Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz Visormail #1666 üzenetére

Kipróbáltam aztán pont mielőtt írtál egy másik megoldást:
    Ugyanebbe a gépbe beraktam egy másik IDE-s vinyót, amire felraktam egy XP-t. (Meg az alap drivereket, legalább kipróbáltam melyik verzió is az ami működik. Ja és az Asus honlapján az ilyen régi lapokhoz való driverek teljes káoszban vannak fent. :( )
    Ezen simán elindult a Converter.

Utána jött az az ötletem, hogy client-server módban feltelepítem a Convertert a problémás windows-ra. Ott ugye be kell állítani a portokat, amit használjon (úgy néz ki, ha nem client-server, hanem csak local módban indítom, akkor is használja - gondolom így működik a szolgáltatása - csak hálózatokhoz sajnos nem értek ennyire).
    Itt nem fogadta el az alapértelmezett 80-as (HTTP) és 443-as (az asszem talán HTTPS) portot, arra hivatkozva hogy már használja valami.
    81-et és 443-at beírva már továbbment.
    Mi a franc használhatja ? Nem foglalkozott webfejlesztéssel az ismerős aki használta ezt a Win-t, szóval ilyen Appache és társai biztosan nem voltak fent. De akkor meg mi a franc lehet, ami szerver módban fut ? Én valami vírusra, vagy kémprogramra is gondolnék.

Ezután is probléma volt ez elindulással, asszem csak a külön beírt "szerver" elérési úttal ment, a "local" opciót választva nem.
    De nem tudom már pontosan mi volt, mindenesetre nekem is ekkor jutott eszembe, hogy könnyen lehet hogy az ékezetes felh. név ("János") okozza a (további) problémát.
    Ezek szerint jó volt a sejtésem (valamikor 2-3 éve már egyszer volt hasonló okból problémám, asszem az elérési útban lévő ékezetes karakterrel - és akkor sem szólt a szoftver hogy mi is a baja. :(( ) .

Ami a vezető (legalábbis gondolom, cáfoljatok meg ha nem ők a legnagyobbak) virtualizációs platform gyártótól 2012-ben nagyon gáz !
    Oké, hogy alapvető user szabály, hogy ahol lehet nem használunk ékezetet.
    De nehogy már 2012-ben egy VMWare szoftverben ez problémát okozzon !
    Csak a Workstation is egy egyébként több százezerbe kerülő szoftver, amiért én nagyon nem ezt várnám el... (én biztos nem is tudnám megvenni otthonra - de így adott esetben egy cégnél is erősen elgondolkoznék rajta)

Na mind1, végül sikerül elindítani, csak aztán meg az volt a baja, hogy - talán mivel client-server módban telepítettem ? - nem engedte a konvertált fájlok lementését csak hálózati helyre.
    Úgyhogy ezt kihagytam, és csináltam egy új felhasználót ("Proba").
    Ott rögtön települt (persze előtte az ékezetes usernél uninstaláltam a Convertert) - local módban is (tehát nem volt problémája az alap portbeállításokkal), és lehetett a helyi lemezekre is menteni vele.
    Kb. 1 óra (ahhoz képest én gyorsnak mondom, hogy milyen régi gép, és mennyi minden volt rajta) alatt végzett is a lementéssel, aztán megkezdte a virtuális gépként indításhoz szükséges átalakításokat.

Aminél el is szállt, asszem "Unable to locate system disk" vagy valami hasonló szöveggel.
    Ez mitől lehet ?

Nekem egy olyan ötletem van, hogy esetleg az kavart be, hogy két windows van fent, két külön vinyón (az eredeti, lementeni való: C meghajtón - 1 partició/lemez ; és a berakott: D meghajtó - szintén 1 partició/lemez).
    A boot a C-ről megy (az ott lévő boot.ini-ben van benne a másik windows elérési útja - /disk(1) - is ), tehát nem igazán értem a vmware miért foglalkozik a másik meghajtóval.
    Most kiszedtem belőle a másik vinyót, alapértelmezetté tettem a boot.ini-ben a lementendő win-ről való bootolást, és egy külső (USB-s) vinyóra mentek.
    Csak ez sokkal lassabb. Így este már ki kellett kapcsolnom a gépet, kb. egy óra múlva kezdem újra megint.

Vagy ne is kezdjem, mert már rögtön mondjátok, hogy még így is gondja lesz ?
    Akkor mit csináljak, töröljem ki a boot.ini-ből a másik windowsra mutató sort ?
    Vagy valami komplexebb kellene (pl. boot fix Win telepítő lemezről) ?

Új hozzászólás Aktív témák