Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Huawei eddigi legkomolyabb futóórája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Én a .Net Framework 4.7.2-vel csináltam a projectjeimet eddig, és kicsit utána Googleztam hogy milyen dolgokban másabb mint a régi .NET core és most a sima .NET 5. Azt találtam hogy első közelítésben mindenki azt írja a blogokban meg mindenhol, meg az MS is, hogy van egy .NET Portability Analyzer arra, hogy a régi projectet fel lehessen mérni, mennyire kompatibilis az új .NET 5-vel vagy más régebbi .NET core-okkal.
Én ezt a kis VS2019 kiegészítő felraktam és kipróbáltam. Szerintem elég jó az eredmény. Egyelőre azt látom, hogy minden WPF cucc az már a .NET 5-re zöld pipát kapott, valamint olyan kategóriát is mutat hogy .NET 5 + extension, ebben az esetben az extension jelentheti azt, hogy valami NuGet packageből helyettesíthető a cucc?
Amúgy az én projektem összesen két komponensen bukott egyelőre el a kompatibilitás ellenőrzésen. Az analízisnek nem tetszett, hogy használom a SerialPort Class-t, ez ha jól látom csak .NET 5 extension-ben lesz benne, és még használok egy NI Measurement Studio 2019 libet, amire azt írja az NI hogy .NET Framework 4.5-kell neki minimum. Gyanítom ez az NI lib még nem a .NET 5-re íródott, persze nagy része az csak NI-os WPF GUI elem, meg pár HW-hez lib. Egy .NET 5 extensionos project az képes lehet majd visszafelé használni .NET Framework 4.x dll-eket?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest