvedjek?
Ha adsz egy linket letöltöm, hátha jó az, csak valahogy hibásan sikerült vissza letölteni.
-
glaci
őstag
válasz
instantwater #429 üzenetére
Szia InstantWater!
Mennyi hely kell ennek az importálásához? (Tehát mekkora Nálad eredetileg?)
Van 2,85 Gb szabad helyem, és leáll az importálás, hogy disk full!Köszi előre is az infót!
Laci
-
szokeherceg
tag
válasz
Már kérdezni akartam h lesz-e új kép fent, de akkor folyamatban
-
paolinho
őstag
válasz
instantwater #471 üzenetére
Az a helyzet, hogy amennyiben ez kivitelezhető lenne, én ezt a miniPC-re történő Asterisk telepítést szeretném megvalósítani, mert ez gyakorlatilag a non-stop üzemet tudná képviselni a Net elérhetés céljából viszonylag minimális ráfordítás mellet. Nem tudom, persze, hogy ezt jól gondolom-e, és nem hülyeség amit írok, illetve, ahogy értelmezem a lehetőségeimet.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
instantwater #473 üzenetére
Ha van egy kihasználatlan FVD fiókom, azt nem lehetne SIP-es címen user@sip.freevoipdeal.com visszahívni?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
instantwater #462 üzenetére
A notebookomon nem lehet x64-es rendszert feltenni virtuálisnak. A desktop nem jó?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #438 üzenetére
Hát továbbra sem megy a benti vezetékes telefonról a dtmf
minden helyen átállítottam inband/auto/info értékre, végigpróbáltam az összes lehetséges verziót és nem megy...
Hát marad a 2,4Ft-os mobilhívás
Azért a Fritz/Asterisk házasságról még nem mondtam le, felrakom a stabil "mellék"-es verziót, és megpróbálom összekötni őket.@Fujifilm: lehet, hogy kérek majd pár screenshotot a Fritz-ről, az előző is hasznos volt, most legalább tudom, hogy a rufnummer-be kell felvenni az asterisk-et :-)
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #446 üzenetére
Mellékek hivása - működik
> Amugy a hiba uzenet alapjan te most kevered a szezont a fazonnal
Igen. Bocsi. Mostmár kezdem sejteni a különbséget.
Most hogy megértettem - Köszönöm - működik a mellék hivása.
Akkor beirtam a /etc/asterisk/extensions_config.conf -ba és tudtam hivni az egyik melléket a másikrol.
(De 0-t nem volt szabad elotte nyomni mert akkor nem épult fel.) Ez gondolom azért van mert nem jutok be a menube... Mert ez közvetlen hivás, nincs is tárcsahang...
Igaz?
Akkor lenne tárcsahang -és menu- ha visszahivna?Ha egyszer valaki eljut a mellék hivas hoz fritz box-al, akkor nem árt tudni hogy igy lehet fritz-rol inditani egy hivást mellékre:
*124#1111 (zöld gomb) -
CHIPman
nagyúr
válasz
instantwater #457 üzenetére
0.66b. Elég ősréginek néz ki, de nem hinném, hogy emiatt lenne a gond.
Próbáljam meg a stabillal? Az meg még régebbi... -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #457 üzenetére
Köszi hogy megnézed!
> Pont az ilyen esetekre valasztottam szet a devet meg a stabilt
Bőlcs döntés.A dev-es ág tesztelésére egy chroot debián és abban futtatni egy asterisket dev configgal?
És attól függöen h melyiket asterisket inditod tudod tesztelni mindkettőt...Nem jó ötlet?
R
-
CHIPman
nagyúr
válasz
instantwater #446 üzenetére
Windowson. Nem fogok ezért erőforrást pazarolni, így mehetne 24/7-ben is akár, és amikor gondolok egyet, akkor csinálok egy visszahívást, itthon úgyis megy a notebook mindig.
Szóval. Épp ez a gond, hogy sehol. De még az allowed numbernél is 0036-tal adtam meg, szóval ezt valahogyan abból veszi, hogy miről hívom. Ha sok időm lesz ma, akkor felrakok egy ubuntut virtualboxra, hogy ezzel a konfiggal jó-e, de alapvetően, mindennapi használatra a Windowson szeretném megoldani.
Ha van valami ötleted, szólj. -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #453 üzenetére
Ne hari de akkor mégegyszer
A DEV-esen tesztelve:
- A Didi-vel vonalas - hibátlan.
- Didivel mobil - nem sikeres. (eltünik a 00.) (két számmal probaltam)Ha a Stabil configgal probalom akkor semmi hiba.
Mindkét config esetben didi-vel tárcsázok. Tehát nem az a hiba.
Igy akkor szerintem egyértelműen a dev-esben tortént változás.
Akkor is cseréljem a REGEX_INTERNATIONAL -t?
kösz,R
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #449 üzenetére
Koszi hogy gyorsan megnézted!!!
Sajnos nem user error.
Ugyan ugy a Didi-vel tárcsázom azaz bekerul a 0 majd 0036 mint mindig.
Pont emiatt jeleztem hogy hiba.Ha visszarakom a stabil ág configjait, akkor (Didi-vel ismét) akkor jó!
Kiprobaltam.Tegnap este vezetékest hivtam (szintén Didivel) de az mukodott.
A ketto hivás kozott a szám hossza a kulonbség. az egyik mobil a másik vezetékes.
Az nem lehet a hiba oka? -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #361 üzenetére
Dev-es verzio - Köszi!
Ez a hozzászolás, csak egy sikeres teszt eredmény visszajelzése...
Felraktam, és alap funkciot teszteltem - és tökéletesen működik.
(azaz visszahiv, 0 megadása, majd nemzetkozi formátumu szám hivása)Most kezdem a mellékek bekonfigurálását, és hivását... Ami ebben a verzioban uj...
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #438 üzenetére
Semmi
Így néz ki most a sip.con:
[general]
context=public ; Default context for incoming calls. Defaults to 'default'
allowguest=no ; Allow or reject guest calls (default is yes)
allowoverlap=no ; Disable overlap dialing support. (Default is yes)
allowtransfer=no ; Disable all transfers (unless enabled in peers or users)
bindport=5060 ; bindport is the local UDP port that Asterisk will listen on
bindaddr=0.0.0.0 ; IP address to bind to (0.0.0.0 binds to all)
;CODECS
disallow=all ; First disallow all codecs
allow=ulaw,alaw,ilbc,gsm
dtmfmode=inband#include sip_registers.conf
#include sip_providers.confJó helyre raktam? Próbáltam autoval is, ugyanez, user entered nothing :-)
-
törölt tag
válasz
instantwater #435 üzenetére
3-4óra 1GB fölfelé? Mázlista! Nekem az legalább 12óra.
-
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #433 üzenetére
Nehogymá' bocsánatot kérj! XD
Nem reklamálásból írtam, hanem szeretnék segíteni tesztelni. -
gepes.g
csendes tag
válasz
instantwater #429 üzenetére
Valamiért nem tudja a VB beimportálni a gépet:
"A gép importálása sikertelen: C:\Downloads\DISAsterisk(Lubuntu 14.04 Desktop).ova.
<vbox:Machine> element in OVF contains a medium attachment for the disk image 41c8b0bd-52a8-44d5-a4b7-7701770e317e but the OVF describes no such image." -
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #318 üzenetére
Az andráskereszt témakör.
Hiába küldöm akár kézzel akár keycode-al sajnos nekem vár egy csomot. (~10mp.)
Nem tudom ez milyen para.
Probáltam tegnap a leidőzitést röviditeni, mert ugye az automatikus Disa tárcsázó bedarálja a számokat mint a villám.
Küdltem egy hibajegyet tegnap/ma (olyan éjfél körül...) megnéznéd?
A konfigban állitottam a leidozitést ujra inditottam Asterisk-et de ugyan ugy 10mp volt amikor elkezdte hivni.Ha ezt sikerül kitalálni hogy miért nem rovidul a timeout, akkor annyira nem idegel az andráskereszt téma.
bár az lenne a szép ha azt is érzékelné...A mellék teszt most kicsit csuszik de a Disa tárcsázó egy kicsit elhuzodott....
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #379 üzenetére
Szia,
Köszi, hogy beraktad a github wikire.
>Ha átformázod markdown szintaxisra, akkor akár egy Readme fájlba is bele lehet tolni, és a githubon tárolni.
Utánna olvasok és megcsinálom.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #401 üzenetére
Nem tudom, hol van a Dellmont székház, de biztosan szép helyen
Nekem 5Ft-os mobil tarifám van (persze + előfizu, ami nem teljesen lebeszélhető), a feleségemnek meg 12Ft-os. Ehhez képest a 2,36Ft még mindig tökéletes :-)
De továbbra is egy nagy
a Disasterisk-ért (küldtem egy kávét), már csak az önálló apk kellene az automatikus hívásokért :-)
-
kerti008
aktív tag
válasz
instantwater #395 üzenetére
Rosszul emlékszel:
““640K ought to be enough for anybody.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest