Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Hát pedig áthajtogattam.. Nem azt mondom, hogy olyan szép mint gyárilag, de azért megteszi és összerakva különben sem látszik.. Tudtam volna hozzá pár célszerszámot, hogy még szebb legyen, de ez ennyi energiát és pénzt ért meg. Szerintem így sem csúnya végülis..
11.04-re nem hiszem, hogy váltok, max kipróbálom, mert nem LTS... A frissítésekkel úgyis jön minden ami kell.."Minden boot után kalibrálás - ezek szerint ez sem megoldott."
De megoldott, csak mi nem értünk hozzá. A kalibrálás után le van írva, hogy valami olyan fájlba ell kellene menteni az értékeket, ami az X után indul. Na most tulajdon képpen az X-ről (mint olyan) is csak sejtem, hogy talán a grafikus megjelenítéshez kapcsolódik és talán az Xorg.conf fájl amit buzerálni kell a képernyő beállításához, talán az is kapcsolatban van vele.
Az is lehet, hogy ezeket az értékeket pont oda kellene beleintegrálnunk..
Egyszer remélem lesz időm beleásni magam..A virtuális billentyűzet az onBoard csomag.
A sarkát megfogva szabadon nyújthatod, vagy akár teljes képernyőre is teheted. Tud más színsémákat és ugyan numerikus nélküli, de funkció és egyéb billentyűket is tartalmazó normál kiosztást is. Teljes képernyőn 9mm széles és 16mm magasak a betűk billentyűi.Most szakdolgozat írás és egyéb utolsó féléves beadandók vannak soron, de május-június-tól elvileg kicsit fellélegezhetek és ha a főiskola mellett ennyi dolgot meg tudtam oldani, remélem utána még gyorsabban haladok majd..
Sőt! Közben remélem lesz még egy Linuxtábor/Linuxakadémia Szerencsen, na az sem hátrány..Az a mini billentyűzet tök jó, meg jó árban is van elvileg..
Az egyik multiban láttam 20eFt-ért kicsit nagyobbat Trust márkában én azt nézegettem, de annyit nem ér, meg így nincs is rá szükségem végülis..
Ahogy elnézem azért meg lehet azt venni olcsóbban is..
Ja! és a magyar kiosztás sem hátrány.. -
Laca 012
őstag
Szal több privátot kaptam ahol hasonlóan ezek a kérdések szerepelnek..
1. Igen a gyári érintő panel ami a ki-bekapcsolást és a fényerőszabályzást vezérli, nem fért vissza a helyére, mert mint az első képen látszik a touch panel kilóg a kijelző alól és nem fér oda az eredeti helyére,mert szélesebb kb 1,5mm-rel..
Ferdén beragasztva pedig már nem érzékelte a műanyag borításon keresztül az érintést, ezért egy keskenyebb "pót NyÁK"-ot faragtam hozzá és ráültettem az eredeti panelre.
Azt hozzá teszem, hogy sokkal jobb és használhatóbb lett mint eredeti állapotában, mert most ha a felső peremét érintem a műanyag kávának, ott is érzékel, nem kell keresgélnem, és odapasszírozni az ujjam a szimbólumhoz, hanem már kb. az érintés kontaktusa előtti tized mm-ekben már kapcsol!!!! Ennek ellenére a "gombok" jól elkülönülnek és biztos jó kapcsolást eredményeznek.
Eredetileg volt egy olyan hiba is, amit nem értettem.. Ha a fényerőt "nyomvatartva" maximumig állítottam (ekkor ugye a bekapcsolást jelző kék led villogva jelzi, hogy elérte a maximumot) akkor ha nem engedtem el elég gyorsan akkor "beragadt" és a led tovább villogott és nem reagált egyik "gombra" sem, amíg meg nem szakítottam a monitor USB-jét, de akkor meg visszadugás után teli zöld képernyő fogadott, úgyhogy az egész gép újraindítása volt a megoldás. Néha ha hagytam beragadva akkor önmagától is rendbejött pár perc múlva, de elég idegesítő volt. Nos ezzel ez a hiba is megszűnt!!2. A touch panel végül 1,75mm vastag üveg lett! Épp ennyit engedett még az elektronika, és az alu keretet ennyivel kellett áthajtogatnom, hogy az egész közelebb kerüljön a hátlaphoz. "Babra" munka volt, és igaz hajszál híján, de épp engedett annyit minden.
A vastagsághoz hozzá jött nálam egy kétoldalas ragasztó is, amivel körben ráragasztottam a touch panelt a display-re, hogy por véletlenül se juthasson be a kettő közé.. kb ezzel együtt 2mm lehetett a plusz vastagságom.. A gyári fülek pont összepattantak, meg a csavarok is jól összehúzták az egészet, és pont elég szoros lett ahhoz, hogy a tokban meg se moccanjon semmi. A touch panel érintő felületét ha nagyon közelről nézi az ember, lehet látni, hol van az érzékeny felület határa, ez nálam pont a keret szélein fut végig, tehát nagyon pontosan sikerült rátenni. (ezért is lógott be a gyári ki-bekapcsoló és állító panel helyére.)3. A telepítést Touch panelnél sokadjára úgy sikerült megoldani, hogy hagytam a fenébe a hozzá adott eGalax illesztőprogramot és annak forgatását, hanem a szoftverközpontban rákerestem a xinput calibrator -ra és azt futtatva helyesen működik.
Annyi bajom van vele(m) , hogy a kalibrálás végén kiírja a kalibrálási értékeket, meg azt, hogy valamelyik X fájlba ami idul a géppel együtt el kellene menteni, de ezt még nem tudtam kisakkozni, úgyhogy sajnos reboot után kalibrálhatok újra. Könnyítésként a kalibrációs programot hozzá rendeltem a win billentyűhöz, így csak egy gomb nyomás és már kalibrálok is.
A képernyő beállítása is csak az "éppen működik valahogy" státuszban van, mert telepítettem minden csomagot ami diplaylink és xorg szavakat tartalmazott, meg a komplett /etc -met is átmásoltam (már amit engedett), aztán elindult. Az xorg.conf fájl (amit neked is átküldtem anno) azzal is az a bajom, hogy ha át próbálom írni átláthatóbb logikusabb elrendezéssel, akkor nem működik. (persze ez User error sajna, bele kellene merülni)Most úgy működik, hogy ha csak az Ubisync van rádugva akkor rendesen főképernyőként működik egymagában és hiába dugok rá menet közben d-sub -on vagy DVI -n másik monitort nincs rajtuk kép. Ha úgy indítom, hogy rajta van az is, akkor is a bejelentkezést és mindent ugyanúgy a kis monitoron látok, csak a másikon is megjelenik egy asztal tálcákkal.. A két kijelző az egér számára átjárható, mint egy kiterjesztett asztal, de áthúzni semmit sem enged. külön-külön mindegyik ablakban lehet futtatni mindent (akár egyszerre), eddig a firefox az egyedüli, ami ha az egyik ablakban fut, akkor a másikban nem enged újat nyitni, amíg az előzőt be nem zárom..
Szóval ezen van még mit csiszolni...
-
alex73
tag
ssh beálított (22 alaphelyett) portfoward megtörtént
ftp 21 szintén a htp 80 https 443 is.
a webmin maradt alapon.
router TL-WR741ND most gyári firmware de az open wrt felmegyrá.
a két háló oka a lan hálózat és az internet külön kezelése.
lan on a server elérhető (eddig is elérető volt) de wan felől még mindig nem.8080-at nem használja véletlenül a router konfigja?
Nem találokrá semmi utalást a routerben.
routerben talált beálításaok.
LAn: 192.168.1.1
wan. 94.21.15X.XXX
Default Gateway:94.21.15X.XXX
DHCP Settings
Start-End IP Address:192.168.1.100;192.168.1.199
Gateway:192.168.1.1
Reserved IP Address a két háló kártya.
Meg a portfowarding a portokra macadrres és ip alapon.
Apach2-ben is kell konfigolni?
Egy kissé bele keverdetem..
Lépésenként leirnád mit kellene látnom, vagy mit kell konfigolni, hogy mit hagytam ki.
Köszönöm. -
quby
őstag
Na, van némi elörelépés a tárvinyó léállitásával kapcsolatban. Miután felturtam a netet minden irányban kiderült hogy a 2.6.28-as kerneltöl változott valami "hdparm" ügyben és a samu eco green vinyói kifejezetten érintettek a dologban. Rábukkantam erre, mely szerint a -B kapcsoló val (APL=advanced power level asszem) együt müködik a dolog. És láss csodát hosszas várakozás után a vinyó leáll. Most meg már azon imádkozom hogy ne álljon le, mert ha kell hanem leáll 2 perc után. akármit állitok a -S kapcsolóval (idö) Szóval amire nem találtam még választ hogy a -B kapcsoló után irt érték mit is állit pontosan.
-
Oyabun
tag
A nagyvinyót hdparm-mal tudod paraméterezni cli-ből.
A spindown (-S) funkció érdekesen működik, érdemes elolvasni a hdparm --help infóit. 0-255-ig lehet paramétert magadni, az elejénn 5s majd 30perces inkrementumokkal. Mivel trükkös, ezért idemásolom eredeti angolban:
"A value of zero means "timeouts are disabled": the device will not automatically enter standby mode. Values from 1 to 240 specify multiples of 5 seconds, yielding timeouts from 5
seconds to 20 minutes. Values from 241 to 251 specify from 1 to 11 units of 30 minutes, yielding timeouts from 30 minutes to 5.5 hours. A value of 252 signifies a timeout of 21 minutes. A value of 253 sets a vendor-defined timeout period between 8 and 12 hours, and the value 254 is reserved. 255 is interpreted as 21 minutes plus 15 seconds. Note that some older drives may have very different interpretations of these values."Az aktuális státuszt így tudod lekérdezni:
sudo hdparm -C /dev/hdxHasználhatóbb esetleg a következő parancs:
sudo hdparm -B 254 /dev/sdxEzzel a maximális power saving levelt állítod be amit az adott diszk támogat.
Értelemszerűen sdx helyett azt a meghajtót használod amire használni szeretnéd.Ez a
-
Vladi
nagyúr
/etc/init.d/local
Disztrófüggő, de ilyet keress. Az fut le utoljára, oda teheted az automatikusan induló dolgokat, amihez root kell.portfwd: iptables igen.
torrent: rtorrentet vagy transmission-daemont javaslom.
fájlmegosztás: win felé: samba, linux felé nfs, ftp esetleg sshfs. Na meg szamba oda is, de az hülyén néz ki. -
-Automatikus indításhoz próbáld ki a rcconf progit. Ha még nincs fenn akkor:
sudo apt-get install rcconf
sudo rcconfEzzel beállíthatod mik induljanak el.
vagy:
sudo update-rc.d dhcp3 defaults
-Portforwardhoz pl.:
iptables -t nat -A PREROUTING -i eth1 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to 192.168.1.151
iptables -A FORWARD -p tcp -d 192.168.1.15 --destination-port 80 -j ACCEPTA tűzfaladhoz még sok minden kel olvass utána, vagy man iptables.
-A mac filter szerintem a dhcpd3-ban is be tudod állítani. Ami még érdekes lehet statikus dhcp címek kiosztása mac alapján.
-xinetd vsftpd páros, vagy proftpd amelyik szimpatikusabb.
-fájlmegosztáshoz samba (erről szintén nagyon sok leírást találsz a neten)
-
Azt gondoltam,hogy még router mögött vagy, és az is 192.168.1 es alhálózatban van.
Két dolog van még:
sudo echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Add hozzá a "net.ipv4.ip_forward = 1" sort (idézőjelek nélkül) az /etc/sysctl.conf fájlhoz:
gksu gedit /etc/sysctl.conf
Miért nem 192.168.1.1 a br0?
-
A hostapd.conf-ba:
hw_mode=g
channel=4választhatsz másik chanel-t is 1-11-ig, azt hiszem alpból 60.
Az interface:
auto lo
iface lo inet loopbackauto eth1
iface eth1 inet dhcp
pre-up iptables-restore < /etc/iptables.confauto eth0
iface eth0 inet manualauto wlan0
iface wlan0 inet manualauto br0
iface br0 inet static
address 192.168.1.150
network 192.168.1.0
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.1.255
bridge-ports eth0 wlan0Ezeket egyesével a terminálba bemásolod:
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.0/24 -o eth1 -j MASQUERADE
iptables -A FORWARD -s 192.168.1.0/24 -o eth1 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -d 192.168.1.0/24 -m state --state ESTABLISHED,RELATED -i eth1 -j ACCEPT
iptables-save > /etc/iptables.confa dhcp részt gondolom már megcsináltad.
-
quby
őstag
Na gondoltam megnézem mi van reboot után. Semmi! ujra csak wlan0 és wmaster0 van ath0 sehol. Ezt nem értem. Nem töltödne be a madwifi driver? A tegnapi leállitás elött semmit nem csináltam és reggel ugy indult a gép hogy ath0 a wifi. ezután csináltam egy
wlanconfig ath0 destroy
wlanconfig ath0 create wlandev wifi0 wlanmode apEkkor ugy tünt minden jó, majd jött a reboot. Nem értem. Na abbahgyom már a mgamban beszélést....
-
quby
őstag
Jól gondolom hogy erre várok egy ideje? megy a master mód?
root@sejtserver:~# iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 no wireless extensions.
wifi0 no wireless extensions.
ath0 IEEE 802.11b ESSID:"" Nickname:""
Mode:Master Channel:0 Access Point: Not-Associated
Bit Rate:0 kb/s Tx-Power:0 dBm Sensitivity=1/1
Retry:off RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=0/70 Signal level=0 dBm Noise level=0 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo 3DS és DS topic
- Villanyszerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netfone
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest