- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinczA
őstag
Kicsit leült a topik
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Tothgera30 #669 üzenetére
Tervben van, hogy kicserélem az alaplapot, procit 45 nanométeresre.
A processzor felett levő FET borda méretén múlik, hogy elmennek-e felette a heatpipe-ok.
De szerintem találok megfelelő alaplapot.VGA csere, és heatpipe-os hűtés is tervben van.
Hasonlóan elvezetve a hőt a VGA-ról, mint a procinál.Veriakilis
-
válasz
Veriakilis #667 üzenetére
Hát jó, de azért amit én összerakok (komplett gépet), az kijön maximum 250 ezresből, de neked még pár száz ezrest hozzá kell tenned, mert a passzív hűtéshez sok alkatrész kell (rézcsövek, stb., és sok munka van vele). Amúgy láttam a géped, és tetszik is, de tudod te bővíteni azt a gépet? Pl.: Videókártya vagy proci csere és úgy hogy visszakötöd a passzív csöveket?
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Veriakilis #663 üzenetére
Úgy fogalmaznék, a Te géped képviseli a full-full passzív kategóriát, nehéz lesz űberelni.
A processzorom passzív hűtésű, hisz venti nincs rajta, DE a gép nem passzív hűtésű, mert meg van támogatva ventivel.Vitát inkább arról nyissunk, hogy az aláírásomban szereplő konfigot, össze lehetne-e hozni full passzívra? Engem most perpill ez foglalkoztat, mert a ventiket én is hallom akármilyen hallk is.
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Tothgera30 #666 üzenetére
Amióta elkészült ez, azóta minden hangos, amiben forog akár csak egy ventilátor is.
Még ha 500-as fordulaton is megy, akkor is hallani.
Az én gépem teljesen néma, mellette hallani a kis hangszórók 220V-os beépített trafójának az 50Hz-es hangját...Veriakilis
UI.: azért elég csendes, amit írtál!
-
válasz
Veriakilis #665 üzenetére
Szerintem már elég halk az is ha passzív táppal és egy Schynthe Ninja-val hűtöd, mert arra már elég egy 12cm-es venti!
-
Veriakilis
senior tag
válasz
zsolt1129 #664 üzenetére
Igen annak számít, de tovább szigorítva az igazi passzívítás fogalmát, igazán csak akkor tekintem én passzívnak, ha nem segíti házszellőztető ventilátor.
Végül is miben is különbözik egy hűtőborda ventilátorral attól a csupasz hűtőbordától (ami így önmagában nézve persze passzív), amire ugyan nincs rászerelve ventilátor, de mögötte 2cm-re ott pörög a házszellőztető ventilátor (így a házszellőztető ventilátor a processzor bordáján keresztül mozgatja a levegőt: oda a passzív működés, és a 0dBA), és fölötte meg ott pörög a táp ventilátora.A zaj, illetve a csend szempontjából az az igazi passzív rendszer (benne a proc. hűtőbordájával), amiben nincsen ventilátor.
Veriakilis
-
zsolt1129
addikt
válasz
Veriakilis #663 üzenetére
Hát ez tényleg az.
De passzivnakszámit pl: CM Gemin, Thermelright stb.. ha nem teszel rá ventit.Ha esetleg rosszul tudom akkor javits csak ki nyugodtan. -
Veriakilis
senior tag
Az előző hsz-em direkt provokatív jelleggel írtam, mert vitát akarok indítani arról, hogy mi tekinthető passzív processzorhűtőnek.
Ez szerintem az.
Viszont nem passzív az a processzor hűtő, ami csak akkor viszi el a procit, ha van házszellőztető ventilátor.Mi a véleményetek erről?
-
Veriakilis
senior tag
Véleményem szerint az a processzorhűtő nem számít passzívnak, ami csak házszellőztető ócska ventillátor mankóval képes normális hőmérsékleten tartani a processzort.
Csak ilyen hűtő minősül valóban passzívnak!
ami igazán néma csak az ér valamit...
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #660 üzenetére
Felhozom a topikot,- hátha vannak még olyanok, akik teljesen passzív gép építésével foglalkoznak.
-
Veriakilis
senior tag
Ha valaki valóban passzív processzor hűtést akar, akkor valamivel többért, mint egy jó heatpipe-os hűtő ára lehet venni 4 db heatpipe-ot a conradtól: heatpipe
A keresőbe kell beírni, hogy heatpipe -
Veriakilis
senior tag
-
G@ß!
őstag
válasz
Veriakilis #656 üzenetére
Gratula!
-
Veriakilis
senior tag
'Már nagyon várjuk azt a linket'
Ez a rendszer valóban passzív, és nincs hangja.
Elég régóta üzemel, és semmiféle probléma nem lépett fel a használat során.
Többször teszteltem fél, napokig (6-8 óra) 100%-os terheléssel is.Itt egy külön topik a gépnek.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
Üdv!
Nem tudsz/tudtok olyan hardveres bannereket, amikkel némi pénzt lehet keresni a 'Valóban passzív processzor hűtő'-ről készült kész oldalammal?Elsősorban hardveres, azon belül is hűtős oldalakat keresek, de egyenlőre nem nagyon találok,- már ahol van lehetőség partnerprogramra.
Veriakilis
-
ANT
őstag
Amikor két modullal nyomtam, 250 FSB-vel is boldogult. (3,75GHz)
De egy ideje négy modul van a gépben, most már (szinkronban) nem tudom ennyire húzni a cuccot.
Szerk: viszont valamit valamiért. A passzív proc.hűtést azért eléggé meg kell támogatni házhűtéssel. Nálam pl. négy házventi pörög. -
1010
őstag
sziasztok
socket 478as pricra szertnék passzív hűtőt ár nem érdekel
csak legyen végre valamitud valaki segíteni
-
Veriakilis
senior tag
Tetszik!
'While products like this produce more negative ion than positive and thus impart a overall negative charge to whatever they blow on, its is possible to buy a neutral ion generating power supply from Amazing1.com for instance. These types of ion generators are used in server rooms and clean rooms all over the world as they are designed to remove pollutants from the air as well as neutralize any static buildup at all on any surface. With our ionic filter system, we need to just remove a single diode to remove the negative ion production.'
Szerver szobákban használják, és tiszta terekben használják.
Pontosabban levegőtisztításra használják.Hűteni hűt, csak kérdés, hogy mennyire egészséges, vagy egészségtelen az ionizált levegő az embernek?
Nekem van Bionaire típusú pollenszűrő gépem, amiben van ionizátor is.
Ha megy a készülék,- paralgfűszezonban - akkor mintha hűvösebb lenne a szoba...Veriakilis
-
G@ß!
őstag
Erről mi a véleményetek?
-
Veriakilis
senior tag
Hamarosan:
-
Lazsnak
tag
sziasztok, htpcbe milyen passziv cpu hüttést ajánlotok? egy e6600 oshoz kellene, és huznám is azért, de mindenképp passzivot szeretnék, viszont a magassága csak a bövitökártyák pl graf stb magassagaig mehet, mert a ház csak ilyen magas.5let?
Esetleg Silverstone SST-NT01-V2 vel kapcsolatban tapasztalat? HTPCbe ez elég jonak tünik a házhüttök elé log be -
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Veriakilis #641 üzenetére
Már nagyon várjuk azt a linket
-
RoyalFlush
őstag
Egy 466MHz-es Celeron (s370) proci hűtéséhez milyen passzív hűtőt ajánlanátok ?
-
Veriakilis
senior tag
Elkészült végre a gépem hűtése.
A gépnek lesz egy saját domain-al rendelkező külön oldala, képekkel, leírással, tesztekkel.
Mindenféle ventillátor nélkül veri a gépem a PH legutóbbi processzorhűtő tesztjében szereplő legjobb hűtőket a legnagyobb fordulaton is...
Miután nemrég vettem Scythe Quiet Drive-ot (3,5"-osat), és egy 2,5"-os Samsung laptop HDD-t, amit beleszereltem a Scythe dobozba, most az FSP-ZEN passzív táppal felvértezve semmiféle hangja nincs a gépemnek.
0 db ventillátorral is hűvös marad minden alkatrész feltett oldallappal is...
Hamarosan linkelem az oldalt is.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
Nem gyenge ez a gép sem:
[link] -
Veriakilis
senior tag
Ezen az oldalon látható néhány valóban ventillátor mentes passzív hűtést megvalósító ház-hűtő rendszer.
Van még HDD hűtő, és halkító megoldás is.
[link] -
Ramius
őstag
válasz
Veriakilis #635 üzenetére
és a pppoeconf?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
L!NK->Q3 #634 üzenetére
Sierült feltenni az USB-kulcsra.
Ezekkel a Live-Linuxokkal két baj van általában:
1. sokszor el sem indul a core2duo proc miatt.
2. ha elindul, akkor tuti, hogy nem lehet beállítani az adsl-es internetet.
Hiába dicsérik sokan a linuxot, ha egyszer nem lehet megadni 3(!) db adatot:
1. ADSL kapcsolatot akarok létrehozni.
2. felhasználó név.
3. Jelszó.
A windowson ez olyan egyszerű, a linux alatt meg sosem megy, legalábbis a Live-okkal nekem eddig nem ment.
Pedig próbáltam már pár féle Live disztribúciót.
adsl-setup
adsl-start
adsl-connect
ppoe-setup
ppoe-start
Mindre azt írja, hogy nem ismeri a parancsot, hiába tudom, hogy azt kellene beállítani, hogy pl. eth0, felh.név, jelszó.
[Szerkesztve] -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Veriakilis #633 üzenetére
hmm, passz még nem próbáltam
keress rá indexen sztem ott lesz használati útmutató link -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Veriakilis #630 üzenetére
olyan linux van ami pendriveról működik
[link]
de windowsról nemtok -
Alex@
csendes tag
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Veriakilis #628 üzenetére
mind2t várom már én is
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Achill3uS #627 üzenetére
Köszi!
Megvárom, amíg lemegy az ára...
A sima HDD-k már akkorák, hogy most már az átlag felhasználó nem fog egyre nagyobbat, és nagyobbat veni.
Nemsokára 20eFt-ért lesznek 1TB-os HDD-k.
Aztán kijönnek a sorozatban gyártott nagyközönségnek szánt olcsó memória-HDD-kel.
Majd akkor veszek, addig nem.
Veriakilis -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Veriakilis #622 üzenetére
ennyibe
[link]
-
Veriakilis
senior tag
Nekem egyenlőre egy 300*100*20 mm-es vörösréz tömb köti össze a processzort, és a ház oldalát, ami egy-az-egyben egy alumínium hűtőborda.
Erre a réz tömbre még rákerül majd egy 300*100*10 mm-es másik,- a két réz tömb 5*10mm-es távtartókkal keményforrasztással lesz össze forrasztva.
A két réztömb belseje rézporos kapillárist kap, és az egész egy irdatlan nagy heatpipe lesz majd, ha feltöltöm vízzel, vagy esetleg acetonnal.
De így is remekül hűti a processzort és a ház belsejét is a fent említett réz tömb, és a ház oldala: az 500*500 mm-es alumínium borda.
Olvasd tovább a topikot a #2 után!
Veriakilis
UI.: képek csak akkor lesznek fent, ha teljesen elkészítem,- illetve készítek a gépnek egy saját oldalt.
[Szerkesztve] -
Alex@
csendes tag
válasz
Veriakilis #2 üzenetére
Furcsak ezek a passziv hűtők,nekem elvben xeonokon olyan van amire a gyártó azt állítja elvisz egy prockot,de nem visz el. vagyis nyaranta nem visz el szerintem,gondolom 22celsiusra gondoltak
Marmint környezetre...mert ugye azt írták rá0,29-0,3k/watt egy xeon rant 100w-ot 30a különbség...tehat a tartósan van jaratva csúcson a draga nos nyaron az 70 fok...panelban
Klíma nélkül...a bios betilt 63fokon elvileg.
A cpu csak 72-n.:Ö
Egy ilyen borda majd egy kiló vörösréz pedig van felülete is. kiszamoltam a afelületét majdnem 0,25nm
Ígyhát fújom őket én is,igaz halk amivel fújom két 14cm-es papst venti alu az egéssz....
halózatról mennek és a tap bekapcsolasa kapcsolja be mivel 220v kel nekik,de nem kapnak csak 170-180 v -ot mert van előttük egy ellenállás....A winyo messze hangosabb a ventiknél.
Valójaban tényleg úgy tudnad megcsinalni ha a bordahoz lenne a lap fogatva valami réztömbön keresztül,hogy elférjen a dolog....
De ami tuti nagy barkacs lesz a haz a végére..
Ha megcsinalom ,hogy ne legyen ventim ígérem feldobom ide a laírást.
De tuti csak olyan cuccossal lehet jól megcsinalni ahol csavarozni lehet a procihűtőt a lapra...S esztétikusan egy rack server hazba lehet belefaragni.
A jelenlegi konfig 36 fokos körül van a borda meg kicsit kevesebb.JA és randa is rendesen)
-
Veriakilis
senior tag
Most olvastam, hogy padlón vannak külföldön a memória árak:
[link]
'egy 512 Mb kapacitású DDR2-667-es memóriachip piaci ára jelenleg átlagosan 2,57 dollár, és ennél valószínűleg még olcsóbb is lesz az elkövetkezendő pár hónapban.
'
'Az árcsökkenés Magyarországon is érezteti hatását: a legkelendőbb, 512 MB kapacitású DDR2 memóriamodulok ma átlagosan 10 százalékkal olcsóbbak, mint egy hónappal ezelőtt. A hazai piacon egy 512 megabájtos DDR2-800-as modul jelenleg átlagosan 7-8000 forintért találhat gazdára, a lassabb, DDR2-667-es modulok ugyanezzel a kapacitással átlagosan 5800-7000 forintba kerülnek.
'
A 2,57 dolláros 512 Mb-es DDR2-667-es de jó is lenne, vagy ezzel az ár-aránnyal 4 db 1GB-os.
Veriakilis -
Bigya
őstag
válasz
Veriakilis #622 üzenetére
Ügye ez 4GB memóriát eszik meg...
Ha annyira nem fontos a gyorsaság, de hogy ha a passzívitás, illetve a némaság szempont, akkor inkább vegyél egy CF kártyát meg egy CF-to-IDE átalakítót, és arra zúzz egy winfost...
Nem tudom mik a terveid, de én e-felé nyúok újra...
A mem kártya lasabb, de némelyik tudja a HDD sebességet vagy gyorsabbat.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Ezt: [link] mennyiért lehet kapni?
-
L!NK->Q3
senior tag
Soket A 2600+ bartonra passzív hűtés megoldható?Hogyan?
Everest szerint a proci:
Tipikus telj fel 53-65W ( órajeltől függően)
Maximális telj felv 68-77( órajeltől függően)
vinyóra milyen passzív cuccost ajánlatok, hűtőventi nélkül 40 fok felett van szegényke...
[Szerkesztve] -
Muton
addikt
válasz
Veriakilis #611 üzenetére
Ezeket a sorokat most úgy gépelem, hogy egyáltalán nincs semmi hangja a gépemnek, mert lekapcsolta az energiaellátás a HDD-t.
nekem sajnos nem lehet a rendszervinyót kikapcsoni, akkor sem, ha bőven csak a memóriát kellene használi. a windows mindig matat rajta valamit. még akkor is ha a szolgáltatások nagyrészét letiltom, se hálózat, se indexelés se semmi. viszont a tár és a hurci vinyót kilövi szépen.
én egyelőre csak (ventillátorhoz kapott) szilikon alátéteket raktam a vinyók és a keret közé, nagyságrendel csökkent a vinyó hang. szerencsére a kis seagate-m nagyon halk (a raptor is de meg kell hagyni tud seekelnide messze nem zavaró) bár nulla háttérzaj mellett biztos nem ezt mondanám
-
Veriakilis
senior tag
Hozzám is hozott egy haver filmek miatt egy rack-ben levő Samsungot, és szinte nem volt hangja.
Lekapcsoltam az enyémet, és lehúztam a proci hűtőventillátorát (akkor még volt ventillátor a proci hűtőn), hogy halljam a hangját, de alig volt neki valami hangja.
Az is IDE-s volt, és Nidec motoros. -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #611 üzenetére
vannak klf. megoldások, de mind pénzbe kerül 5-10 k/HDD - és ez nem kevés
szerintem a legjobb és legolcsóbb megoldás a típus gondos megválasztása ill. a szerencsés belenyúlás (nekem pl. a bolti gépben van egy olyan Samsung IDE, ami egyszerűen csak hihetetlen - de nagyon kecsegtető a 2,5'' próbálkozni - perwsze egyiksem a sebességhajszolók megoldása, de nekem még soha nem okozott gondodt, hogy nem halálpörgővillámgyos lemezeket használok) -
Vaszkez
tag
válasz
Veriakilis #610 üzenetére
THX!
-
Veriakilis
senior tag
Vinyók terén hogyan csökkented a zajt?
Nekem végre sikerült elérni, hogy az energiaellátással lekapcsoltassam 3 perc után a vinyót.
A rendes 'nagy' vinyómmal egy darabig nem akarta lekapcsolni, úgyhogy először egy régi kis 6GB-s Quantummal próbáltam ki.
A kis Quantumot teljesen lekapcsolta, úgy, hogy egyáltalán nem volt hangja a vincseszternek, és persze a gépnek sem.
A 80GB-s Maxtort most már le tudom kapcsoltatni az energiaellátással, de annak a lekapcsolás után is marad valami kis cicergőhangja.
Ez talán valami elektromos-zaj, bár felrakott ház oldallal egyáltalán nem hallani a billentyűzet mellől.
Csak a vinnyóhoz egészen közel hajolva hallani ezt a zajt.
Ezeket a sorokat most úgy gépelem, hogy egyáltalán nincs semmi hangja a gépemnek, mert lekapcsolta az energiaellátás a HDD-t.
Sokkal jobb a számítógépet úgy használni, hogy 'nincs bekapcsolva', őőő akarom mondani nincsen hangja!
Ha meghozzák az alkatrészt a HDD némítómhoz, akkor járó HDD mellett sem lesz hangja a gépemnek remélhetőleg.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
500*500-as szerintem nincs egyben a Metalloglobusnál, én is 4 db 110mm széleset, és egy félbefűrészelt 5-ik darabot tettem egymás mellé (6 m-es szálban van).
Ez így kb 12 eFt volt.
De így úgy néz ki, mintha egy darab lenne.
Itt a cím:
Metalloglobus Fémgyártmány Kereskedelmi Kft.
1106 Budapest Jászberényi út. 57.
Tel.: 06-1-2609590
Eléggé a világ végén van J(ászberényi út), de jobb árak vannak ott, mint a többi Metallo-nál, mert ez szerintem kisker-nagyker egyben...
Veriakilis -
Vaszkez
tag
válasz
Veriakilis #606 üzenetére
Érdeklődnék!
Hol lehet 500x500-as alubordát kapnimert egyre én is beruháznék.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Veriakilis #606 üzenetére
Már csak 10k egy Ninja
-
Veriakilis
senior tag
35W-hoz sokkal nagyob körből válogathatsz, mert ezt jóval több hűtő is elviszi passzívan, mint mondjuk egy 65W-osat, vagy egy 100-110Wosat.
Artic Cooling Freezer?
Ha jól tudom, akkor ennek van olyan változata, ami felmegy az S754-re.
[link]
Miután rájöttem, hogy saját készítésű passzív hűtéssel mennyivel jobb eredményt lehet elérni, mint a gyáriakkal (pedig a réztömb ami a procit jelenleg hűti, még nem is mint heatpipe funkcionál, mert még kell rá a kapilláris, meg a másik oldal réztömbje...), én már nem veszek többet gyári hűtőt...
A Scythe Ninja 16-17 eFt-os induló árral volt kapható az első időkben.
500*500 mm-es alumínium bordát meg kapni 12 eFt-ért.
A réz tömb ugyan drága volt (együtt már drágább, mint a ninja, de ezt csak egyszer kell megvenni, és elkészíteni).
Veriakilis -
Nimda
addikt
Egy turion64-hez melyik/milyen passziv hütöt ajánlotok?...a proci 35W-ot disszipál...(S754)
[Szerkesztve] -
matyee
őstag
gratula hozzá! Én is próbálkoztam passzív hűtésekkel, de gyári cuccból nehéz egyenlőre megoldani szerintem. FSP zen+passziv vga+Sonic Tower kombóval bírkoztam, de terhelve már nagyon melegedett a gép. Alapon vitte gond nélkül. Kompromisszumként tettem a sonic towerre egy 12es papstot 5V-on, így már terhelve is ment minden szépen. pár képet publikálhatnál, szerintem sokan kiváncsiak lennének rá.
-
Veriakilis
senior tag
Sikerült végre kipróbálnon, hogy milyen érzés úgy látni a windows-t, hogy közben a gépnek egyáltalán nincs semmi hangja.
Ezt úgy értem el, hogy egyrészt, mint ahogy feljebb már írtam, teljesen passzív a processzor hűtésem, gyárilag is passzív a VGA hűtés, a táp: FSP-ZEN, és a vinyót leállíttattam az energiaellátással 3 perc után.
NINCS SEMMI HANGJA SEM A GÉPNEK.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Minden alpon van, nincs semmiféle 'alulfeszelés'.
A proc. környéki tekercsekre rakok majd egy hosszúkás kis hűtőbordát.
Az északi híd hűtőjének gyári heatpipe-ját pedig csatlakoztatom egy saját gyártmányú heatpipe-al a felső hőátadó réztömbömre.
Ebben a gépben nincs ventillátor.
Egyébként döbbenetes a ház aluborda oldalának a hűtési képessége:
eddig akárhogy terheltem a gépet, maximum langyos volt az aluborda.
Legalább 3-4X ennyi hőt is képes lenne leadni, úgy, hogy a proc hőmérséklete normális maradna.
Ez a rendszer szerintem simán vinne egy 100-150W-os peltiert is, amit a felső hőátadó, és a leendő heatpipe (jelenleg még csak egy réz tömb) közé kerülne.
Az acetonos töltetű heatpipe pedig szépen szobahőmérséklet alá hűtené a processzort.
De ez utóbbi dolog, enyenlőre csak elmélet, viszont a linkelt adatok a gyakorlatot tükrözik.
Nem gondoltam, hogy csak langyos lesz a külső aluborda fal, azt hittem meleg, vagy forró lesz, de kellemesen csalódtam.
Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest