Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BE4GLE

senior tag

válasz Attila2011 #30432 üzenetére

1. Amúgy ilyenkor feltűnik neked, hogy nem a kérdésre válaszolsz? Ha más vallásról, történetről, mítoszról lenne szó, nem ugyanolyan kritikusan szemlélnéd ezeket a dolgokat, amikre most rámutattam? Nem érzed úgy, hogy más mércével szemléled ezt a történetet, mint ahogy általában egy ilyen történetet szemlélnél?

2. Nehéz ezt a kérdést úgy feltenni, hogy ne érezd degradálónak. De természetesen nem akartalak vele megbántani. Ha túl érzékenyen érint, passzold nyugodtan. Azért kérdeztem rá, mert nekem nem az a benyomásom, hogy szabadon gondolkodsz ezügyben. És gondoltam talán a közösségben, amiben benne vagy, nem vennék jó néven, ha tagadnád ezt a dogmát. Az is egyfajta gondolatrendőrség.

"Értem, tehát Pál ébren volt, így az ő látomását elfogadod valós, megtörtént eseménynek."

Nyilván nem. Azonban ott a szerző figyelt arra, hogy olyan módon prezentálja a karakter számára, hogy a reakciója hihető legyen.

"Biblia alapján ez egy elég bevett "módszere" Istennek."

Vagy a szerzőknek... Különös. Ha Isten tud álmon kívül is kommunikálni, miért használná egyáltalán az álmos formát. Főleg, ha baromi fontos, hogy a fogadó komolyan is vegye az üzenetet.

"Amúgy Jézus feltámadását mennyire tartod valószínűnek?"

Én egyiket se tartom valószínűnek. De a szűzen fogantatásról te magad ismerted be, hogy nem dőlne össze a hited, ha nem lenne igaz. És amennyiben így van, itt úgy vélem egész nyugodtan eszközölhetnél egy revízíót. A feltámadás úgy sejtem komolyabb krízist okozna, mint ez.

Új hozzászólás Aktív témák