Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Hozzám is hozott egy haver filmek miatt egy rack-ben levő Samsungot, és szinte nem volt hangja.
Lekapcsoltam az enyémet, és lehúztam a proci hűtőventillátorát (akkor még volt ventillátor a proci hűtőn), hogy halljam a hangját, de alig volt neki valami hangja.
Az is IDE-s volt, és Nidec motoros. -
Veriakilis
senior tag
Vinyók terén hogyan csökkented a zajt?
Nekem végre sikerült elérni, hogy az energiaellátással lekapcsoltassam 3 perc után a vinyót.
A rendes 'nagy' vinyómmal egy darabig nem akarta lekapcsolni, úgyhogy először egy régi kis 6GB-s Quantummal próbáltam ki.
A kis Quantumot teljesen lekapcsolta, úgy, hogy egyáltalán nem volt hangja a vincseszternek, és persze a gépnek sem.
A 80GB-s Maxtort most már le tudom kapcsoltatni az energiaellátással, de annak a lekapcsolás után is marad valami kis cicergőhangja.
Ez talán valami elektromos-zaj, bár felrakott ház oldallal egyáltalán nem hallani a billentyűzet mellől.
Csak a vinnyóhoz egészen közel hajolva hallani ezt a zajt.
Ezeket a sorokat most úgy gépelem, hogy egyáltalán nincs semmi hangja a gépemnek, mert lekapcsolta az energiaellátás a HDD-t.
Sokkal jobb a számítógépet úgy használni, hogy 'nincs bekapcsolva', őőő akarom mondani nincsen hangja!
Ha meghozzák az alkatrészt a HDD némítómhoz, akkor járó HDD mellett sem lesz hangja a gépemnek remélhetőleg.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Házszellőztetés nélkül is?
Tudom ,hogy ez nehéz téma, de a néma gép jegyében ez lenne az igazi.
Ha kész lesz a heatpipe, ami a procit, és a réz-tömb hőátadót köti össze, akkor nekem menni fog az ASUS P5W DH Deluxe alaplapban az E6300 proci.
Abból tudom, hogy kipróbáltam házszelőztetés nélkül ezt a rendszert (CHIEFTEC LCX-04B-B-AW-OP ház), nem ment csak a proci hűtő ventillátora, az is csak gyári.
Nagyon kevés hőt termel az E6300 a D-s dual core sorozathoz képest... -
[HUN]Tyson
senior tag
55 után nem sokkal lett egy erősebb fagyás, nem tudom, lehet hogy nem a proc miatt, mert egyáltalán nem mozgott a levegő a házban (csak a táp12), és ez nem túl egészséges, szóval azért némi szellőt kell biztosítani.
Jó lenne valami hómméd barkáccsal megcsinálni, hogy a freezer-re valamiből olyan légcsatornát eszkábálni, hogy egyenesen a hátsó 8cm-es ventihelyen át fújja ki a levegőt, ne szanaszét a házban.
A 6600GT-n lévő VM-102-re is jó lenne ilyen csatornát csinálni, a belső végére egy 5v-os ventivel. -
dark bit
tag
Mondj egyetlen törvényt ami alátámaszt.
Ha mondjuk telefont akarnék venni a Medium Marktban és rosz lenne a 10dik is akkor én megjátszanám, hogy 10x visszaviszem, merthogy jogomban áll, úgy mint nekik kicserélni, de még csak nem is kell, hogy rossz legyen, mert vásárlástól számított napon belül bizony az is elég ha rájövök, hogy nem megy a függönyömhöz.
Lehet ''a minőségi PC-hűtők'' forgalmazójánál ez nem így működik, de általában máshol simán. -
Veriakilis
senior tag
Na figyelj!
Raktárkezelő, számlázó programokat készítek.
Ennyit a gazdasági ismeretek hiányáról.
Általában a nagykerekben szoktak kérni vállalkozói engedélyt.
Ezenkívül jobb helyeken van egy minimum összeg, amiért vásárolni kell.
Nem írom most le ide, hogy milyen ruhás nagykereknek dolgozom, mert nem akarom kiadni azadataikat...
Kár ezen vitázni!
Én csak kíváncsi voltam a feltételekre.
Mert ugye azt általában a nagyker szabja.
Ez esetben ti annak számítanátok, még akkor is, ha egyébként kisker vagytok. -
LukE
veterán
nalam elhivatottabbak mar megtettek, de nekem nincs kedvem ezzel garanciamentesiteni a lapomat. Bővebben: link, Bővebben: link (overclockersen is volt errol cikk, de most hagy ne keressem meg.) Ez igy pontos. Az alaplapok mondanak valamit, azt osszehasonlito tesztekhez lehet hasznalni. Amit #176-ban amit csinaltak az kb lo*asz, koze nincs a valodi cpu mag homerseklethez.
Egyebkent boldog uj evet mindenkinek, asszem ez az uccso posztom iden. -
LukE
veterán
Mindossze annyi, hogy igy a borda homersekletet merik. Zalman eseten nagyon durvan latszik. A szenzor a lamellak koze benyomva, a magtol kilometerekre van! Ha szarul rakjak fel a bordat, vagy gyenge a leszorito, a cpu mar fustol, de a borda meg mindig hideg.
Ennek igy koze nincs a cpu homerseklethez. Vagy hegesszenek egy dioda olvasot a cpu-ra (mar ahol kozvetlenul hozza lehet ferni a cpu-ban levo diodahoz), vagy irjak azt, amit az alaplap mond. -
süti5
őstag
Komolyan mondom én nem szeretek kötekedni, de mostmár megnézem majd, ha ennyire zavar, hogy le van véve a ház oldala. Ha nincsen gyerek, állat, szerintem nyugodtan le lehet venni a ház oldalát, de lehet, hogy te másként gondolod. Attól még nem kell ilyeneket beírni, hogy ''nem korrekt'' ami azt sugallja, mintha kamu adatokat írnék be a passzív hűtésemről, holott leírhattad volna elsőre is, hogy szted nem OK, ha vki leveszi a ház oldalát...
Perzse a világért sem akarom rontani a bizniszedet, tényleg jók az ilyen olyan passzív több tízezres cumók, csak jeleztem a kollégáknak, hogy enélkül is gazdaságosan ki lehet jönni.
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Mi nem volt ezen korrekt, hallgatom. Nem szeretem az ilyen okoskodókat. Indokold meg, miben nem mondtam igazat.
Szerinted nem lehetséges az, hogy passzívan 40 fok alatt tartja a proccot a TT hűtés, meg a ti4200-est a zalman? Hangsúlyoztam, hogy ezt éjszakára csinálom, letöltésre. Semmit de semmit nem ferdítettem, minden infot korrektül adtam meg, és elismertem, hogy erősebb használatnál KELL a venti. Ezek után jössz ezzel a szobaventiddel, ami lehet hogy nálad müxik, de én nem üzemelem be ha lehet. Bocs ha kicsit hosszú voltam de utálom ha nem korrektséggel meg ilyesmivel vádolnak. -
Veriakilis
senior tag
Ha el tudom adni a Zalman CNPS7000CU.t, akkor lehet, hogy veszak egy ilyen bordát.
Az aggaszt egy kicsit, hogy ha nem megy a Zalman ventillátora, akkor az északi híd (gyárilag) passzív bordája nagyon melegszik.
A spedfannal próbáltam szakaszos üzemmódban, és az északi híd sokkal jobban melegedett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest