Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
ArGab
őstag
Folyamatosan használtam most egy darabig az Ubuntu 10.10-et, illetve most felkerült a Mint 10 RC a helyére, és alaposan megfigyeltem a hang/mikrofonproblémámat.
A helyzet a következő: elindul a gép, ilyenkor minden rendben, működik az integrált mikrofon, működik a jack-sense, azaz ha nincs rádugva semmi, akkor a speaker szól, ha van, akkor a speaker elhallgat. Ezt követően bizonyos idő elteltével (van hogy pár perc, van hogy 10 órát ment gond nélkül) egyik pillanatról a másikra megszűnik működni mindkettő funkció. A hangbemenet részen a szintjelző teljesen elszürkül. Ha éppen volt a kimenetre dugva valami, akkor a speaker már nem szólal meg utána, hiába húzom ki a dugót, ha nem volt éppen rádugva semmi, akkor pedig a speaker nem némul el ha csatlakoztatok valamit. Újraindítás után megint menni szokott minden, de ugyanúgy csak egy ideig.Amit eddig próbáltam: alsamixerben hiába állítok akármit, nincs befolyása a dologra. Tehát ha a speaker néma, hiába viszem fel a hangerejét, nem szólal meg. Ha a mikrofont szintjeit manuálisan állítom, az sem segít.
Próbáltam az ALC268-nak megfelelő összes neten megtalált snd-hda-intel model beállítást az alsa.conf-ban, de ez csak még jobban bekavart, mert már induláskor sem szólt/működött rendesen általában valami. Auto beállítással, bios probe-bal megtalál ugye mindent, működik ahogy kell, csak egy idő után egyszerűen fogja magát és elszáll.
Hardveresen jó minden, Win7 alatt hibamentesen működik mindez.Valakinek akármilyen ötlete, tippje, hogy mi a gond forrása, oka, mit nézzek meg, mit próbáljak állítani, stb? Igazából ez az egyetlen idegesítő dolog tart vissza a a teljes Win7-ről történő váltásról.

Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC játékok egyben
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest