- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Yettel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Dől az infó a Xiaomi 17-tel kapcsolatban
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lortech #1244 üzenetére
Igen, ez az eredeti szöveg...nem tudom, mi alapján generálják, de néha hihetetlen az eredmény. Van, akinek mértani sort kellett számolnia, nekem szöveget kellett bevinni: A programnak pedig táblázatos formában ki kellett írni, hogy hány kisbetű, hány nagybetű és hány ékezetes karakter volt a szövegben - soronkénti bontásban, ill. összesen!
Sűrű anyázások közepette megcsináltam, csak sajnos ez két éve történt, azóta szinte mindent elfelejtettem.
Most pedig ez...
A feladat az, amit Te is írtál: Be kell olvastatni egy max. 60 katakteres (6-os számrendszerbeli) számot, amit a program átszámol 10-es számrendszerbe.
Első körben gondoltam olyat, hogy bekér a program egy longint változót, amit egy for ciklussal végégosztunk i:=7-től (10^7 nagyságrendet kezel a longint) 0-ig 10^i-vel, az eredmény egészrészét pedig 6^i-vel szorozzuk, s összeadjuk a kapott értékeket. De ebben nics tömb, ill. a hatványozásra is függvényt kell írni, ha jól tudom...
A másik a tömbös megoldás. Azt még mindig nem tudom, hogy a jó égbe fog 60 jegyű számokat kezelni a Pascal...esetleg az extended típusú változóval meg lehetne oldani, de ezt nem használhatjuk.Tehát ettől mondjuk eltekintünk, ebből biztos nem lesz baj.
A másik, hogy karakter típusú tömbből hogyan lehet számokat kiolvasni? Vagy egyáltalán: Ha tömböt használunk, akkor minden egyes karakter bevitele után kell egy Enter, ez pedig nem jó...
Talán még azt lehetne, hogy az előző módszer for ciklusának 10^i-vel való osztás utáni eredményeit beírni egy (integer) tömbbe, s utána hatványozni? De ez nagyon körülményes lenne, olyan, mintha a várost megkerülve mennék át a szomszédba.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i9-12900HK RTX 3050Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3509, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest