- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Rick3D #39865 üzenetére
UEFI-nél túl sok jelentősége nincs a Grub-nak. Az csak egy köztes réteg, ami vár, hogy kiválaszd melyik rendszert akarod indítani. Ennyi erővel közvetlen a noti vagy a pc boot választójából is indulhatsz.
Mondjuk ha pl. most PoPOS-el próbálkoznál, ott nem is találnál Grub-ot, mert közvetlen uefi bootot használ. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #39866 üzenetére
Igen, csak azt nem tudod. Hogy a win update mit mahinál, mert nem látsz bele. Lehet olyan is, hogy formázza a saját efi partícióját és akkor repül minden más is onnan. Van már egy-két olyan linux, hogy 100MB-os wines efi partícióra nem akar települni (ElementaryOS). Ilyen kor még egy lemezes dualboot-nál kell csinálni egy másik efi partíciót is. Arra az egy szem lemezre. Jobb a békesség legyen efi-je a win-nek, meg legyen a linuxnak is. Két lemeznél még ilyenkor a linuxos lemezt be tudod bootolni másik gépen is, nem marad az efi-je a wines lemezen.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #39859 üzenetére
Két lemeznél a ,meglévő efi partíciót fogja az ubi használni, ha nem avatkozol közbe.
-
törölt tag
válasz
Rick3D #39858 üzenetére
Elkutyult valamit az ubi telepítő meg a win is lehet. Az lenne a legegyszerűbb, ha először kivennéd az ubis ssd-t. A wint elindítanád párszor, ha okés minden. Akkor wines ssd ki, ubis be és újra húzod az ubit a saját ajánlásával, nem kell variálni vele. Az ubit is bebootolod párszor, lefrissíted. Majd vissza a wines ssd is, fontos hogy ne cseréld fel a slotokban. Rebootkor bemész az uefi beállításokba és elsődleges boot eszköznek beállítod az ubuntu bejegyzést. Elvileg elindul, de ekkor még nem lesz a grubban a win.
Terminálban kiadod ezt a parancsot :sudo update-grub
A folyamat során látnod kéne, hogy megtalálja a win indítóját is.
Elvileg ennek működnie kell. -
törölt tag
válasz
lev258 #39730 üzenetére
Ez nekem is furcsa volt, mikor egy istennek nem akart a telepítő tovább engedni. Aztán gyorsan csináltam egy másikat neki, azt már engedte felcsatolni. Ubi-ból meg rég nem csináltam, friss, latest iso-ból hasonló környezetben telepítést.
Ezt csak, most én gondolom, hogy ilyesmi lehet a kollégánál. Csak az ubi telepítőben ez nincs lekezelve.
Szóval én a következőt próbálnám. 500MB-os FAT-32 partíció, esp-boot flag-al, csatolási pont efi/boot, rendszerbetöltő helye ez a második efi partíció.
Semmi nem tiltja, hogy egy lemezen két vagy több efi partíció legyen. Ebből fakadóan nem csak a lemezt kell megadni a rendszer betöltő helyének, hanem a pontos efi partíciót.
Volt ilyen teszt konfigom, 3 rendszer 1 lemezen, mindegyiknek saját efi partíció. Általánosnak nem általános, de nem is ördögtől való. -
törölt tag
Telepitéskor "valami más" opció. Egy pendrájvot kinevezel boot eszköznek, másra nem használod. Csinálsz rá egy esp-boot partíciót és azt csatolod fel, a gyökér partíciót meg a home-ot az SSD-re rakod. Csak arra kell figyelned, hogy a boot pendrájvod mindig a gépben legyen amikor indítod az Ubuntut.
Meg ne keverd össze a live pendrájvval amikor telepítessz.
Telepítés után meg a boot pendrive legyen az elsődleges boot eszköz a biosban. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #39349 üzenetére
Neki GTK-s rendszere van, ott nem játszik a KDE Wallet. A Seahorse-t kéne kiütni, de azzal csak össze lenne zavarva. Tökre nincs értelme egy kezdőt bevinni egy olyan erdőbe, amiről még azt se tudja, hogy milyen fák vannak benne.
-
törölt tag
Jelszó beadás nélkül nem nagyon fogsz megélni Linuxon. Az, hogy jelszó nélkül bejelentkeztet a rendszer, egy dolog. Ilyen esetben a Chrome és származékai rögtön induláskor kérni fognak egy jelszót, mert anélkül lettél beloginolva. Ezt ki lehet kapcsolni, de mivel nagyon kezdőnek tűnsz. Én azt javaslom, hogy állítsd vissza a jelszavas login-t. Bárminemű telepítés meg nem fog menni jelszó nélkül. Kénytelen leszel megjegyezni a jelszavadat, amit login-hez és telepítéshez használsz.
Jobb lesz neked hidd el, ha legelőször megpróbálod betartani az alapszabályokat. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
mtomi95 #38927 üzenetére
Ha kitolták a DW-ra, lehet annak tekinteni, de fejlesztői verzió. Mint minden más beta verzió.
Nem véletlen mondtam, cuccaidról legyen mentés és egy menekülő rendszer is. Ez nem nagyon kéne kérdés legyen.
A hardvered nem igen fogja tönkre vágni, ellenben minden is előfordulhat.Manjaro-t nem használok, de Arch-ot igen. Ellenben, ha Wayland akkor Fedora Gnome, vanilla Arch Gnome és nincs belemókolva semmi. Ubiék meg hozzák úgy ahogy.
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #38589 üzenetére
Ilyesmi kellene?
Xfce > Energiakezelő > Rendszer > Kritikus energia szint
-megadhatod %-ban
-megadhatod mit csináljon ekkor. -
törölt tag
Biztos találnál rá még példát.
Csak Te azt terjeszted, hogy minden Arch user és a rendszere mindig eltörik és állandóan bütykölni kell a rendszerét.
Nekem három Arch installom van különböző hardveren. Még egyik sem tört el és nem bújom az archwikit. Szóval már nem igaz az állításod.
Ugyanazon hardvereken van Ubuntu és Debian is, azokkal sincs semmi baj. Ezt hová sorolod?A véleményem hadd mondjam el és tartsam hülyeségnek a több lépcsős dist-upgrade-t. Egyszer végig szenvedi a user, utána soha az életbe nem lessz rá szüksége desktopon. Sokmindent nem tanul vele, csak copy-paste a terminálba.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
cappa72 #38445 üzenetére
Srácok ne haragudjatok, de ennyi elfüstölt hiába való órát elcseszni kiadás upgrade-re. Hihetelen időpocséklás, ennyi idő alatt clear Arch-ot lehet telepíteni és megtanulni. Cserébe friss cuccaitok vannak.
Persze megértem, ha Ubuntu szervereket akartok terelgetni. De desktopon semmi értelme ezeket a köröket lefutni.Tedd fel a legujabb LTS-t tiszta telepítéssel. Vagy az arra épülő valamelyik másik diszrtót.
-
törölt tag
válasz
Steve_Brown #38194 üzenetére
Ha az az 1TB-os vinyó fixen van a gépben és ext4 fájlrendszerrel akarod használni. Akkor azt egy olyan könyvtárba kell csatolni, amire van írási jogod (a te tulajdonodban van, egyébként a root-é)
Az ntfs-re nem vonatkoznak a linuxos jogosultság kezelések. Aki mountolja az írhatja is. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #38116 üzenetére
Oké.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #38106 üzenetére
Azt próbáltad-e VBoxban, hogy az USB eszköznek direkt szűrőt állítasz be. Ilyenkor csak a guest gép használja. A host csak átadja neki.
-
törölt tag
válasz
I02S3F #38082 üzenetére
A Win10-et szeretnéd kicsit hanyagolni, hogy később visszatelepítsd? Vagy a csak egy adatpartíciót, hogy legyen helyed?
Vannak klónozó progik, bebootolsz velük aztán partítion>to image. Tömörít is valamit, később visszaállíthatod vele image>to partítion.
Az image képeket tárolhatod az Ubi partícióin. Azt meg kell nézni, hogy adott progi dolgozik-e közvetlen ext4 fájlrendszerre.
Ilyesmire gondoltál?
Pofon egyszerű lenne a dd ubi alól, de az nem tömörít. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #38051 üzenetére
Hát a Muon az a Qt-s Synaptic gyakorlatilag. Nálam tiszta Xubuntura fel van húzva amit írtam, de nincs is ilyen folyamatom induláskor.
De Te meg Xubira húztál Kubuntu desktopot ugye? -
törölt tag
válasz
tordaitibi #38045 üzenetére
"update-apt-xapi és a python3"
Ezek a Synaptic interaktív keresőjével vannak kapcsolatban. Ezt akkor kell futtatni, amikor telepíted a"apt-xapian-index"
csomagot. Utána updatelni kell az adatbázist.sudo update-apt-xapian-index -vf
Ez python alapú és azért fut nálad.
Valamiért nem ment végbe a folyamat, mert ezzel nincs gond soha, ha telepíti az ember.
Remélem van Synaptic-od is.
Ha nem, futtasd ezeket.sudo apt install synaptic
sudo apt install apt-xapian-index
sudo update-apt-xapian-index -vf
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #37995 üzenetére
A LightDM-et le kéne szedni, vagy a Plasma-ét defaulttá tenni. Lenni kellet volna a Plasma telepítéskor egy login manager választónak. Azzal a kérdéssel, hogy maradjon-e a LDM vagy legyen a Plasma loginmanagere a default.
Legalábbis, ha Xubuntu desktop csomagot húzok egy másik DE-re. Akkor biztos van ilyen kérdés. Ellenben ha csak xfce4, xfce4-goodies van húzva. Az önmagában nem hozza a light dm csomagot.
Kérdés Tibi plasma csomit telepített vagy kubuntu dedktop csomagot. Utóbbi hozza a saját login managerét. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #37894 üzenetére
A megírt kis szkriptekből kiszedted ezt a részt?
echo [ide jön a jelszavam] | sudo -S
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #37881 üzenetére
Egy sorba kéne szerintem.
sudo visudo /etc/sudoers
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #37879 üzenetére
A szintaktikád amit mutatsz eltér a sonar által mutatottal.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #37850 üzenetére
Ubi! Ne bántsd Tibit, légyszi!
Speciális felhasználói igényei vannak mind Linuxon és mind Windowson.
Nem csak itt, máshol is látom a ténykedését. A problémáinak az összhalmazát teljesen megértem. Sem Linuxon, sem Windowson nincs default megoldási javaslat az igényeire. Ettől fogva Mi, Ti, Te és sokan mások hiába próbálunk meg segíteni neki. Ha a specifikus környezeteivel Mi nem vagyunk kompatibilisek.
Elméletileg tudnánk, hogy elméletileg hogyan kéne működni a dolgoknak, csak hát pont ott Ő nála teljesen más szitu van.
Azt sem lehet elmondani, hogy tátott szájjal várja a sült galambot. Mert utána megy a dolgainak rendesen. -
törölt tag
válasz
Frawly #37846 üzenetére
Csak egyet érteni tudok veled.
Az idő 3/4-e azzal megy el a kezdők segítésében, hogy az ilyen és ehhez hasonló felhasználó barátnak mondott. Amúgy pont nem azt szolgálja dolgokat megértessék velük.
Ja, meg a snap-es Viber is pl. Korlátozott jogok, nem tud a user fájlt küldeni. A debes csomagból telepítve meg minden működik. A kezdő meg mit talál legelsőnek?
Nem is folytatom. -
törölt tag
válasz
I02S3F #37793 üzenetére
Egyáltalán nem jó ötlet Ubi/home/user könyvtárat Arch/home/user könyvtárat egyszerre használni a két disztró alatt.
1: A két rendszeren a programok verziói eltérőek lehetnek, ezért a beállítások közös használata gubancot okozhat.
2: A személyes cuccok közös használatára egy olyan könyvtár ajánlott, amelyik mindegyik rendszeren a user tulajdona.
3: Ubi/home/ubiuser és Arch/home/archuser- nek meg nem sok értelme van, mert egyik a másik rendszerről csak root joggal írható.Ne egy nagy /home partíciót használjon az, aki ilyet akar. Hanem egy nagy közös partíciót a személyes cuccoknak. A rendszereknek meg ne vállassza le a /home-ot, hanem maradjon a /-en és csak a személyes cuccokat használja egy közös könyvtárban.
A böngészőket lehet szinkronizálni a saját megoldásaikkal.
-
törölt tag
válasz
#39496704 #37639 üzenetére
Először is, ha vannak PPA-ból felrakott csomagok. Nézz utána, hogy 20.04-re is meg vannak-e. Majd a művelet előtt kapcsold ki a PPA-kat a szoftver forrásokban. Ez meg tudja borítani a verzió frissítést. Frissítés után ezeket a PPA-kat átírni a 20.04-re és bekapcsolni őket. Majd update és upgrade, hogy a PPA csomagok is frissüljenek.
-
törölt tag
válasz
teleahocipöm #37497 üzenetére
A snap-re nem vonatkozik az apt autoremove parancs. Van olyan is, hogy -purge, ez Synapticban teljes eltávolítás. De snap-re is van hasonló biztos.
Kézzel nem törölgetünk csak úgy.
Ha minden áron ilyet akarsz, sudo mc és bármit kitörölhetsz. -
törölt tag
válasz
gyulank #37487 üzenetére
Igen, pont a fejlődés miatt lett ez elvetve ( ha igaz ). A pendrájvok nem a legalkalmasabb eszközök OS futtattására, pláne USB2 porton keresztül. Még ha ez csak egy speciális live rendszer is.
Napjainkban az USB3 elterjedtsége és a megfizethető kisebb SSD-k hordozhatósága miatt, célszerűbb közvetlen ilyen mobil eszközökre. Teljes értékű OS-t telepíteni, szerintem. -
törölt tag
válasz
gyulank #37484 üzenetére
Nincs kizárva, hogy nem ugyanarról beszélünk. Én ugyan, csak így ismerem, hogy a kiírandó Ubuntu ISO mellett csinált egy területet, amire elmentette a live beállításait, telepített programjait. Bár sokszor nem használtam, meg más ilyen jellegű progikat sem. Hamar ráálltam a dd-re ha bootolható pendrájv kellett.
-
törölt tag
válasz
gyulank #37481 üzenetére
Az a prezisztens live rendszer, usb meghajtón. Az tényleg annyira kötött, hogy akkor kell kitalálnod mekkora helyet használjon, a live mentéseire.
Amit Te szeretnél, szerintem ez lessz az. Ventoy Multiboot USB. A lényege az, hogy egy szkript segítségével bármekkora pendrájvon létre jön egy olyan partíció, amely képes bebootolni a "puffer" partícióra felmásolt bármilyen ISO-t. Itt az ISO-k közt további más fájlokat is tarthatsz. Ez a partíció rendesen pendrájvként (Ventoy) jelenik meg ha bedugod a gépbe. Ha ISO-t másolsz rá, az már a következő Ventoy bootnál már benne lessz a Ventoy grubjában.
[link]
Azért nagyszerű ez, mert egyszer kell megcsinálnod, utána úgy cserélgeted rajta az ISO-kat és egyéb dolgokat, mintha az csak egy sima pendrájv lenne. Annyival viszont több, hogy bootolható is marad. Akár egy kisebb SSD-t is lehet így preparálni.
Természetesen bootol minden módban (UEFI, Legacy/CSM, és BIOS/MBR). -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #37309 üzenetére
Hát figyelj, hűtés terén elég sike-bóka vagyok, szívem szerint levettem volna. De hallgattam a jó szóra, így rajta hagytam. Azóta itt van a noti használom, tesztelem. Semmi melegedés, igazából az SSD-t nem ismerem melegedés szempontjából. De végül is még kidobhatom belőle, megy már becsukott szemmel is az adott típus szétszerelése.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #37306 üzenetére
No, hát az úgy van, hogy lassan 2 éve ott hagytam minden közösségi médiát. Csak olyan szűk csoportban kommunikálok, ami relevánsan érinti az érdeklődési körömet. Elolvasok, megnézek sok mindent. Abból szűröm le a nekem fontos dolgokat. Nem próbálom senkire erőltetni az egyéni álláspontomat és másoké sem igazán érdekel.
Így nem szállok vitába sehol, mert időpocsékolásnak tartom. Meg van a személyes meggyőződésem a világról és ez stabil. Nem nagyon kell külső megerősítés benne.Szerintem hagyd a p.......ba a felesleges konfrontációkat és inkább tesztelj disztrókat, progikat. Azt meg oszd meg a közösséggel, had okuljanak belőle.
-
törölt tag
A beta ISO-ból már kiindúlhatsz, ha nagyon váltani akarsz. Van egy 300 MB nagyságú frissítési csomag telepítés után. Aztán xfce4, xfce4-goodies csomagokkal meg van a 4.14-es is. Wine 5.0-3 és az egész 20.04-es csomagkészlet.
A LightDM helyett meghagytam a GDDM3-at, ott már be lehet Xfce-re jelentkezni.
Annyit észre vettem, már máskor is. Ha Gnome-os alaptelepítésre teszek még Xfce-t, akkor a Synaptic nem indul csak Gnome alatt. Itt csak homokórázik. -
törölt tag
válasz
lev258 #36910 üzenetére
Jó én ezt megértem. Mi van olyankor ha a 3év után az alap repóból jön valami dependencia vagy biztonsági path. Ami mondjuk érinti az LXDE-t, azt nem kéne hozzáreszelni és teríteni?
Elhiszem, hogy egy kis közösség csinálja, de ha nincs kapacitás a teljes LTS időszak direkt supportálására, akkor miért engedik tovább élni?
Nem használnám biztos, ha a kérdező helyében lennék. -
törölt tag
válasz
growler #36752 üzenetére
Szerintem csak azokon a disztrókon létszükség, ahol így van konfigurálva a sudo "gyárilag".
Arch-ra is most jött meg nekem az 1.8.31, de tegnap este frissült MX18-on is. Érdekes módon MX19-ben 1.8.27 van, de nincs még rá elérhető frissítés a disztribútor felől.Problémának probléma ez, de nem akkora horderejű, mint ahogy ezt a PC Fórum lehozza. Semmi konkrétum nincs a cikkben, csak köpködnek.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #36652 üzenetére
"Másrészt az MX-et inkább érdekesség képpen linkeltem a kollégának, mivel az inkább bekavar, ha tiszta vonalon akar tanulni, szerintem MX akkor jó, amikor a Debian/Ubuntu vonalon eligazodik valaki és úgy felismeri az MX különlegességét."
Ez egy nagyon pontos és helytálló megállapítás.
Az MX csomagtelepítő nagy szabadságot ad a kezünkbe ha bakports, dev vagy éppen test repo-ból akarunk valamit telepíteni. Ugyan akkor a kezdő szintnél bővebb tudást és tájékozottságot kíván.
Ha meg nem piszkálja a kezdő a default szoftver csatornát, akkor egy betonstabil felturbózott Debian-t tud használni.
Azzal mindenképp tisztában kell lenni, hogy nincs systemd és hiba elhárításkor ezt figyelembe kell venni. -
törölt tag
-
törölt tag
(ne magasztalj annyira)
Amit most leírok az egy fajta lehetőség, nekem így szimpatikus. Ilyet akkor használtam mikor, több distro is volt a gépemen egyszerre és mindegyikből egy közös partícióra vagy lemezre dolgoztam. Így nagyon könnyen elértem azt a "KÖZÖS" tárhelyet (ext4 nem ntfs). Legyen a példa a következőkben a "KÖZÖS" nevű lemezed. A későbbi könnyebb azonosítás miatt én ezt a partíciót (ugye 1 partíció az 500 GB-os lemez?) felcímkéztem a GParted-el "KÖZÖS" névre.
Ezután a saját /home/user könyvtáramban a többi könyvtár mellé (Letöltések, Dokumentumok, ........) csináltam egy új könyvtárat "KÖZÖS" névvel. Ebbe a könyvtárba csatoltam bele a "KÖZÖS" címkéjű partíciót (ami 1 HDD 1 ext4-es partíciója).
A következő progi az fstab-ot fogja szerkeszteni grafikus felületen, a Te beállításaid szerint. A program a Lemezek vagy Gnome Disks névre hallgat, Ubuntun alapból fenn van.
Ha megnyitod a progit, először ki kell választanod a lemezed az lemezek listájából. Majd a grafikus képen kijelölöd a partíciót, amit "drótozni" szeretnél.
Fogaskerék kis ikonra katt>>>legördülő menüben>>csatolási beállítások szerkesztése. Feloldod a szerkesztést a legfelső rádió gombbal.
Majd:
-csatolás a rendszer indításakor (pipa)
-megjelenítés a felhasználói felületen (pipa)
- csatolási pontnak beírod (/home/a te felhasználó neved/KÖZÖS
)
-azonosítás mint ( itt kiválasztod az UUID opciót)
-fájlrendszer tipus marad ext4
-csatolási pont előtt a csatolási opciók maradjon default.
Le okézod és restart.
Ha jól csináltál mindent akkor a "KÖZÖS" mappád a home-odban egy 500 GB-os szabad helyet mutat és írhatsz is bele. Mert a könyvtár a tied, így a partícó is írható, amit belecsatoltál. Az ne tévesszen meg, hogy a proginak kellett a jelszó, az fstab-ot csak admin jogokkal lehet szerkeszteni.
Nagyon fontos az UUID-vel azonosítás, mert ez a jellemzője nem változik a disknek, partíciónak. Ellenben, ha sdxyz......-vel drótozod az fstab-ba ez csak addig igaz. Amíg át nem dugod másik sata vagy ide portra a lemezed. Nem fogja megtalálni a rendszer induláskor és hibát fog dobni.
A "KÖZÖS" helyett lehet bármi ami neked szimpatikus, idéző jelek nem kellenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest