- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
Nálam egyből van kép, csak kiterjesztett asztal, én meg tükrözést akarok. Ha beállítom nincs kép a másik monitoron, ha tovább állítgatom mindkettőről eltűnik a kép...
Lehet hogy az nvidia driver megoldaná, de ha feltelepítem akkor a beállítások nem indulnak, így nem lehet beállítani a tükrözést sem. -
De, lehet szidni a windowst, azért az átlagfelhasználót gyorsan kikészíti az, hogy Linuxban sok mindent csak utánajárással, parancssorral, lehet megoldani, és akkor is csak úgy, ha az embernek van valamennyi számítástehcnikai előképzettsége.
Utolsó vastagított rész gyakorlatilag nem igaz. Az összes iskolámat úgy jártam végig, hogy nemcsak számtech óra vagy informatikai előadások, de még PC sem volt abban az épületben. Soha nem tanultam egy percet sem.
Amikor először láttam Windowst, nem is én telepítettem, mert nem lettem volna rá képes. A Linuxokat már én telepítettem.A többi része sem igaz ebben a formában, inkább úgy igaz, hogy sok esetben van úgy, ahogyan leírod.
Azért így már jóval árnyaltabb a kép, ha már ragaszkodunk az igazsághoz. Vannak olyan hardverelemek, amikkel nehezebb a helyzete a felhasználónak. Ez van. Akinek ehhez nagyon nincs kedve, használja a csodás Winx-et. Nincs kényszer, az egyik oldalon költségek vannak, a másik oldalon sok esetben a szabadidő hasznos felhasználása.
Azt ne írja senki, hogy az ő laptopjához járt a Windows, nem került pénzébe, mert most nincs kedvem megkeresni a múltkori linket, ahol 2 tökéletesen ugyanaz a laptop van, az egyik a T betűvel jelölt a Windowsos, ami 26000.- pezoval kerül többe, mint a Linuxos.
-
Sonja
nagyúr
Ezért kell NFS-t használni a NAS-on megosztásra Linux-hoz. Olyan lesz így, mintha csak egy meghajtó lenne a NAS (és jó gyors is). Én Synology NAS-on is ezt használom, és 110MB/sec a másolásom rá/le róla.
Ui.: rsync-hez ajánlom a grsync GUI-t, azzal talán egyszerűbb.
-
petya220
senior tag
commanddal is jó ez neked?
Vagy inkább maradnál a grafikus módon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged