Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Oktatási intézmény, itt pénz nem igazán van szakértőre

Ha lenne, nem én próbálnék ezzel görcsölni.
Kecskemét környéke. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Már távoli eléréssel sem tudta aktiválni a programot, ott elakadt, hogy belépjen. Segítséggel eljutotta, oda, hogy a Dashboardba betudunk lépni, a kívánt jelszót azonban nem tudta érvényesíteni.
Nem lehet hogy operátor hozzáférése van?Aztán az egyik AP-t leszedtem, reseteltem, ezek után az eszköz Connect állapotba került a felületen, ez már menedzselhetőnek tűnik. Csak így lehet adoptálni az eszközöket? Nincs ennek más módja?
ssh belépve: set-inform http://ip-of-controller:8080/inform próbáltad?
-
törölt tag
Sziasztok
Segítséget kérnék hozzáértőtől.
Adva egy intézmény, teljesen új, 20000 alvállalkozóval építve. Kiépítésre került a hálózati rendszer is. wifi elérést Unifi AP-LR v2-el oldották meg. A problémám az, hogy már az egész település tudja a wifi jelszót, kértem a kivitelezőt, tegye elérhetővé, hogy tudjunk ezen változtatni. Hát ez nem megy neki. Már távoli eléréssel sem tudta aktiválni a programot, ott elakadt, hogy belépjen. Segítséggel eljutotta, oda, hogy a Dashboardba betudunk lépni, a kívánt jelszót azonban nem tudta érvényesíteni.
Az AP-k egy swicthbe vannak kötve, de ebbe egyéb eszközök is vannak. Próbáltam az patch kábeleket kihúzva újraindítással bírni. Nem sok sikerrel.
Aztán az egyik AP-t leszedtem, reseteltem, ezek után az eszköz Connect állapotba került a felületen, ez már menedzselhetőnek tűnik. Csak így lehet adoptálni az eszközöket? Nincs ennek más módja?
Ha a felületen próbáltam, akkor inaktívnak jelezte, bár működik.
Leszögezem, hogy nem vagyok sem rendszergazda, sem szakértő, egyszerűen próbálom az intézmény ezen részét is üzemeltetni.
Tud valaki segíteni? Akár privát is. -
törölt tag
Én megvettem a hivatalos Cloud-Key, soha semmi problémám nem volt, idő előtt megkapom a frissítéseket, gyakorlatilag még kint sincsenek az oldalon. Az elején én is ki próbáltam a különböző telepíthető lehetőségeket, különböző operációs rendszerekre, sőt még 1x bérelt VPS-re is telepítettem. De megvan annak is a kockázata. Szóval biztonsági szempontok figyelembe vétele miatt, képlékenynek éreztem a történetet. És inkább spóroltam rá, bele szorítottam a családi költségvetésbe. Tudom sokba kerül, de csak ajánlani tudom.
-
LSL1337
őstag
köszi a gyors tippet!
megpróbálom -
törölt tag
-
LSL1337
őstag
hali
tegnap vettem egy ER-X-et, és upgrade-el kezdtem, és utána egyből a webui 500 internal server error-t dobott...
nem szar file-t töltöttem le. (ER-e50.v1.9.7+hotfix.4.5024279.tar)
ezt tallóztam be a system fülön, rámentem hogy reboot, és azóta internal server errorötletek, hogy hogy hozzam vissza?
kis google után az jött elő, hogy updateeljem újra CLI-ből.
az a gond, hogy nem tudom netre tenni és rácsatlakozni egyszerre
direktbe kötöttem a gépemre, és úgy értem csak el a routert, de úgy meg net nincs ugye
tippek, hogy offline módban hogy tudom update-elni CLIn keresztül?
(putty-val be tudok lépni a default profilokkal) -
törölt tag
válasz
_Dumber_
üzenetére
De ha bármi gond van, csak azon keresztül tudod kényelmesen újra beállítani, változtatni.
Ebben az esetben elindítom a gépemen a progit és kényelmesen beállítom.
pontosan.Problémám most az, hogy az Rpi-n folyamatosan leáll a 8441-es port és nem tudok rákapcsolódni..
Ebben viszont én nem tudok segíteni. Én megvettem a Cloud-key-t.Én is hasonló cipőben voltam, illetve hozzá jött hogy valaki előszeretettel használt átjáróháznak. Meguntam, és felismertem hogy ahhoz hogy hatékonyan csökkenteni tudjam ennek a számát, arra áldozni kell. Az én családi költségvetésemet is érzékenyen éröntete.
De amióta ezeket az eszközöket használom, jelentősen csökkenteni tudtam a különböző visszaéléseket. Nem tökéletes mert nem kenyerem a hálózat építés. Lakossági szinten, egész megbízható, és relatív biztonságos hálózatot tudtam kiépíteni. Hogy megérte? Nekem is van gyerekem, akinek egyre többször van igénye arra hogy használja az Internetet. Így fontos lett a Biztonságos, és stabil hálózat kiépítése. Nekem se ment egyszerre ennek költsége. Magam is apránként, bővítettem az eszközöket. Természetesen én is próbáltam ki váltani dolgokat, más gyártók által biztosított termékekkel. De mivel a UBNT termékek egymásra épülnek, és így adnak sok kényelmi funkciót, gyakorlatilag így adta magát. Ugye mint a heterogén hálózatnak, is megvan a maga előnye, és hátránya. Mérlegelni kell, mi fontos, és mi kevésbé. -
_Dumber_
őstag
válasz
üzenetére
Köszi.
Lakossági szinten használom, tehát már így is kicsit többet költöttem rá mint amit egy normális ember, így simán hülyének néznek a környéken.
Nem akarok ilyen mélyen belemenni (pedig érdekelne, de mindenre nincs idö), csupán azért tettem le a voksom wifi szinten a UAP mellett, mert a sima SOHO termékek már szerintem egy aktív 5 tagú család cc 10-15 wifi kütyüje mellett (nyomtató kamera, mobilok, számítógépek, TV-k, mini szerver...stb) már feladják a harcot.
Régebben 2 SOHO TP-link-941 kezelte a wifit-t (hosszú a lakás), de ahogy nőtt a család kütyüfarmja (nőttek a gyerekek), nőtt a gond is. Én meg meguntam a folyamatos bacogatást, és immár 2 éve hozzá sem nyúltamDe ha bármi gond van, csak azon keresztül tudod kényelmesen újra beállítani, változtatni.
Ebben az esetben elindítom a gépemen a progit és kényelmesen beállítom.Problémám most az, hogy az Rpi-n folyamatosan leáll a 8441-es port és nem tudok rákapcsolódni..
Gondolkoztam, hogy kicserélem egy ARM helyatt egy amd64-re de hát ez a kütyü csendes és fogyaszt 6W-ot. (egy WD-red rá van kötve) -
törölt tag
válasz
_Dumber_
üzenetére
1.Ha ezután kikapcsolom a vezérlőt akkor is minden tökéletesen fut?
Igen, csak ugye nem tudsz csak SSH-kapcsolódni. Illetve a Edgeruter-X web felületen. USG esetében van console port, azon keresztül is be lehet.
Tehát nem szükséges a működéséhez hogy fusson. De ha bármi gond van, csak azon keresztül tudod kényelmesen újra beállítani, változtatni.2. Ha a rendszerben van egy Unifi router akkor már kötelező a vezérlő folyamatos működése, vagy a vezérlő "letölti" a beállításokat az adott eszközökbe, és csak a változtatásnál illetve a statisztikánál van rá szükség?
Pontosan, de ennek pont az a lényege, hogy elég részletes képet add mi történt a hálózaton. A cloud-key rögzíti mikor milyen eszközök csatlakoztak, mennyi adatforgalmat generáltak. Sőt a környék AP-it is felderíti és napra készen tartja. Ami segíteni tud, abban hogy milyen csatornára állítsd az AP-t Beállítások meg változtatása ha szükség van rá. Ugye ez a rendszer úgy komplett ahogy írtam. USG, USW, C.K, UAP. persze ötvözhető más rendszerekkel is, de ebben a kiszerelésben kapod meg a teljes körű szolgáltatásokat.Írtad hogy Edgeruter-X van neked, arra is érdemes ha belefér a keretbe egy 8 portos unifi switch.
Ez biztosítani fogja a hálózati port védelmet, és még egyéb finom beállítási lehetőséget. Pl át tudod adni a switch-nek a DHCP funkciókat, amikre külön biztonsági beállítások állnak rendelkezésre. A VLAN-okat ugye most is létre tudod hozni a Edgeruter-X-n De switch esetében ezt is át tudod adni. Ugyan nem kötelező, a Edgeruter-X-után berakni, de lényegesen több szolgáltatás, és beállítási lehetőség áll rendelkezésre. Ami a rossz része, hogy egy 8 portos Edge switch is érzékenyen tudja érinteni a pénztárcát. Főleg lakossági szinten.
A UBNT termékeknél úgy kell gondolkozni, hogy ők mindent külön választanak, tehát külön vannak eszközök a vezetékes hálózat biztonságos kiépítésére, és külön van a Wireless-re. Külön a kamerákra stb...
Ami nagyon érzékenyen tudja érinteni a pénztárcákat. Főleg lakossági szinten. De azt tudni kell, ha bármelyik cégre teszed le a voksod, hogy normális hálózatot építs ki, annak mindig megvolt az ára. Tök mindegy melyik cég. -
_Dumber_
őstag
válasz
üzenetére
"...Természetesen a beállítások elvégzése után elmegy nélküle is, de ugye ennek a rendszernek pont az a lényege, hogy felügyelni tudod, akár távolról is..."
Ezt egy kicsit ki tudjuk vesézni?
Jelenleg nekem van 2db UAP-Light és egy Edgeruter-X a hálózatban. A vezérlő egy rasberry-n fut (futogat).
Telepítéskor beállítom az eszközöket a vezérlővel (amit akár a saját gépemre telepítve is meg tudom csinálni.
1.Ha ezután kikapcsolom a vezérlőt akkor is minden tökéletesen fut?
Tapasztalatom alapján igen, csak ha a wifi-routingot bekapcsolom akkor vannak fennakadások.
2. Ha a rendszerben van egy Unifi router akkor már kötelező a vezérlő folyamatos működése, vagy a vezérlő "letölti" a beállításokat az adott eszközökbe, és csak a változtatásnál illetve a statisztikánál van rá szükség? -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Fura nekem ez, hogy az AP beállításához egy külön program kell, gondoltam ez futhatna akkor már a routeren. (De miért nem fut magán az AP-n amúgy?)
A Cloud-key nem csak az AP beállítást végzi. Ugyan úgy a USG, és USW beállításait is. Nem, ez nem fut routeren. Pont ez a lényege. Ez egy különülő egység, ami az egész rendszert felügyeli.
Illetve amiért a Secuirity Gateway-t kérdeztem, és ez a fő cél is, hogy legyen egy izolált wifi vendéghálózat. A lényeg, hogy ne érje el a belső hálót.
Természetesen van benne előre definiált vendéghálózat létrehozására lehetőség. Ha kiválasztod a vendéghálózatot akkor megcsinálja és teljesen elszeparálja a többi VLAN-tol.Ez megoldható önmagában csak az AP-val, és a Controller-rel?
A Controller segítségével telepíted, és állítod be rendszert, majd a későbbiek folyamán vele felügyeled. Természetesen a beállítások elvégzése után elmegy nélküle is, de ugye ennek a rendszernek pont az a lényege, hogy felügyelni tudod, akár távolról is. -
kraftxld
félisten
Egy Unifi Security Gateway-en szeretnék OpenVPN szervert beüzemelni, nem túl sok sikerrel.
Ez alapján csinálom [link] és ez a hibaüzenet ha csatlakozni szeretnék.Sat Jan 06 16:47:59 2018 us=503159 VERIFY ERROR: depth=1, error=self signed certificate in certificate chain: C=HU, ST=A, L=A, O=A, OU=IT, CN=remote.xxxx.hu, name=vpn-unifi, emailAddress=admin@xxxx.hu
Sat Jan 06 16:47:59 2018 us=503159 OpenSSL: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed
Sat Jan 06 16:47:59 2018 us=504159 TLS_ERROR: BIO read tls_read_plaintext error
Sat Jan 06 16:47:59 2018 us=504159 TLS Error: TLS object -> incoming plaintext read error
Sat Jan 06 16:47:59 2018 us=504159 TLS Error: TLS handshake failed
Sat Jan 06 16:47:59 2018 us=504159 TCP/UDP: Closing socketMivel már jópárszor próbálgattam, a cert alapján úgy tűnik, hogy nem az új cert-et használja a szerver oldalon az OpenVPN.
Erre ötlet?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Update: Odáig most eljutottam, hogy ha csinálok Guest Wireless Network-öt, akkor a Post-Authorization Restrictions-nal megcsinálja, hogy ne legyenek elérhetőek a szokásos privát IP cím zónák, ami végülis így már elég jó, akkor nem kell nekem kézzel külön IP cím tartományba raknom.
-
MasterMark
titán
válasz
üzenetére
Van egy UniFi AP-m, még csak most ismerkedem ezzel a rendszerrel.
Illetve kinéztem már egy EdgeRouter Lite-ot, routernek.
Fura nekem ez, hogy az AP beállításához egy külön program kell, gondoltam ez futhatna akkor már a routeren. (De miért nem fut magán az AP-n amúgy?)
Illetve amiért a Secuirity Gateway-t kérdeztem, és ez a fő cél is, hogy legyen egy izolált wifi vendéghálózat. A lényeg, hogy ne érje el a belső hálót.
Ez megoldható önmagában csak az AP-val, és a Controller-rel?
-
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem
Ubiquiti Edgerouter Lite az egy router.
UniFi Controller ami a Unifi termékcsaládot összekapcsolja és menedzseli.Ugyan meg tudod oldani hogy Edgerouter Lite után teszel egy POE switchet amire rá rakod az Unifi AP-t, és a Cloud-key.
A Cloud-key telepíthető akár a jelenleg használt operációs rendszerre is, lehetőséged van egy ubuntu szervere is telepíteni, de akár egy külső VPS szervere. De lehetőséged van megvásárolni magát az eszközt is.Ubiquiti Edgerouter Lite és a UniFi Security Gateway teljesen más eszközök. Ugyan lehet ötvözni a Edge családot a Unifi termék családdal de mint két eszköznek megvan a maga külön erőssége.
Ha wifi akkor Security Gateway Unifi switch és AP, ami az egészet összefogja és menedzseli az a Cloud-key.Így lehetőséged van minden szolgáltatást használni. Ha a USG egy edge routerel váltod ki, akkor bizonyos USG specifikus szolgáltatások nem lesznek elérhetők.
Ha vezetékes front az első, akkor Edge router és utána egy layer2 edge switch.A fő kérdés mit szeretnél megvalósítani?
-
MasterMark
titán
Üdv,
Egy Ubiquiti Edgerouter Lite egyben funkcionálna UniFi Controller-ként, illetve UniFi Security Gateway-ként is?

-
Zlcsi
senior tag
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
köszönöm, beszerzem, remélem menni fog.
Nagyon nem akarnék egy kábelt végig húzni két szinten, főleg hogy minden bent van a falban. (mondjuk akkor inkább nem lesz tv úgy is csak hígf*s van benne) -
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
ráadásul 2 kell,
egy min 8 portos, és egy kicsi 5 portos,
van amit ajánlanál? (ne vegyek hülyeséget) -
Zlcsi
senior tag
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
szarul hangzik
a telecomost ügyfél szolgálat azt mondta, hogy menni kell buta switchel még ajánlottak is egyet...
mondjuk híresen kutya ütők -
Core2duo6600
veterán
Hát az hogy buta a switch nem jelenti azt, hogy a multicast átmegy rajta.
Ez ugyan mikrotikhez van ez a leírás, de talán hasznát veszed :
http://www.szunisoft.hu/hir-oldal/IPTV-SetTopBox-tuzfal-mogott
Nem írja, hogy telekom de gondolom minden cégnél hasonló az ip tv beállítása. -
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Telecomos iptv-t próbált valaki ezen a routeren keresztül verni?
Ha dirketbe a modemen keresztül van bekötve akkor megy, ha a routeren keresztül akkor nem.
A router után még átmegy két swichen, de mind2 "buta" nem programozható swich, tehát azokon át kéne mennie, ebből gondolom, hogy a router nem engedi.
Az ügyfél szolgálaton azt mondták hogy a multicast szűrést kell kikapcsolni. Tudja esetleg valaki, hogy azt hol kell, mert nem találom.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Igen, es rajta log egy ap lite

Most mar nem nalam van, de 2 hetig teszteltuk digi gigan. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
A PPPOE kapcsolatot az edge er X hozza létre nálad ?
-
rekop
Topikgazda
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Akkor valamit tényleg “reszelhettek” a firmware-en, hwnat nálam is be volt kapcsolva természetesen.
Ennek fényében tényleg nagyon jó ár/érték arányú router az er-x!
-
-
rekop
Topikgazda
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Ezt saját tapasztalat alapján mondod? Nekem volt x-em meg március környékén és olyan 350 körül volt a vége gigás telekom nettel. Nem kötekedésképp, csak nehogy félrevezessük a kollégát.
Ami biztosan tudja Er lite3 és usg-től felfele. -
Egon
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szerintem az túl drága lesz.
-
Egon
nagyúr
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Köszi a választ!

A NAS egy HP G8 microserver, XPEnology-val. -
Egon
nagyúr
Üdv!
Gondolkodom a régi Asus routerem cseréjén, és az egyik alternatíva valamilyen Ubi eszköz, illetve eszközök vétele lenne.
Amit tudnia kellene: Digi gigabites net kiszolgálása, vezetéken 2 asztali gép, 2 médialejátszó, 1 NAS; wireless kapcsolaton 2 tablet, 4 telefon (csak 2 eszköz képes az 5 GHz-es átvitelre, és egyetlen ac-s telefon van, de ez a jövőben nyilván változni fog). Egy 8 portos gigabites switch adott.
Egy cca. 80 nm alapterületű, 3 szinten családi házat kellene tudni lefedni wifivel, de ezt (vélhetőleg a központi elhelyezkedésnek és a nyitott belső lépcsőnek köszönhetően) a jelenlegi belső antennás Asus RT-AC56U is nagyjából tudja, 2.4 GHz-en legalábbis.
Kérdés: melyik kombót érdemes választani, ha azért nem akarok vagyonokat költeni a hálózatra? Elégséges lehet egy ER-X és mellé egy AC-Lite AP, vagy komolyabb eszközökben lenne érdemes gondolkodnom? -
törölt tag
Tudja valaki hogyan kell működésre bírni Edge switchen az ntp-t? Olvastam a UBNT fórumon, hogy másnak is feltűnt. hogy nem működik, csak a megoldást nem találtam. Van valakinek esetleg megoldása a problémára?
-
Peetta14
tag
Januàrban egy USG mellett egy PRO AP-val egyutt belepek en is a csaladba. Majd jonnek a kerdeseimmel, tapasztalataimmal.
-
rekop
Topikgazda
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ER-X = ER-X SFP < ER LITE3 = ERPoe-5
VLAN-t tudnak kezelni, tűzfal működik.
Én megvárnám a ER-4-et, jövő év elejére várható, ha nem sürgős.
-
Core2duo6600
veterán
Melyik az erősebb ?
UBIQUITI EdgeRouter ER-X
UBIQUITI EdgeRouter Lite
UBIQUITI EdgeRouter ER-X-SFP
UBIQUITI EdgeRouter ERPoe-52 internet vonalat akarok belekötni, 1 Digi 1000/200 PPPOE és egy telekom 30/5 DHCP
Hardware nat melett műkődik a túzfal ?Egyik akháló egyiket a másik a másikat fogja használni.
De az egyik lan ból el kell érni a másikban lévő nyomtatót.No ezt hogy lehet beállítani ezeknek ?
VLAN-t tudnak kezelni ?
-
megema
őstag
válasz
üzenetére
Amúgy is van 24/7-ben futó gépem, így arra került. Eredetileg natívan, Ubuntu Serverre, nemrég pedig LXD konténerre költöztettem. Nekem így nem érte meg a Cloud Key, és legalább 125 ezerben megállt az USG, US-8-60W és 2 db AC Lite.
(#451) bon: A frissíthetőség nem rossz, távolról jól jön. Helyben viszont semeddig sem tart egy
apt upgrade. A UniFi oldalas eléréssel még nem foglalkoztam. Gondolom több site vagy távoli elérés esetén lenne értelme, de nem tudom mennyire célszerű biztonsági szempontból. Eszköz felderítés alatt újonnan csatlakoztatt UniFi eszköz automatikus észlelésére gondolsz a Controllerben? Mert az nálam is megy. -
bon
őstag
Most nézve, hogy a raspberry-n is frissült, minimális különbség, gyorsabb a cloud key. Cloud key esetén a controller programból frissíthető a cloud key és a controller is. Nem kell tükrözni semmit, hogy elérhető legyen az unifi.ubnt.com oldalon keresztül is, nem kell eszköz felderítéssel szórakozni, mert automata, portókat se kell nyitogatni.
-
törölt tag
-
rekop
Topikgazda
válasz
üzenetére
Ha van már egy komplett unifi rendszered, azt eléred majd Unms alatt is.
Külön az unifi eszközök szerintem nem lesznek menedzselhetőek benne, mindenképp szükség lesz az unifi controller-re is.
Legalábbis az ubnt fórumon egy fejlesztő írása alapján erre lehet következtetni:
“...basic idea is to integrate UniFi network as an UNMS endpoint. You will be able to see list of all UniFi devices. Integration will be via UniFi controller API and therefore you will need UniFi controller. We don't want to replace it. It's a separate product line.” -
rekop
Topikgazda
válasz
üzenetére
"UAP-AC-Lite -hoz kell egy POE Switch nem kell feltétlen unifi, lényeg legyen benne POE"
Miért is? Az AP mellé adott adapterrel is lehet használni, nem kell PoE switch.
Illetve vigyázni kell a szabványokkal is, mert a 2016.szeptember előtti gyártású AC-lite-ok 24V Passive PoE-t igényelnek, csak az újabb kiadások támogatják a 802.3af szabványt is. Ezt a csomagolásukon is feltüntetik. -
shtirley
tag
válasz
shtirley
üzenetére
Nos, hogy magamnak válaszoljak, megoldódni látszik a probléma.
Az kavarhatott be, hogy van egy NAS-om, amin már futott egy L2TP szolgáltatás, amihez át kellett irányítanom az 500 és 4500-as portokat. Ez valszeg bekavart, mert amikor ezeket töröltem, minden működött rendben. -
VeryByte
őstag
válasz
üzenetére
Kösz.
Mindenkinek.A Unifi kontroller kiváltható, cégnél is úgy használjuk. (Van virtuális szerverünk bőven, az egyiken elfért. :-))
Itt igazán a mnedzselhetőség és tudás volt a kérdés. Mondjuk ha már UAP, akkor legyen a switch is az.Még kicsit töröm rajta a fejem.
Az UNMS-be a Unifi integrációt csak jövő év végére igérik. :-(
-
törölt tag
válasz
VeryByte
üzenetére
De ezt tudni kell hogy az egész rendszer akkor ad ki minden opciót, beállítást ha kompletten megveszed az egészet. Tehát USG 3P, unifi switch, AP, Cloud Key. Max 160.000Ft de ez a plafon, lakossági szinten.
ha nincs rá ennyi keret akkor lehet spórolni.UAP-AC-Lite -hoz kell egy POE Switch nem kell feltétlen unifi, lényeg legyen benne POE
A kontrollert ki lehet váltani egy PC, Laptop-al is.
USG se kell, de akkor buksz pár specifikus beállítást.airCube-bal van valakinek tapasztalata?
nekem nincs. -
VeryByte
őstag
airCube-bal van valakinek tapasztalata?
Gondolkodom, hogy airCube vagy UAP-AC-Lite legyen. Az airCobe mellett szólna a 4 gigabit port és egy ER-POE mellé kerülne. Viszont nem tudom mennyire jó guest wifi téren.
UAP-AC-Lite mellett szólna a Unifi infrastruktúra, meg akkor jönne mellé egy US-8-60W is, mert switch is kellene.
Érvek, ellenérvek? -
shtirley
tag
Köszi a tippet. Ezt próbáltam, de nem segített.
Közben sikerült házon (local network) belül csatlakoznom úgy, hogy természetesen az ip-t átírtam az USG alhálózati ip címére. Firewall beállítási problémára gyanakodtam, de az L2TP-s doksi azt írja, hogy nem kell semmilyen kézi beállítás neki, a WAN Local fül alatt létre is hozott beállításokat magától. -
törölt tag
Telepíthető Edge routerkhez Ubiquiti Network Management System Jelenleg (beta) verzióban,
Szükséges hozzá egy ubuntu szerver.
Telepítési segédlet.Kipróbálható Demo oldal.
https://unms-demo.ubnt.com/youtube videó segítség.
Ubiquiti Network Management System (UNMS Beta) -
shtirley
tag
Beszereztem én is a saját USG-met. Hasít is rendesen.
Viszont én nem vagyok hálózatos guru, a beállítások szépségeinél már elvérzem. Egy kis segítségre szorulok L2TP/IPsec beállításához. Találtam egy UBNT Supportos leírást, de az alapján nem tudok csatlakozni kívülről.
Itt a leírás, itt pedig a RADIUS beállítás. Ezek alapján csináltam mindent.
Azt sem tudom, hogy a RADIUS usernél mit kell megadni Tunnel Type és Tunnel Medium Type beállításoknál. Elképzelhető, hogy valami mást is kell állítani, nem csak azt ami ezen a két lapon van.
Előre is köszönöm, ha valaki segít. -
VeryByte
őstag
Kicsit más jellegű a kérdés, de sima US-8-ra ha jól értem a 8-as RJ45-re ne toljak rá PoE-n egy UAP-AC-Lite-ot, mert sok lesz neki. Jól értelmezem?
-
bon
őstag
Szerintem célszerű lenne átnevezni a topic-ot Ubiquiti termékekre vagy valami hasonlóra. Ráférne már egy gyűjtő hely a cég termékeiről.
Lenne is egy nem Edgerouter-es kérdésem: Két épületet kellene összekötnöm vezeték nélkül minél nagyobb sebességgel. Távolság légvonalban 50-100 méter között van, nincs akadályozó tényező az épületek között. Kábelezés nem megoldható. Ubiquiti cég termékei közül melyik lenne jó erre a célra? A távoli épületben egy-két asztali gép (8 portos unifi switch-el) és néhány Wifit használó eszköz lenne (1db UAP‑AC‑LR szolgálná ki).Segítséget előre is köszi.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Nagyjából összeállt a hálózatom: USG, US-8-60W, 2 x UAP-AC-LITE
Szeretnék létrehozni egy normális vendég WiFi-t. Korábban USG nélkül próbálkoztam a gyári guest portalos megoldással, de úgy maguk az AP-k szeparálták a forgalmat, és ez jelentős sávszélesség csökkenést eredményezett a belső WiFi hálón.
Most viszont 2 opción gondolkodom:
- Külön WiFi hálózat guest policy nélkül, kizárólag guest VLAN hozzárendeléssel.
- RADIUS szerver felhasználónként beállított VLAN-nal, közös WiFi hálózaton, guest felhasználóval.Van valakinek tapasztalata, hogy melyikkel lehet jobb sávszélességet elérni?
-
törölt tag
hajaaa DPI valóban elhanyagolható értéket mutat. De USG-nél nézed ott már .... UBNT fórumon többen jelezték anno hogy bugos. De én alapban ki kapcsoltam ezt a szolgáltatást. Meg ugye azóta kijött pár update.
Egyébként az Edge még mindig több információt mutat a hálózaton történt eseményekről, mint a USG. Kivétel ha CLI nézed.
-
bon
őstag
válasz
shtirley
üzenetére
Érzésre az USG melegebb. Volt szerencsém egy ERPoe‑5hoz, na az forró volt, gondolom a poe miatt. ERPro‑8 melegszik, de nem veszélyes, igaz ventilátoros hűtése van. Rack szekrénybe tartom, klimatizált helyiségben.
Ha el nem felejtem lemérem a hőmérsékletüket.
EE-Lite 3 üzem közben 39.3 fok
-
Sajthy
csendes tag
válasz
shtirley
üzenetére
Szia,
Az USG is elég meleg, asztalon is 35 fok körülire melegszik.
A DIGI-s PPPoE-t szépen kihajtja (950/215 Mbps a speedtest szerint)
Az Offload gyárilag be van rajta kapcsolva.Mr Bond 007
1.7.1 volt az ER-X-en gyárilag, az még nem támogatta a HW Offload-ot.
Valahol közben került bele, az 1.9.7+hotfix4 már tudja. -
törölt tag
válasz
shtirley
üzenetére
Mivel passzív hűtés van mint az Erlite, és USG 3P így terhelés hatására melegszenek. A Pro kategóriás eszközök rendelkeznek aktív hűtéssel, azok Rack szekrénybe szerelhető eszközök. De azok is melegszenek terhelés hatására. De gondolom az a bajod, hogy úgy érzed túl meleg az eszköz, szinte forró. Edge -X én is tapasztaltam ezt, de sajna megpusztult egy web-proxy update-be. Garanciás cserés lett, a cserélt eszköz viszont meg se közelítette soha azt a hőmérsékletet, mint az amit először vettem Magyarországon.
-
shtirley
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy az alapvetően azonos hardver mellett a különböző ház mennyire zárja be a levegőt az ER-Lite és az USG esetében? Ha jól látom az ER-Lite háza nagyobb is, és jobban perforált. Melyik mennyire melegszik?
-
törölt tag
Jó lenne ha az Edge router-hez nem kellene új Cloud key-t venni,
Hát mondjuk ja, de tudod profit.
Éppen a héten érkezett az ubnt switchek-hez frissítés, de a wifi-ket most nem frissítették.
igen de az még nem stable, legalábbis nem láttam még kint mint letölthető FW.
igen Wifihez hiányolom, bár nincs nagy gáz vele, és 1 hónapja adtak ki rá. Szóval annyira nem gáz. -
bon
őstag
válasz
üzenetére
Jó lenne ha az Edge router-hez nem kellene új Cloud key-t venni, hanem a meglévő kapna egy külön szoftver-t. Mondjuk ha külön Cloud key kell akkor is beruházok rá a munkahelyemen, mert nagyon kényelmes a központi menedzselése az ubnt cuccoknak. Éppen a héten érkezett az ubnt switchek-hez frissítés, de a wifi-ket most nem frissítették.
-
törölt tag
Igen, jelenleg nagyon úgy fest a dolog hogy USG fronton nagyon belehúztak, és sok plusz szolgáltatást bele tettek. Nekem a napokba jött le egy SW frissítés, ami még develop, legalábbis nem láttam róla még stabil dokumentációt. Jelenleg az Edge van lemaradva, de szerintem hamarosan nagy update jön ki, véleményem szerint nem véletlen hogy mostanában csak hotfixeket adtak ki. Szerintem idő kérdése, és nagy változások lesznek edge fronton is. Edge-re is lesz C.K szerű managment szoftver, + eszköz. Hogy melyik a jobb, A fene tudja eldönteni. De ahogy elnézem, nem sok különbség van, ami jelenleg van, az meg csak egy állapot, és hamarosan változni fog.
-
bon
őstag
Nekem itthon ERLite‑3-van, maximálisan megvagyok elégedve vele, de ha most vennék akkor már USG-t választanám az egyszerűbb konfigurálhatóság véget. Több helyen üzemeltetek USG-ket és Edgerouter-ket. Beváltak nagyon. Két helyen 1GB-es nettel, egyik helyen meg 200/200 bérelt vonal, bírják a terhelést.
-
törölt tag
Azt is vegyétek figyelembe, hogy azóta rengeteg FW frissítés történt. Gyakorlatilag minden termékükre. És rengeteg hibát ki javítottak. Mint Edge vonalon, mint unifi USG fronton is.
EdgeRouter ER-X/ER-X-SFP/EP-R6: Firmware v1.9.7+hotfix.4 Firmware 2017-10-12
EdgeRouter ERLite-3/ERPoe-5 Firmware v1.9.7+hotfix.4 Firmware 2017-10-12
https://community.ubnt.comUniFi Security Gateway firmware 4.4.12 Firmware 2017-11-09
UniFi 5.6.22 Controller -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Akkor tegyél már meg annyit hogy megírod melyik edgeos verzióval történt ez, mert lehetséges hogy megkapta a hardveres pppoe kezelést is. Régebben 100% hogy nem tudta és emiatt a gigás digis netet se bírta kihajtani.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Nem irtam el, mert en is azt tudtam hogy nem birja, es ezert kiprobaltuk.
A proci es a memoria terhelese kozel a lite terhelese volt, nem sikerult a teszt alatt kiakasztani. Nagyon nem hajtott7k meg. 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Elektromos autók - motorok
- Gran Turismo
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest