- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Szerintem ez ilyen, a Win10 már eleve nagyon rosszul muzsikál hdd-n, és ha még ehhez párosul egy folyamatos egyéb i/o load is... Ne csak a throghputot nézd, gondolom nem 15k rpm enterprise diskről van szó. Egy desktop sata hdd elhervad ilyesmitől könnyen, mivel seekelnie kell folyamatosan. A Win10 bootkor rányom egy masszív random olvasást, miközben a lemez teljesen más területére írnia kellene folyamatosan, még ha nem is túl gyorsan. Ehhez még hozzájön a multi layer fs (ntfs -> vmdk -> linuxon használt fs). Ha netán valami alacsony fordulatszámos "green" hdd-ről van szó, akkor az pláne megadja a kegyelemdöfést.
Az biztos amúgy, hogy swapel? Kapcsold ki a swapet a Windowsban. De szerintem a fő probléma az, amit fentebb írtam. Esetleg a Linuxon lehet tekergetni az i/o schedulert. Lehet hogy van jobb infó forrás is, de nagy hirtelen: link (ha jobban érdekel, akkor gugli, dunát lehet rekeszteni az i/o scheduler tuning tutorialokkal), de nagy csodát ne várj.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Crimson Desert
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Villanyszerelés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Dell Latitude 5501,15.6" FHD,i5-9400H,16GB DDR4,512GB NVMe SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,ÚJ AKKU
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest