- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
airween
csendes tag
Hello,
(milyen a kártya márkája/típusa
?)
Kellene a /etc/network/interfaces és a dhcpd.conf. Ha van bridge konfigurálva, az később éled fel mint ahogy a dhcp el akar indulni, és úgy oldottam meg, hogy a /etc/network/interfaces-be betettem a br0 szekcióba egy sort:
post-up /etc/init.d/dhcp3-server start (lásd fent).Syslog-ban is érdemes körülnézni, ill induláskor a konzolon van valami hibaüzenet?
a.
-
airween
csendes tag
válasz
balage25 #126 üzenetére
hello,
köszi a választ.
A WPA2 nélkülözésére én is gondoltam, de nem alternatíva hosszú távon, bugreportnak jó lenne - ha a fejlesztő foglalkozna vele érdemben.
Ha nem modul bug (mármint eszköz-modul), akkor lehet nl (netlink) bug is, szerintem az amit mindegyik használ (vagy mac80211, vagy ...).2-3 napig nem próbáltam, de ha felcsatlakozik akkor nekem is stabil, lecsatlakozáskor van néha ez a hiba.
Mindenesetre köszönöm a választ, nézem tovább, ha lesz valami jelzek.
a.
-
airween
csendes tag
Hello,
Ubuntu 9.10 server (otthoni router/tűzfal), benne egy USB-s D-Link DWL-G122 wifi:
Bus 001 Device 003: ID 07d1:3c03 D-Link System DWL-G122 802.11g Adapter [ralink rt73]
Releváns konfigok:
/etc/network/interfaces
(M)auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.72.254
netmask 255.255.255.0
network 192.168.72.0
broadcast 192.168.72.255
auto wlan0
iface wlan0 inet manual
auto br0
iface br0 inet static
address 192.168.72.254
network 192.168.72.0
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.72.255
bridge-ports eth0 wlan0
post-up /etc/init.d/dhcp3-server start(/M)/etc/hostapd/hostapd.conf:
(M)interface=wlan0
bridge=br0
driver=nl80211
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=0
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=0
dump_file=/tmp/hostapd.dump
ctrl_interface=/var/run/hostapd
ctrl_interface_group=0
ssid=HSHNET
auth_algs=3
eapol_key_index_workaround=0
eap_server=0
wpa=3
wpa_psk_file=/etc/hostapd/wpa_psk
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
channel=9
hw_mode=g
wpa_pairwise=TKIP
wme_enabled=0(/M)Működik a wifi WPA2-vel mindenhol (laptop, mobil), de néha olyat produkál, hogy lekapcsolás után az _adott_eszköz_ nem látja az AP-t, nem tud vissza kapcsolódni. Az adott eszköz azt jelenti, hogy ha pl két kliensről használom (laptop, mobil), és a mobil wifit bontom, akkor a mobil onnantól nem látja az AP-t, de közben a laptopról vígan netezek. Ha a laptopon is bontom, onnantól ő sem látja. Ha restartolom a hostapd-t, akkor minden megjavul. Ugyanakkor egy sima AP-vel (mondjuk egy D-Link hardveres AP) nem csinál ilyet egyik sem, teljesen folyamatos a működése.
A log full debugban fut, és semmi hibát nem ír, a lekapcsolódás ugyanolyan bejegyzéssel bír mint amikor megint látja az AP-t.A jelenséget elég nehéz rekonstruálni, totál nem-determinisztikus: tegnap este fél órán keresztül felkonnekt-lekonnekt volt egymás után, és semmi, ma reggel az első lekapcsolódás után megszűnt működni.
Ebben az állapotban ha a hostapd-nek küldök egy SIGUSR1-et (dump), akkor ez lesz a fileban:
hostapd state dump - Thu Mar 11 07:30:37 2010
num_sta=0 num_sta_non_erp=0 num_sta_no_short_slot_time=0
num_sta_no_short_preamble=0A hostapd fejlesztője azt mondja ez kernel-modul bug lehet, de a modulnak (rt73usb) nincs debug kapcsolója (a függőségeket nem néztem), a dmesg/syslog/messages-ben semmi.
Van valakinek ötlete?
Köszönöm:
a.
-
airween
csendes tag
Hello,
tudtok ajánlani WIFI eszközt (USB/PCI/miniPCI-e), ami megy Linux alatt Master mode-ban? AP-ként szeretném használni hostapd-vel.
Köszönöm:
a.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Kerékpársportok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Bluetooth hangszórók
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Kuponkunyeráló
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest