Hirdetés
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
xyzikeee
aktív tag
belső csatolóval tanultuk, az a feladat hogy hozzunk létre VB-ban egy linux szervert + 2 kliens gépet (windows és linux) aztán ezzel kell mókolni, fájlmegosztás, DNS szolgáltatás telepítése, DHCP szolgáltatás telepítése,
Távfelügyelet kialakítása a szerveren, Adatvesztés elleni védekezés szoftveres beállítása, Adatlopás elleni védekezés, jelszóházirend kialakítása, beállítása.... stb. -
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy Virtual boxban 2 virtuális gép van létrehozva, egyiken Debian7(Linux) másikon Windows7. A Virtualboxban rákattintottam elsőnek az első gépre, konfigurálás, hálózat/ itt a NAT mellé 2. hálókártyának beállítottam egy belső csatolót. A másik gépnél ugyan ezt megcsináltam, csak a NAT-ot cseréltem le belső csatolóra.
Linuuxba beírtam: mcedit /etc/network/interfaces
itt beállítottam eth1 re az ip címet és a netmaskot.
Mentés, kilépés, reboot.Windows7-be hálózati beállítások, rámentem a helyi kapcsolatra, ipv4 tulajdonságok, csakugyan beállítottam az ip címet valamint az alhálózati maskot. Leokéztam, de valamiért nem akar csatlakozni a hálózathoz.
A cél az lenne hogy a 2 virtuális gép egy hálózatba legyen és az egyikből meg tudjam pingelni a másikat és fordítva.
Valószínűleg kihagytam valami fontos lépést, remélem tud valaki segíteni.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest