- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Teljesen mindegy azzal a proccal.
Amúgy a 2600Pro-val simán megy a 1280*1024 medium, csak hát kell alá a proc... Bár én egymagos amd-vel is játszottam vele, bár ha jól rémlik csak 1024*768-ban. Nem kizárt, hogy menjen neki 1024 low-on, ha húz egy adagot a cpu-n.(#4564) savior:
Nekem is volt amd-s asus lapom, bios frissítés után magasabb fsb-ket is be lehetett állítani.
230 felett meg lehet, hogy feszt kéne emelni valahol. Ugye nem csak az fsb-t piszkáltad? -
Buko01
tag
igen.
nem tudom milyen rendszer lesz belöle egy Gef4 mx440 es karival
tudom hogy nem egy bajnok de már 8 éves.
Ne legyek off.
sikerült a proci tuningom e8200 2,66ghz ---> 3,78ghz fesz emelés nélkül 4 napja stabil, orthos 30 perc semmi hiba , core clock full terhelés. 56 °C
Köszönöm mindenkinek aki segitett!
-
rooney8
aktív tag
Üdv!
Odáig eljutottam, hogy a procit felhúztam 3GHz-re (C2D E4700 2.6GHz) és a memória órajelét 1000MHz-re (Kingmax 2GB 800MHz DDR2). De az a baj, hogy megy kb. 5 percet és kikapcsol a gép. Ezek a beállítások vannak:
Lehet, hogy túlmelegszik? (Amíg nem volt húzva, játék közben is 10-20 perc múlva kikapcsolt) Aztán oda raktam a szoba venitálort
és ha nem volt húzva, akkor jó volt, de ha húzva volt ugyanúgy kikapcsolt.
-
Kivéve, ha mínuszba hűtöd mondjuk LN2-vel, mivel ott megváltoznak a vezetési körülmények, és megugrik az átütési fesz. Így lehet, hogy WR-eknél 2V fölött kapnak a Wolfik, különösebb károsodás nélkül. Persze általánosságban, ezeket az extrém eseteket leszámítva azonban természetesen úgy van, ahogy mondod.
-
KMT
addikt
"nem is lehet feszelni mint a 65 és 90 naosakat, mert meg is sül elég hamar."
Megsül? Pont, hogy nem megsül, hanem az a veszélyes, hogy sérül a magas fesz miatt. De mivel kisebb hőtermelés, ezért szerintem nem sül meg.
Miért hagyod fesz alatt a gépet? Ez érdekelne.
És itt az OFF befejezve. :]
-
KMT
addikt
Ha azt megnézted, hogy amd-m van, akkor láthattad, hogy húzva is van. De mindegy, hagyjuk.
Azért nem mindegy, hogy egy 60, vagy egy 100 W-os TDP-jű proci fogyasztását másfélszerezed meg. Emiatt mondtam, hogy 45 nm-esnél kevésbe kell félni emiatt. Alapfeszen kis tuning nem sok plusz fogyasztást jelent, ha nem megy folyton max-on a proci.
Ha a ramot húzod, azért az is többet fogyaszt. Meg az fsb növelés miatt a lap is. Azt meg nem tudom, hogy a mennyit jelent pl fps-ben az, ha csak a ramot húzod. Kellene csinálni egy tesztet, hogy minden alapon/csak proci húzva/csak mem húzva beállítások közül melyiknél jobb az fps/w arány és mennyi az idle fogyasztás. Ha lenne egy normális fogyasztásmérőm meg is csinálnám.
A c&q/eist... meg azért jó, mert csak akkor jár maxon a proci, ha kell is, amúgy meg kisebb fesz, kisebb órajel --> kevesebb fogyasztás. Ezt hogy oldod meg "kézzel" ?
Na nem a módszereddel akarok vitatkozni, csak szerintem vannak hátulütői is. Szerintem egy normál tuning + energiatakarékos funkcó bekapcsolása hasznosabb, de ez nagyban függ attól is, hogy ki mennyit járatja a procit maxon.
Én pl nem is tudom annyira alulfeszelni a procit, amennyire a c&q teszi.A fogyasztást még azzal is csökkentem, hogy 2D-ben visszaveszem a videokártya órajeleit (700/700 helyett 150/250-en simán megy), valamint ha nem megy a gép, kikapcsolom az elosztót, tehát stand-by fogyasztás garantáltan 0.
Picit hosszú, picit off, de le kellett írnom, remélem érthető mit akarok kihozni. (:
-
KMT
addikt
Megértettem, de mivel eleve húzva van a gépem (a proci is) ezért már nem lehet gyorsabb, bármit is csinálok. De ott volt a szmájli is.
Amúgy nem hiszem, hogy túl sokat számítana fogyasztásban hosszú távon. Ha valaki bekapcsolja az energiatakarékossági funkciót és nem használja folyamatosan 100 % terhelésen, akkor nem veszt túl sokat. Idle-ben minimális különbség van egy normál és egy húzott proci fogyasztása közt. Főleg, hogy egy 45 nm-es prociról volt szó.
-
tejesember78
tag
Már megtaláltam a válaszod nem 2.5 V-t bocsi ha félreérthetően fogalmaztam 1.8+0.4=
2.2 V bár a ramra 2.1 V van írva.Akkor szerintetek adjam alább a tuningot vegyek vissza az órajelből meg a feszekből.Azért szeretnék 3-3.2GHz-t elérni mert kellene a 8800gt-nek azt olvastam.(#3007) Des1gnR :Akkor szerinted is adjam alább a tuningot aztán kihajtja a proci a karit amennyire kihajtja aztán kész.Egyébként most visszavettem és teszteltem semmi feszemelés nélkül 1 óra orthossal 2.8GHz a vége a procinak a felett már hibázik
-
NRG
tag
Jajj ne már, hagyjuk legyen igazatok vígan megy 500on.
Kár, hogy a legtöbb proci wallja 500alatt vanígy érdekesen lehetett bizonyosságot szerezni a "víganról" de mondom legyen igazatok akkor biztos elrontott valamit a srác vagy a wallja 300on van
ez is valószínű nah mind1 offoknak off igazatok van, ezentúl elsősorban segítség miatt fogok ide írni és okoskodjon mindenki csak engem hagyjon ki, köszi!
-
-
bolcsodal
addikt
Energiatakarékosság, és a cuccok élettartamának növelés volt a célom. És ha ezt nem tudom két kattintással windóz alól megoldani, akkor ez nekem kényelmetlen. Persze ugynaolyan jó megoldás a BIOS-ban kotorászni. Csakhát kikapcs+boot+BIOS+boot....
Az újabb chipset-ek automatikusan tudják ezt. Sajna az öreg rókákat noszogatni kell erősen...
Köszi a válaszokat.
-
bolcsodal
addikt
Sajna az RM-clock nem kezeli az FSB-t. P4-et kéne időlegesen és dinamikusan downclock-olni windóz alól.
Ha meg csökkentem a feszt lefagy alapórajelen is...
Az i865PE BIOS pedig nem túl bőkezű a dinamikus beállítások terén.
Athlon prociknál működik a szorzócsökentés RMClock-ban. De nekem FSB csökkentésre lenne szükségem. ClockGen-be belfagyott a gép.
-
-
CHIPman
nagyúr
csak mert valaki ezt mondta...
128MB SDRAMmal menne azon a gépen az XP(konkrétan az Amptron lapos 433-as celeronos gépről beszélek), amin 256-tal sem ment?(párszor elindult, aztán a töltésnél megakadt a kék "csík" és nem ment tovább)
más: miért írja minden winyóra a másik gépem, hogy "Lemezolvasási hiba"(1. winyó újraindulás után, de itt sztem a winyó hibás) vagy hogy "A Telepítő nem tudta megformázni a lemezt"(2. winyó, telepítős formázás után) -
-
trunkz
csendes tag
Robust Graphic Booster Auto
CPU Clock Ratio 11x
CPU Host Clock Control Disabled
CPU Host Frequency 200
PCIe Frequency Auto
C.I.A.2 Disabled
Performance Enchance Turbo
System Memory Multiplier Auto
Memory Frequency 800
High Speed DRAM DDL Settings Option 1
xxxxxSystem Voltage Optimizedxxxxxxx
System Voltage Control Manual
ezalatt minden Normal
Normal CPU Vcore 1,21250Vígy néz ki alapbeállításokkal.
és így néz ki ha megcsinálom (Turbo azért lett Standard, mert ott is villog valami figyelmeztetés :S)Robust Graphic Booster Auto
CPU Clock Ratio 7x
CPU Host Clock Control Enabled
CPU Host Frequency 400
PCIe Frequency 100
C.I.A.2 Disabled
Performance Enchance Standard
System Memory Multiplier 2,0
Memory Frequency 800
High Speed DRAM DDL Settings Option 1
xxxxxSystem Voltage NOT Optimized!!!!!!!!!!!!xxxxxx
System Voltage Control Manual
ezalatt minden Normal
Normal CPU Vcore 1,21250Vígy néz ki, és akkor villog a not optimized.. tehát, valami rossz esetleg??
UI.:az lehet hogy leáll a CPU ventije néha, amikor a CPU ilyen 20-25 fokos? nekem azt mondták hogy ez nem normális, szerintem se.. valami baja lehet? néha visszakapcsol néha nem..
-
sgery
őstag
nem mondtam hogy felfele akarok tuningolni, épp hogy lefele hogy kevesebbet fogyasszon és a hűtés egyáltalán ne kapcsoljon be. mert amikor ugye 800mhz-re teszi pihenni akkor 1V-on megy, de ha én állítom ezt 0,875V-on is elbírja.
amúgy pedig bőven lehet tuningolni, nagyon sokan feljebb szokták tenni, mivel noticpu van benne ezért keveset eszik tehát kevésbé melegszik. és amúgyis, ha 1,8ghz-en van akkor sem megy folyamatosan a venti és akkor is csak a 2es fokozaton (a 3ból)amúgy már találtam valami progit amivel lehet állítani
zone: lehet hülyeséget mondok de az én tudtommal van a procinak egy fsb-je, tegyük fel ez most 400mhz. Akkor nem árt 400mhz-es ramokat beletenni (ami ugye 2x 200mhz-es) mert úgy lesz egyensúlyban és úgy lesz gyors. de én eddig úgy tudtam és tapasztaltam, hogy ha az fsb-t állítom akkor a memóriák is mennek vele feljebb tehát annak is állítódik.
-
zone
őstag
-
Skynet258
veterán
Most nézem csak, a 258-as hozzászólás volt az enyém
Jah, pontosan nem tudom megmondani, mert bordás, ami ragasztva van, és nincs kedvem szétbontani
Adataim között 815 volt, akkor épp azon ment, ezt módosítottam 850-re (4-4-4-12). Lehetne még vele kísérletezni, de a procim se egy tuningbajnok, meg elég nekem ez is. Amit nyernék vele, az max a tesztekben mutatkozna meg, azokat meg annyira úgyse figyelem. Lényeg, hogy jól fut a Jericho azt kész
-
Skynet258
veterán
Itt a kínálat a ramlist szerint. Micron biztos nem, mert most vettem, szerintem újonnan azok már nincsenek.
Aeneon AET93F30D
Elpida
Micron D9GMH (B6-3) (only early versions)Egyébként lehet, hogy az enyém is megy 1.9V-on, de mivel a gyári 2.1, így megkapták azt, bajuk nem lehet. Ha meg igen akkor gar...
-
FischiPiSti
csendes tag
kipróbáltam, nem ok vmi :S
300ra felemeltem(kicsit nagy lépés), majd save, és fekete kép.
leállítottam, kicsivel később vissza, és fekete kép mellett nemes egyszerűséggel kikapcsolt a gép. majd magától vissza. újra ki, majd be. és visszaállt a bios alap....biztos ne emeljek a feszültségen? vagy a táp nem bírta, vagy mi lehetett?
most egyébként 276on van, még tesztelgetem a hőmérsékleteket...
tipp? -
-
Tomate
veterán
Nah megtaláltam a HT-állítást! Átállítottam 3-ra és az FSB-t növeltem 240re. De valami gáz van. Az FSB-t ha 210 fölé állítom és kilépek a Biosból mentéssel, nem indul újra a gép csak egy resettel és akkor is kell nyomnom egy F1-et és csak úgymegy tovább. De miután belépett a windowsba CPU-Z ugyanúgy 200FSB-t mutat mintha nem is állítottam volna feljebb. Magyarul 210 nél nemtok feljebb menni. Mit csináljak? Vagy ennyi azt Bambi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest