Új hozzászólás Aktív témák
-
birrbert
tag
válasz
Laca 012 #199 üzenetére
Én valahol azt olvastam, hogy a professzionális routereket nem hülyeségből vagy a látszat kedvéért teszik fém házba. Lehet, hogy ezek a kínai monstrum antennák, amik nekem vannak, is közrejátszanak a kártya melegedésében. Kár, hogy nincs szenzorja, hogy szoftveresen meg lehessen nézni a hőmérsékletét. Olyan hőmérő nincs kéznél, amivel kívülről mérhető lenne...
-
birrbert
tag
válasz
Laca 012 #194 üzenetére
Köszi az infót, megtanultam a leckét.
Laca, a következő "küldetést" (telepítés, beállítások, stb.) szeretném úgy megcsinálni cakkom-pakk, ahogy nálad van. A beállításokat nagyjából vágom, de telepítés terén az alapértelmezetten kívül egyebet nem tudok. Például: hogyan érdemes felosztani a partíciókat, mekkora méretűek legyenek, mit hova érdemes telepíteni, mire kell figyelni, mi az amit nem érdemes alapértelmezetten (úgy ahogy a telepítő ajánlja) hagyni?
szerk: Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a wifi kártya túlmelegedése is közrejátszik a problémában. Legutóbb titkosítás nélkül hibátlanul működött minden, teljes N kapcsolat, jó sebesség, semmi nem akadozott. Ezen is lesz majd mit finomhangolni, de egyelőre maradjunk a helyes telepítésnél és alapbeállításoknál.
-
quby
őstag
válasz
Laca 012 #180 üzenetére
Úristen, nem hiszem el hogy áthajtogattad az alumínium burkolatot??? Nekem is megfordult ugyan a fejemben, de az első hozzányúlásra rögtön nagyon csúnya lett úgyhogy letettem róla. Még ara is gondoltam, hogy kihagyom belőle az egészet de aztán valamiért (már nem emléxem miért) letettem arrol is. Nekem most nincs összepattintva, hanem jó feszesre össze van celux-al ragasztva
igen profi lett, a ragasztás, egyáltalán nem látszik. De lehet nem is lesz öszerakva, mert be akarom épiteni egy előszobai szekrény oldalába és nem fog elférni a háta. Persze ehhez először a stabil telepitését kell megoldani. De sebaj hamarosan itt a 11.04 hátha abban már teljesen plug&play lesz
(meglepne)
Ez a kalibrálás dolog nekem is ugyanigy ment. Bár én debian alatt próbáltam de a gond ugyanez volt.Minden boot után kalibrálás - ezek szerint ez sem megoldott. Most még egy ideig telemetria monitor lesz de majd tuti a szervert fogja szolgálni.
Még az a kis virtuális billentyűzet érdekelne, hogy az melyik csomagban van? Lehet méretét állitani ugy hogy ne kelljen hozzá stylus, hanem csak kézel taperolni? Még azt nem is próbáltam hogy esetleg multitoush megy e vele (billenytyűzetkombókhoz). Most ebbe vagyok beleszeretve. Nagyonnagy..még ctrl+alt+del is van rajta
-
birrbert
tag
válasz
Laca 012 #168 üzenetére
Az biztos, hogy van még mit fejlődnie az - ehhez a kártyához Linux alá írt - illesztőprogramnak.
Van egy pár kifejezés, amit segíthetnétek megérteni. Pédául mi az az ath9k? És az nl80211 meg a mac80211?
Légyszi olvassátok el ezt az e-mailezgetést, ha időtök engedi. Ez a második üzenet. Alul a Previous Message by Thread: és a Next Message by Thread: linkekre kattintva lehet olvasni a levelezést. A lényeg, hogy Pat Erley és Jouni Malinen (a hostapd készítője, ha nem tévedek), e-mailezgetnek egy bizonyos patch-ről és nohwcrypt parancsról. Az érdekes az, hogy Pat-nél is feltűnik az a hibaüzi, amely véleményem szerint nálam is bekavar:
WPA: received EAPOL-Key 2/4 Pairwise with unexpected replay counter
Aztán valahányadik üzenetnél kiderül, hogy Pat elgépelt egy karaktert a "wpa jelszóban", és a hwcrypto-nak meg a patch-nek nincs köze a dologhoz. Az a gondom ezzel a sztorival, hogy túl sok benne az angol technikai kifejezés, és nem értettem pontosan, hogy mikor miről számolnak be. Tekintsétek meg, hátha rájövünk valamire.
-
yamshee
tag
OK!
Egyébként azért kezdtem én is a ClearOS-sel foglalkozni mert RH alapú, nagyon könnyen konfigurálható. Évekkel ezelőtt is RH alapú disztribjeim voltam és kellett vmi a szerverre amit ismerek.
De a vicc az egészben az , hogy a dektopon amikor fejlesztgetni kellett akkor Ubuntut használtam, és nagyon meg vagyok vele elégedve. De nem akartam szerver szinten sokat tökölni így választottam egy kész megoldást. A cél az volt egy jó gateway gépet gyorsan összerakni.Egy pici CD az egész , netről nyomják ugyan úgy a frissítéseket és a centos 5.4 csomagjai gond nélkül felmennek rá. A Centos ugye az meg az aktuális RHEL-ből van származtatva.( Helyreigazításokon nem sértődök meg)
Minden benne van amit akartam , előtte OpenWRT-t probáltam normálisan x86-ra lefordítani (az előre lefordított stabil , de felét sem tudja annak amit tudhatna) , mintegy routeros-t megcsinálni , de nem működött x86-on jól. Egyébként annak ellenére a asus routerekre azt szoktam rakni, mert beton stabil és nagyon sokat tud. Ellentétben a DDWRT-vel ( a biztonság és stabilitás nem éppen az erőssége).
Szóval maradt a CentOS egyik "butított" változata a Clarkconnect, most már ClearOS.
Azok a funkciók melyek kellenek teljesen jól konfigurálhatók webes felületről. Nem kell be ssh-zni vagy X-szel távoli desktopozni ....https-en keresztül elérhető bárhonnan.( A firewall tök jól konfigurálható ).
Egyébként hiába reménykedtem a gyors megoldáson , én is szívok rendesen mostanában.
-
freddirty
senior tag
Hmm, úgy néz ki választanom kell, hogy vagy a jelenlegi wl300g wireless bridge-et váltom ki vagy AP-t építek az atomra.
Bizonyos szempontból a bridge kiváltása jobb (megszabadulok egy plusz fogyasztótól) . Más szempontból meg ha a szerver akármi miatt éppen kókadozik, attól még működik a teljes hálózat. (ha meg a wl300g bridge céleszköz döglene akkor még mindig pár óra alatt be lehet szerezni akár egy újat amit a helyére dughatok)
Asszem AP lesz a dologból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest