Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Újra feltelepítettem a VB legújabb (4.3.14) változatát Win7 x86 alá. Korábban már volt fent, de egy ideig nem kellett, így le volt szedve.
Most viszont a telepítés után elindítja magát és a kezdő kép betöltése után kifagy a VB. A Win ad egy "a program nem válaszol" üzenetet, ha bárhova kattintok a VB ablakában és az egérkurzor csak megy körbe karikába. A VB nem csinál egyébként semmit, tehát nem terheli a CPU-t nem használja a vinyót vagy a netet és a memóriát se eszi csak kifagy.
Ha kilövöm és újra indítom, akkor ugyanez a helyzet.
Tudtok nekem segíteni, hogy mi lehet vele? -
Lex Icon
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
válasz Visormail #750 üzenetére
Kipróbáltam a WinMountot, de hazudnak rendesen az oldalon.
Egyrészt azt írják, hogy a free változat a teljestől semmiben nem különbözik, mégis kiírja, hogy a free csak 20 MB-ig mountol. Az meg semmire se elég. Ezt megkerülve viszont kiválasztom a .VDI fájlt és kiírja, hogy ez nem mountolható fájl. Hiába van az általad linkelt leírásban, hogy hogyan kell, úgy nem működik, de próbáltam többféleképp.
Szóval ez nem működik. -
Lex Icon
senior tag
válasz Lex Icon #751 üzenetére
Találtam egy egyszerű, kicsi, ügyes programot:
Floppy Image a neve.
No, gyorsan letarolom az összes floppy-mat, ami még működik, aztán megnézem ezt a vdi elérést is.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz Visormail #750 üzenetére
Köszönöm a linket, mindjárt megnézem.
A boot CD és a régi anyagok is CD-n illetve DVD-n vannak, így nem tudom becsatolni, de nem is akarom, mert biztos van egyszerűbb megoldás is. A Novell DOS már rajta van, meg pár program is, most keresek egy floppy-ról image-et készítő programot. Amit eddig találtam, az az oldal vírussal akart megkínálni, így nem kértem belőle. -
Lex Icon
senior tag
Esetleg nem tudsz egy ilyet?
Odáig jutottam, hogy XP telepítőt is kipróbáltam. Az rendesen elindul és a J-javítás módban bejön a prompt, de egyrészt nem hagyta kicserélni a CD-t, de ezt a VB erőszakkal megoldotta. Ezután viszont nem tudok a C: meghajtón könyvtárat létrehozni (MD), mert nem engedi. Végül keresgéltem és megtaláltam a régi DOS telepítő lemezt. Egyébként ez Novell DOS, így amit linkeltetek, az pont nem jó, de azért köszönöm. A DOS már fent van a "vinyón", még a CD-n lévő dolgokat kellene elérnem. Kérdés, hogy DOS alá fel tudom-e "mountolni".
Folyomány: tudtok olyan programról, ami egy floppyról tud képállományt készíteni, amit a VB megeszik (.img, .ima, .dsk, .vfd)?
-
Lex Icon
senior tag
Csak sajna a DOS alatt nem megy semmilyen hálózat vagy CD elérés, mert az XP-vel formáztam egy boot floppy-t, amin nincs semmi (CD, háló driver), a telepítendő DOS, pedig CD könyvtárban van fájlokban.
Próbáltam, hogy egy Win98 boot CD-ről elindítom a parncssort és akkor már megy a CD hozzáférés, de a Win98 DOS prompt bootolása közben elcsesződik a karakterkészlet és mire megjelenik a prompt, nem látom, hogy mit ír ki. A VBox-ban ezzel lehet valamit kezdeni? -
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
XP alatt futtatom a VirtualBox-ot. Létrehoztam egy DOS-os virtuális gépet, amin van egy direkt A: meghajtó és egy DOS-ra formázott C: meghajtó. Az A: meghajtóról tölt a rendszer. A gondom az, hogy kívülről az XP-ből nem tudok a C:-re másolni telepítő állományokat. Próbáltam USB-t becsatolni a B: meghajtóra, de hiába formázom az XP-n FAT-re, a DOS-ban nem tudja se olvasni, se formázni.
Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest