- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
segítsetek!
250GB-os vinyót akarok a jelentkezők:
MAxtor 250/7200/8MB
Maxtor 250/7200/16MB
WD 250/7200/8MB
Seagate 250/7200/8MB
Csak PATA jöhet szóba!Szal ezek közül melyik az ami adja? -
TommyGun
őstag
Akkor sorry ebben igazad van, sata pata ugyanaz csak más a csatlakozó a végén meg tud 1-2 technikai dolgot de szvsz tök mind1....de te nem is válaszoltál neki erre a kérdésre hogy pata sata között van e különbség megbízhatóságban
Lehet nagyon megbízható cuccokat gyártani amik veszett gyorsak természetesen, csak ezek az über SCSI rendszerek.....15 ezres pörgés, iszonyat sebesség, és megbízhatósság....csakhát ezeket nem húszezerért mérik...
[Szerkesztve] -
VVoid
aktív tag
válasz
TommyGun #104 üzenetére
Bocs, a kérdés úgy hangzott, hogy a csatoló típusával függ össze, hogy mennyire megbízható egy vinyó, vagy nem. Ilyen szempontból tökmindegy, hogy PATA vagy SATA.
Annyi köze mégis van a gyártástechnológiához, hogy úgy is lehet merevlemezt gyártani, hogy a gyorsaság meg a kapacitás ne menjen a minőség rovására. De hát, ahogy írtad is, nem ilyen alacsony áron. -
TommyGun
őstag
Mostmár vagy 2-3 éve hogy a hitacsi átvette az IBM dekstop winyó érdekeltségeit, már van tapasztalatuk, mivel laptop részen elég jók nem hiszem hogy szart árulnának
-
nRu3
addikt
Vannak akik dicsérik a samsungot vannak akik panaszkodnak a samsungra viszont az tény sokan elismerik a samsung nagy rezonanciát kelt és egy házban ez felerösödik, én azok közé tartozok akiknek a samsungja nagy rezgést keltett 2hónap szenvedés után lecseréltem 1Hitachi-ra és nem bántam meg. Ég és föld a különbség , és a hitachi-ra is 3év gari jár.
Sok külföldi tesztes oldalakon az alaplapok tesztelésénél Hitachi vinyókat használnak nem véletlenül szerintem. -
TommyGun
őstag
hitacsi-ban nincs tapasztalatom, de szvsz még mindig az IBM terveken alapulnak a desktop winyóik, amúgy régi márka a laptop winyóik nagyon korrektek és profik.
IBM desktar sorozat egy nagy kaka volt, namost a hitacsi mikor átvette ezt az IBM-től akkor ugyanazt árulta csak hitacsi néven, annak is köszönheti az IBM hogy ki kelett szállnia ebből a biznicből mert drága volt az előállítása a winyóinak és ahhoz képest veszettül nagy volt a hibaszázaléka, volt benne pár okos technikai újítás de az nem feledtette hogy a mechanikája konstrukciós hibás volt sajna....ha a hitacsi ezt korrigálta akkor jó cucc lehet, de mivel fehérváron nem gyárt a hitacsi asszem ezért nálunk elég ritka cucc, legalábbis kevés helyen kapni....
persze próbált az IBM javítani a hibákon és jöttek ki a 80-astól asszem újabb módosítások de akkor már kurva sokat eladtak és csak okádták vissza őket a garból....
Rengeteget hoztak nekünk vissza, és a legtöbb mechanika hibás volt, kattogott szüttyögött mindne baja volt...szvsz a hitacsi már javított a dolgokon
De szerintem ne 80-ast vegyél, +3-4 ezerért már 160-ast kapsz, jobban megéri....és az már tuti hogy újabb típus is....
[Szerkesztve] -
Dumb
senior tag
Az új Hitachi vinyókról tudtok valamit? Egy 80-ast szeretnék venni, arra is 3 év garit adnak! Samsung , Hitachi, vagy Seagate legyen belőle? Nekem fontos lenne a 3 év gari, bár úgy tudom, külföldön minden SEAGATE-re 5 ÉV garit adnak, csak még nálunk nem...
-
TommyGun
őstag
Semmi köze a gyártástechnológiához már bocsesz.....
Hisz amióta megjelentek a 3,5-es Merev lemezek azóta szinte a technika nem változott semmit.....
Persze 16 kilóbájt pufferből lett 8 megabájt
3200-as pörgésből lett 7200
meg golyós csapágyból lett siklócsapágy, de kéremszépen ezek olyan mehanikai dolgok amiket már 100 éve használunk.....gondolok itt a siklócsapágyra....de ezekből ugye adódik hogy egyre gyorsabban pörög többet tud könyebben el is romlik
Persze a tányérok kapacitása is egyre jobb lett, de ez mind semmi az iparág többi szereplőjéhez képest, cpu vagy vga piacához....
Elektronikailag meg mégúgysem változott szinte semmi...
A helyzet az hogy amíg mechanika lesz a winyókban addig ez sajna ilyen is marad...
Szvsz előbb utóbb átveszik a memóriakártyák a winyók helyét, ahogy az LCD átveszi lassan a CRT-t helyét.......
A másikfele meg hogy az alacsony árnak is komoly szerepe van abban hogy a HDD piac bír messze a legtöbb meghibásodással....ilyen alacsony árakból nem lehet túl jót kihozni..
[Szerkesztve] -
Gleatcher
aktív tag
Megvan a Seagate, eddig jól megy
-
TeeJay
félisten
szerintem a maxtor is elmegy nekem smot Seagate van
nem egy penge hyper gyors de hangja alig van és nem melegszik a házamban
ennyi
megérte halk és kész és a Samsunng meg rezeg néha
fura de a pesti gépünkbe a 80as Samsunng nem épp egy álom
nekem azóta is a Seagate tetszik legjobban ennyi -
Gh0sT
addikt
Na, mondjatok nekem is valamit:
Eddig a következő winchesterekkel volt dolgom:
Maxtor 40 GB (4 éves semmi baja)
IBM Deskstar 80 GB (2 év után meghalt)
Jelenleg egy Seagate Barracuda 120 GB-ost és egy Samsung SATA 160 GB-ost használok minden gond nélkül. Leszámítva azt, hogy hűteni kell őket. A Maxtor winyókról eddig sok jót nem hallottam, bár én személy szerint semmi problémát nem tapasztalatam.
Ebből adódóan lerendeltem egy 200 GB-os SATA-s Maxtort. Namost engem az érdekelne, hogy a SATA-s winyoknál is ugyanakkora vajon a meghibásodás mértéke? Egyáltalán ez összefügg a csatoló típusával, vagy a gyártástechnológia miatt lehetnek gázosak ezek a winyók? -
TommyGun
őstag
válasz
Gleatcher #96 üzenetére
ATA100 vagy ATA133 esetleg SATA150, sokat nem ér, az azt jelenti hogy ''elvileg'' 100MB/sec vagy 133MB/sec a SATA meg 150MB/sec-re lenne képes a felület ha lenne ilyen winyó
de ezeket a legjobb winyók sem közelítik meg, a leggyorsabb SCSI winyók mennek 70-80MB/sec-el.....
Samsungban csak az a jó hogy 3év gar, de nagyobb a hibaszázaléka mint a Seagate-nek...
8 mega kessnek akkor van elég nagy jelentősége mikor sok kicsi file-t mozgatsz....nagy állományok másolásánál nincs különbség de nem érdemes már régebbit venni....
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
120-160 Seagate 8 mega kess.......vagy WD, maxtor és samsung csak mazohistáknak
-
Gleatcher
aktív tag
HI!
HDD vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni milyet vegyek.
Árban persze ne legyen drága, olyan 15k-m van rá, 120-as méretben gondolkodom, és mindenképp P-ATA-s legyen. A kérdés: milyen márka, mekkora cache és esetleg mekkora nagyobb méret (<120).
Köszikeee -
berVi
senior tag
megvettem a Samsung sp1614n-t, ezt egy ilyen
Bővebben: link
vinyó lenne, nagyon meg vagyok vele elégedve, bárkinek bátran ajánlom -
cromex
aktív tag
az
-
cromex
aktív tag
ííiigy van?
-
drpele
senior tag
Egyelőre szvsz teljesen mind1, hogy sata vagy pata 8mb cache-el.
Sebességbeli külömbséget nemigen lehet tapasztalni a kettő között, sajnos.
Ha az alaplapod nem natív sata támogatású akkor esetleg van egy érv a pata mellett (nem kell windows telepítéskor floppyval készülni), de ez is elég mondvacsinált indok
Szal' szinte tökéletesen mind1, hogy melyiket választod. -
cromex
aktív tag
senki nem tud hozzászolni?
-
cromex
aktív tag
hali!
Most vennék Sexp-ben 1 winyót, Samsungok elég nagy választékban vannak, de nem tudom milyen csatolófel-test vegyek !?
ata133? 8Mb?
Ha van véleményetek várom! Thx! -
gabe_
őstag
Énegy 160-as satás samsungra szavazok...
-
steve@prhw
őstag
válasz
Raven Seldon #81 üzenetére
Tökéletesen igazad van! Felesleges kockáztatni! Egyébként meg eléggé béka s*gge alatt vannak a vinyóárak, komolyan gondolkodom, h beszerzek még1 120GB-osat, meg egy raid vezérlőt, és összefűzöm raidbe, duplázással. És akkor már szempont a 3 éves gari, a másikon meglesz a cuccos...
-
Raven Seldon
tag
Hehe... Rack-ben tartani vinyót elég hazard, főleg Maxtort
Nekem is majdnem elfüstölt a 80G-s maxi... De nem értem, ha forró a cucc, miért nem szeded ki a rack-ből?
Én az első alkalommal, mikor éreztem, hogy forró, kiszedtem a rack-ből és vettem rá egy vinyó-ventit. Azóta pisszenés nélkül dolgozik. Szal akinek szarakodik a Maxtorja, anyázás helyett vegyen 1500-ért egy ventit rá -
affli
tag
Ár-Gbyte szempontjából a 80Gb-os vinyók a legjobbak, márka/zaj szempontjából Seagate-Samsung, Maxtort felejtsd el!!! (nagyon sokat kapunk vissza). Viszont a Hitachi/WD vinyókat nem ismerem... Fujitsu???
Volt nálunk tavaly ilyen MDT márka, fogalmam sincs ki gyártotta, de 3ból 3at visszahoztak 2 napon belül
Tehát ilyet ne
-
toto.20
csendes tag
Hello!!!
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem egy 80-as Maxtor és egy 160-as Seagate van 2 133-as rackban! Na már most mind a 2 7200RPM-es! És a maxtor jobban melekszik, mint a másik!
Nekem egy Quantum-om szállt el, igaz az 20-as volt!
Szerintem minél nagyobb annál jobb!
üdv -
berVi
senior tag
maxtor 80 gigás ata133as 2 megás:
5641
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
találtam 1 vincsi sebességmérőt
Bővebben: link
asszem nem lenne rossz ötlet ide beírni mindenkinek a saját elért pontszámát, hétvégén én is leírom majd (kolesz...)
lefuttattam a koleszos gépen, kapott 117 pontot. máshol meg többezer pontokat kaptak. hát lehet h vmi mégsem stimmel.tud vki vmi jobb progit?
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
közbenészrevettem h elírtam, nem sata-s kell, úgyhogy a köv.ök jók nekm:
SP0812N / 80.0GB / 7200rpm
SP1213N / 120.0GB / 7200rpm
SP1614N / 160.0GB / 7200rpm
mindegyik 8 mb-os pufferrel rendelkezik. olvastam iet, h sok vinyó gyártója ki ad vmiprogit, ami gyorsan leformázza a vinyót, ez elsőre szükséges. de én a samsung oldalán csak iet találtam h boot manager, és ez csak arra jó h felismertesse a vinyót régebbi gépben, de nekem nforce2-es alapom van, az csak felismeri, nem? -
Aloki
tag
Nem úgy értettem, mondok egy példát : minden gyártónak közel ugyanolyan a meghibásodási mutatója, na most x gyártó azt mondja, hogy ő rádob +1k-t az árra és ad 3 év garit, és a cseréket fedezi ebből a +1k-ból, namost ha a user a biztonságra megy rá akkor nem érdemes ilyen terméket vennie, mert ugyanannyi az esélye hogy elromlik, nem igazán érdekli, hogy cserélik és ráadásul +1k-t kellett fizetnie.
Erre írtam, hogy a vincsik nem ebbe a kategóriába esnek.
A sorra döglő sorozatok mindig veszteségesek, mert az emberek ennyire nem hülyék. (Én szar nyereséges sorozatról nem tudok) -
Aloki
tag
Már amikor beírtam a véleményt megbántam, hogy nem részleteztem
, de kevésbé fáj hogy adnak helyette egy másik vincsit szerintem, kérdés hogy akkor kell-e még egy ugyanolyan
.
A hosszú gari sok esetben nagyobb megbízhatóságot is jelent, vincsiknél speciel biztosan.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
bemégy egy üzletbe megkérded melyikből vittek mostanság sokat vissza és olyat nem veszel
ennyi
ami vinyó az bármelyik elszállhat szóval a garancia édesmindegy
nekem pl Seagate 120GB van 1év garival
és már 3hónap után sajna kis éles hangot ad ki alapjáraton
szerintem csapágy
remélem ha kipurcan akkor még az egy év alatt teszi
mivel én már tanultam a vinyó elhalásból így vinyón semmit se tartok
vagyishogy csak netezésre használom!!!
szóval ennyi a tipp -
BOOSTER
aktív tag
Olyat vegyél amire több a gari és egyszerűbb is a gariügyintézés...
Bármilyet is veszel behalhat pllanatok alatt még fiatalon is...
Ha pedig fontos az adatbiztonság akkor archiválni kell másik vinyóra vagy CD-re vagy DVD-re...(Ez a helyzet manapság)
A fentieknek jelenleg a Samsung tesz leginkább eleget... -
berVi
senior tag
ezt?
SP0812C
Bővebben: link -
berVi
senior tag
üdv
80 gigás vinyót szeretnék venni, 1 jelölt van is, Maxtor DiamondMax Plus 9 6YO80PO a becsületes neve (szal a 8 megás ata133-as model)
mit szóltok? vagy más márkából jobb az ugyanilyen típus? -
ch.peter
aktív tag
Sziasztok, 2 rövid kérdés:
A Samsungon kívül van még olyan cég akinek 3 év teljeskörű garival lehet venni a vinyóit??
Milyenek a Samsung vinyók???? -
Mazlee
aktív tag
volt rack hütésérő topic.
én egy plusz pici ventivel fujom a vincsit felülröl és nem meleg. (persze annélül leégeti a bőröm) -
Fawkes
őstag
Milyen rackbe volt?Értsd:Hány ventis?
-
Zaki_
csendes tag
Hi!
matrox-ról nekem most nincs jó véleményem
7200, 40 Gb , 6L040J2
rackbe van a kicsike, mikor kiveszem olyan forró hogy ujjamat égeti
min 60 fokos
és kurva hangos, elnyom minden más hangot a házban,
szerintem a korábbi gépemben összeszedett valamit betegséget, (rezonanciát )
ami még most is tart , és ezt hallom, elég idegesítő, le is cserélem mert
nemigaz milyen hangos,
és biztos nem matrox lesz a következő hanem
valeszeg wd , vagy esetleg seagate
na pá -
Bass
addikt
Persze hogy van az IBM-nek gagyi szériája méghozzá a 75GXP ami tényleg enyhánszólva is sz.r és ezért sokan fikázzák az IBM-et de a 120 és a 180GXP már állati jó,(ford szám szabájzás,és egyéb hangcsökkentő módok)pl amikor a fej keres és kattog,vagy nevezhetjük recsegésnek azt teljesen ki lehet kapcsolni és nem megy a sebesség rovására
De ha rámhalgatsz akkor azt veszel amit akarsz
-
leontm
tag
tefigy, a vonalkódja 599-el kezdődik?
-
leontm
tag
seaget 80gb vagy 120 érdekelne, de sehol nem láttam 8kessel, olyant csak wd-ban, de nemtudom valóban megérné-e.
Seagate-t mellett voksolok, mert arra a dícséret ugyannannyi mint maxxtorra de panasz kevesebb. viszont ami lényeg hogy halk és 8mega kess, 7200rpm. tehát seagate szerintetek, de hol lehet ilyent kapni pösten?? -
morzsa
aktív tag
Nem értem mi bajotok az IBM-mel! Nekem 40Gb-os 7200-van, és a leggyorsabb tempónál sem melegszik vagy zörög ''látványosan''. Ráadásul _Magyar Áru_!
-
twollah
nagyúr
Mindenki olyat vesz amilyet akar.
Úgy is tönkre megy n-1 nap az előtt mielőtt venne egy újat az ember. -
DarkFater
tag
Halkan jegyzem meg.....
Tök jó, hogy ez a vinyóvásárlás téma időről időre felröppen. Ha valakit tényleg érdekli a dolog kutakodjon picit a régi anyagokban. A múltkor volt egy gyerek aki még statisztikát is összerakott a hozzászóklásokból.
Pl. A múltkori hasonló tapasztalatcserén pl. kiderült, hogy ha a Barracuda IV-es 7200-es Seagate-ed nem hal meg az első két hétben, akkor valószínűleg nem főtt meg a rackbanés nincs egyéb gyári hibája, mert a tapasztalatok szerint akinek az első 2 hetet túl élte és már régóta használja az sem panaszkodik.
Pl. Most dicséritek a Maxtort, pedig két hete olvastam, hogy fél év után nagy számban döglenek meg.
IBM-nek is van 1-2 szériája ami finoman szólva beteges...
Amit megerősítek:
A Seagate barracuda3-nál az 5400-es és a 7200 között a a különbség 5% gyorsulás tesztben, ami egyébként nem érzékelhető és borzalmas zaj.
Cseréltem B IV-re két hónapja..... Királyság lenne, mert nem hallom a vinyó hangját.... de azóta hallom a házventit meg a procihűtőt -
Bass
addikt
Szerintem egyáltalán nem melkegszik borzasztóan az IBM vinyók,igaz hogy 120GXP-m van de az csak 30fokos,2x belaraktam rack-be ott viszont 50fokig felment ezért oda nem való
-
Kriza
őstag
Én 2 hete vettem egy Maxtor Diamond Max+9 -et (80GB, 7200RPM, 2MB, ATA133) erről tudok írni:
+ a motornak nem lehet hallani a hangját
+ eléggé gyors (HD tach (?)-el mérve: 24-45MB/s között)
- marhára melegszik (kb. 30 percig volt rack-ben használva kb. 20-22 fokos szobában és miután kivettem alig bírtam kézbe fogni)
- Ha nem rackben használom, akkor is nagyon meleg. El sem merem gondolni, mi lesz nyáron 45 fokban
- ha a fejet mozgatja nagyon hangos, hangosabb, mint a 2,5 éves Quantum lct10 20-am.
- HD tach (?)-el mérve nagyon nagy a processzorterhelés. (nem írom, hogy mennyi, mert vacak procim van, és ez is befolyásolja)
Ha a sorozattól függ a megbízhatóság, akkor még az is fontos lehet, hogy 2002 dec 6-án gyártották (Télapó)
Szívem szerint IBM 180GXP-t vettem volna, de azt nem találtam akkor sehol. Tudtommal az IBM az egyik leggyorsabb és a legkisebb a keresési ideje. A 180GXP is folyadékcsapágyas motorral szerelt. Állítólag borzasztóan melegszik ez a sorozat(is) -
zx12
csendes tag
Haliho
Sokat toprengtem milyen winyot vegyek, majd 1 maxtor 80G-s 8mb cache mellett dontottem.
A regi is 7200-es volt (9.1 GB quantum fireball KA). Megis, a 2.4.20-as kernel 25%-al hamarabb fordul le az uj winyoval (az kb 1 perc). En nagyon elegedett vagyok vele, indulasnal mig el nem eri a fordulatot szornyu hangja van de ha felporgott siri csondes, a fejmozgast alig lehet hallani benne, ALIG! melegszik es en 23808 netto HUF-ert vettem. Azt nem tudom leirhatom-e hol de ha kell info akkor irj. -
G@ben
addikt
Hali! Csak annyi kérdésem lenne, hogy melyik az a vinyó, ami napi 24 órában mehet? Mert a boltban azt mondták, hogy olyan van csak az nagyon drága és ilyen normál vinyóknál nem szabad 24 órát használni. Mi igaz ebből? Elveszhet a gari amiatt, ha egész nap megy a cucc?
Ja, az árakat nézve most már csak 2 MB cache-s vinyókat néztem, mert a másik nagyon drága (kb 10e Ft különbség). Ezekből mit vegyek? -
Fecó
csendes tag
Üdv mindenkinek!:
Én is egy kis segítséget kérnék!
8 Mb kess-el bíró 80 gigás, 7200 ford. vinyóban gondolkodom,
WD vagy Segate?
Melyik jobb és olcsóbb, és hány év gari van hozzájuk?
Esetleg hol lehet kapni?
A jövő hét közepén kellene megvennem. -
G@ben
addikt
Úgy tűnik, 8MB cache-s lesz, ami szűkíti a kört. Kiesik minden IBM, mert 80 GB-osból nincs 8MB-os cache-el szerelt. (Ha jól tudom.) Western Digitalból van ilyen? Megbízható az? Nincs traktorhangja?
A hőmérséklet nem annyira lényeges, mert úgyis hűtöm 2 db 8 cm-es 6 voltról járatott ventivel.
Den: nem a letöltésnek kell gyorsabbnak lenni, hanem az a lényeg, hogy mellette tudjak normálisan dolgozni.
Az árkülönbség olyan 4e forint körül van? Mert annyit rászánnék. -
meba
tag
Semmiképp sem IBM-et, inkább maxtor vagy seagate.....ízlés kérdése...
-
G@ben
addikt
Sziasztok! Én is 80 GB-os vinyó vásárlása előtt állok, de totál össze vagyok zavarodva, hogy milyen legyen. Amire kéne: DC++ letöltés 24 órában 3-4 MB/s-kel, mellette a szokásos dolgok, mint filmnézés, mp3, cd írás stb. Az IBM 120 GXP tetszik, csak ugye nem ajánlják napi 11 vagy hány óránál többre. Vagy ez a 11 óra figyelmen kívül hagyható? Úgy 2 hetente le szoktam állítani a gépet.
A megbízhatóság nagyon fontos lenne! Ja és mennyit számít ilyen használatnál (folyamatos letöltés + mellette szokásos munkák) a 8MB cache? Érezhetően gyorsít a rendszeren vagy hanyagolható? Mielőtt mondanátok, hogy van 100 ilyen topic, elolvastam rengeteget, de azóta vagyok ilyen bizonytalan.
A segítséget előre is köszi! -
Dragon
tag
No végre sikerült vennem egy Hdd-t! Igazából szerettem volna egy Maxtor-t, de sajnos csak Seagate volt. Ez egy 80 Gb-os. Nagyon csendes tényleg. Kipróbálva rack-ban is 42 fok körül mozgott. Ha még valamire kíváncsiak vagytok írjatok..
-
sanchez
csendes tag
olyan quantumra is van megoldás, ami az éjszaka közepén elkezdett kattogni, majd behalt? a bios az eredti kapacitása 3/4-ét hajlandó csak észrevenni... vinyó over?
-
SAJT
tag
-
SAJT
tag
Rackbe SEAGATE-t NE!!!
Én egy 40 GB Seagate Barracuda ATA IV-t hajtok(1+2 év garival vettem tavaly nyáron) és nálam baromi halk, gyors, megbízható egy 2 hűtős hosszított közepes toronyban, DE MELEGSZIK rackben. Ismerőseim betették rackbe és többeknél megsült.
Én 5400 rpm-es 40 GB-os Maxtort fogok vásárolni a jövő héten kifejezetten másolásra, cipelésre rackbe. A rendszer pedig a SEA-ról fut továbbra is. -
cyberde
tag
DiamondMax Plus 9
Maximum capacity 160GB
7200 RPM
ATA/133
SATA
2MB and 8MB cache buffers
http://www.e-connect.hu/
kiszerelés Nettó ár Bruttó ár garancia szállítás
------------ 61340-- (76675) ----1 év---- 1 nap -
klumbik
tag
Ha, én vennék most, és nem scsi-t (ami nem valószinű):
- cuda IV: 40gb, talán kicsi, talán nem, csak 1 év gari van rá, ezért az egy tányéros
- cuda V: 80gb, állítólag még halkabb, 1 év gari, várni kell rá, lesz/van sata verzió is az már 8 mega cache-el fog jönni (?)
- wd: wd800jb, ez is halk, nem melegszik annyira mint a seagate, 8 mega cache, 3 év gari nagyon jól hangzik
- ibm: tényleg sok rosszat hallani, de sztem a 180gxp jó lehet, árban nem a felsoroltak közé való
-maxtor: 8 megás maxtort még nem láttam
-fujitsu: életemben nem láttam ata-t, de a scsi fujitsuk állítólag nagyon jók
nekem speciel a wd a legszimpibb -
hungeek
senior tag
80gb-s 'Cuda IV-m van..... én ezt ajánlom! Halk, nagyon gyors.
Rack-be én sem tenném mert ha hozzáérek akkor leég a fél karom, nagyon melegszik!
Nekem egész éjjel megy a fejem mellett a gépem, és úgy alszok, régi winyóm úgy sípoltak..... de ennek semmi hangja! (éjjelre a másik régi seagatem le van állítva a rackben) -
Dragon
tag
válasz
gaborthefirst #25 üzenetére
Rendben!! Majd írok.. Kb jövő hét péntek..
-
bandikaa
csendes tag
Hát nem tom. É tavaly novemberben vettem egy Maxtor 80asat, bar 5400as nem merem rackban hasznalni, csak ha hazamegyek 7vegere. Amugy fixre be van szerelve. Gond nincs vele.
-
Jester
aktív tag
válasz
Intelligencs #20 üzenetére
Nálam azért érezhető volt a sebességkülönbség.
Javasolni WD-t és Seagate-et tudok nyugodt szívvel, az újabb Maxtor-ok nem mind megbízhatóak (szériától függ, sajna pontos típuslistám nincs). WD egy picit problémás lehet néha (jumper settings), de jó, nekem is az van..
Fujitsu: egy rakás döglött be nálunk, úgyhogy inkább ne. -
Edem
senior tag
válasz
Intelligencs #20 üzenetére
Az IBM-nél igen jelentős gyorsulást tapasztaltam, viszont a seagate-nél sem gyorsulás, sem a ''zajnélküliség'' nem jellemző - bár halkabbak az IBM-nél.
-
Edem
senior tag
válasz
gaborthefirst #18 üzenetére
Ez most komoly?
-
Őszintén, mindenki tegye a szívére a kezét akinek 7200-as wincsije van, Ti észrevettetek gyorsulást? Mert én nem. Tudom, tudom, a tesztek mást mondanak, de érzésre, van valami látszatja? Szerintem nincs. A 7200-as vinyók:
- hangosabbak,
- melegszenek mint disznó (emiatt rackbe nem ajánlott rakni őket)
- drágábbak
- gyorsabban pörögnek, ezért valószínűleg hamarabb ki is purcannak.
Szóval 5400 RPM rulez.
Márkák: csak azt tudom, mit nem szabad venni, ez is újságok/befürdött haverok véleménye alapján: IBM
Többi szerintem jó.
Seagate Barracuda, kiváló, kissé drága,
Maxtor, megbízható, és rohadt halk,
WD, ez is jó.
Nekem WD van és Maxtor (80GB), természetesen 5400-asok, és rohadtul meg vagyok velük elégedve. Ár / teljesítmény: 5 -
launcser
senior tag
kb eddig minden vinyot ajánlottunk
szegény vevő nem tud már dönteni -
vlaci79
senior tag
udv
ha jo racked van akkor nem fog megsulni
nekem 60 as maxtor van rackben 7200es 740dx
42 fok kornyeken szokott mozogni
masik 60 (7200es 740dx)as be van csavarozva az is 42 fokos
barracuda IV 40 es be van csavarozva de az csak 38 fok
homersekleteket aida32 val neztem smart infoknal -
gaborthefirst
csendes tag
Rackbe ne rakj 7200-ast...egyáltalán ne.
-
LukE
veterán
80Gb körüli vinyót rackbe? meg fog sülni
talán valami 5400RPMes, lehetőleg kisebb vincsesztert. Alapból melegek ezek a vinyók, ha dolgoznia is kell, akkor rack lessz a halála
. Esetleg ha túl sok pénzed van, megpróbálhatsz ALUból készül mobilrekkel. Persze hogy az alu tényleg ér-e valamit, azt nem tudom.
-
Dragon
tag
En is inkább a Maxtorra gondoltam. Volt egy Quantum 4.2 -es de elpörkölődött rajta a chip
Most pill. egy 20Gb Fujitsu van és elég csendes.. Mobil rack-ba lenne a kicsike..
Köszi mindenkinek a segítséget... -
gaborthefirst
csendes tag
-
gaborthefirst
csendes tag
Én meg vagyok lepve mennyien szidják a maxtort belenyúltak szvsz...
Enyém maxtor 40gb/ata133/7200 csendes nem melegszik meg vagyok elégedve.
Seagate 'folyadékcsapágyasát' dícsérik de sajna nincs tapasztalatom kussolok ill passz -
Peet
senior tag
Hali!
Seagate: nagyon sirály, a barátnőm is ilyet vett igaz az övé 7200-es 40Gb-os. Piszok halk (nincs is hangja a folyadékcsapágy miatt), viszont eléggé melegszik. Mobilrackbe tárolva nem tudtam felrakni rá az XP-t!!! De szerintem a seagate most a legkirályabb.
Maxtor:a 8mega cashe-es változat full király!
Fujitsu: Ilyet ne vegyél. A havernak is besz..rt!
IBM: az utóbbi időben elég gagyikat gyártott és már le is állt a vinyók gyártásával, ilyet se vegyél.
Western Digital:elég király, ebből is van 8megás, de drágább mint a maxtor vagy a seagate.
Szerintem seagate.
Ha nem nagyon használod, és naponta nem préselsz rá illetve le róla több 10gigár akkor az 5400-esek jók neked, de ha intenzíve nyomatod az arcát, akkor kell a 7200-es, esetleg egy raid kártyával ia megajándékozhatod a géped (no akkor még kell több vinyó is!).
És ott vannak még a SCSI vinyók is, de azok piszok drágák, de jók (10 000fordulat/perc + 8megás vagy nagyobb cashe!!!!!)
A döntés joga a tied!
Bye -
launcser
senior tag
mire akarod használni?
ilyen rendszervinyo meg minden mostmárt megéri a 8M cache, pl 80G maxtor 8 mega kessel, 7200rpm boltba 26 netto
ha csak tárolásra akkor 5400 rpm stb..
szerintem mostanában nincs nagy különbség köztük
ibm kicsit hangos meg melegszik
seagate kicsit melegszik. de sokak szerint halk, szerintem nem
mindenből vannak rossz példányok aki kifogott egyet az utálja utána mint a sz*rt
fujitsut nem is nagyon lehet látni..
szerintem maxtor vagy seagate
vagy wd, ártol és pénztárcátol függöen -
Hold
őstag
Én Maxtorozok ..
-
Dragon
tag
Sziasztok!
Az a nagy kérdésem felétek, hogy szeretnék egy ''jó kis” hdd-t venni, úgy 80 Gb körülit. Milyet ajánlotok? Maxtor, Ibm, Fujitsu, Seagate?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kés topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest