- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nisida
aktív tag
-
-
Rimuru
veterán
Én se tudom, de így értelmeztem és ez ugyan az mint a tied. Az más kérdés hogy mindkét irányba működni kell. Pl.: A Virtualboxba telepített Archon van SSH elérés (lehetne ez sok más is pl webszerver) ezt elérhetem másik virtuális gépről és a hostról is. Fordítva meg pingeltetni tudom magam Virtuális gépről (más nincs amit piszkálhatnék). Egyébként értelme nem lenne az egésznek.
-
-
xyzikeee
aktív tag
belső csatolóval tanultuk, az a feladat hogy hozzunk létre VB-ban egy linux szervert + 2 kliens gépet (windows és linux) aztán ezzel kell mókolni, fájlmegosztás, DNS szolgáltatás telepítése, DHCP szolgáltatás telepítése,
Távfelügyelet kialakítása a szerveren, Adatvesztés elleni védekezés szoftveres beállítása, Adatlopás elleni védekezés, jelszóházirend kialakítása, beállítása.... stb. -
DRB
senior tag
Bocsi a dupláért, lejárt a szerkesztési idő.
A parancssoros megoldás nem oldotta meg, próbáltam a Total Commander parancssorából(rendszergazdaként természetesen), illetve a rendes parancssorból. Viszont miután nem sikerült, megpróbáltam, csak úgy kíváncsiságból, betallózni a beállítások/kiterjesztők-nél, ahogy az előbb, és lőn világosság települt. Ugye csak annyi volt az eltérés az előbbihez képest, hogy bemásoltam az Extension Pack-ot a VBox mappájába, ahogy írtad és onnan tallóztam be az állományt. Érdekes ez a dolog, eddig akárhonnan hajlandó volt települni, és a másik gépen most is bárhonnan tudom telepíteni.
Na mindegy, a franc se érti már, hogy mi van ezzel. De a lényeg, hogy sikerült, szóval köszi. -
Jenő76
tag
Lehet rosszul fogalmaztam. Ha a pendrive-ra rámásolok egy bootolható image fájlt akkor azt be tudom tallózni a virtual boxból és el is indítja.
De ha csináltam egy boot pendrive-ot (pl. win 7 telepítés) akkor ezt sehogy sem tudom hozzáadni a programhoz és ellenőrizni, hogy valóban sikerült a pendrive és élesben is elindulna a win telepítés.Van erre valami módszer?
-
-
-
Lex Icon
senior tag
Esetleg nem tudsz egy ilyet?
Odáig jutottam, hogy XP telepítőt is kipróbáltam. Az rendesen elindul és a J-javítás módban bejön a prompt, de egyrészt nem hagyta kicserélni a CD-t, de ezt a VB erőszakkal megoldotta. Ezután viszont nem tudok a C: meghajtón könyvtárat létrehozni (MD), mert nem engedi. Végül keresgéltem és megtaláltam a régi DOS telepítő lemezt. Egyébként ez Novell DOS, így amit linkeltetek, az pont nem jó, de azért köszönöm. A DOS már fent van a "vinyón", még a CD-n lévő dolgokat kellene elérnem. Kérdés, hogy DOS alá fel tudom-e "mountolni".
Folyomány: tudtok olyan programról, ami egy floppyról tud képállományt készíteni, amit a VB megeszik (.img, .ima, .dsk, .vfd)?
-
The.Bali
aktív tag
Gondolom úgy, hogy Win7 van a host gépén, és szeretne VirtualBOX-ra OS X-et telepíteni. Erre én is kíváncsi lennék, hogy működésre lehet-e már bírni az OS X-et VirtualBox-on? Az új gombra kattintva sajnos még mindig csak az OS X Server jelenik meg a listában. Leopard 10.X-et lehet is fel lehet valahogy tenni? Sőt az még jobban érdekelne, hogy elkészített OS X Leopard Image-et le lehet-e tölteni valahonnan? Fellelhető néhány neten, de nem tudom van-e működőképes köztük.
-
brd
nagyúr
Nekem ki van, 8GB RAM mellett, és nincs ilyen gondom.
The.Bali: 'hát ha nem írtad volna a verziószámot, kérdeztem volna, mert egy rövid ideig volt egy olyan, hogy a host gépen kezelt RAM-hoz képest %-osan volt megadva egy foglaltsági limit, ami fölött nem volt hajlandó a VBox virtuális gépet indítani (ez már 8 GB-nál is vicces volt, amikor mondjuk 6GB foglalt RAM esetén egy 512 MB-os gépet nem tudtál elindítani), de szerencsére ezt a butus működést viszonylag gyorsan javították (finomították), esetedben viszont erről nem lehet szó. Próbáld meg, hogy leállítod az összes gépet, majd vársz egy kicsit, és nézed, hogy nem marad-e egy VBoxSVC.exe nevű task, és ha úgy fél perc után is ott van még, akkor zárd be kézzel ezt a taskot; ritkán sajnos előfordul, hogy beragad.
-
pocokxx
Közösségépítő
Akkor azért lépett ki hibával...
Én azt hittem, hogy ez valamiféle beépülő lesz, amit a gazdagépen kell telepíteni. (add-on)
Ezt szedtem le: -
pocokxx
Közösségépítő
Nekem hibával kilép a telepítője... Mármint a guest additions-nek a gazdagépen és a virtuálison is.
A host gépen:
Error opening file for writing
C:\ windows\system32\d3d8.dll
illetve
C:\ windows\system32\d3d9.dllA virtuálison:
Error: Could not install files for windows 2000/XP/Vista Installation aborted. -
-
-
pete_21
addikt
Lehet, megnézem majd azt is. Egyébként a 3D nem olyan fontos, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy megoldották-e már.
(#499) < CyberBob >: Közben megnéztem, lefutott az élményindex, de a legvégén hibát írt, hogy valami illesztő használja, így sikertelen volt. Nem is lett aero.
(#502) Sweet Lou 6: Én így tettem fel, de nem lett jó. Neked megy vele az élményindex?
-
Kam1kaze
aktív tag
hmmm valóban, ezt benéztem...
Teljes képernyőre váltásnál ugye fullba látom, és ha megint rányomok a teljes képernyőre, akkor vált át arra amit én kerestem. Elfelejtettem, hogy ugyan azzal lehet visszaváltani, azért nem jött össze amit akartam. Nyomkodhattam én a többit xDKöszönöm mindenkinek a hozzászólást, és a segítséget.
-
gyulank
addikt
Valami csoda folytán észrevette, telepítette, de nem működik, mert azt írja, hogy nincs elég USB sávszélesség az eszközhöz. Rámentem a szövegre, kijött egy ablak, ahol azt írta, hogy 10% használt. Meg skype-ban próbáltam, ott azt írta ki, hogy 182% sávszélességet igényel. Ezzel mit tudok csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest