- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Veriakilis
senior tag
válasz
dark bit #331 üzenetére
Na itt az ideje felhozni ezt a topikomat.
'Kb, hanyadánál állsz a projectednek?'
Sikerült!
Sikerült műkődőképes heatpipeot készítenem.
Az én heatpipeom mérete elég giggantikus: 17mm az átmérője, és 40 cm hozzú a rézcső.
Azt, hogy működik, onnan tudom, hogy egy ugyaakkora üres rézcső hővezetéséhez hasonlítottam a heatpip hővezetését.
Egyszerűen alátartottam a csapból folyó forróvíz alá a hp-t, és a sima rézcsövet.
Rövid idő után alig tudtam tartani a hp-t, míg a sima rézcső kezemben tartott oldala hideg maradt.
Mondjuk a kontroll egy a hp méretével megegyező tömör réz rúddal lett volna az igazi, de szerintem egy rézrúd sem szerepelt volna sokkal jobban mint a sima cső.
Az általam készített heatpipe félelmetesen jól, és gyorsan vezeti a hőt: -
Veriakilis
senior tag
válasz
dark bit #331 üzenetére
Végig sodort rézdrót fut a cső belsejében, ez mindkét végén le van forrasztva.
Ez helyettesítí elvileg a belső barázdákat.
Mindkét vége le van zárva egy ráforrasztott rézlappal.
Egyik végéb beleforrasztottam sgy szelepet.
Tele van deszt. vízzel.
Már csak ki kell forralni a víz nagy részét a szelepen át...
Szeleppel a vízben kellene ''felforralni'' az egészet egy nagy tartájban.
Az a baj, hogy a csőben nem forr fel a víz, ha nem lepi el teljesen a ''külső víz''.
Eddig ennyi. -
Veriakilis
senior tag
válasz
dark bit #261 üzenetére
30%-os túlhajtással, és bekapcsolt PAT-al, lekapcsolt ventillátorral (Zalman CNPS7000CU + Speedfan 0%) 48-49 C fokos volt. (ráadásul éppen szellőztettem, és nem 100%-on ment a proc., kb 1/2 órán át)
Csak az a baj, hogy ilyenkor az északi híd melegszik nagyon. + a vga is.
Érdekes módon ezt nem mutatja sem a Speedfan, sem az ASUSProbe.
Kézzel nézegettem, és még éppen meg lehet fogni az északi híd passzív alubordáját.
Az az igazság, hogy nem nagyon tetszik, ha ilyen meleg az egész rendszer. -
dokesz007
aktív tag
válasz
dark bit #226 üzenetére
Van benne egy sallang papír amit nagyítóval kell nézni h láthass valamit....Az a baj h a lapomra csak 90 fokkal elforgatva lehet csak feltenni nem úgy ahogy a referencia házban bemutatják, a nagyobbik borda vízszintesen felfelé áll...Lehet ez baj...Éjjszakára magára hagyva 51 fok volt...Mikor bekapcsoltam a monitort(netezés közben 52-55)...Az a para h majd egyszer lesz proci csere, de egy nagyobbat már nem fog jól meghűteni még éjjszaka sem passzívban....
-
dokesz007
aktív tag
válasz
dark bit #224 üzenetére
Hát...Northwood cerkám van a régi típus kicsit több mint 1 éve vettem...Ha minden venti lekapcs csak letöltés van akkor olyan 53-60 között van...Ha házhűtő megy 40%-on akkor 47-50 ha 70% felett akkor stabil 45....A gyári hűtőt akkor valsz kár volt lecserélnem mert a házhűtőm hangosabb mint a gyári és az alapon tartotta 43 körül csak elkezdett hangos lenni...Valamit kéne vele buherálni...Valsz jól van rajta mert olyan erővel nyomja le a procira h fel tudnám emelni a gépet a hűtőnél fogva ha nem törne el az alaplap
de megcserélem h felfelé álljon a nagyobbik borda ne lefelé...az a necc h ezen áll vagy bukik h veszek e passzív tápot, mert ha a proct tudnám passzívvá tenni akkor már csak a tápban van venti
-
dokesz007
aktív tag
válasz
dark bit #216 üzenetére
Fade_Away és dark bit köszönöm a kielégitően bőséges választ....mivel rájöttem h nem játszok annyit mint gondoltam így inkább csendesítem a gépem és várok a gépfrissítéssel egy darabig...Kipróbálok egy passzív procihűtőt és ha jól műxik benevezek egy antec phantomra...Csak a hpc trade árulja vagy máshol is lehet kapni...
''A tisztelet azé ki kiérdemli, s nem azé ki megköveteli'' magam után szabadon -
Fade_Away
őstag
válasz
dark bit #209 üzenetére
ja ez így van....
Engem is megdumáltak, hogy cseréljem le jókis 300wos tápom mert a 9800prot már nemfogja elbírni(barton agyonhuzva, giga ram, 3-4hdd, dvd iró,3-4usb eszköz....)
Azért kipróbáltam a 300wossal és a mai napig lazán viszi semmilyen fesz ingadozás nincs.
Egyébként imho ez az egész mizéria a codegen, mercury.... tápok miatt van ahol a 300wos már 180wot se tud leadni a codegen 450wosa meg ugyanaz mint a codegen 350wos de 250wot se tud leadni.... ezért ez a nagy táp mizéria....
Luke gépén röhögtem anno nagyon agyon van pakolva millio hdd ésatöbbi és egy 300wos enermax viszi aszem. -
wnix
senior tag
válasz
dark bit #205 üzenetére
''ahol 250W egy 8 meghajtó, túlhajtott csúcsprocesszoros gép, minden divatos és fölösleges kütyükkel''
Van nekem 8db 120GB-os Samsungom, ezt szvsz nem fogod egy 450-500W os táppal elinditani bármilyen jó hatásfokú is az. Ha még egy aktuális CPU-t és egy VGA-t is hozzáteszel még egy 650W-os tápegység is csak ''kattogni'' fog.
A legtöbb tápnál szvsz az induláskor lép fel a legtöbb probléma, amikor minden meghajtó, a kártyák, CPU(k) egyszerre kapják a tápot. Ha ez az első ''sokk'' megtörtént, akkor a táp kihasználtsága iszonyúan csökken. -
dokesz007
aktív tag
-
tts
addikt
válasz
dark bit #112 üzenetére
úgy van NCU 1000 és 2000
ami tőled maradt ki - az 1000-t a gyártó még jól szellőző házba ajánlotta a 2000-t már szellőzés nélküli házba is ajánlja
hát hogy fölösleges-e fáradnom azt majd én eldönteném engedelmeddel - az enyém egyenlőre totál simán megy egy 2800+ AMD 64-en - amint már írtam normál használat közben 42-46 fokos 1 db tápventi és slussz
egy teszt: Bővebben: link
ennek már nem sok köze van a te tavalyi gépedhez
azért ha szabad és lesz hozzá kedvem majd írok árakat is - ami lehet nem is lesz olyan ijesztő -
tts
addikt
18 rugó
tudomásom szerint legalább hárman használunk már az országban
a megjelenése igen impozáns - egy keskenyebb házban el sem fér - a súlya megböbbentő - igazi pehely súlyú óriás
ermények - még nem volt nyúzva - de net, Word, zene vagy DivX filmezés közben 44-46 C egy venti nélküli házban - a tápban van jelenleg egy 120-as Noiseblocker - de hamarosan bemegy egy totál passzív cuccba - paszív táp, passzív VGA és kikapcsolt házventik - ha érdekel valakit - arról is szívesen szólok majd -
Veriakilis
senior tag
Légy szíves nézd meg a #55-öt.
Az a fecskendős dolog elég érdekes.
Mielőtt nekiállnék forrasztani a hőcsövet, kipróbálom.
Elméletileg vízzel is működik – persze, csak ha elég kicsi a nyomás a csőben.
Ha sikerül készíteni egyet, akkor leírom a tapasztalataimat.
Az Aurum féle leírás elég egyszerűnek tűnik.
Remélem, működik -
lol
senior tag
köszi, de oktatott téged ki a ****... csak felhívtam a figyelmed arra (utólag azokra) link(ek)re! de számomra a két technológia között nincs nagy különbség, mindkettőben gáz/folyadék viszi a hőleadó felülethez a hőt. csak egyikben a bordában megy a cucc a másik pedig elviszi a bordához ha jól értelmeztem
-
lol
senior tag
Bővebben: link, Bővebben: link khmm
Szerk.: amúgy gondolom a topic nyitó a 2ghz celeronját akarja lehűteni, arra pedig bőven jó
[Szerkesztve] -
lol
senior tag
pont ezt kerestem > Bővebben: link 2.8as p4ig jó ! ttsnél multkor láttam is egyet, sztem tudna behozni neked
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged