Aktív témák
-
parandroid
félisten
Kérünk mindenkit, hogy a jobb áttekinthetőség érdekében a külső mobil rack-ekkel foglalkozó gyűjtőtopikban tegye fel a kérdését, ne nyissunk minden egyes problémának saját topikot. Ezt a topikot zártam.
5,25''-es külső mobil rack-ek: Bővebben: link
3,5''-es külső mobil rack-ek: Bővebben: link
2,5''-es külső mobil rack-ek: Bővebben: link
p -
-
darius
tag
Kissé bosszús vagyok
Vettem ma egy külső mobil racket, bele a wincsit, de az xp nem ismeri fel.
A telepítés során hiba lépett fel, azt annyi. (xp sp2, samsung 160Gb)
Arra menet közben rájöttem, hogy ez a Vipower rack csak masterként kezeli, de többre nem jutottam.
Az usb port szerintem rendesen telepítve van, pendrive, kártyaolvasó klasszul megy.
Ha valakinek van ötlete, várom, nem szeretnék a kiskerrel megvívni. -
Joooe
tag
USB-IF USB 2.0 Electrical Test Specification (pdf) Bővebben: link
Teljes specifikáció(zip, 9M) Bővebben: link -
Joooe
tag
''Az USB 2.0 valós átviteli értéke stabilan 30-35 MB/s között van, többet ne is várj.''
Ezt mire alapozod amúgy? Az usb specifikáció szerint a ''certified hi-speed usb'' logóval ellátott eszközöknek képesnek kell lennie a szabványban előírt 480 Mbps sebességet teljesíteni, legfeljebb +-0.05% eltéréssel. Az más kérdés hogy az usb felületet kiszolgáló háttértároló vagy egyéb eszköz nem tud annyit.
(Esetemben persze nem ez a lényeg, itt az igész ide-usb átalakító eszköz sebessége volt megadva.
Mellesleg nem adtam még fel, csak hát közbeszólt a vizsgaidőszak)
-
Joooe
tag
válasz
God Vazzeg #106 üzenetére
Róla van szó:
CP-U2I-3A Bővebben: link -
Flashy
veterán
nem azt mondom hogy nem jogos a problémád, de a mai kisker helyzetben nem csodálkoznék ha egyik reklamációs alkalommal nem jönnél ki a boltból. ha ennél komolyabb problémával megy az ember akkor is örülhet ha élve megússza, nem hogy még ki is cseréljék vagy megjavítsák a hardvert...
-
Joooe
tag
válasz
God Vazzeg #100 üzenetére
Na voltam benn a cuccért. Mondtam hogy szeretném megnézni ezt a szédületes sebességet. Mondják ok, semmi gond. Mistralt ismerve gondolom senkit nem ér váratlanul, hogy a szemem előtt már megint csak 12.5 Mb/s volt a max (hd_speed -del mérve). Kivettük a rackből a vinyót, közvetlen ide-n 60 MB/s hasított. ''Gyuri'' hátra ment telefonálni, mondott ott valami olyanokat a túloldalra, hogy ''igen, de a 12 mega az tényleg kevés'', meg ilyenek. Aztán visszajött és onnantól kezdve szerinte normális és törvényszerű dolog a 12 mega, ''ennyit tud az usb''. Persze megint felajánlotta hogy felküldi a pesti szervízbe, ahol ugyanezt el fogják mondani.
Ja és azért a felvetésemért, hogy nézzük meg egy más típusú rackben hogy mennyit tud az usb nem lelkesedett, vajon miért?
Egyelőre átvettem a cuccot, mondtam hogy majd még jelentkezem
Megyek a fogyasztovedelem fórumára kicsit tájékozódni, aztán majd jelentkezem -
Joooe
tag
válasz
God Vazzeg #100 üzenetére
Még nem értem rá, kicsit torlódtak a vizsgák
Holnap bermegyek érte. -
Joooe
tag
válasz
God Vazzeg #98 üzenetére
Ja nem voltam netközelben szóval csak most látom, de köszi akkor.
Majd bemegyek érte valszeg még a héten, megnézem ezt a másolást aztán bocsi
Akkor valaki help... mi lehet a gond? A doksi szerint elvileg az alaplap is tud 480 Mps sebességet, ha jól emlékszem garis még. -
Wolverine
félisten
Ne felejtsétek el, hogy az USB nem dedikált csatornán kapcsolódik (ha jól tudom), ergo a sávszél minden USB-s cucc között megosztva darabolódik...
Nem mellesleg az én DTK-s külső házamnál is a 10-12 MB/s az általános. -
Joooe
tag
válasz
TheVeryGuest #91 üzenetére
Fentebb már írtam hogy csomóféleképpen próbáltam rámásolni, olvasni róla, különböző teszprogikkal mérni, állandó a sebessége.
Most hogy jön ide az usb1? Nem usb1-es cumót vettem
mod: nekem is 2x160GB Samsung RAID stripe van, amiről néha akár 100MB/s olvasást is mérek szóval nem hinném hogy attól lassú
[Szerkesztve] -
TheVeryGuest
senior tag
Hát kb hozza, mert gyorsabb, mint az USB1.
Próbáld ki, hogy csak olvasod róla az adatokat, nem pedig írod. Meg ugye másolásnál, az is számít, mi a másik eszköz, mert ugye a jó öreg 120MB-os Conneremnek 720KB/sec a sebessége, arra híába próbálnám másolni 60MB/sec-cel a cumót a 2x160GB Samsung RAID stripe-ról. Ezért jó a HDTach, olvasást mér nem írást, és nincs másik eszköz, ami belassíthatna, mert rögtön eldobja a beolvasott adatot. -
Joooe
tag
válasz
TheVeryGuest #89 üzenetére
Túlmelegedés nem lehet gond. A 120 gigás vinyót teljesen telemásoltam, a végén kinyitottam a házat, de teljesen normális hőmérsékletű volt, egészségesen langyos. (láttam már vinyót úgy is jól működni hogy nem bírtam megfogni...
)
Ja és a sebesség elejétől fogva elég stabilan 12.5 MB/s körül volt. (hidegindításból)
Hogy érted az hogy nem fogja kimérni senki pontosan? Nem is kell nekem pontos mérés, csak lássam hogy kb hozza a sebességet -
TheVeryGuest
senior tag
Ezt nem fogja tudni neked kimérni senki pontosan. Akkor inkább kérj valami más fajta rack-et a Mistálosoktól, hátha azzal rendesen megy. Nekem van egy ADS 5.25'' Dual Drive Kit-em, ami 2xkHUF volt meg ez a CP ami 1xkHUF volt, de olyan ordas nagy különbséget még nem vettem észre a kettő között. Mondjuk az ADS cucc az olyan optikai drive méretű, és van benne hűtőventi, a CP meg egy műanyag izzasztókemence. Az nem lehet, hogy a HDD-túlmelegszik és visszavesz a lemez fordulatszámából?
-
Joooe
tag
válasz
TheVeryGuest #82 üzenetére
Ok hogy elméleti maximum, elég nekem fele is
a vinyóra nem foghatják mert az is mistralos és garis
És ahoz hogy bármi másra ráfogják, be kell mutatni hogy náluk megfelelő sebességel működik. Ezután pedig készséggel elhiszem hogy máshol van a hiba
(a dobozra, a tájékoztatóra, a gyártó cég weblapjára ki van írva hogy képes 480 Mps sebességre a cucc, az ilyen állításokért pedig felelősségel tartoznak, az újabb fogyasztóvédelmi törvények szerint. De szerintem egyébként is logikus elvárás hogy ne ez fogja vissza a vinyót. Egyértelmű hogy nem vettem volna meg ha tudom hogy ilyen lassú.) -
Joooe
tag
válasz
God Vazzeg #83 üzenetére
Jaaa
Biztos jó arc nekem vele bajom nincs. Föleg hogy a videokarim zokszó nélkül cserélte pedig félve vittem be a mistral hírnevét ismerve
Hát figy, ha tucc szólj az érdekemben, majd üldöz a hálám csak tudj elbújni -
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem jónak fogják találni. Mert ugye az adat átmegy, még ha lassan is.
Az hogy miért lassú meg rá lehet fogni a HDD-re, a vezetékre, a vezérlőkre, akármire. A 480MBps az elméleti maximum, ebből elmegy elég sok menedzsmentre meg más rendszerszintű szarságokra, ahogy már írták, a maradékon meg megosztoznak a rádugott cumók.
Olyat is láttam már, hogy egy HDD rackben egyszerűen nem volt hajlandó menni, csak gusztustalan lassan (Seagate Barracuda IV): 1.5Mb/sec, pedig mindegyikben 80 eres kábel volt. Nekem most egy jó régi WD450AA (45GB, 5400rpm, 2MB cache) van ugyanilyen rackben (vagyis a CP 3.5'' USB2/FireWire kombója), elég változatos eredményeket produkál a Total Comander-ben másoláskor. Olvasáskor 10-23Mb/sec, íráskor viszont képes 4-17Mb/sec között ingadozni. Ugyanakkor FireWire-en még nem sikerült írni rá, mert mindig beáll a TC, a dobozon meg világít a sárga led egyfolytában.
Tesztelésként ki kellene mérni HDTach-hal, meg kipróbálni több HDD-vel is.
Nálam most itt a melóhelyen a HDTach asszondja a WD450AA-ra, hogy:
Taccess[ms] Burst[Mb/sec] Average[Mb/sec] Utilcpu[%]
15,8 32,1 22,4 27 -
Joooe
tag
válasz
God Vazzeg #79 üzenetére
Ja, Kecskemét
Ki az a Gyuri? -
Joooe
tag
Akkor jó, mégse én vagyok hülye
Tegnap visszavittem a mistralba. Mondom hogy mi a problémám szeretném ha ott helyben kipróbálnánk, mert ugye nem vagyok biztos benne hogy ez a hibás és az alaplapon+szoftveresen minden tökéletes, de azért mégis erre gyanakszom. Hosszas kínlódás után (''nincs usb2-es gépünk most''), meg alig hallható mormogások közepette (''nem is annyira rossz az a 12 Mb/s'') - miután arról is meggyőztem őket, hogy tényleg tudom mi a különbség megabájt és megabit között, meg az usb1 és usb2 között - valahogy csak sikerül találni egy gépet amin ki lehetett próbálni. Vagyis igazából kipróbálni nem, mert egy nagyobb fájlt nem tudtak előkeríteni, windows mappát próbálták sok töredezett apró fájllal másolgatni, de még a 12 megát is csak ritkán érte el a sebesség. Én is elismertem hogy ez nem mérés, mondom hogy ne kínlódjunk máá, futassanak le rajta egy teszt progit. ''nincs olyan tesztprogink ami usb-t tud...''Értetlen fejemet látva persze magyarázni kezdte hogy csak dos-os vinyótesztelőjük van és az nem ismer usb-t. Kérdezem, hogy miért olyan nehéz windowsban letesztelni egy fájlrendszert. Hááát nekik olyan programjuk nincsen, de nagylelkűen felajánlották, hogy hagyjam ott, majd felküldik pestre(!!!), mert (figyelem!) ott van olyan program amivel ezt le lehet tesztelni
És az egész csak pár hétig fog tartani. (tipikus elriasztó mennyémáapicsábanereklamáj duma?) Itt már nagyon elbizonytalanodtam abban hogy hova is kerültem, félve tekintettem le a pultra ragasztott papírra, az állt rajta hatalmas beűkkel: ''SZERVÍZ''. Akkor mégse nyaraló oviscsoport, akkor nem értem
Lehet hogy a család 20 éves fiat ritmójának váltóproblémáival kellett volna hozzájuk fordulnom? vagy miylen szervíz? Na mind1, akkor egyelőre feladtam, gondoltam úgyis jövök vissza nem soká és akkor majd hozok progit is a teszteléshez. (Volt náluk egy folyamatban lévő videokari garancia ügyem, ami lassan várható volt hogy megérkezik az új. Egyébként azt gond nélkül cserélték, már az új videokarim van
) Szóval amikor mentem vissza immár tesztelőprogikkal felfegyverkezve, már nem voltak hajlandók helyben tesztelni, de hagyjam ott a cuccot majd letesztelik délután és felhívnak. Ok. (Ez tegnap volt. Még nem hívtak)
Ja és hülye voltam mert akkor nem olvastam el a papírt amit adtak róla. Az áll rajta hogy kell perkálnom kell egy ezrest ha jónak találják. Meg a terméknek csak ennyit írtak hogy 1db rack + 1 db hdd. Típus, szériaszám ilyenek nemMind1 csak remélhetem ezzel nem vágnak át.
A lényeg, hogy én úgy képzeltem, hogy bemegyek és az 5 perces tesztelés nem fog sokáig tartani... bedug, lemér, kihúz és akkor ha ott a szemem előtt jól működött volna akkor most már az alaplapom miatt reklamálnék valahol máshol, ha meg ott se ment volna akkor kértem volna a megfelelő garanciális ügyintézést, ahogy az minden normális helyen szokás... de a mistral az mistral...
most várok... nagyon kíváncsi vagyok mit fognak ügyeskedni -
erdoke
titán
válasz
God Vazzeg #74 üzenetére
Nálam a 2,5'' 5400 rpm-es Hitachi 30 MB/s-mal tol USB-n.
A keret ára 4-5e Ft.
[Szerkesztve] -
csapisc
csendes tag
Dtk usb 2.0 ide enclosure 5.25''
Asszem 9500 Ft-ért vettem.Usb kábel+táp+telepítő cd+egy angol használati utasítás amivel nem mentem semmire.
Adatatvitel: 20-25 MB/s átlagban, de volt 27-30 is, 10-15 is. Nekem eddig nem lehet rá panaszom.Total Commander 6.03a-val mérve.
a vinyo 30gb-s 7200rpm-s maxtor.
Haveroknál sincs vele gond suliban is nagyon gut, kóterben is, nekem nagyon jól nyugszik eddig.
[Szerkesztve] -
csapisc
csendes tag
Hi all!
Mivel most linuxrol irok,amihez szinte fingom nincs, ezert most ekezet nelkuli minden.
Nekem is van usb-s rack-em, amihez egy 30gb-s maxtor vinyot hasznalok, de semmi gond vele csak meg kell talalnom mindig a megfelello portot. PL: tesom gepen(msi kt4 ultra alaplap) van vagy 5 usb port, elmeletben mindegyik 2.0-as ,de csak a bill+eger ps2-es bemenete alatti usb portok ismerik fel. Nekem egy osregi alaplapom van, max a 266mhz-s ramot tudja csak kezelni. Annyira jo az egesz, hogy elmeletbe usb2.0-as a ket port ami van a gepben, de egyik sem tudja normalisan kezelni,csak lassukent(socket A-s alaplap). Az egerem usb-s, amihez usb2.0 kell azt az egyik port kezeli a masik fel sem ismeri..
A lenyeg keressetek megfelelo usb portot, nezzetek vegig az osszeset+tanulmanyozzatok az alaplap kiskonyvet, sok hasznos infot rejt, neha.
Meg egy tanacs probaljatok ki masnal is, mas eszkozzel is(pendrive...). Sok sikert.
Ja tesom gepen az alaplap telepito cd-je+sima xp se tudta feltenni az usb-t, de a rack-hez kapott cd igen. Most sp2 van, de ezzel meg nem probaltam. Nezzetek meg hogy rendesen telepitve van-e az usb port vagy sem, SP2-nel asszem telepiti maga az XP.
Sok szerencset mindenkinek, -
-
CSUKEC
csendes tag
Még tesztelhetnéd dolgot! Sokkal jobb, de nem az igazi, többek között a töredezettség mentesítést sem bírja, néha leáll az írás és a törlés is.Vagy csak nálam.A ferrit gyűrűket is próbáltam. Gondoltam lehet benne valami,mert a fényképező géphez is adtak külön ilyen ''gombocot''. Nekem nf3-al(MSI K8N NEO2 54-G) csinálja már gondoltam veszek viat.Halkan jegyzem meg az intel 875 (Abit IC7 ) nem csinálta.
-
LukE
veterán
na hat ez vicces. Szilveszteri buliba elvittem a korabban mar emlegetett 2.5''-os noti vinyat, es NF7-es lappal baszakodott(winamo lejatszas kozben akadozott a hang). Ez mar csak azert vicces, mert mashol szinten NF7-tel ment gond nelkul, meg a kabel is ugyan az volt. Itthon persze gond nelkul tobbfele kabellel is kiprobaltam. A franc se erti...
-
Flashy
veterán
-
-
Joooe
tag
Tényleg nem értem!
''High speed data transfer rate up to 480 Mbps''
Ez rá van írva. Meg a gyártó honlapján is olvasható.
A termék képes 480 Mbps (=60 Mbyte/sec) adatátviteli sebességet produkálni. Ez az állítás.Tény hogy ezt meg se közelíti. Nem értem mit lehet ezen kimagyarázni. -
Joooe
tag
Nem igazán stimmel az analógiád szerintem. A csövet megfeleltethetjük mondjuk az usb kábelnek amit adtak, a töltőfejet meg a rack elektronikájának. a leírásban nem az szerepel hogy adnak hozzá egy usb2-es kábelt, hanem hogy a cucc usb2 szabványnak megfelel. Ezek szerint a benzinkút nál az van kiírva: ''nálunk minden üzemanyagot 10 liter/s sebességel tankolhat'' apró betűvel: ''ha autója ezt támogatja''
Meg egyébként se stimmel a dolog mert a benzinkútnál az elsődleges szolgáltatás a benzin megvásárlása, és nem azért fizetsz hogy milyen gyorsan jön ki a csövön. (szerintem)
De örülök hogy valaki olyan érvekkel jön hogy fel tudok készülni mit fognak mondani. Abba ne hagyd
mod: nálam is hasonló értékeket mér a sandra
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ha jobban akarunk hasonlítani az usb-hez akkor ez úgy van hogy a benzinkúthoz kiraknak vastag csöveket és kiírják hogy lehetővé tesz akár 10liter/másodperces töltést is. bemész tankolni, de a legolcsóbb 95öst tankolod, ami tetülassan csordogál. szólsz, elmagyarázzák hogy a 95ös töltőfeje csak 1litert tud átnyomni, a 99es kútja tudja csak kihasználni a 10litert. nem hazudtak, mert a cső átvisz 10 litert. ez a marketing...
lemérem az usb-s rackben levő 4G-s vinyót HD Tach-kal mennyit mond:
average read: 12M, burst: 14M
[Szerkesztve] -
Joooe
tag
Igazából nem értelek... vegyük elő a jó öreg autós példálózást...
Tegyük fel van egy kocsim, aminek mondjuk 95-ös benzin az ideális. Beállok a kúthoz, tankolok 95-öst, de a csőböl csak 91 -es jön. Aztán ez így jó, ne panaszkodjak hogy épphogy megy a kocsi örüljek hogy egyáltalán jár a motor. Meg külön ben is, ha jó benzint akarok akkor miért nem a hiper-szuper-tempó-vípávör 99+ anyagból tankolok? elég furán hangzik...
-
Flashy
veterán
szerintem kimagyaráznák. bár mondjuk én tuti nem mennék utána ilyen dolognak akkor se ha tényleg jogos lenne. megéri szerinted fenyegetőzni meg fogyasztóvédelemhez járni? a legtöbb ami történhet hogy a kiskert megbüntetik, az meg nem jó nekünk. de lehet hogy én látom sötéten a dolgokat.
-
Joooe
tag
Hűű találtam egy ilyet mi a véleményetek? Túl naív vagyok?
2.1. Felelősség a címke és a reklám tényállításaiért
Az első fontos módosítás e tekintetben, hogy a Ptk. kiterjeszti azt a követelményrendszert, amelynek a szolgáltatás (vásárlás esetén az áru) meg kell hogy feleljen ahhoz, hogy a teljesítés hibátlannak minősüljön. A Ptk. rendelkezései alapján a szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában
a) alkalmasnak kell lennie azokra a célokra, amelyekre más, azonos fajtájú szolgáltatásokat rendszerint használnak, és
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő nyilvános kijelentését, és
c) alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett, valamint
d) rendelkeznie kell a kötelezett által adott leírásban szereplő, és az általa a jogosultnak mintaként bemutatott szolgáltatásban lévő tulajdonságokkal.
A felsorolásból kiemelendő, hogy a kötelezett nem csupán azokért a tulajdonságokért felel, amelyek a termék címkéjén vagy a használati útmutatóban megjelennek, hanem akár a reklámban közölt tényállítások is számon kérhetők - elsősorban - a gyártón. Mivel a fogyasztóval közvetlenül a kereskedő lép szerződéses jogviszonyba, a szavatossági jogok érvényesítésekor a kereskedőnél kell kifogásolni, hogy a termék nem felel meg a reklámban leírtaknak, és a kereskedő csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a nyilvános kijelentést nem ismerte, és azt nem is kellett ismernie, vagy
b) a nyilvános kijelentést a szerződéskötés időpontjáig már megfelelő módon helyesbítették, vagy
c) a nyilvános kijelentés a jogosult szerződéskötési elhatározását nem befolyásolhatta.
Fontos tehát, hogy a bizonyítási teher ez esetben a kötelezettet terheli, tehát neki kell bizonyítania azt, hogy nem ismerte a tényállítást, stb. -
Flashy
veterán
hát ilyen félrevezetések mindenhol vannak, ott van mindjárt a winchester méret, talán az az egyik legdurvább, nézd meg hányan beszívták már, tele van a fórum vele. itt meg azt mondaná a cég, hogy nem hazudtak, igenis támogatja a 480Mbites usb _átvitelt_, de a winchester illesztő része meg maga a winchester nem tudja ennyivel tolni.
-
Joooe
tag
Értem, és én is ettől tatok amit te mondasz. De ha tényleg így van akkor ez a vásárló (azaz szegény én
) szándékos becsapása. Hiszen mind az alaplap, mind a rack gyártója azt állítja hogy támogatja az USB2 szabványt meg a 480 Mbps adatátvitelt. Az ilyen jellegű félreveztésre van valami fogyasztóvédelmi rendelkezések között nem? Milyen lehetőségeim vannak ilyenkor azon kívűl hogy befogom a szám és csak gondolatban anyázok?
-
Joooe
tag
Hogy tudom ezt megnézni?
Meg ha jól tudom a sima USB 1.1 sebessége 12 Mbps azaz 1.5 Mbyte/s, tehát nekem 2.0-ának kell lennie. De annak meg 480 Mbps sebességet tudnia kellene. De legalább is valami ahoz közelit. (Amit persze a vinyó meg se tud közelíteni,de elvben a protnak tudnia kéne...) -
Flashy
veterán
szerintem azt fogják mondani hogy ez ennyit tud, vegyél drágábbat hátha az majd jobb lesz. én a legolcsóbbat vettem ezt tudom, nem is viszem vissza amíg valahogy működik, úgyse tudnak mit csinálni. amikor a boltok a ''rendes'' rossz hardvert se hajlandóak kicserélni vagy segíteni akkor szerintem kiröhögnek ha odamész ezzel hogy csak 9M/sec. na nem azért hogy neked rosszat akarjak, csak szerintem.
-
Joooe
tag
up, hátha valakiből kipattan valami isteni szikra...
Lehet hogy hardverhiba? Már látom teljesen esélytelen próbálkozásaimat hogy a mistralban kicseréltessem -
Joooe
tag
Aszongya a doksija:
''Characteristics: ... High-speed data transfer rate up to 480 Mbytes ...''
Mondjuk asszem ott megabitet kell érteni de akkor is...
Egy egyszerű 7200-es vinyót ki kell tudni szolgálnia lazán. kéne -
LukE
veterán
Furcsa, valami ott nagyon el lehet rontva, eddig volt nalam nehany 8RDA mobo, de minddel mukodott az usb. Alaplapra forrasztott USB es kivezetett porton is hasznaltam kartyaolvasot, mobil HDD-t, fenykepezot, nyomtatot, diktafont es eddig semmi gond. Tudom, ezzel most nem segitettem, de talan jobb kedvre derultok, hogy nem lehetetlen
-
-
Joooe
tag
Ami nagyon bosszant és a leghalványabb elképzelésem sincs hogyan lehetséges, az a mindössze 9 megás átviteli sebesség. Ezt tűnik a legkönyebben kinyomozhatónak, mert a probléma folyamatosan fennáll, nem csak úgy néha elszáll. Nincs ötletetek mi okozhatja?
-
Flashy
veterán
szerintem vezérlő, kivezetés meg rack közül valamelyik kettő nem bírja egymást. látod érdekes problémák vannak ezekkel. nekem csak a rackre felfele másoláskor akad le, van akinek fel meg lefele is, egész más alaplap, egész más rack. szerintem ez ilyen ''ez van'' tényállás.
-
Flashy
veterán
én tutinem, isten ments hogy én a szifre járjak, kikérem magamnak
amúgy érdekes, mert vannak gépek, előre kivezetett usb-vel. nem a ház része, de nem otthoni házibarkács hanem sorozatgyártott előlap, egy cég csinálta. a dupla usb portból bizonyos gépeknél csak az egyik ismer fel minden pendriveot. valamelyik pendriveot minden ismeri, van olyan amit az előlapi portok közül csak az egyik, van olyan amit csak a rendes integrált portok ismernek fel, de semmi gyártóbeli vagy ilyesmi jellemző, kb random. szóval úgy néz ki hogy eléggé labilis a dolog ezzel az usb-vel
nálam itthon az usb-s ház csak ezt a felfele másolási leállást csinálja amit már írtam. -
Joooe
tag
ja még 1 pár adalék
Ha csak úgy áll magában akkor nincs gond vele, nem válik le.
Amikor másolok rá akkor a vinyó a led tanulsága szerint nem igazán szenved, csak úgy ''írogat'' néha, tehát tuti hogy a kapcsolat hibája miatt lassú. De elég fura ez a 9000kb/s tudtommal ez nagyobb mint usb1 és jóval kevesebb mint az usb2 sebessége...
A leválás elég véletlenszerű, az előbb el sem tudtam kezdeni a másolást, most meg már 70% átment egy dvd és még mindig megy, igaz lassan... -
-
G@ben
addikt
Ilyen másolás közbeni leválás nálam is előfordult már 3 gépen is. Egyik haver P4-ese, SP1-el meg mindennel, másik haver AMD-je NF2-es lappal, SP1-el, harmadik meg a SZIF C100-ban levő gépek. Itt érdekes az, hogy be van dugva a vinyó és néha 5 percenként újra meg újra kiírja, hogy új eszközt csatlakoztattam.
Hotdrive 2,5'', Hitachi 20 GB vinyó egyébként. -
Joooe
tag
up
(bocsi
-
Joooe
tag
UPUPUP
nagyon jó kérdéseket tesztek fel itt sajnos válaszok nélkül
Én a napokban vettem egy CP 3,5''-os USB2-es keretet meg egy Samsung SP1203N vinyót. Nálam is jelentkezik ez a kikapcsolós probléma. Másolás közben látszólag véletszerűen leválasztódik a vinyó, de hiába kapcsolóm ki/be, ha ugyanabba a portba dugom vissza nem ismeri fel újra. Nálam jelentkezett még1 gond is: tetű lassú a másolás, olyan 9000 kb/s körül van elég fixen (nem lehet a töredezettségre fogni mert tök szűz vinyó)
Ja nekem Nvidia lapom van (konkrétan asus a7n8x deluxe 2.0), XP SP2-vel, naprakész frissítésekkel.
Ötlet valaki? plíííz -
erdoke
titán
XP integrált SP1 + az összes lényeges(nek tűnő) frissítés + VIA-s alaplap, a hiba szintén csak felfelé másoláskor, vagy defragnál jelentkezik (intenzív írás). Win2000-es gépeken (SP4) és a haver XP-jén (SP1, SIS-es lap) nincs gond, tehát nem a vinyóval vagy a kerettel lehet a probléma.
Talán valamilyen progi, de még inkább driver vagy WinXP beállítás kavarhat be. Kellene találnunk közös pontot. -
Cathfaern
nagyúr
Nálam az volt, hogy alapból ha bekapcsoltam a gépet, és be volt dugva a kábel, akkor nem is vette észre, hogy ott a rack, ki-be kellett húzni az USB csatlakozót. SP2 (illetve lehet, hogy az SP1 is elég lett volna) telepítése után már nem volt ilyen gond. Szóval a ServicePack-ok felrakása nem árthat
-
LukE
veterán
nemtom, STLab 2.5''-os rekkel csinlatam mar par barbar dolgot (pölö usb 1.1-en logott SP1 hianya miatt, es uyz irtam rola DVD-t, tobb mint 1 ora volt
)
es masoltam tobb Gb-t, de semmi gond.
tuti nem csuszott le valami csatlakozo? nekem kis mozgatastol is lecsuszik...
(z<>y szájbabasyott hsyk billentzukiosytas)
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
xp integrált sp1, via-s alaplap, a hiba ugyanez. ha másolok az usb2.0-s házba tett vinyóra, random idő után megáll a másolás és eltűnik a meghajtó, betűjele is meg az eszköz is. a vinyóról lefele másolás tökéletes, felfele viszont ez van. először azt hittem, hogy nagyobb filenál csak, de nem, kihúzom, bedugom, újrafelismeri, és lehet hogy még 1M-t se másolt, megint leakad. de olyan is van, hogy végigmásolja a cd imaget gond nélkül
-
Datti
csendes tag
válasz
Zordkaszás #6 üzenetére
Porton igen, gépen nem... ugyanaz
SP1,2 segíthet? otthon még sp nélküli xp van utólag telepített usb2 driverrel
de az usb-vel nincs más gond - penna, gyóntató, digifényképező gond nélkül működik, használható -
Datti
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám, amire szeretnék megoldást találni
Pár hónappal ezelőtt szert tettem egy ilyenre:
Bővebben: link
Mobil Rack-et raktam bele, bekapcsolással semmi gond nem volt, xp azonnal elsőre felismerte, ment a másolgatás oda-vissza szépen usb2-nek megfelelő sebességgel.
Aztán egy nagyobb tételnél (pár GB) azt vettem észre, hogy pár perc után kimeredt a vinyó ledje a windows meg eldobta a meghajtót. Kikapcs, bekapcs és mehetett a másolás tovább. Ennek még nem tulajdonítottam különösebb jelentősséget, de...
Néhány napja viszont már dvdírót raktam bele, (nec2500a) és kipróbáltam (előrelátóan csak RW-vel) és így is hozta az előbb vázolt hibát...
Amit jó lenne megszűntetni.
Találkozott már valaki ilyennel?
Esetleg van valakinek valami ötlete?
Előre is köszi -
badbundy
csendes tag
És az USB 2.0-val mit tudok tenni?
Alaplap tudja, összes USB kivezetést néztem (előlap/hátlap...), BIOS-ban minden OK, XP-hez van service pack, driverek fent vannak, és utána írja ki ezt. -
L3zl13
nagyúr
A nagysebességű cucc nem nagysebességű csatin üzenet azt jelenti, hogy USB2-es eszközt dugtál USB1.1-es csatira.
Ez pesze hogy lassú. Mivel itt a port a fő korlátozó tényező, ezért elvileg hasonló sebességűnek kéne lennie, mint a pendrive-odnak.
Az nForce-ban hova dugtad a kábelt? Az alaplapra, vagy előlapra kivezetett csatira?
Ha az utóbbi, akkor próbáld az előbbit.
[Szerkesztve] -
badbundy
csendes tag
Üdv!
Nemrég szert tettem egy USB-s külső (ADS/Pyro USB 2.0 Drive kit) keretre, valamint vettem bele egy HDD-t (160G Maxtor, 8M cache).
A problémám vele az, hogy hihetetlenül lassú a HDD kezelés.
Két gépben próbáltam: egy AMD-s (Soltek-SL75-frn2l, WinXP+SP1, NForce driver (legújabb)+rack driver), valamint egy Inteles (ez ugyan régi gép, még 2.0-s USB-t sem tud, W2k+SP2). Szerintem a 256-os pendrive-om is gyorsabb, mint ez a megoldás.
XP alatt megjelent, optimalizálás teljesítményre, és kiírja, hogy ''Nagy sebességű meghajtó van nem nagy sebességű USB-hez...''. Ez mi lehet? Alaplap tudja, op. rendszer tudja, Biosban beállítva, driverek frissítve, eszközkezelőben is minden rendben (alaplapi manual szerint).
W2k alatt sebessége ugyanaz, mint másik gépben, ezt nagyon keveslem.
Valaki tapasztalt már hasonlót, ill. XP alatt USB2.0 gondra tud megoldást?
Bocs, ha hosszú voltam, igyekeztem leírni mindent.
Segítséget köszi előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged