- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
birrbert #198 üzenetére
Bordákat meg lehet próbálni, Én anno a WL500gP hűtéséhez használtam a Zalman-t.
Nem azért mert hibázott vagy túlmelegedett volna nélküle, hanem a CPU órajelét 264MHz-ről 300-ra emeltem, meg 32MB ram helyett 128MB-ot forrasztottam bele és a hosszú élettartam érdekében (bár másnak üzemelt enélkül is évekig) úgy voltam vele, hogy ezen már ne múljon.Ártani biztos nem árt, bár igazán azért gondolom, hogy nálad nem melegedhet túl, mert ha nekem úgy, hogy a fölötte lévő gigabites hálókártya, meg a felette elhaladó előlapi vezetékek szinte teljesen elzárják a felszálló hő útját és mégsem melegszik túl, akkor nálad a függőlegesen beépített vezetékes hálókártyával kicsi az esélye, hogy ilyen problémáid legyenek.
Max ideiglenesen fordíts oda egy ventilátort, aztán kapásból kiderül.
Műanyag házról már beszéltünk, nincs jelentősége... A routerek, 99%-ának full műanyag háza van, sőt némelyik laptopnál-netbooknál (pl. az enyémnél) még fóliázva sincs, vagy fémgőzölve a műanyag belső fele, mégsem zavaró nekik a "rádiójel".
Ez annyira kis teljesítmény, hogy egy pár méterre levő 800-1200W-os mikrohullámú sütőből lényegesen nagyobb dózis szivárog ki ugyanúgy 2-3GHz körül és mégsem lehet tőle baja.. Nagyon jól le vannak árnyékolva-szűrve-hidegítve az alaplapok, abszolút nem érzékenyek ilyenre, de még a mellette nem 100mW-tal, hanem néha 1-2W-tal sugárzó kínai video és audio jelátvivőre sem. Utóbbinak annyi hatása van az egyik ismerősömnél, hogy mikor be van kapcsolva, a router egyébként 30-40m-es hatótávolságát kb 10m-re szűkíti,annyira erős és szélessávú a kisugárzott, szintén 2,4GHz-es jel, hogy elnyomja a router jelét. -
Laca 012
őstag
válasz
birrbert #196 üzenetére
Nekem 2db Raid1 es kötetcsoportom van az egyik 512MB ami a /boot (bőven sok)
A másik a maradék, ami LVM-mel van felosztva úgy, hogy 2GB swap, 2GB /var 10GB system (először 5GB volt ami betelt), és 400GB /home..
Ha valami kicsi lenne, bármikor menet közben növelhető az LVM miatt a maradék 50-60GB-ból
Ezt a raid1-et akkor is belőttem amikor még csak 1 HDD volt a rendszerben, aztán amikor meglett a második lemez, csak beraktam, aztán "rátükrözött" mindent..
Ez azért is jó volt, mert amikor később megvettem a 7200-as fordulatú Scorpio Black HDD-ket, akkor csak egyet leválasztottam, kicseréltem, tükröztem, kicseréltem a másikat, azt is tükröztem és úgy kicseréltem a 2HDD-t, hogy le sem állítottam a gépet..
Ez jól is jött, mert van egy pár olyan dolog amit nem tudatosan sikerült feltelepíteni működőképesre, hanem csak "véletlenül sikerült" (valószínűleg sok más felesleges művelettel-csomagtelepítéssel együtt), és így azok is működőképesek maradtak. (pl. a 7"-os érintő képernyő elindítása és beállítása elsődleges kijelzőnek..meg egy csomó dolog, amit így kapásból tuti nem tudnék beállítani, de lehet nem is órák, hanem napok kérdése lenne..)Az eredeti telepítésnél pl. azt tudom, hogy csak az OpenSSH csomagot telepítettem, a többit már csak a működő rendszeren, mert a pppoe netet nem tudta beállítani, és szeretem volna egyből a friss csomagokat feltenni a tárolóból. Minden alapbeállítással települt.
Miután a rendszer felment, akkor kapásból a pppoe beállítás (pppoeconf), aztán apt-get update / apt-get upgrade..
Ezután a többit azt már mindent oda tesz, ahova akarja, sok választás nincs.Az egyébként ebben a qva Linuxban (is) a gázos, hogy amikor hetekig kínlódtam valami szolgáltatás, vagy csomag beállításával, akkor a végére tök jól vágtam (majdnem) mindent, de nemrég próbáltam egy másik gépen feltenni pár hasonló dolgot és órák kérdése volt mire bevillantak azok a bökkenők-bakik, amikkel anno is szívtam.
Mert ugye miért is ne lenne pl. az rTorrentnél az, hogy felrakod apt-get tel az rtorrent csomagot, bemásolod a /www -be a rutorrent állományait és megy?
Ehelyett egy bizonyos xmlrpc verziót kellett beleforgatni a kernelbe, hogy a webes ruTorrent felülettel is menjen...stb.És a legtöbb szolgáltatással sajnos volt ilyen (rutinosbbaknak nyilván bagatel) szívásom...
Szóval az ember vagy napi szinten buzerálja a dolgokat és van rutinja, vagy nagy eséllyel szívás ez a dolog. Nálam legalább is így néz ki a dolog. Még az a jó, hogy néha akad rá időm, meg legtöbbször sikerélmény a vége, de ez minden, csak nem hatékonyság..Mondanám egyébként, hogy meg lehetne próbálni feltenni egy XP Home servert pl. , de nem hiszem, hogy a Wifi router funkciót tudná, vagy egyszerűbb lenne belőni.
Viszont lehet érdemes lenne kipróbálni pl.a Zential nevű kisvállalati szervert, ami elviekben webes felületen mindent szerver funkciót tud, csak a Wifi router funkciót nem. Ez is Ubuntu LTS serverre alapul, így max a torrentet és a wifit kellene belőni, minden mást (ftp, samba, tűzfal...stb.) webes felületen lehetne kezelni..
Egyébként nem akarom elhinni, hogy nem volt még olyan "elvetemült kolléga", aki írt valami php-s gui-t ami a wifi beállítását megoldaná..Érdekesség képpen:
A céghez most (2hete) különben pont ezek miatt inkább vettem egy TP-Link WR1043ND routert, meg egy D-Link DNS-320 NAS -t!
A kettő került együtt 34.000Ft-ba, és összedugtam-működik..Bár ez sem igaz teljesen, mert a TPlink a nyomtatómegosztást, csak az után tudta, miután lecseréltem a firmware-ét OpenWRT-re, de ezen kívül, hogy egyszer beállítottam, nem kellett hozzányúlnom. Az egész az utánaolvasással együtt max 1órát vett igénybe. ( a firmware frissítés és a beállítás kb 10percet)
A D-link NAS-nál is szívtam először (már szinte megszokásból), hogy a fájlmegosztást beállítsam, de ott is hamar rájöttem, hogy csak a nagybetűket és esetleg ékezeteket is tartalmazó felhasználó- és csoportneveket nem díjazza, ezután ott is webes felületen kapásból ment minden. Csak beledugtam 2 1TB-os WD Green HDD-t, belőttem a raid1-et, aztán már másolhattam is rá a megosztani kívánt anyagokat.
Van beépített torrentkliense is, ami rendesen vissza is tölt, de 10 perc alatt simán pár fájl felmásolásával "kinyitható" a dolog és SSH-n egy Debian rendszerben találjuk magunkat, amivel már lehet "játszani" (pl. egy webszervert felrakni ha kell, bár valamilyen abból is van fent hisz webes felületen konfigurálható)
A router fogyaszt 8W-ot, a NAS 2db noti HDD-vel állítólag 7W-ot. Én a DNS-320 NAS-nál 2db 1TB-os 3,5"-os HDD-vel 18-20W-ot mértem másoláskor.
Ha anno ilyen árban lettek volna ezek az eszközök(a DNS-320 elődje a DNS-323 még 40.000 körül mozgott,ez meg most 22e ) , most tuti nem a GSEJT-em lenne!
Bár így utólag nem bánom, hogy így belemélyedtem a linuxba, mert jó kis hobby ez, de éles rendszernek laikusok számára sokkal jobb (és srtressz mentesebb) ez a router+NAS kombó!!
-
Laca 012
őstag
válasz
birrbert #193 üzenetére
"Érdekes észrevétel: most például egyik antenna sincs felszerelve a három közül, és mégis tudok kapcsolódni a router-hez. Lehidaltam, amikor erre rájöttem. Persze nem teljes a jel, de az 5-ből 4 pálcika megvan, és hibátlan. Na erre varrjatok gombot. "
Én elég sokáig cb és egyéb rádiók szervizelésből (is)éltem..
Itt ajánlom elolvasni a második bekezdést
Ez a dolog minden rádióadóra vonatkozik. Így nem is csoda ha még annál is jobban forrósodik a wifi kártya, mint egyébként szokott, jó esetben nem döglik meg elsőre, csak a végfok egyre zajosabban sugároz a rá visszajutó ellenirányú rádiójeltől, melegszik és előbb utóbb zárlatos lesz a végfoka...Egyébként valószínűleg lehetne valahol állítani a wifi teljesítményt is, hiszen országonként régiónként eltérhet a megengedett max teljesítmény és a routerek custom firmware-jeibe általában azonnal meg is jelenik ez az állítási lehetőség.
Hozzá teszem, hogy a nagyobb teljesítmény nem feltétlen arányos a nagyobb távolsággal és gyorsabb átvitellel, ugyanis ha a kimenő teljesítményt növeljük, a vételi zaj is növekszik, ezzel romolhat a kapcsolat minősége. Az ideális talán az, ha a két rádió kb. azonos teljesítménnyel sugároz (AP/kliens), Ugyanis ha az erős teljesítménnyel rontjuk az amúgy is gyenge kliens vételét, az negatív befolyásoló tényező..Persze a legdurvább ami nálam volt, hogy 2db egyforma kártya a kliensben é a szerverben is max teljesítménnyel.. Volt is 180Mbit/s valós átvitel 5m-en belül.. Ha a half méretű AR9280 kártyát lesz időm végre betenni a nettopba és nem tudja ugyan ezt, akkor valahogy beleműttöm inkább egy miniPCIe flexi toldóval az AR5008-at szerintem..
Sajnos van rá esély, hogy nem fog menni, mert az AR9280 csak MIMO2x2 2antennás cucc..Egyébként hibátlanul megy a rendszerem.
Amióta a párom gépére Vista helyett Win7 ment fel, azóta megszűnt még az a néha előforduló dolog is, hogy én már nem tudtam csatlakozni, csak korlátozott kapcsolat volt, és hortapd restart kellett neki.
Illetve a nyomtatás is nyűgös volt, mert Win7-ről max 1-2 másodperc után indul, míg Vista-val volt olyan, hogy 1-2percig is várt.. (Tudnám mire)
De most minden stabil..Megint kisregény született, holott beadandóim és szakdolgozatírás van.. Na mindegy..
-
Laca 012
őstag
válasz
DavidDay #187 üzenetére
Letöltésvezérlőnek a WL500gP routeren ADOS-t használtunk. Azt hiszem tudott megaupload-ról és rapidshare-ről is letölteni, akár ha van jelszó, akár ha kivárásos..
Már sajna halványodnak az emlékek.. -
Laca 012
őstag
válasz
birrbert #185 üzenetére
Jó az a grafikus felület!
Anélkül kicsit kényelmetlen.. Persze az xml-rpc-t is forgatni kell, de van jó leírás itt Brogyi tollából..
Igaz nem apache-ot használ, de nem sokat kellett vele játszanom, hogy azon is menjen..Még annyi gáz van vele, hogy a uTorrent kliensek állítólag szívesebben kapcsolódnak másik uTorrent kliensekhez ha tehetik.
Ez ha valóban így van, akkor véleményem szerint unfer dolog, és lehet ugyanúgy unfer módon érdemes átállítani az rTorrentet, hogy azt mondja magáról, hogy Ő is uTorrent..
Persze ezt már csak saját felelősségre! Nem tudom, hogy a trackerek mennyire haragszanak érte, avagy egyáltalán ki tudják-e deríteni, vagy érdekli-e őket? -
Laca 012
őstag
Hát pedig áthajtogattam.. Nem azt mondom, hogy olyan szép mint gyárilag, de azért megteszi és összerakva különben sem látszik.. Tudtam volna hozzá pár célszerszámot, hogy még szebb legyen, de ez ennyi energiát és pénzt ért meg. Szerintem így sem csúnya végülis..
11.04-re nem hiszem, hogy váltok, max kipróbálom, mert nem LTS... A frissítésekkel úgyis jön minden ami kell.."Minden boot után kalibrálás - ezek szerint ez sem megoldott."
De megoldott, csak mi nem értünk hozzá. A kalibrálás után le van írva, hogy valami olyan fájlba ell kellene menteni az értékeket, ami az X után indul. Na most tulajdon képpen az X-ről (mint olyan) is csak sejtem, hogy talán a grafikus megjelenítéshez kapcsolódik és talán az Xorg.conf fájl amit buzerálni kell a képernyő beállításához, talán az is kapcsolatban van vele.
Az is lehet, hogy ezeket az értékeket pont oda kellene beleintegrálnunk..
Egyszer remélem lesz időm beleásni magam..A virtuális billentyűzet az onBoard csomag.
A sarkát megfogva szabadon nyújthatod, vagy akár teljes képernyőre is teheted. Tud más színsémákat és ugyan numerikus nélküli, de funkció és egyéb billentyűket is tartalmazó normál kiosztást is. Teljes képernyőn 9mm széles és 16mm magasak a betűk billentyűi.Most szakdolgozat írás és egyéb utolsó féléves beadandók vannak soron, de május-június-tól elvileg kicsit fellélegezhetek és ha a főiskola mellett ennyi dolgot meg tudtam oldani, remélem utána még gyorsabban haladok majd..
Sőt! Közben remélem lesz még egy Linuxtábor/Linuxakadémia Szerencsen, na az sem hátrány..Az a mini billentyűzet tök jó, meg jó árban is van elvileg..
Az egyik multiban láttam 20eFt-ért kicsit nagyobbat Trust márkában én azt nézegettem, de annyit nem ér, meg így nincs is rá szükségem végülis..
Ahogy elnézem azért meg lehet azt venni olcsóbban is..
Ja! és a magyar kiosztás sem hátrány.. -
Laca 012
őstag
Szal több privátot kaptam ahol hasonlóan ezek a kérdések szerepelnek..
1. Igen a gyári érintő panel ami a ki-bekapcsolást és a fényerőszabályzást vezérli, nem fért vissza a helyére, mert mint az első képen látszik a touch panel kilóg a kijelző alól és nem fér oda az eredeti helyére,mert szélesebb kb 1,5mm-rel..
Ferdén beragasztva pedig már nem érzékelte a műanyag borításon keresztül az érintést, ezért egy keskenyebb "pót NyÁK"-ot faragtam hozzá és ráültettem az eredeti panelre.
Azt hozzá teszem, hogy sokkal jobb és használhatóbb lett mint eredeti állapotában, mert most ha a felső peremét érintem a műanyag kávának, ott is érzékel, nem kell keresgélnem, és odapasszírozni az ujjam a szimbólumhoz, hanem már kb. az érintés kontaktusa előtti tized mm-ekben már kapcsol!!!! Ennek ellenére a "gombok" jól elkülönülnek és biztos jó kapcsolást eredményeznek.
Eredetileg volt egy olyan hiba is, amit nem értettem.. Ha a fényerőt "nyomvatartva" maximumig állítottam (ekkor ugye a bekapcsolást jelző kék led villogva jelzi, hogy elérte a maximumot) akkor ha nem engedtem el elég gyorsan akkor "beragadt" és a led tovább villogott és nem reagált egyik "gombra" sem, amíg meg nem szakítottam a monitor USB-jét, de akkor meg visszadugás után teli zöld képernyő fogadott, úgyhogy az egész gép újraindítása volt a megoldás. Néha ha hagytam beragadva akkor önmagától is rendbejött pár perc múlva, de elég idegesítő volt. Nos ezzel ez a hiba is megszűnt!!2. A touch panel végül 1,75mm vastag üveg lett! Épp ennyit engedett még az elektronika, és az alu keretet ennyivel kellett áthajtogatnom, hogy az egész közelebb kerüljön a hátlaphoz. "Babra" munka volt, és igaz hajszál híján, de épp engedett annyit minden.
A vastagsághoz hozzá jött nálam egy kétoldalas ragasztó is, amivel körben ráragasztottam a touch panelt a display-re, hogy por véletlenül se juthasson be a kettő közé.. kb ezzel együtt 2mm lehetett a plusz vastagságom.. A gyári fülek pont összepattantak, meg a csavarok is jól összehúzták az egészet, és pont elég szoros lett ahhoz, hogy a tokban meg se moccanjon semmi. A touch panel érintő felületét ha nagyon közelről nézi az ember, lehet látni, hol van az érzékeny felület határa, ez nálam pont a keret szélein fut végig, tehát nagyon pontosan sikerült rátenni. (ezért is lógott be a gyári ki-bekapcsoló és állító panel helyére.)3. A telepítést Touch panelnél sokadjára úgy sikerült megoldani, hogy hagytam a fenébe a hozzá adott eGalax illesztőprogramot és annak forgatását, hanem a szoftverközpontban rákerestem a xinput calibrator -ra és azt futtatva helyesen működik.
Annyi bajom van vele(m) , hogy a kalibrálás végén kiírja a kalibrálási értékeket, meg azt, hogy valamelyik X fájlba ami idul a géppel együtt el kellene menteni, de ezt még nem tudtam kisakkozni, úgyhogy sajnos reboot után kalibrálhatok újra. Könnyítésként a kalibrációs programot hozzá rendeltem a win billentyűhöz, így csak egy gomb nyomás és már kalibrálok is.
A képernyő beállítása is csak az "éppen működik valahogy" státuszban van, mert telepítettem minden csomagot ami diplaylink és xorg szavakat tartalmazott, meg a komplett /etc -met is átmásoltam (már amit engedett), aztán elindult. Az xorg.conf fájl (amit neked is átküldtem anno) azzal is az a bajom, hogy ha át próbálom írni átláthatóbb logikusabb elrendezéssel, akkor nem működik. (persze ez User error sajna, bele kellene merülni)Most úgy működik, hogy ha csak az Ubisync van rádugva akkor rendesen főképernyőként működik egymagában és hiába dugok rá menet közben d-sub -on vagy DVI -n másik monitort nincs rajtuk kép. Ha úgy indítom, hogy rajta van az is, akkor is a bejelentkezést és mindent ugyanúgy a kis monitoron látok, csak a másikon is megjelenik egy asztal tálcákkal.. A két kijelző az egér számára átjárható, mint egy kiterjesztett asztal, de áthúzni semmit sem enged. külön-külön mindegyik ablakban lehet futtatni mindent (akár egyszerre), eddig a firefox az egyedüli, ami ha az egyik ablakban fut, akkor a másikban nem enged újat nyitni, amíg az előzőt be nem zárom..
Szóval ezen van még mit csiszolni...
-
Laca 012
őstag
válasz
birrbert #169 üzenetére
Nem csak az illesztőprogram lehet hibás!
A kártyán levő firmware is lehet rossz, vagy hiányos..stb.Mint pl. az én esetemben az először rendelt atheros ar5bxb72 kártyák esetében, ahol ugyebár win alatt még csak-csak rá lehetett bírni, hogy kliensként működjön (és ha hozzáerőltettél egy jó drivert, akkor ment is, még stabilabban és jobban mint bármelyik másik), de linux alatt csak az lspci-nál láttad, hogy ott a kártya, de működésre még kliens módban sem volt képes.. Fizikailag pedig detto ugyan olyan az a 2db kártya is, mint ami most tökéletesen működik több mint 1 éve, csak az árnyékoló fedlapon levő szöveg különbözik..
Azt is el tudom képzelni, hogy mivel ezt a kártyát önmagában még nem láttam, hogy árulnák (rendes boltban), valószínűleg alap esetben csak komplett gépekkel kerül forgalomba (főleg apple gépekkel mint "APPLE Airport Extreme") és ebben az esetben amikor a gyártók rendelnek 1-1 szériát, lehetséges, hogy az adott géphez "igazítják" a firmware-t..Minden lehetséges..
Ez a titkosításos dolog is lehet, mert nálam pl az AIRIS PDA ami elvileg tudja a WPA2-PSK-t, nem tud csatlakozni, csak ha kikapcsolom a titkosítást. (A WL500gProuterhez ugyanilyen titkosítással vígan csatlakozott). A laptopjaim meg mégis csatlakoznak.
A legjobb eredmény pedig akkor volt, amikor a szerverbe és a laptopban is ugyanolyan kártya volt.
Azzal mértem anno a 180mbit/s körüli átviteli sebességet FTP-n névleges 300mbit/s kapcsolat mellett és soha nem volt bajom vele.
Ehhez képest most a netbookomban ez a szutyok bluetooth + 72Mbit/s Wifi kombó kártya folyamatosan (2-3-4 naponta) csinálja azt, hogy eldobja a kapcsolatot. Az óra mellett a kapcsolatot jelző pálcikás ikonon megjelenik egy piros x és hiába tiltom le, aztán engedélyezem a kártyát, vagy csinálhatok bármit, csak a netbook újraindítása segít és egy darab hálózatot sem lát addig, pedig itt a lakóparkban van dögivel.. Ki is cserélem a kártyát egy rendes (nem kombó) kártyára amit vettem, csak időm legyen rá.. -
Laca 012
őstag
válasz
birrbert #167 üzenetére
Igen! Kutakodni nem árt, ugyanis nálam volt próbálkozás intel és broadcom téren is, de egyik sem tudta az AP módot!!
Ha van időd és pénzed rá, bele lehet merülni! Nekem is hónapok és tízezrek kérdése volt, de legalább pár kártyát már ki tudsz zárni ami tuti nem működött..
(Nem rosszul, hanem sehogy sem!! )
Esetleg lehet pont nem is a tipussal van, hanem pont azzal az 1db kártyával...Egyébként amit a netbook-omba rendeltem 2 antennás 1sávos half méretű Atheros AR5B97 (AR9287) az is elindult, de sebességet-stabilitást nem teszteltem..
-
Laca 012
őstag
Jelentem megszültem...
kb. 5-7nap szenvedés-próbálkozás után végre megjelent az iwconfig-ban az 5008-as hálókártya.
(közben megtanultam kernelt forgatni...stb.)
Ugyan ez még nem a master mód, meg nem is értem, hogy miért van 2db wlan, de ezt már csak kibogozom valahogy...root@D945GSEJT:/wifi/compat-wireless-2010-02-01# iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11abgn Mode:Managed Access Point: Not-Associated
Tx-Power=0 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
wlan1 IEEE 802.11abgn Mode:Managed Access Point: Not-Associated
Tx-Power=0 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
hwsim0 no wireless extensions.elég durva, hogy ennyi minden van, most ki kell bogoznom, hogy mi-micsoda..
De ez már talán haladás!!! -
Laca 012
őstag
Hát én az atom klub-ban már leírtam, hogy hogyan állok, (sajnos elég sz*rul..)
De sok időm nem is volt még rá, meg volt aki ígért segítséget (csak eddig hibás volt a lapom) úgyhogy remélem hamarosan megoldódik a dolog..
Jelen pillanatban (mint a linkelt topic-ban is olvasható) végre elmondhatom, hogy rendelkezem fizikailag minden eszközzel ami az általam megálmodott szerverhez szükséges.. Most már csak be kellene lőni az Ubuntu "kerámikus kóláját" hogy pl dolgozzon benne a wifi. Csak az a gáz, hogybár szeretném, de nem ismerem a linuxot ilyen mélységekben..
Szeretném ha annyira megérteném, hogy a laptopomra is feltehetnék úgy egy 9.10 Ubit, hogy tudjam is mi hol van, meg pl. drivert tudjak telepíteni amihez kell...stb.
A fejleményekről mindenképp referálok majd! -
Laca 012
őstag
Bár ha nem titkos, nyugodtan írhatnátok ide is!
Ugyanis a PH fórum arról szól, hogy segítünk egymásnak és abból a többiek is tanulnak-ötletet merítenek...
Nem beszélve arról, hogy így nem kell yamshee kollégának 5x leírni ugyanazt priviben 5 embernek..
Nem szégyen az ha kérdez az ember, még a "nagykutyák" is szoktak, Ők sem tudhatnak mindent!!!
Szóval csak bátran, hely az van bőven!! -
Laca 012
őstag
válasz
freddirty #64 üzenetére
Érdekes terv..
Azt nem hiszem, hogy megoldható egyáltalán az, hogy a Wifi kártya ennyire "mindenesként" működjön.
Még az sem biztos, hogy ha van g-s csatlakozás, akkor amellett tud-e n-es sebességű kapcsolatot is létrehozni! Sok fórumban írogatták, hogy a leglassabb kapcsolat sebességével kommunikál az egész hálózat..De az, hogy ugyanazon kártya (5008) együtt működjön "Wireless WAN"-ként (kliens módban) és "Wireless LAN"-ként (AP módban)is egyszerre, az szerintem több mint kétséges.
Ha mindenáron Wifivel kell átlőni a bejövő internetkapcsolatot, akkor azt egy második, akár USB-s Wifi-vel lehetne megoldani szerintem.. Lehetőség szerint a két Wifit frekvenciában jól eltolva... Pl. 1es csatorna USB-s wifin, 11-12-es csatorna az 5008-on.Persze lehet én tudom rosszul, de abból indulok ki, hogy pl. az sem egyszerű dolog, hogy egy switch egyik lan portját wan-ként használd, és ezt wifiben sztem még bonyolultabb..
Jelen pillanatban még azon is küzdelem van, hogy egy "áttlagos" routerként stabilan fusson az atom, nem, hogy így megbonyolítva...
-
Laca 012
őstag
Azon már régen túl vagyok (vagyunk páran)...
Személy szerint várom, hogy a GSEJT visszajöjjön garanciából..
Addig kényszerpihenő.. -
Laca 012
őstag
Ide is beteszem azért, nem csak az atom klub-ba...
GSEJT-hez kijött az új 0040-es BIOS !!!
Ha jól olvasom a Release Notes-ben, akkor kifejezetten a gigabites alaplapi hálókártya illesztést próbálják foltozgatni. (Az más kérdés, hogy mekkora sikerrel, mert az előző verzióknál is írja...)
Részemről úgy néz ki, hogy megy vissza a lap gariba, mert sem az atheros 5008, sem az atheros 5006, sem az Intel 3945-ös kártyát nem ismeri fel azóta sem.
Csak a Broadcom BCM3421kártyát hajlandó látni, minden oprendszer alatt, mindegyik BIOS-szal, holott az Asus laptopom mindegyik kártyával tökéletesen működik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest