Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Kipróbáltam aztán pont mielőtt írtál egy másik megoldást:
Ugyanebbe a gépbe beraktam egy másik IDE-s vinyót, amire felraktam egy XP-t. (Meg az alap drivereket, legalább kipróbáltam melyik verzió is az ami működik. Ja és az Asus honlapján az ilyen régi lapokhoz való driverek teljes káoszban vannak fent.
)
Ezen simán elindult a Converter.Utána jött az az ötletem, hogy client-server módban feltelepítem a Convertert a problémás windows-ra. Ott ugye be kell állítani a portokat, amit használjon (úgy néz ki, ha nem client-server, hanem csak local módban indítom, akkor is használja - gondolom így működik a szolgáltatása - csak hálózatokhoz sajnos nem értek ennyire).
Itt nem fogadta el az alapértelmezett 80-as (HTTP) és 443-as (az asszem talán HTTPS) portot, arra hivatkozva hogy már használja valami.
81-et és 443-at beírva már továbbment.
Mi a franc használhatja ? Nem foglalkozott webfejlesztéssel az ismerős aki használta ezt a Win-t, szóval ilyen Appache és társai biztosan nem voltak fent. De akkor meg mi a franc lehet, ami szerver módban fut ? Én valami vírusra, vagy kémprogramra is gondolnék.Ezután is probléma volt ez elindulással, asszem csak a külön beírt "szerver" elérési úttal ment, a "local" opciót választva nem.
De nem tudom már pontosan mi volt, mindenesetre nekem is ekkor jutott eszembe, hogy könnyen lehet hogy az ékezetes felh. név ("János") okozza a (további) problémát.
Ezek szerint jó volt a sejtésem (valamikor 2-3 éve már egyszer volt hasonló okból problémám, asszem az elérési útban lévő ékezetes karakterrel - és akkor sem szólt a szoftver hogy mi is a baja.
) .Ami a vezető (legalábbis gondolom, cáfoljatok meg ha nem ők a legnagyobbak) virtualizációs platform gyártótól 2012-ben nagyon gáz !
Oké, hogy alapvető user szabály, hogy ahol lehet nem használunk ékezetet.
De nehogy már 2012-ben egy VMWare szoftverben ez problémát okozzon !
Csak a Workstation is egy egyébként több százezerbe kerülő szoftver, amiért én nagyon nem ezt várnám el... (én biztos nem is tudnám megvenni otthonra - de így adott esetben egy cégnél is erősen elgondolkoznék rajta)Na mind1, végül sikerül elindítani, csak aztán meg az volt a baja, hogy - talán mivel client-server módban telepítettem ? - nem engedte a konvertált fájlok lementését csak hálózati helyre.
Úgyhogy ezt kihagytam, és csináltam egy új felhasználót ("Proba").
Ott rögtön települt (persze előtte az ékezetes usernél uninstaláltam a Convertert) - local módban is (tehát nem volt problémája az alap portbeállításokkal), és lehetett a helyi lemezekre is menteni vele.
Kb. 1 óra (ahhoz képest én gyorsnak mondom, hogy milyen régi gép, és mennyi minden volt rajta) alatt végzett is a lementéssel, aztán megkezdte a virtuális gépként indításhoz szükséges átalakításokat.Aminél el is szállt, asszem "Unable to locate system disk" vagy valami hasonló szöveggel.
Ez mitől lehet ?Nekem egy olyan ötletem van, hogy esetleg az kavart be, hogy két windows van fent, két külön vinyón (az eredeti, lementeni való: C meghajtón - 1 partició/lemez ; és a berakott: D meghajtó - szintén 1 partició/lemez).
A boot a C-ről megy (az ott lévő boot.ini-ben van benne a másik windows elérési útja - /disk(1) - is ), tehát nem igazán értem a vmware miért foglalkozik a másik meghajtóval.
Most kiszedtem belőle a másik vinyót, alapértelmezetté tettem a boot.ini-ben a lementendő win-ről való bootolást, és egy külső (USB-s) vinyóra mentek.
Csak ez sokkal lassabb. Így este már ki kellett kapcsolnom a gépet, kb. egy óra múlva kezdem újra megint.Vagy ne is kezdjem, mert már rögtön mondjátok, hogy még így is gondja lesz ?
Akkor mit csináljak, töröljem ki a boot.ini-ből a másik windowsra mutató sort ?
Vagy valami komplexebb kellene (pl. boot fix Win telepítő lemezről) ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux haladóknak
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
) .