- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Netfone
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dave™
nagyúr
Tehát eddig a Canonical volt a dekstop linuxok motorja. Igaz, hogy pont az volt a kritika évek óta, hogy nincs semmi fejlődés az Ubinál, mert elviszi az erőforrásokat a convergence meg a hozzá kapcsolódó dolgok, de most minden fejlődés leáll, megszűnik a Linux és behintik sóval. Vagy nem, és csak feleslegesen kelted a pánikot. Szerintem kb. észre sem lehet majd venni azon túl, hogy nem lesz Unity meg nagyra törő convergence tervek (amiből nem tudom mit profitált a többi disztró eddig is).
-
kriszpontaz
veterán
Egyszer már az OMGUbuntu-n is leírtam ezt, és lehet itt is sokaknak nem fog tetszeni (ott sem tetszett), de véleményem szerint amennyi időt és energiát elvett tök feleslegesen a fejlesztő csapatból a telefonos Ubuntu és MIR fejlesztése az elmúlt évek alatt, inkább fordíthatták volna kimondottan a desktop Ubuntu fejlesztésére.
A desktop vonal emiatt a halva született mobil OS miatt évek óta egy helyben toporog. Szinte 0 fejlesztés.
Nem hinném hogy jó ötlet lenne még egyszer nekifutni egy új Desktop Shell-nek. A MIR-nek sem volt szinte semmi értelme a Wayland mellett. Várható volt hogy mindkettő irány megcsuklik. -
lev258
veterán
Ez így nem igaz. Az Nvidia jellemzően egyedi profilokat készít a játékokhoz, mellyel úgy ér el teljesítményt, hogy megkerüli a drivereket, a függvényhívásokat, speciális megoldásokat alkalmaz. Így aztán ezt nem tekintheted mérvadónak a kérdésben, hiszen pont nem követik a te elveidet, amik egyébként helyesek lennének. Az általad linkelt oldalon vannak egyéb játékok tesztjei is, melyek reálisabb képet adnak, a DirectX és OpenGL eltérések nem olyan jelentősek bennük. De ha folytatni akarod, menjünk privátba, mert lassan nagyon Off-ba megyünk.
Egyébként rendszeresen olvasom a Phoronix-ot, nemcsak a cikkeket, hanem a kommenteket is, beleértve az AMD, a portokat készítő cégek vagy épp újabban Valve fejlesztők megjegyzéseit is. -
lev258
veterán
Nem tudom, milyen videókártyád van, de a modern disztribúciókkal, kernellel, Mesa-val nemcsak beéri a Windows-os teljesítményt, de egyes tesztekben túl is szárnyalja. Amennyiben az összehasonlításnak van értelme, nincs túl nagy különbség a DirectX és OpenGL optimalizációban.
Konkrét kérdés esetén megpróbálok segíteni. -
Apollyon
Korrektor
Openboxot még magam sem használtam, de ha belekezdenék kb. sosem fejezném be a konfigurálást
Azért kell DE, mert asszony fogja használni, nem én. Egyébként én is i3-wm-mel tolom a másik gépemen debianon és archon is.
(#29578) Lathronos: Igen, közben olvastam. A 32bites témára pedig: nem érint, már 2009 óta nem használok, csak 64bites rendszereket, most már a telefonomon is ;p
-
Mondjuk a 830-as problémája Windows alatt is megvolt! Nekem anno épp az Intel volt az olcsóbb, amikor már az 520-as széria kezdett kifutni, 40-ről lement 20-eft-re.
Biztosan más keresőket használtunk eddig, mert a Samsung sosem volt olcsó a többihez képest.
No de mindegy is, ha már Winnel együtt említünk valamit......
------------------------------------------------------------------------------------------
Mint-ben sincs
fstrim.log
, nem különb ez sem az Ubuntunál. -
-
Dave™
nagyúr
Megnéztem, Gnome alatt tényleg csak egész számok használhatóak, ez tényleg nem túl szerencsés. De Ubi alatt rugalmasabb a dolog. Windows alatt meg számomra használhatatlan a fentebbiek miatt, a Surface-en kényszerből 150%-on használtam, hogy ne folyjon ki a szemem, de úgy meg csúnya és nem túl konzisztens volt. Mondjuk a 10-est letisztultsággal amúgy sem lehet vádolni a kb. három-négy különböző dizájnelv keverése miatt.
-
Dave™
nagyúr
Gnome ugyan nincs előttem, de ezen azért meglepődnék ha így lenne, majd megnézem. Ubiban 12%-onként lehet állítani, meg külön a betűméretet. Windows alatt meg ha jól rémlik 25%-onként, és nem csak a legacy appokkal van gond, a tálcaikonok közül több homályos lesz (amiket külön nem is lehet méretezni, amit nem értek miért olyan bonyolult feladat), a státuszikonok dettó, több szöveg kilóg a helyéről akár a fájlkezelőben is ami rendszer app stb. Az UWP alkalmazásokkal nincs gond, kb. ennyit jelent a Windows hiDPI támogatása, kár hogy az UWP alkalmazások többsége alig használható bármire is és nem úgy tűnik, hogy közel lenne az áttörés (legalábbis ezt tapasztaltam egy éve, mikor váltottam). A Surface-en (ami azért viszonylag hiDPI 10,6"-en FullHD mellett elég bénán festett a Windows 10, az Ubuntut meg úgy méretezem ahogy akarom. Szerintem nagyon messze van a Windows a rendes, használható hiDPI támogatástól, és máshonnan is ezt olvasom úton-útfélen. Az UWP tudna ezen változtatni, kár hogy a rendszer felülete nem igazodik hozzá rendesen, meg hogy a produktív szoftverek messzire elkerülik az UWP "platformot".
-
lev258
veterán
-
Dave™
nagyúr
Érezni ebben némi gúnyt, de lehet tényleg jobb lenne. Úgy nem kellene eladni valamit, hogy pl. bizonyos funkciók nem működnek, és nem azért, mert az Ubuntu ne tudná/ne lehetne alatta megoldani. Sokszor sok helyen ki lett már tárgyalva a Dell nemtörődöm hozzáállása az Ubuntu támogatásához, tehát azért mert nagy gyártó, még ne vegyük biztosra azt, hogy kellő figyelmet és energiát fordítottak a dologra.
-
lev258
veterán
Múltbeli tapasztalatok.
Sajnos korábban volt már rá példa, hogy ezen gyári Ubuntukba a Dell-esek belenyúltak, méghozzá kontár módon. Egyik példa, hogy az első frissítés alkalmával meghalt a teljes csomagkezelés.
Másrészt néhány éve volt képük úgy eladni felső kategóriás laptopokat Ubuntuval hirdetve, hogy alapvető problémák voltak vele (pl. nem volt hang) és ez, ha azóta meg is lett oldva, nem nekik köszönhető.
Csak remélni tudom, hogy azóta fejlődtek. -
maajsz
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Synology NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged