- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cattus
addikt
válasz
kkdesign #8751 üzenetére
Felteszem mostanában kezdtél programozni, így én nem igazán ajánlanék még Linq-s megoldást, az egy ilyen bonyolultságú feladatra ágyúval verébre kategória.
Gondold végig, mi a probléma és hogyan lehetne megoldani. Leírom az én gondolatmenetemen (kódot szándékosan nem, jobb, ha azt magad vezeted le):
Hozz létre egy változót, amiben tárolod az eddigi leghosszabb sorozat hosszát (kezdetben 0, legyen a neve mondjuk max_lenght). Végig kell iterálni a tömbön. Minden számra meg kell nézni, hogy 0-e, vagy nem. Ha nem nulla, akkor ugye ahogy te is gondoltad, növelsz egy számlálót (legyen a neve mondjuk current_lenght, kezdetben 0 ez is). Ha nullát találsz, akkor megnézed, hogy a most talált sorozatod hosszabb-e, mint az eddigi. Ha igen, akkor felülírod a max_lenght-et, és nullázod a current_lenght-et.
-
moseras
tag
válasz
kkdesign #8751 üzenetére
Hello,
Nem teljesen tiszta, hogy mit is akarsz pontosan, valami ilyenre gondoltál ?
static int convert(List<int> l1)
{
int ret = 0;
foreach (var e in l1)
{
ret *= 10;
ret += e;
}
return ret;
}
static void Main(string[] args)
{
var szamok = new List<int>() { 0,0,1,5,7,3,0,0,1,2,3,0,0,5,8,7,4,5,0,1,2,5,8,9 };
// Az eredeti számsorozat
Console.WriteLine($"Az eredeti számsorozat: { string.Join("", szamok) }");
// A nem 0 értékű számjegyek száma
var c1 = szamok.Count(x => x != 0);
Console.WriteLine($"A nem 0 értékű számjegyek száma: { c1 }");
var temp = new List<int>();
var leghosszabb_szamok = new List<int>();
int maxx = 0;
foreach (var item in szamok)
{
if (item != 0)
{
temp.Add(item);
}
else
{
if (temp.Count > 0 && temp.Count >= maxx)
{
leghosszabb_szamok = leghosszabb_szamok.Where(n => Math.Floor(Math.Log10(n) + 1) >= maxx).ToList();
leghosszabb_szamok.Add(convert(temp));
maxx = temp.Count();
}
temp.Clear();
}
}
if (temp.Count > 0 && temp.Count >= maxx)
{
leghosszabb_szamok = leghosszabb_szamok.Where(n => Math.Floor(Math.Log10(n) + 1) >= maxx).ToList();
leghosszabb_szamok.Add(convert(temp));
}
// A leghosszabb számjegyű szám(ok)
Console.WriteLine($"A leghosszabb számjegyű szám(ok): { string.Join(", ", leghosszabb_szamok) }");
// A leghosszabb számjegyű szám(ok) jegyeinek száma
Console.WriteLine($"A leghosszabb számjegyű szám(ok) jegyeinek száma: { maxx }");
}Eredmény:
Az eredeti számsorozat: 001573001230058745012589
A nem 0 értékű számjegyek száma: 17
A leghosszabb számjegyű szám(ok): 58745, 12589
A leghosszabb számjegyű szám(ok) jegyeinek száma: 5Ha jól értem, akkor neked kellene
- az eredeti sorozat nem 0 elemeinek száma
- a leghosszab jegyű szám(ok) külön listába gyűjtve
- a leghosszab jegyű szám(ok) jegyeinek számaImi.
-
sztanozs
veterán
válasz
kkdesign #4010 üzenetére
Exception-re, ha nem tudod pontosan mit kell elkapni:
az a legyegyszerűbb, hogy csinálsz egy általános Exception catch-et és debuggerrel megnézed, hogy pontosan milyen kivételt dob...Amúgy meg ne sima parse-ot használj, hanem tryparse-ot és akkor nem kell kivételkezelés sem...
-
Ezekiell
veterán
válasz
kkdesign #4000 üzenetére
Hú, hát ha ennyire alapok hiányoznak, akkor szerintem kezdd először az elmélettel:
Az int (Int32) egy típus, ami numerikus egész értékeket tud tárolni. Természetesen van ennek egy határa is: -2,147,483,648 és 2,147,483,647 között tud tárolni.
Ha ennél nagyobb számok kellenek, akkor a Decimal/BigInteger típusok a barátaid - de egyelőre legyen elég az int, és inkább az alapokat vedd át. Ajánlom Reiter István jegyzetét!
A FormatException pedig pont az, amit keresel: akkor dobja, ha nem számot írtál be, pl betűt.
-
-
kkdesign
senior tag
válasz
kkdesign #4008 üzenetére
mégis lenne még gondom mert nem elég a dolog... kellene egy olyan kivételkezelés, hogy típusra, Egyet tettem overflowra, az addig jó, de kell egy ami nem minden hibát kap el, hanem akkor kapja el, ha nem szám, ergo ha nem int.
szerk: NotFiniteNumberException ezt találtam, ezzel jó lesz? mert el elkapja csak kérdés azért-e... -
Ezekiell
veterán
válasz
kkdesign #3991 üzenetére
Double.TryParse kell neked, vagy:
Nem kell kivételkezelés, egy sima if is megteszi:
if (Regex.IsMatch("124124125,1", @"^[1-9,]-*[0-9,\.]+$"))
{
// helyes szám
} else {
// nem helyes szám
}Ez a reguláris kifejezés C#-ban. Az alábbi oldalon tudod tesztelni a kifejezéseket: Rubular. A neked szükséges regexp a kódban van.
-
Jester01
veterán
válasz
kkdesign #3991 üzenetére
Ajánlom inkább a Double.TryParse metódust.
-
kkdesign
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged