- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark bit
tag
Mondj egyetlen törvényt ami alátámaszt.
Ha mondjuk telefont akarnék venni a Medium Marktban és rosz lenne a 10dik is akkor én megjátszanám, hogy 10x visszaviszem, merthogy jogomban áll, úgy mint nekik kicserélni, de még csak nem is kell, hogy rossz legyen, mert vásárlástól számított napon belül bizony az is elég ha rájövök, hogy nem megy a függönyömhöz.
Lehet ''a minőségi PC-hűtők'' forgalmazójánál ez nem így működik, de általában máshol simán. -
dark bit
tag
válasz
dokesz007 #349 üzenetére
423 W-os nem voltos
de persze gondolom nem így akartad.
Egy 400W-os táp simán elviszi a konfigodat, de létezik olyan törvény miszerint ha vásárolsz valamit és nem vagy vele elégedett, minden papírjával és kütyüjével visszaviszed egy napon belül és vissza kell venniük.
Szóval próba szerencse, nincs mit vesztened. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #330 üzenetére
Kb, hanyadánál állsz a projectednek?
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #326 üzenetére
Vertikalis, már annyit írtál a hőcsőprojectről jobban szólva a debütálásáról, hogy szeritem már mindenki tűkön ül.
Kíváncsi vagyok mikor fogod leleplezni a dolgot. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #279 üzenetére
Felteszem ez egy ASUS P4C800 akart lenni, de minden lapot speciell nem vághatok.
A lényeg, hogy leveszed az FSB-t ameddig lehet, leveszed a magfeszültséget ameddig lehet stb. Ha szerencséd van akkor alá tudsz menni annak az alapfrekvenciának ami rá volt írva eredetileg. Na ez az underclock. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #275 üzenetére
Szerintem a 30%-os túlhajtásból csinálj egy 5-10%-os letaktolást és akkor már több esélyed van a passzív rendszerre.
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #266 üzenetére
Kísérleti jelleggel ment így a gépem, de vissza kellett szerelni a rendszerventillátort mert úgy láttam helyesnek.
1 venti előről hátra áramoltatja a levegőt és ez a vinyóktól kezdve a processzorig mindennek jót tesz és talán még szükséges is. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #262 üzenetére
49 °C alapon?
Milyen processzort akarsz passzívan hűteni?
Ha az északi hídra gyárilag raktak passzív bordát akkor az jólvan úgy ahogy van, ne is törődj vele. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #260 üzenetére
a hangsúly nem azon van, hogy celeron e vagy 2000-es, hanem, hogy szilicium es asszem összes kidöglik olyan 100 fok körül, hogy hosszútávon mitől nem megy tönkre azt senki se tudja, de rengetegen rengeteg mindent sejtenek. Elvileg 60-70°C közötti hőt bírnia kéne, de az Intelekbe raktak ilyen védelmi rendszert is, és mielőtt meghalna letaktolja magát de olyanról is hallottam, hogy alaplap lekapcsolja magát alatta, ha érzi, hogy gáz van.
Kérdés: mit értessz hosszú táv alatt. Ha egy processzort tökig tuningolsz akkor az élettartama ötödére csökken állítólag ami a tervezett 100 évhez képest 20 évet jelent... én még nem hallottam olyat, hogy bárhol ennyi ideig használtak volna egy CPU-t. -
-
dark bit
tag
válasz
dokesz007 #225 üzenetére
Hát...Northwood cerkám van a régi típus kicsit több mint 1 éve vettem...
akkor plussz pont
a dobozával nem kaptál egy olyan útmutatót, hogy milyen pózban szabad/érdemes felszerelni?
Olvastam egy két teszet erről a cuccról, egyáltalán nem akkora szar. A gyártó hivatalosan ajánl hozzá ventillátort de tesztelték teljesen passzívan is: idle: 45, terhelés light: 53 terhelés max: 72 °C.
Szóval az értékek amiket kaptál meglehet teljesen normálisak. -
dark bit
tag
válasz
dokesz007 #221 üzenetére
1. ne ess pánikba
(próbáld ki fektetve)
2. higgadtan nézd meg, hogy tökéletesen rá van e rakva a cucc.
3. Bővebben: link
System fan is required, enhance the heatink performance with the better airflow
... elvileg ezek szerint nem passzív hűtésre találták ki.
(Celeron D-t nem Prescott alapra gyártják... mert ha az van neked és P alapra gyártják akkor az minusz pont)
Már írtam korábban is, hogy csodákat nem lehet várni ha az ember a zajtalanságot célozza mert kompromisszumokba ütközik. Ha terhelt állapotban 53-60 fok az tökéletes, ha alapjáraton akkor necces, mert egy játék alatt már le fogja taktolni magát. -
dark bit
tag
válasz
Fade_Away #213 üzenetére
ebben egyetértek, sok tápegységgyártó fogja és ráteszi a maximális teljesítményfelvétel körülbelüli értékét, vagy csak hasraütésre fantáziál.
Ez simán játszik.
egy 600 W-os 12V-on 20 amper körül tud leadni és 5V-on 45A max, most néztem körül.
Mondjuk ha nem írnak valós dolgokat minden dől. -
dark bit
tag
válasz
Fade_Away #208 üzenetére
Tulajdonképpen mindenki bivaj tápot vesz, és dumál, hogy ez kell, mert neki nem elég a kicsi de meglepődne ha kipróbálná egy 500W-on futtatott rendszerét egy 350-es tápon.
Leglább 3 megbízható portálon olvastam ilyenekről, rengeteg gépet raktak össze, és soha meg sem közelítették a 250W-ot.
Vinyók induláskor nem esznek ennyit, ha számításaidra támaszkodunk akkor 5 ampert kellene benyalnia per vinyó ami 8 vinyónál 40 amper ehhez jönne még a többi kütyü... nos így egyetlen táppal se indulna el soha a rendszer (lévén mindegyik olyan 30-40A között ígér 5V-on), számold újra. -
dark bit
tag
válasz
dokesz007 #204 üzenetére
Bocsi, csak ironizáltam egy kicsit...
Fade_Away-nek igaza van, az Antec 88% körüli hatásfokot ígér, tesztelték pár portálon, meglepően kellemes eredményekkel, teljesen hozta az igért eredményeket.
350 W-os és 88% körüli a hatásfoka, ebből előző írásomnak megfelelően magad is kiszámolhatod, hogy 40W körül disszipál.
A dolog nyitja viszont másban IS rejlik. Manapság a tömeg el van butítva, mert 450W-os tápnál gyengébbet nem vesz, viszont a gépeink kb 150-250W között mozognak (ahol 250W egy 8 meghajtó, túlhajtott csúcsprocesszoros gép, minden divatos és fölösleges kütyükkel). Ha a táp 450-500W max teljesítményt ígér be akkor az optimális terheléshez tartozó optimális hatásfok csak úgy érhető el (itt egy noname-nél ugye 65-75%-ról beszélünk) ha ugyanennyivel terheled, ami még maximális gépnél se fog megtörténni. Az Antek meg pont ezt használja ki, többek között. De még olyanokra is ügyeltek, hogy a 12, 5 és a 3.3V-nak külön feszültség előállító áramköre van. -
dark bit
tag
válasz
dokesz007 #199 üzenetére
350-400W-os noname táp az kb 70% de a legjobb minőségűek akár 75-78%-os effektivitással dolgoznak.
Ebből adódik a hőtermelés:
350 - 22%-a = 77W
400 - 30%-a = 120W
Szélsőséges esetek, de kb így. Ha jobb a hatásfok, kevesebbet disszipál, ha nagy a teljesítmény több van amiből disszipálhat.
De nem a ventikkel vezeted el a hőt hanem bordákkal, sima tápokban is van, ha más nem fém lap. A borda által felmelegített hőt fújod el. -
dark bit
tag
válasz
parandroid #114 üzenetére
Már most is léteznek teljesen passzív gépek, kvázi csak a vinyónak van hangja.
Sőt már mobil procokkal működő alaplapok is vannak, csak még messziről kéne rendelni, de azok meg röhögve elmennek max terhelésen is passzívan mert okosítva van az architektúrájuk, van bennük letaktoló automatizmus, 2MB cache és így még alacsonyabb órajelre is vannak rakva, mert tudják hozni ugyanazt a teljesítményt mint kisebb caches társaik.
Szóval 5 évig tuti nem kell kitartani (remélem). Az én véleményem, hogy 1 éven belül már elérhetőek lesznek ezek az alkatrészek kis hazánkban is még árban is. -
dark bit
tag
válasz
parandroid #111 üzenetére
Bocs kimaradt egy fontos lényeg:
Anno az 1K-s típust 20k-ért árulták, és amikor bevezették a piacra a 2K-s új típust azt is ennyiért kezdték el árulni, és így a régit gyorsan kivonták.
Viszont Japánban, ahonnan ez jött nagy tanakodás volt, mert ott vették az első típust mint a cukrot, és így európában először volt a kettes szériából a boltokban mint a sárgáknál. Lehet az amcsiknál is később vonták ki, maradt még raktáron, és ezt nem tudják már elsózni annyiért amennyit korábban kóstált.
Szóval reális, hogy 5 rugó a régi típus. -
dark bit
tag
válasz
parandroid #111 üzenetére
Létezik egy NCU1000 és egy új NCU2000
Különbség: A 2K-s az újabb típus, régi alu helyett pléh anyagból készült (kivéve talp mert az réz még mindig) és kb 1.5x-el nagyobb, nincs feketére eloxálva/festve és magasabb órajelig van engedélyezve az elméleti passzív meghajtás.
TTS-nek fölösleges fáradozni a teljesen passzív gépen, kb már egy éve is lehet, hogy hajtottam így a gépet egy NCU1000-el, és nulla ventivel.
Igazából ment, de nagyon nyögve nyelve. proc (akkor egy 2.0-ás, most egy NW 2.4 C) terheletlenül úgy 39-42 között, és terhelve meg 59-68 ill volt, hogy fölötte és úgy gondoltam, ez hosszú távon azért nem lenne egészséges.
Teljes passzív hűtés sokba kerül, de még annak az árát is meg kell sajnos fizetni, hogy kompromisszumot kell kötnöd a teljesítménnyel. A terhelésre kényes.
Szóval nagyon várom most azokat az alaplapokat amik nemsokára piacra kerülnek és Pentium vagy esetleg AMD mobil processzorokat használnak. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #81 üzenetére
20 rugó
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #80 üzenetére
inverz kukta
az alapelvet kezdem érteni.
elég perverz ötlet ilyet építeni, remélem sikerül! -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #82 üzenetére
ilyen már létezik 1 éve, olvastam tesztet is róla.
4x oda vissza hajlítod és eltörik, szóval erre vigyázni kell, nem annyira flexibilis -
dark bit
tag
számodra... egyébként van.
tul. képen abban ami nekem is van maga a szállító réteg a borda, vagyis ha nagyon póriasan fogalmazunk, igen, a ''bordában megy a cucc'' de egész pontosan ez egy lemez ami ha látod, meg van hajlítgatva, hogy minél nagyobb legyen a felülete vagyis ez nem az a hagyományos borda. -
dark bit
tag
Eszem megáll.... leoktat aztán bevallja, hogy gyenge az angol, te most miért szivatsz?
A heatpipe az ugye legjobb tudásom szerint egy cső amiben gáz van folyékony állapotban, és hő hatására már képtelen úgy maradni és elpárolog majd lecsapódik és ezért a hő forrása és a borda között már lehet sokkal több hely is, mert A pontból B pontba gyorsabban jut a hő.
A heatlane hőcsöves alapelvet követ, de maga a technológia effektívebb, jól mutatja az is, hogy ezt lehet passzívan járatni a hőcsöves megoldásokhoz meg mindenhova ventillátor kell már közvetlen a bordára. Vagyis ez nem a pontból pontba hőszállítás kategória hanem hűtés.
A fémben apró kapilláris szerű járatok vannak és ha jól vettem ki ebben tolják egymást a gázbuborékok és folyékon gáz cseppek. Persze annyira apró méretekben, hogy nincs olyan para mint a hőcsőnél, hogy hova helyezd mert egy hőcsőnél a leadási pontnak magasabban illik lennie mint a hőfelvevő pontnak, akkor tud csak 100%-ot teljesíteni, itt meg mindegy hol van. -
dark bit
tag
Bővebben: link
melőtt legközelebb khmmm először mondjuk nemárt információt gyűjteni
(egyébként egy kattintásra voltál az igazságtól)
A heatlane nem egyenlő heatpipe, de majd utánnajársz és rájössz mi a különbség. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #65 üzenetére
A heatpipe-ban egy olyan gáz (lehet gáz keverék) van ami 40-50 fok körül forr (pontosan nem tudom) de a víz tudtommal 100°C-nál.
Fizikából nem vagyok annyira penge, de nem lehet, hogy ahhoz, hogy a párolgás-lecsapódás-párolgás körfolyamat meginduljon 100°C kell?
Biztos, hogy ez így frankó a gépednek? -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #62 üzenetére
Ez nem heatpipe elven működik
-
dark bit
tag
Ehem
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest