- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domestos
tag
válasz
fujifilm1 #1285 üzenetére
Instantwaternek elküldtem az én változatomat, amikor lesz rá ideje, felhasználja, amit értékesnek talál benne. Pull requestnek nem lett volna értelme, mert eléggé átírtam. Githubozásra jelenleg nincs nagy kapacitásom.
Amúgy annyira nem kenem az asterisket, pár este alatt megtanultam, amit a dokumentációban leírnak, aztán meg lehet küzdeni. Csak aktuális példa: utóbbi napokban azzal foglalkozok, hogy lehessen ne csak becsörgéssel hívást kezdeményezni. Utánaolvasással együtt 1-2 óra alatt megcsináltam, hogy tudok csetelni az asteriskemmel (gmail felületen a chat, de akár Pidginnel is menne), küld nekem üzenetet, én küldök neki híváskezdeményezést. Tök jó. Azzal viszont már 2 estét szívtam végig, hogy a cseten beküldött telefonszámot áttoljam az Originate túloldára, ami kb evidens feladat kéne legyen és nagyon nem akar működni. -
-
-
dkpisti
tag
válasz
fujifilm1 #1179 üzenetére
DDNS van port forward szintén,egyenlőre sima helyi hálon akarom összerakni,a rendszert hogy müködjön,ha ddns-el fog menni,hogy kinti hálozatról belehessen lépni zoiperrel,az fasza lenne.raspberry pi-re van modem,amivel menne a gsm hívás
mondjuk nem 2 perc beállitani van hozzá leírás..
-
dkpisti
tag
válasz
fujifilm1 #1177 üzenetére
Köszi probálkozok
Virtuális gépre felment minden,megprobálom rendesen ha router van a rendszerbe,akkor hogy alakulnak az ip címek? értelemszerüen a gépé lesz a 192.168.x.x,amit beirok a zoipernek domainek,a mintához képest kell vmit átirni? Az alap elképzelés az lenne hogy ismerős beregisztrál,és akkor feltudnám hívni müködhet a történet?
-
-
sipi25
tag
válasz
fujifilm1 #1043 üzenetére
Nem lehet vele hívni. Ez a kimenete a hívásnak a logban:
== Using SIP RTP CoS mark 5
-- Called SIP/reenger/003670385XXXX
[Nov 17 02:00:59] WARNING[7829][C-00000001]: chan_sip.c:22991 handle_response_invite: Received response: "Forbidden" from '"003670385XXXX" <sip:003670385XXXX9@sip.nordtelekom.hu>;tag=as5b2491b4'
== Everyone is busy/congested at this time (1:0/0/1)Az a baj, hogy mi küldjük a saját hívószámunkat.... szerintem.
Az asteriskbe internal clientként pl. client4-el vagyok bejelentkezve a cid_nummber ki van szedve.
asterisk restart is volt, hogy újra betöltse a configokat... -
sipi25
tag
válasz
fujifilm1 #1032 üzenetére
350 Ft-ért kapsz 50 perc mobilhívást és 150 perc vezetékest (4 Ft a mobil, 1 Ft a vezetékes)
Ha nem is telefonálsz vezetékes irányba, akkor 7 Ft-ra jön ki egy perc.
Disasterisk-el 14Ft egy perc Callback, elég jó gsm tarifacsomagodnak kell lenni, hogy ennyiért beszélj...
Ha esetleg a munkahelyeden engedélyezett a vonalas telefonról a kitelefonálás, akkor meg 5Ft-ért tudsz mobilt callbackelni...Egyébként mi családon belül a disasterisken keresztül hívjuk egymást, ha van net, belső mellékeken.
Van pár darab grandstream asztali voip készülékünk. Asszonynak kicsit nehéz volt megszokni, hogy ne a mobilját kapja elő, ha fel akar hívni, hanem sétáljon el az asztali készülékig... Bár már kapott Csipsimplét a telefonjára... -
-
fujifilm1
senior tag
válasz
fujifilm1 #1020 üzenetére
Sziasztok,
Mégis megcsináltam azt hogy a Disasterisk elbontja a hivást ha tovább tart mint 10 perc.
Röviden:
Percenként lekérdezi hogy van e "activ call" ha 10 szer egymás után van (10 perc)
akkor után kilövi az összes csatornát.#!/bin/sh
pnum=0
while true; do
if [ $(asterisk -rx "core show calls" | grep "active" | cut -d' ' -f1) -eq "0" ]
then pnum=0
else pnum=`expr $pnum + 1`
fi
sleep 60;
if [ $pnum -gt 9 ]
then
asterisk -rx "channel request hangup all"
pnum=0
fi
doneIsmert limitációk:
1. béna.Sokal szebben is meg lehet csinálni shellben. Hajrá!!
2. ha egy percen bellűl uj hivást kezdesz, és ugy jon ki a lépés, akkor hiheti azt hogy folytonos a hivás.
Ha vársz egy percet az uj disa hivas elottt akkor biztos nincs gond.
3. Nem vizsgálja hogy melyik csatornán ki csacsog ha van aktiv hivas 10 perce akkor bont.
Tehát akik tobb csatornán nyomulnak azoknak mást is kell figyelniuk...
4. Init.d -ből kell inditani, cron szebb volna...Na én akkor megnyugodtam részemről max 10 perc lehet a beragadt hivas. done.
-
-
válasz
fujifilm1 #1017 üzenetére
Azt adtam be hogy 003614451xxxx
de nem azt kapcsolta hanem a +33611444450 et.Ez pedig csak ugy lehet, hogy megduplazodtak a szamjegyek, azaz 00003366 lett, az elejet vagta addig amig 00 maradt, majd jott a tobbi => 00336611..
Kusza.
Nem folytatnam az otletelest...A motivacio hianya leginkabb abbol fakad, hogy ilyen kiszamithatatlan a minosege a dellmontnak...
-
válasz
fujifilm1 #1015 üzenetére
Fuhh, hat az asterisk konzolban latszik minden, de hirtelen nem tudom, hogy fajlba irja e.
Igazabol a SIP forgalmat lenne jo logolni, amit az ngrep nevu csodaval lehet megtenni, de elore szolok, hogy pikk pakk sokezer soros fajlod lesz. Egy SIP uzenet olyan 10-20 sor.
Egy hivas kb 5-10 ilyen uzenet.Az atiras azt jelenti, hogy jelenleg Originate funkcioval indul a hivas, es szeritnem abban van a "nem-megszakadas" oka.
Meg kellene probalni atirni Dial fuggvenyre ami most Originate, de termeszetesen mas a parameterezese, meg a mukodese...Mindenesetre furcsa, hogy ami eddig mukodott, az most nem.
Dellmont... -
-
-
-
válasz
fujifilm1 #905 üzenetére
"Disa nélkül nincs élet"
Ez tetszikEzek szerint még használja valaki
"restartolom az asterisk-et a hívás végén."
Ejj de favágóóóóEgy kis help: nem kell logot greppelni, elég ha fut egy script ami lekérdezi az asterisk aktív csatornáit X időnként.
asterisk -rx "list channels"
vagy valami ilyesmi.
El vannak nevezve fiók szerint a csatornak. Ott figyelheted, ha csak a kimenő el, akkor kigyilkolod a callback csatornát. Talán erre is van mód konzolon keresztül.Amúgy a BC valszeg az emailedre sem válaszol, hiába küldesz nekik bármit. Elég nagy cég, hogy megengedjék maguknak azt a luxust, hogy elveszítenek egy ügyfelet.
Egyébként MINDKÉT hívás továbbment 50 percet, vagy csak a visszahívó vonal?
A megoldás logikája: ha sikertelen a kimenő ág, akkor a callbacket kilőni...
De anno amikor tesztelgettem ezt, random jöttek az üzenetek vissza. Úgy értem van amikor jött üzenet, hogy kinyomta a hívott fél, van amikor csak csengési időtúllépés üzenet jött annak ellenére, hogy kinyomta a hívott. Van amikor kikapcsolt telefonról visszajött az üzenet, hogy nem elérhető, van amikor csengési időtúllépésre ment.Úgy tűnik a dellmont szereti a hívás vége üzeneteket eltüntetni
Megértem
-
glaci
őstag
válasz
fujifilm1 #875 üzenetére
Szia!
Médialejátszó:
Kerestem kész chroot Debiant mips-re, de eddig nem találtam.
A Tiédet nem lehet átalakítani valahogy?A HGW -vel kapcsolatban:
Arra már rájöttem, hogy a NAT/QOS/FW fogja meg a külső kapcsolatot.
A FW részleges kikapcsolásával tudok már kifelé pingelni és befelé is tudok SHH -zni kívülről, ugyanakkor az Asterisk még mindig nem tud kapcsolatot létesíteni. (A FW konzolon látom, hogy valami 1020 -as hibával dobálja a csomagokat.)
Mindeközben az Asterisk most már bentről sem kapja meg a kapcsolódási kisérleteimet.Ezen a cuccon egy Jungo OpenRG nevű Linux cuccos van, aninek a konfig fájlja vezérel mindent. (Szó szerint.)
Sajnos a grafikus felület nincs meg hozzá, amit a dokumentációkban találni, de a funkciók mind megvannak előre konfigurálva. Ha rájönnék, hogy pontosan mi micsoda, akkor meg lehetne csinálni.
Tudsz esetleg segíteni benne, ha elküldöm? -
glaci
őstag
válasz
fujifilm1 #873 üzenetére
Médialejátszó:
Lefuttattam:
~ # uname -a
Linux EVOLVE 2.6.12.6-VENUS #27 Tue Dec 18 10:55:03 CST 2012 mips unknownItt gondolom a mips a lényeg!
Lehet rajta segíteni valahogy? Másik Debian kell?----------------------
HGW:
Bármit megmutatok, ha tudsz segíteni abban, hogy miképp nézhetem meg.
(A Linux -al azóta ismerkedem, amióta megvannak ezek az eszközök, és csak azóta jobban, amióta Asterisk -ezünk, de sajnos még mindig nem tudok jóformán semmit sem.)SIP regisztráció probléma bővebben:
A telefonomon a Groundwire tud regisztrálni minden fiókra, mobilneten is és bármikor máskor is. Még akkor is, ha ennek az eszköznek a wifi -jén lógok. Sőt, ha belső hálón vagyok (pl. a routerem wifijén), akkor az eszköz Asterisk -jébe is be tudok jelentkezni az ott létrehozott SIP fiókba (mellék), de mobilnetről (tehát kívülről) már nem, akár csak az SSH kapcsolat. (Pedig jól van beállítva a port forward, mert a médialejátszó telnettel elérhető és a gépek is VNC -vel.)
Az Asteriskben is beállítottam a BC, FWD, és Neophone fiókjaimat, de mivel az eszköz saját maga valamiért nem tud kimenni a netre (szerintem a modem irányába próbálkozik, nem a LAN -on), ezért az Asterisk sem tud regisztrálni / kapcsolódni az VoIP előfizus fiókjaimra.
És ugye ez azért érthetetlen számomra, mert a rákötött gép és a wifin rákötött laptop gond nélkül internetezik és befelé is jó, mert a VNC is jól szuperál.
Tehát a rákötött eszközöket routolja a megfelelő (LAN1) irányba és vissza, de saját magát nem.
Na és akkor innét hülye vagyok a témához. -
glaci
őstag
válasz
fujifilm1 #871 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy foglalkozol velem.
Éjszakás vagyok (egyik melóból a másikba mentem) holnap majd leírom a pontos hibaüzenetet. Egyébbként a chroot -os eszközön Linux fut, csak nem tudom melyik disztro az alapja. (Valami Venus, vagy mi.)A másik eszközt pedig jól értelmezed. Azon is Linux van (és Asterisk is). A LAN1 be van kötve a routerembe, a LAN2 -n van egy gép és WiFi -jén lóg még egy laptop. A gépeken gyönyörűen megy az internet. Van kapcsolat ki / be. (Tegnapelött is VNC -vel irányítottam a laptopot a TESCO -ból.)
Be SSH -zok az eszközre, ping, a belső IP -k mind elérhetőek, a külső IP -k vagy domainek viszont nem.
Tuti, hogy át lehet valahogy állítani a Linuxban, de nem találom. (Port át van irányítva a routeren, de érdekes módon kintről mégse fogadja az SSH -t sem. Úgy, hogy a másik eszközre meg lehet telnet -el ugyanígy csatlakozni.)
Ez azért fontos, mert az Asterisket átalakitottam, de nem tudom használni, ahogy szeretném. Ha otthon vagyok WiFi -n simán csatlakozom rá és tudok a mobilomról kitelefonálni a vezetékes vonalra és a mobilom is csörög, ha a vezetékest hívják. Mindezt az Asterisk -el. De ha nem vagyok otthon, akkor nem tudok kapcsolódni az Asteriskemhez, így akkor már nem üzemel. És persze így az Asterisk sem tud beregisztrálni a BC, FWD, és a Neophone fiókjaimra.Tuti, hogy csak valami konfigot kellene módosítani, de nem jövök rá, hogy hol és mit. (Sajnos nem vagyok egy linux guru.)
Közben be telnet -eztem a médialejátszóba. Ez a hibaüzenet:
chroot: cannot execute /bin/sh: Unknown error 8Nekem nem mond semmit.
Valamelyik eszközzel dűlőre kellene jutnom és akkor menne rendesen az Asterisk -em.
Ha az elsőre fel tudom telepteni, akkor a másodikkal "összekapcsolom" és minden jó lessz.
Ha a 2. kimegy végre a netre, akkor meg azt üzemelem be és kész.Sajnos azomban egyelőre egyik sem megy.
Van valami ötleted? (Kérdésed? Válaszolok bármire, ha az alapján tudsz valamivel bíztatni.)
Szerk.:
Ha nem lesz más megoldás, akkor a Nexus7 -ből meg az SSHDroid -ból lesz Asterisk szerver, de az meg WiFi -s, így az üzembiztonság kárára válhat, ráadásul szegény készülék többet érdemelne, mint hogy berakjam az egyik sarokba és többet ne nyúljak hozzá. -
paolinho
őstag
válasz
fujifilm1 #867 üzenetére
Először is köszi a részletes választ, majd kiderül, hogy tudok-e vele kezdeni valamit (bízom benne, hogy igen). Nekem, egy olyan miniPC-van, aminek ugyan van USB bemenete, de azon keresztül megy az egér. Ergö, csak microSD jöhet szóba a külső drive-ként. Remélem ez lehetséges alternatívaként?!
A többit még át kell olvasnom néhányszor, hogy, nehogy elcsesszek valamit is. Most vidéken vagyok, de holnap, ha hazaérek rápróbálkozok a dologra, aztán jelentkezem.
Még egyszer köszi! -
glaci
őstag
válasz
fujifilm1 #867 üzenetére
Szia!
Én pár napja (2 talán) formáztam egy 1 GB -os SD kártyát EXT3 -ra a windowsomon (Easeus Partition Master -el), majd beraktam a médialejátszómba. Telnet-el csatlakoztam (SSH nincs rajta), terminálból átmásoltam rá a tömörített fájlt, majd kibontottam és mountoltam a 2 mappát, legvégül pedig kiadtam a chroot parancsot.
És nem indult el!
Ha jól emlékszem az sh parancsot emlegette (nálam az a busybox -ra van linkelve) és valami 2 -es hibakódot írt ki mellé.
(De nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jól emlékszem-e.)Később, amikor lesz időm, akkor akartam egy privátban segítséget kérni Tőled.
De ha már egyszer úgyis előkerült a téma, akkor innább én is előhozakodom vele.Tudsz ennek a megoldásában segíteni nekem?
(Vagy az Asterisk "felvarázsolásában"?)Szerk.:
Van egy eszközöm, amin van már gyárilag Asterisk (bár még egy régebbi verzió), nekem az is jó lenne, de az egy HGW eredetileg és nem tudok rájönni, hogy a gyárilag a modem irányába iránytott.forgalmat miképp lehetne átirányítani a LAN irányába.
(Ugyanis nekem UPC kábelnetem van, az eszköz meg ADSL -es. Ha az egyik lan portját rákötöm a routeremre szuperül működik mint switsh és mint AP, a vezetékes és a WiFi -s eszközök is ki tudnak menni a NET -re.
Viszont az eszköz csak a belső hálómmal tud kommunikálni, máshova nem. (Olyan, mintha nem lenne gateway beállítva.) Az Asterisk is csak a belső eszközökkel kommunikál, kifelé nem. És be SSH -zva (amit csak bentről tudok) is csak befelé tudok pingelni, külső IP címegnéknél elérhetetlen hálózat.Van esetleg ötleted?)
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #848 üzenetére
Most felhívod az Asterisket egy beregelt számon. Az visszahív és ekkor kell megadnod azt a számot, amit tulképp hívni szeretnél. Tegyük fel, hogy van tíz virtuális telefonszámod beregelve és az Asteriskben mindegyikhez társítod egy ismerősöd számát. Így nem kell a külön számmegadási procedúra, mert abból, hogy melyik beregelt számon éred el az Asterisket, az már tudja, hogy Te kit akarsz hívni. Magyarul a névjegyzékben egy-egy kontakthoz külön-külön Asterisk elérést társítasz, az Asteriskben pedig egy regelt számhoz, a kontakt számának hívását.
-
-
paolinho
őstag
válasz
fujifilm1 #815 üzenetére
Egyelőre még a Linux telepítéssel várnom kell, mert Somatom tesztje szerint a miniPC-vel valami hibádzik a rendszer üzemeltetése kapcsán.
De köszi a segítséget, megnézem, hogy mit lelek a Google-n a Chroot kapcsán, mert ezt még alap szinten sem ismerem, nem hogy a mélyvíz kategóriát felérjem vele kapcsolatban. Mindenesetre új lehetőség, hátha ez lehet a megoldás -
ÁrPi2
senior tag
válasz
fujifilm1 #765 üzenetére
Nagyon köszönöm, nekem még új szerzemény a Tasker és nem ismertem még meg ilyen alaposan.
..és az időzitésekkel is valóban játszadoznom kellett, mert bizonyos érték alat a Bnum változóba nem a hívandó szám került hanem a szám amivel a DISAsterisk visszahív.
...Xen ARM paravirt. meg Chroot meg ilyenek helyett Tényleg az lesz itt a nagy előrelépés ha Sipi vagy InstantWater fejlesztéseként 1 Asterisk tud majd multi usert kezelni..
Más dolog:
A 1043ND-n futó Asterisk néha szép "tradicionális" vonalhangot ad, de többnyire tompa kerregö-berregö a hang
,és csak ez utóbbi esetben sikeres a későbbi összekapcsolás...
Sosincs viszont kicsöngéshang sőt még néha már hallóznak az általam hívottak. Ezt mik okozhatják..? -
-
válasz
fujifilm1 #767 üzenetére
Ehez nem kell semmi csak egy asterisk, amit tobb peldanyban futtatsz.
Valamivel tobb eroforrast eszik mint 1db asterisk ami kezeli a tobb usert, de meg mindig kevesebb eroforras mint a chroot. (szerintem)
Nem nagyobb pazarlas mint a chroot.
Nem 0.009 lett?
az 230 al szorozva 2.07 Ft nalam -
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
fujifilm1 #749 üzenetére
"Azóta regex-pel kicserélem a +36 ot 0036-ra"
Ezt valahol a tasker-ben taskerrel csinálod meg?
(#762) fujifilm1 :
Csak egy ötlet amíg IntantVít azonnal nyaral: Nemtudom képben vagyok-e a te gépkonfigoddal de
Indíts vboxmanage-val (vagy amivel jó) kis méretü OpenWRT appliance-okat (50-60 Mega egy).
Mindegyikben lehet egy alter DISAsterisk, minden családtagnak egy.. -
válasz
fujifilm1 #755 üzenetére
Szia,
Sipi kollega elkezdte, de nem tudom hogy all most a projekt.
Legjobb adatbazissal lenne, mert kezdi kinoni a konfigfileos tortenetet.Most a nyaram eleg zsufolt csalad es egyeb elfoglaltsagokkal, igy augusztusig pihi, utana terjunk vissza ra.
(#760) Maximusz
Megoldhato 1 BC vel is, de ha egy BC fiokrol egyidoben egynel tobb hivas megy, akkor a percdij a sokszorosara ugrik, mert van egy buntetopercdij nevu okossag naluk. Valszeg annak megelozesere, hogy ipari meretekben hasznaljak a szolgaltatast, mert ez magancelra lett szanva eredetileg. -
schferenc77
aktív tag
válasz
fujifilm1 #757 üzenetére
Szia,
beállítottam, csörög, nem veszi felLoggolni hogyan lehet ebben? Beállítottam a jobb felső menü/More/Run log-ot on-ra, de nem látok semmi logot benne (tök üres).
Valami nem kerek ezzel a telóval, nem hiszem el, hogy ami 99%-ban működik mindenkinek, arra nekem meg sem nyikkan...Ja és +3630-cal írja ki, amikor csörög...
Egyébként az jelent valamit, hogy a felső állapotjelző sávban, ha legördítem, azt írja ki, hogy "No active profiles" pedig on-ra van állítva a telefonfelvevő profil?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
fujifilm1 #753 üzenetére
Sziasztok!
Nálam alapból +3630-ra volt állítva a numfromdisa fájlban a bejövő (én a saját mobilszámomra állítottam be), de megpróbáltam 003630-cal és úgysem veszi fel. Addig minden jól megy, de a bejövő hívás felvétele nem megy...
Glaci ezt írta a Tasker fórumon:
State / Call incoming
Event / Phone offhookDe ezt nem tudom értelmezni, valaki kifejtené bővebben, mit is kell beállítanom? Próbáltam egy olyan profilt beállítani, hogy Stat, Call incoming from any number -> TakeCall. Ennek ugye bejövő hívásnál fel kéne venni a telefont, de nem veszi fel :-)
Valaki valami tippet a fenti ötletek kivitelezésére? -
sipi25
tag
-
schferenc77
aktív tag
válasz
fujifilm1 #742 üzenetére
A superuser rész ok, már nem kiabál, hogy engedélyt kér. Maga a disaasterisk megy szépen, most az automata tácsázós DiDi-t próbálom működésre bírni.
Még a dialpad-nál sem tartok, nekem egyenlőre az a bajom, hogy az Asterisk bejövő hívást nem tudom felvenni. Van ugye a TakeCall nevő task, aminek az első sora az az akció, hogy Take Call. Na ez nem megy, bejöv a hívás, de nem veszi fel, csak csöng és csöng. Tehát, mintha a take call action hatástalan lenne... -
-
f8enter
aktív tag
válasz
fujifilm1 #659 üzenetére
Szia,
Tehát felhívom az otthoni VOIP számom, ami foglalt jelzést ad.
Ezután a központ felhív VOIP-on keresztül (GSM-en végződtetve), és ad egy tárcsahangot -- itt jelentkezik egy VOIP költség.
A tárcsahang után beírhatom a hívandó számot -- ez milyen csatornán megy (VOIP to GSM?) -- és összekapcsol a hívott féllel.HA jól értettem, akkor ez jellegét tekintve egy BrowserCalls-os callback funkciónak felel meg azzal a különbséggel, hogy nincs kapcsolási díj, cserébe van kihívás összerakni
Jól értelmeztem?
-
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #660 üzenetére
Igen, a Puppy nagy okosság. Én egy Asus eee kapcsán ismerkedtem meg vele. A Jemimah által készített Puppeee -t raktam fel és nem hittem el a sebességet. De az igazi meglepetés az volt, amikor szólt, hogy érzi, hogy akkuról üzemelünk és ha nincs rá szükségem, akkor leállítaná a vinyót, mert fölösleges fogyasztó!!!???
Most van egy penem, amin a Magyar XP Puppy 528 indítóját beleraktam egy Hiren's boot CD menüjébe (mindkettő grub4dos -t használ) és ez a svájcibicskám. Egy átlag konfig gépen, ha tud usb -ről bootolni, akkor kb. 6 kattintással feláll a saját, Magyar oprendszerem nettel, böngészővel, hanggal, billentyűzettel és az összes programommal. Persze lehet akár routerről, PXE boot -tal is indítani. -
törölt tag
válasz
fujifilm1 #635 üzenetére
Ez ugyanaz a problémakör, mint amit korábban már írtam. Az Androidban NINCS dual SIM -hez api. Ezért csak az érintésemulálás játszik. Az MTK Control -t vagy az MTK fejlesztői programjával fejlesztették, vagy közvetlen kernelutasításokkal dolgozik. Szerencsére alapból Tasker kompatibilisre készítették.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
fujifilm1 #628 üzenetére
Szia DiDi mester
Megszereztem a Taskert mert egyéb dolgokra is nagyon hasznosnak tartom a leírások alapján,
és azt kérdezném tőled hogy a DiDi taskok kétkártyás telefonban vannak-e tesztelve,
mert nekem MIUI dialerben kell tárcsázni ÉS választania kell melyik SIM-en
kell hívnia a DISAsterisk-et...
Van erre Tasker szakiként valami rutin ötleted? -
válasz
fujifilm1 #624 üzenetére
Domain:
Szeretnek egy oldalt, ahova lehet egy kis projekt leirast feltenni, meg oda kerulnenek fel mas dellmontos finomsagok.Tehat amit el tudnal kepzelni projekt weboldal cimnek.
Pl: tefonaljingyen.abc, akarmi...
.com, .net, tv, at, ch, cc, to , barmi ami letezik, es jo domaint lehet vele foglalni -
válasz
fujifilm1 #619 üzenetére
addig Igen tervben van.
Azt mar elkezdtem, hogy bizonyos szamcsoportra mi legyen a fiok sorrend, tehat ha vezetekest hivsz, akkor eloszor probalja FVD vel, aztan BC, ...
A multi user megoldasra is van otletem, ha bejon akkor viszonylag egyszeru, ha nem akkor valamivel bonyolultabb.
Az egyszeru: caller alapjan betolteni masik extension globalt, illeve ugralgatni gotoval.
Az elegansabb az az adatbazisos modszer lenne, de azt nem birnak el a routerek, az mar VPS/miniPC tema.Bar ahogy hallom par router nem birja most sem mar. Bar szerintem nethiba lesz az.
Kiprobalhatod a chrootost, arra figyelj, hogy ugyanaz a 21 es trigger szam ne legyen benne mert akkor ossze fog akadni
(fujifilm hazi VPS megoldasa)
Kisse agyuval verebre, de mukodhet.Szoval a multiuser funkciot par hetnel hamarabbra nem tudom mondani.
Addig is, ha eszetekbe jut barmi elvetemult domain otlet barmilyen eldugott orszag vegzodessel, akkor uzenetben varom
-
sipi25
tag
válasz
fujifilm1 #619 üzenetére
Én is osztom Robi véleményét!
Szerintem a VPS vonalon kellene továbbmenni, sok ember odzkodik egy router firmware update-tól, openwrt-t sok esetben macerás is feltenni.
VPS regisztráció pár perc, főleg magyar szolgáltatónál magyarul megteheti!
A telepítésel kapcsolatban:
ell készíteni egy shellscriptet, ezt manuálisan le kellene töltenie a usernak:wget https://github.com/blalbla/install.sh
chmod +x install.sh
./install.shEzzel a három parancsal fel lehetne telepíteni a cuccot...
install.sh:
1. ami feltelepíti az asterisk-et:
2. leszedi a githubról a cuccokat
3. kitömöríti
4. átmásolja a megfelelő asterisk könyvtárbaapt-get update
apt-get install asterisk11
wget https://github.com/instantwater/asterisk-disa-callback/archive/dev.zip
unzip -x dev.zip
cp /root/asterisk-disa-callback-dev/etc/asterisk/* /etc/asterisk
cp /root/asterisk-disa-callback-dev/var/lib/asterisk/sound/* /var/lib/asterisk/sound5. konfigok kitöltése
Ezt esetleg valamilyen php-s form-al be lehetne írni a konfigfájlokba
Igaz ekkor kell neki a php és webszerver, de VPS-en elférne -
sipi25
tag
válasz
fujifilm1 #617 üzenetére
Múlt héten éjszakás voltam, úgyhogy KO, nem volt idő foglalkozni vele, a maradék energia a családra ment!
erre jutottam eddig:
Sajnos nem megy a DiDi, még mindig küzdök a tárcsázóval. Tesztben megy az általad írt input tap, de a Didiben nem!
A tesztben csináltam egy olyat, hogy nyomok egy Call-t, akkor előjön a tárcsázója a telefonnak, utána már megy a type.
A Didi-ben ez nem megy, mert ott bejövő a hívás, ha nyomok egy call-t, akkor bontja a vonalat... -
-
válasz
fujifilm1 #563 üzenetére
Hát az egy kicsit nagyobb meló igen, mert akkor számok szerint kellene új konfigot betölteni, és nem statikusan egyet, de tervben van ez is, csak addig még van pár más, ami fontosabb a jelenlegi modellben.
Mellékek, bejövő hívások, szám minta szerinti trunk választás, és hasonló finomságok :-)Köszi ÁrPi, megoldottam while nélkül.
2 sort kellett csak átírni, és akkor inkább spórolok, így kompatibilisebb, kevesebb a hibalehetőség. -
sipi25
tag
válasz
fujifilm1 #511 üzenetére
Feltettem a DiDi-t a telefonomra, közben rootoltam is meg ROM-ot is cseréltem, Moto G-n nem annyira egyszerű, mert bootloadert is nyitni kell...
Addid eljutottam, hogy elindítom az ActivateDiDi-t, tarcsázok, rögtön bont és elkezdi hívni a betárcsázószámot.
Bejövő hívást felveszi, de nem üti be a hívni kívánt számot! Aztán a Disaserverem bontja a vonalat 10mp után.Root van, engedélyezve a Taskernak,Secure Settings fel van rakva...
Mi lehet a probléma?
-
gepes.g
csendes tag
válasz
fujifilm1 #536 üzenetére
Működik!
Csak türelmetlen voltam. Kb 1 perc "csörgetés" után kezdett el csörögni a hívott telefon. Ez látszik is a voip fiókok call details-ében, az egyik használt vonalon több, mint egy perccel több van, mint a másikon (a kimenőn).
A hangminőséget egyébként közepesnek mondanám, kicsit olyan OVR hatású, mintha csak megfelelő hangerősségű beszédnél kapcsolna be a mikrofon. Ezen kívül kb egy másodperc késés van, és kb 1,5 perc után megszakadt a vonal. -
-
-
-
-
-
-
fujifilm1
senior tag
válasz
fujifilm1 #464 üzenetére
>> Amugy a hiba uzenet alapjan te most kevered a szezont a fazonnal
>Igen. Bocsi. Mostmár kezdem sejteni a különbséget.Ja most ujraolvastam hogy miből gondoltad hogy keverem...
(pedig nem is.
)
De igazából azért tettem be a quick dialba az extensiont, mert arra gondoltam hogy másképp nem tudom megadni a csipsimpleben azt hogy a másik melléket hivja.
Szoval ez most kivételesen teljesen tudatos volt.
Csak annál kellett egy kicsit agyalnom, hogy nem kell 0 a mellék hivasa elott.
Bocs hogy csak magyarázom a bizonyitványom....
-
válasz
fujifilm1 #458 üzenetére
Jo otlet.
Bar van virtualis gep is amit lehet klonozni.
CHIPman:
AsteriskWin32 0.66b build from Asterisk 1.2.26.2
Ez kb egymilliart hatszazmillio eves, mert mar van 11 sot 12 es verzioju is.Ezt a konfig pakkot ast 11 en es 1.8 on teszteljuk.
Egyszeruen tul regi a program.
Tegyel fel virtualboxba egy ubuntu servert, nem fogyaszt olyan sok eroforrast...
Egyebkent ige, a konfigpakk stabilra gondoltam. -
válasz
fujifilm1 #454 üzenetére
Este felrakok egy nyers devkonfigot es kiprobalom.
Amikor keszult akkor mukodott...
Koszi a bugreportot.
Pont az ilyen esetekre valasztottam szet a devet meg a stabilt(#455) CHIPman
Ugye a stabilt hasznalod?
Milyen asterisk van winre? Azt hittem csak valami osregi...Varj, nekem pingre a sip.neophonex.hu ezt az IP t adja vissza:
193.91.75.213Neked pedig ugyanez cska 210 a vege.
Biztos jo a neophone config mindket fajlban? (providers es registers) -
válasz
fujifilm1 #452 üzenetére
-- User entered '0'
-- Executing [003670***@disa-out:3] GotoIf("SIP/bc-out-0000000b", "1?:hup") in new stack
-- Executing [003670****@disa-out:4] GotoIf("SIP/bc-out-0000000b", "1?call") in new stack
-- Goto (disa-out,003670****0,10)
-- Executing [0036****0@disa-out:10] Read("SIP/bc-out-0000000b", "NUMBER_TO_CALL,dial,0,i,1,10") in new stack
-- User entered '3620***'
-- Executing [003670***@disa-out:11] NoOp("SIP/bc-out-0000000b", "NUMBER_TO_CALL: 3620****") in new stack
-- Executing [003670***@disa-out:12] GotoIf("SIP/bc-out-0000000b", "1?outbound,3620****,1") in new stack
-- Goto (outbound,3620***,1)A log szerint nem utottel 00t
Vagy felolvastassuk?
Esetleg probald meg lecserelni a :
REGEX_INTERNATIONAL erteket erre:(0036{1})([1]|[1-9][0-9])([1-9])([0-9]{5,6})
Javitott:
(0036{1})([1]([1-9])([0-9]{6})|[1-9][0-9]([1-9])([0-9]{5}))(ez a valid magyar szamok nemzetkozi formatuma)
De itt 00 eltunes hiba van ahogy elnezem... csak nem ertem miert...
-
-
-
-
válasz
fujifilm1 #442 üzenetére
Amugy most jutott eszembe, hogy usernev hivas csak mellekrol megy.
Szoval a quickdialba a mellek szamat kell beirni.
Mehetne quickdialbol direktben is az usernev hivas, de igy tisztabban lehet tartnai az elmedet meg a kodot is, hogy van egy mellek egy userhezDe ha kliensbol hivsz usernevet direktben, az megy. (elvileg)
-
válasz
fujifilm1 #442 üzenetére
Quickdialbol nem teszteltem a mellekeket
(de ha beirod a mellek szamot quickdialba akor talan megy, de nem emlekszem pontosan)
Ugy tudod tesztelni amellekeket, hogy:
EXT_1111=client1
EXT_2222=client2majd hivod a 1111 vagy 2222 szamot a tarcsazo menuben (0 utan)
Amugy a hiba uzenet alapjan te most kevered a szezont a fazonnal
Van a quickdial, ami kapcsolodas utan egybol nyomhato, meg vannak a mellekek amik telefonszamkent hivhatok a 0as menubol.(#445) CHIPman
WINDOWSON???
Ugye Virtualis linuxra gondolsz vindowsos virtualboxban vagy hasonloban.
Hol adtad meg meg a 0630 as szamot az ALLOWED NUMBER valtozokon kivul? -
schferenc77
aktív tag
válasz
fujifilm1 #421 üzenetére
ok, tehát root nélkül nem fog menni ez a taskeres móka
Nem vagyok egy android zseni, de mekkora meló lehet rendes (nem taskeres, hanem teljes) alkalmazást írni, ami elvégzi ezeket a feladatokat (meghívja a callback számot, felveszi a bejövőt, beadja a kontaktból azt a telefonszámot, amit kiválasztottam)?
Indíthatnánk egy kickstarteres gyűjtést rá -
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #415 üzenetére
Ha még nem csináltál APK -t Appfactory -val, akkor javaslom, hogy előtte nézd át a dokumentációját, hogy ne szaladj bele vmi korlátozásba (mert van, amit nem lehet így megoldani) és a szignózással kapcsolatos részt, mert egy "nyílt terjesztésű" alkalmazásnál más a mód, mint ha csak magadnak készítenéd.
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #409 üzenetére
E-Robot parancsot csak exportálni/importálni lehet, apk -t nem lehet készíteni belőle úgy, mint AppFactory -val. Pl. a telepített alkalmazásokat, beolvasáskor saját azonosítóval jelöli meg és később, a parancsokban erre hivatkozik. Ez minden készüléken más lesz, így nem lehet egységes apk -t gyártani. Ezt a kört már régen megfutottam Tamásnál. De Androidra programozni állítólag nem túl bonyolult. Vagy ott az AppInventor. Azzal én már kreáltam alkalmazást. Egy próbát megér. Dialer -re talán még alapminta is van.
-
válasz
fujifilm1 #408 üzenetére
Énnekem egyből tárcsáz, ha beütöm a # gombot.
Esetleg próbáld meg ezt is lejjebb venni, mert ide ugrik, miután beolvasta a számot:
[outbound]
exten => _X.,1,Set(TIMEOUT(response)=10)Mindenesetre furcsa...
(#409) fujifilm1
Nem kell meghívni semmiféle taskerre, köszönöm.
Kipróbálok mindent jóóóóól, mielőtt megveszem.Egyébként most töltök fel egy előrekonfigolt virtualbox csomagot
Csak le kell tölteni, elindítani, konfigolni, restart, és már lehet is telefonálni -
schferenc77
aktív tag
válasz
fujifilm1 #383 üzenetére
Nem tudom, van-e feature request rovat, de szerintem jó lenne egy döntési pontot felajánlani a usernek, hogy most disa-val, vagy anélkül akarja-e a hívást indítani? Nekem pl vannak a céges kontaktjaim, azokat 0 Ft-ért hívom alapban is, azt nem érdemes a disasterisk-en meghajtani...
Kb. mint amikor a CSIPSimple beépül a dialerbe, és megkérdezi híváskor, hogy a CSIPSImple-vel, vagy a normál telefonnal akarom-e a számot hívni.És az APK tényleg jó lenne :-) Vagy nem lehet taskerben export/importtal megoldani?
-
válasz
fujifilm1 #383 üzenetére
Jöhet, meg az APK is :-)
Ha ez működik ez azt is jelenti, hogy most már bele kell tennem a "dualsim override" (vagy még nem tudom minek nevezzem) funkciót a projektbe.
Ugyanis angol kártyán szeretném fogadni a hívást, de csak a magyart akarom tölteni nagyritkán :-D
Mennyire skót vagyok :-D -
glaci
őstag
válasz
fujifilm1 #364 üzenetére
Dehogy is nem érdekel senkit!
Itt van az oldalad megnyitva készenlétben a mobilomon egy külön lapon!
Köszönöm szépen a munkádat!
Nem dolgoztál feleslegesen!
Csak egyelőre még nincs időm foglalkozni vele!
Meg először még kell keresnem egy legalább 256 Mb -os, üres pendrivet vagy SD kártyát, amit átformatálhatok EXT2-3 particióra.
Aztán utánna keszdődik a teszt!InstantWater:
A mellék dolog tök jó! Köszi!
Így gyakorlatilag van egy saját szerver, amin tudok a családdal inhyen beszélni. Ha meg nincs NET, akkor meg megy a Delmonton keresztül! Zseniális! Hálás köszönet!
(Melléket kívülről is beenged jelentkezni vagy csak a belső hálóból? Gondolom bárhonnan.) -
-
-
-
válasz
fujifilm1 #311 üzenetére
Persze, mert tesztelem mielőtt felrakom
(#312) fujifilm1
Onnan tudjuk, hogy taskerből jön, hogy:
0 t kérünk amikor sima telefonszámot akarunk tárcsázni.
utána 00 val kezdődnek a valid telszámok,
a mellékek 100 tól végtelenig
tehát ha betárcsázunk valamit 00 és 99 között, akkor az egy invalid esemény, amit hozzá lehet rendelni a "taskermodehoz"Tehát ha az első szám nem dupláz, azaz 0, amivel tárcsázós menübe lépünk.
Utána következő szám 9 ami duplázva 99 (vagy lehet bármilyen szám), utána a telefonszám duplázva végig.Tehát ezt kapja az asterisk:
0 99 00003366220011223344556677Amiből a 0ás menüben ez marad:
99 00003366220011223344556677Adunk egy mintát 99... ra ez marad:
00003366220011223344556677Meghívok egy shell parancsot, grep, sed, awk, vagy ami tetszik de akár dialplan macrot is lehet rá írni, ami kiszedi minden második számjegyet, ez marad:
0036201234567Átugrasztom a z eredeti contextbe, és voila.
Megy is a hívás, és nem érdekel minket, hogy duplázva kaptuk a cuccot, mert a 99 el jeleztük az asterisknek, hogy szűrje meg.És még csak nem is kell játszani a *# el, hogy tudja e küldeni, vagy sem. Amúgy is speciális jelentéssel bír a *# az asteriskben, szóval ha nem muszáj nem játszanék a feldolgozásukkal.
Lényeg, hogy ha következetesen egy minta szerint "rossz" a küldött szám, akkor az szűrhető.
Küldjük a leggyorsabbal, a többit bízzuk a központra---------------------------------------------------------------
(#313) fujifilm1
Szóval a szemünk becsap...---------------------------------------------------------------
(#314) fujifilm1Azért 14 mp, mert azt hiszem 10 mp a timeout, ha nem kap # jelet.
Ennek a megoldása az, hogy: taskermód (fent vázolt szűréssel) rövidebbre venni a timeoutot
Ebben a sorban az utolsó szám:
same => n(call),Read(NUMBER_TO_CALL,dial,0,i,1,10)------------------------------------------------------------
(#315) gepes.gAzzal, hogy most mindenki elrohan 1043 asakat venni, és az otthoni routert kidobni egy óóóóóriási gond van:
Ha a 1043ast akarod használni fő routernek (gondolom, hiszen nem csak asteriskelni akarsz egy gigabit képes 3 antennás szörnyetegen), akkor az OpenWRT beállításához is kell a leírás, vagy legalább egy olyan build amiben nagyjából be van lőve.
Mert angol, mert be kell állítani a wifit, az admin jelszót, a wifi jelszót, a szolgáltatói kapcsolódási adatokat....
Szóval titkon reménykedem benne, hogy valaki csinál openwrt hez egy alap beállítási útmutatót, vagy talán van az interneten már...
------------------------------------------------------------
(#317) fujifilm1
Elég jó ára vanfőleg a 1043 hoz képest.
==============================Tyűűű, olyan überszuper jett a legfrissebb mellék kezelős frissítés
Mindjár fel is töltöm. -
fujifilm1
senior tag
válasz
fujifilm1 #312 üzenetére
HOGY az a ....
Megnéztem és a Type dupláz a Dialer KÉPERNYŐN, de!!! amit átküld DTMF-kod az jó!
(Akkor tök feleslegesen szivtam a touch-al 2 napot...
Akkor most az kell megoldani hogy
1. az elején elnyeli az első számot, (gyors megoldás, kétszer kell elküldeni az elsőt... ez működik...) de nyilván van jobb megoldás. (Somatom keyevent 5... ?)2. a végén # ot kell kuldeni. talán keyeventként lehet ???
Na akkor ujbol kezdjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest