- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepperhaj
tag
válasz
VaniliásRönk #30769 üzenetére
Erről valami leírást tudsz nekem adni? M a ramok időzítéséhez gőzöm sincs..
-
Directors066
tag
válasz
VaniliásRönk #12880 üzenetére
Szia!
Ennek mi a pontos neve?
-
Papesz01
tag
válasz
VaniliásRönk #7434 üzenetére
Igen tudom, hogy a gyári hütö nem arra való, csak kiváncsi voltam mit tud... de ha igy hagyom gépet akkor az még nem gáz ugye?
-
adamtoth91
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #7429 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Te melyiket választanád?
-
adamtoth91
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #7426 üzenetére
Rábeszéltél. Akkor veszek egy másik alaplapot. Milyet vegyek amit nagyon jól lehet tuningolni és jók a paraméterei ezekhez az alkatrészekhet. Az ára legyen ha lehet 20 ezer alatt. Azért kérek segítséget mert ezek szerint nem jól értek hozzájuk. fontos hogy legyen benne egy integrált videókártya.
Köszönöm hogy segítettél. -
adamtoth91
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #7423 üzenetére
nem akarok másik alaplapot venni mert enyi erővel veszek egy jobb cpu-t.
-
lipi67
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6910 üzenetére
Arról nem is beszélve,hogy párszáz MHz nem lesz lényeges különbség,de melegedni fog mint az állatt,s ha nyerne is vele valamit(tesztekbek szebb lesz)hűtheti 1000-rel,s költhet rá.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6889 üzenetére
már mindent próbáltam, de a mentés után automatán visszaállítja
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6885 üzenetére
aha, és ezt a kisujjamból szopi?
Akkor ezt nem is lehet tuningolni? Valahogy csak meglehet azt kerülni nem?
-
lipi67
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6694 üzenetére
Ezt nem vettem észre
(nem olvastam)
Értem,h mire célzol,jogos lehet,lapja válogatja.Nálam..Semmi gáz,teszi a dolgát,nem kell átmenet a takarékos(min)és a valós(max)Vid között.Alulfeszelésnél jött jól,meg amikor olyan tuningtáblázatot próbáltam kitölteni,aminél problémát jelentett egy -két megadott opcióhoz tartozó fesz BIOS-ból történő beállítása.(1-es opciók 1,1V-os prájmolása pl.hisz 1,225V-ös VID-nél egy IP 35-ben prájmolni 1,1V-on nem igazán lehet..(1,168V-ra drooppol)Ilyenkor lehet jó.
Amit inkább észrevettemézd párszáz MHz miatt nem nagyon tuningolok.(Nem mert ha nézed a vga-t(86GT)alapon is kihajtja a proci,wow-ozni a fiamnak meg nem kell nagyobb vga,státusszimbólumnak meg minek.)Ha a proci prime stabil pontját vagy a végét keresem,akkor meg kap feszt rendesen.Pl a 2180-as 1,76V-on ment 4GHz felett(léggel)a farkasom is léggel ment 1,705V-on 5GHz felett,s prájmoltam 1,565V-on.Na..Ilyenkor az az első,hogy utána megnézem,hogy alapon tudja-e hozni a régi szintet(1,168V-on 3,8GHz)és nem-e melegedik jobban esetleg(kéárosodott-e)Ilyenkor Biosból lépcsőzetesen veszem vissza a feszt,mert 1,7V-ról 1,225V-ra drasztikus é s nem szereti.(fagy)Ilyen volt eddig minden procim,kivéve a 6750-est,az alapon 3,4GHz s a vége is csak 3,744volt,mind1,h 1,4 vagy 1,6v-ot kapott.
Szóval nálam itt jön elő.Most egy 4300-sal harcolok,[link]
[link]egy majdnem alaplapban(msi neo 3-másodgép,s olcsó volt)több-kevesebb sikerrel..
Kíváncsi lennék,hogy mit menne az Abitomban,de az sajna 500Km-re van most tőlem..Hali
-
lipi67
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6692 üzenetére
Szia!
"Nem értetted meg a lényeget, nem softtuningról besztéltem, hanem dinamikus tuningról, ha azt megoldod BIOS-ból akkor egészségedre."-nem figyeltem,ok 1:0RMclock:Mi nem érthető?Én egész jól értettem.Használtam párszor kíváncsiságból,h mit tud.Nekem semmit.
A Vdroop nem gáz,s nem is baj ha van.(huhh,ez többnapos téma lehet,belemerüljünk?
kérlek,neee..Napokig vitáztunk ezen itt a ph-n,s őszintén szólva,nem jutottunk 1-ről a 2-re.)
Abit: Példa volt.
Szorzót nem veszek vissza ha brutálisabb tuning készül(amúgy se).Feszt meg nyomhatok 1000-rel,energiakütyüket nem befolyásolja.Magyarul,egy 9x500-as tuning a farkasommal az ok,s ha netezek,szépen visszaáll 6x500-ra,feszt is visszavesz,hiba 1 szál se.
(Super PI-nél nem annyira,van sajna h késik és 3GHz-ről indul,így nehezebb 10 alá menni)
Kben meg:Tom,hogy Te nem iktatsz be felesleges progikat,s nem laikusként teszed azt amit.Lehet,h valahol elbeszéltünk 1más mellett,nemtom.A lényeg az volt(lehet h nem is nNeked szólt),hogy ha vki tuningolni akar,először ismerje már meg a deszkáját,vegye a fáradságot és lapozgassa a manualt,vagy legalább(ha gigás)nézzen be Jómunkás barátom oldalaira és tanulmányozza,s ne rogtön szoftveresen akarjon szarból várat.
Remélem nincs harag!
Hali! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6692 üzenetére
Jut eszembe, a köztes szorzó/fesz párosok pedig igenis fontosak, mert az energiatakarékos állapot és terhelt max. között akár 100W különbség is lehet, ha ezt csak úgy egyik pillanatról a másikra ráküldöd az alaplapra, esetleg valami hektikus program miatt ez sokszor egymás után megtörténik pár másodperc alatt, annak következményei lehetnek, ált. simán lekapcsol a rendszer.
-
lipi67
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6634 üzenetére
"Egyébként is hatékonyabb egy konfigurálható program."-?Miért?Ha biosnál bukik,szarni bele,szoftveres tuning csak maszatolás,nem több.
Rmclock meg csak min-max VID között állítja a feszt,A különböző VID-ekhez rendelhető szorzóknak/feszeknek meg semmi értelme.Illetve..Ha Abit lapod van,s ugye az az adható legkisebb fesznek biosban a VID-et adja.,akkor így ezekkel a kütyükkel manipulálhatod,ha alul akarod feszelni.(ha nem elég a Vdroop).Viszont ha a szorzót biosban állítod...
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6641 üzenetére
Majd segítesz nekem jövőhéten, hogy mit merjek megtenni egy 64 x2 3800+-al?
-
Geza26
senior tag
válasz
CrystalCPUID használatához kérhetnék segítséget?
Hol állítom be a kívánt feszültség értékeket? Simán rakjam be az automatikusan induló programok közé az .exe fájt ha a rendszerrel indítani akarom??
Köszönöm!
-
Geza26
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6638 üzenetére
OK!
Cél a 250-es FSB, akkor 2750-en megy a proci, HT 1000, RAM 396 MHz (*2)
-
Geza26
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6636 üzenetére
Újabb Gigabyte alaplapnál is láttam már ilyet, úgy néz ki nem csak ennek a lapnak a bugja!
A CrystalCPUID-t kipróbálom!
Akkor marad az ATI4670-nek az alapfeszen a 2650 MHz, elég annak szűkösen! (Ennyit úgy néz ki tud a 4200+ om)
-
Geza26
senior tag
válasz
Hello!
A CrystalCPUID is arra való amire a RMClock?
Az a vicc, hogy egy ismerős Asrock alaplapjánál biosban fix-re állított értéknél is szabályoz az RMClock! A Gigabyte meg nem!
-
válasz
VaniliásRönk #6590 üzenetére
Természetesen a júzer ellen ez sem véd.
És igen, valóban több kell a normális konfigoláshoz szimpla angol tudásnál, de én nem állítottam az ellenkezőjét, és azt sem, hogy a tűzfal helyettesítené a vírusirtót, mindössze azért osztottam meg pozitív tapasztalataim a szóban forgó tűzfalról, mert monti20 kérdése is erre irányult.
Na, de ne OFF-olódjunk.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6569 üzenetére
Mostmár nekem is csak 1 gigám van RAM-ból
volt benne egy 256 @ 333-as meg egy 1024 @ 333-as.Az elöbb elkapott a harciideg, hogy többet bírnak a RAM-ok. Feltoltam 400Mhz-re, és a 256-os meg is adta magát
Ha a procim tovább emelem, akkor mindig újraindul a gép egy idő után. Mondjuk gyári hűtővel meg ilyenekkel nem is csodálom
Egyszer volt rá példa, hogy rápróbáltam a max-ra ami asszem 280 FSB-t jelent ennél a biosnál, és a winfos töltés közben újraindult, majd nem jelzett semmit, csak hangos sípolásokkal jelzett, hogy nem tuti a dologA lapom: Asrock K7S41GX... gyors kikaptam a gombelemet, le a tápkábelt, majd vissza az egész, és kezdhettem is előről
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6561 üzenetére
Nekem 250-es FSB-nél már érdekes dolgokat művelt...
-
uborka3
tag
válasz
VaniliásRönk #6561 üzenetére
Hát nem sok...
-
monti20
tag
válasz
VaniliásRönk #6546 üzenetére
Akkor mi lehet a gond?
-
volvoguy
addikt
válasz
VaniliásRönk #6508 üzenetére
tehát akkor ha a proci 2300mhz-t 10%-on belűl növelem, azaz 2530mhz-re, azaz emelek rajta 230mhz-t, akkor ott a memoriák maradhatnak változatlanok...viszont ha tovább megyek, ami valószinű....tehát huzom a procim 2800-3000mhz-ig, akkor ott már elengedhetetlen hogy a memoriával is babráljak?
-
volvoguy
addikt
válasz
VaniliásRönk #6499 üzenetére
tehát akkor ez azt jelenti a szavaidból kivéve, hogy cpu tuningkor biza a memóriákat is finomítgatni kell ugye?
-
Mariann294
őstag
válasz
VaniliásRönk #6500 üzenetére
Köszi a választ!
-
volvoguy
addikt
válasz
VaniliásRönk #6497 üzenetére
elolvastam, csak éppen semmit nem értettem belőle, ezérti rtam be ide a kérdést, gondoltam egy igen-el vagy egy nem-el egy hozzáértő ember megválaszolja a kérdésem
-
kem
addikt
válasz
VaniliásRönk #6376 üzenetére
bocsánat, de ezen nagyot nevettem
-
KMT
addikt
válasz
VaniliásRönk #6372 üzenetére
FESZ vagy SZORZÓ. Nem frekvenciát írt.
Szerintem a feszt hiába emeli, nem lesz gyorsabb.Ellentétben a szorzóval.
WildBoarTeam:
Nagyjából ezek a tapasztalatok. Régebben még jobban képben voltam, de ezek rémlenek. 4 GHz-re kétlem, hogy fel tudnád húzni. A geil-el sem mennek 1 GHz-et. -
vivara
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2874 üzenetére
Igen azom van,de bizony nincs se hire,se hamva!
Már az MSI Core center-el is probalkoztam,de azt irta ki,hogy nem biztonsagos az en alaplapomnak.Van valami javaslatod,vagy inkabb ne is probalkozzak egyeb programokkal?! -
vivara
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2871 üzenetére
Erre mar en is gondoltam,hogy nincs,de nem lehet valahogy elohivni egy rejtett menut mint pl a gigabyte alaplapoknal a ctrl f1?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #2862 üzenetére
A Gigáé tök olyan, mint az MSI-é, csak ott MIT helyett Cell van
-
nike_
addikt
válasz
VaniliásRönk #2862 üzenetére
Ehh, bocsi, igen a lámaság.
-
zlutor
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2233 üzenetére
Haat, tobbet meg rendszerint nincs kedvem varni vele. Ha ezek utan megis instabil, az ugyis kiderul hasznalat soran...
Masreszt, azert, ha tobb, mint egy orat ment Orthossal (~100% terheles) - ami definicioba ugye sokminden belefer...
- akkor azert altalaban sok minden kiderul...
De en csak egy kocatuningos vagyok, ugyhogy a velemenyem ebben a temakorben nem tulzottan mervado.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #840 üzenetére
Akkor nem egy cikkről beszélünk.
#849 ttower : Lehetséges, ha a lap nem tud többet, akkor mindenképp.
Pl: volt valami viá-s lapom, 66 v 83 FSB-t tudott, egy 633-as cerka volt benne, aminek nagy a szorzója, ha minden igaz, 66 mhz FSB-vel. Beleraktam egy p3-ast, talán 733-as volt, aminek meg 133 mhz volt az FSB-je, szorzója nyilván kisebb, ebben a lapban 4-450 mhz körül ment, mivel szorzót nem lehet állítani felfele, de én úgy tapasztaltam lefele se, hiába állítod át, nem változik. Szóval a lényeg: ezeknél csak FSB növeléssel lehetett mahinálni.szerk: nemmintha a mostani inteleknél lehetne szorzót felfele állítani
-
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #816 üzenetére
Az lehet hogy a brisbanet nem szereti mert 4000+-szal én is szívtam de az 5600+ most jól megy a Kingston ramok is jól mennek benne most/pillanat meg vagyok elégedve vele.
Hang meg nemtom, nekem tökéletes csak játszok a géppel arra meg jó,Abit AN932X Fatal1tym volt elötte játékok alatt nem veszek észre semmi különbséget, lehet hogy bot fülem van -
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #814 üzenetére
Nem feltétlenül Az Asus M2R32 szerintemelég elég jó lap,igaz ami igaz ASUS M2N-E SLI semmi pénzért nem vennék.
-
Foky
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #807 üzenetére
hy
akkor valszeg elértem a maxot
Hőmérsékletek
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 35 °C (95 °F)
1. CPU / 1. mag 16 °C (61 °F)
1. CPU / 2. mag 22 °C (72 °F)
MCP 47 °C (117 °F)
Aux 21 °C (70 °F)
GPU 53 °C (127 °F)
Maxtor 6E040L0 40 °C (104 °F)
SAMSUNG HD161HJ 35 °C (95 °F)ez mennyire jó / rossz ?
sajnos még mindig nem tom mi az a HPET
ha vki tudja pls irja meg
thxhy
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #580 üzenetére
Vodka-martíni jéggel. Rázva nem keverve
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #576 üzenetére
Liquid helium....csakazértis
Ja HyperTX -
kem
addikt
válasz
VaniliásRönk #554 üzenetére
Lassan megjön az új 939-es opteronom, remélem mire lesz lóvém rendes ramra, addigra hozzá is szokik a tempóhoz
-
DeltaPower
addikt
válasz
VaniliásRönk #551 üzenetére
érdekes amit mondasz, lehet én is megpróbálom "tuninghoz szoktatni" a friss konfigom
remélem a ramnak jót fog tenni, a korábbi k7 rendszeremben a proci alacsony fsb tűrése miatt nem nagyon volt kihajtva
szintén igazat adok neked abban is, hogy ha a kezdő vesz egy akármilyen procit és meglátja hozzá a fórumon az aktuális tuning-csúcsot, azonnal azon az szinten fog próbálkozni, nem jut eszébe, hogy nagyon kevés példány bírja azt a beállítást. láttam már jópár leégett procit/vga-t azzal a meggyőződéssel megsütve, hogy "bírja ez, ha mégse, adok neki még egy adag feszt, úgy majd viszi"
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #551 üzenetére
4. Plussz ez ugye AMD tuning, itt már a 300-as "FSB" is kimagasló, tehát annyira sokáig nem kell pepecselni.
-
Pubszon
veterán
válasz
VaniliásRönk #492 üzenetére
Akár mennyit mondanak nem fogom elindítani azon a rendszert, csak kiváncsi lennék hogy nagyjából mennyit is bírna a hűtő.
-
cetnik
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #494 üzenetére
Az alaplapom MSI K8M800-as
-
cetnik
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #492 üzenetére
AMD sempron 754 2600+ procirol van szo.
-
dannyl
addikt
válasz
VaniliásRönk #486 üzenetére
Köszönöm!
-
skylaner
senior tag
válasz
VaniliásRönk #479 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Azt nem hittem volna h nem engedi lefele állítani a szorzót.
Az órajelet nem akartam emelni , a mostani VGA-mal úgyis csak netezni tudok
Csak a memót akartam 100% kihasználni 1:1 osztásban. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #457 üzenetére
Sajna csa k0,1-esével lehet adni. Mindegy. Ezek szerint az a beállítás, ahol megy (lásd,linken a képet), az jó? (azt a beállítást már egy jópár napja teszteltem orthossal egy órán keresztűl és stabil maradt, a sebesség egész jó)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #455 üzenetére
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #452 üzenetére
Az idegel,hogy elvileg ha jól olvastam, akkor 860-as frekin, 5-5-5-15 ön simán kéne mennie...de ez csak 4.00-ás szorzóval megy.....ilyenkor viszont nem indul....6-6-6-12-nél sem. 5-5-5-8-nál elindul,de silány az eredmény. Ezeket az időzítéseket merre kéne mozgatni???( ehhez még nem értek,láma vagyok...hiába... az 533-as Samsungommal nem tudtam gyakorolni.
)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #450 üzenetére
Én sem...
A procinak van fix szorzója. (15x)
A ramnál van vmi sz@rság, a 4.00-a legnagyon, aztán visszafele van 3,33 , 3.00, 2,66, 2.00 stb. Szóval tényleg szorzó lesz...vazge.De hülye vagyok.
na, de ez a leírtakon nem változtat._(vgyis az osztó az szorzó) Mit tegyek?.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #429 üzenetére
CPU azért az is. Csak olyan gyengédebb képességekkel megáldott fajtából való.
Én tudok mondani olyan feladatot, amire az 1,7GHz-es (17*100) Willamette Celerongy is sok. De amire neki kellene, arra bezony édeskevés, ahogy mondod a fórumtársnak.
Mi a fenétől gyengék ENNYIRE azok a Celeronok a nem HT-s P4-hez képest is? Netburst-nél ennyire cache érzékeny az architektúra, vagy (sok) egyéb butítás is került a cerkákba?
HGyu
-
Huba25
tag
válasz
VaniliásRönk #425 üzenetére
Rendben értem én...Szeretném is lecserélni csak egyenlőre a cash ugye....Meg ha már vált az ember szeretne minél jobbat...
-
Huba25
tag
válasz
VaniliásRönk #423 üzenetére
Köszi a segìtsèget. Egy 3,4 Ghz procin+4x 512 ramon gondolkodtam. Attòl csak kap 1 kis kakaót..
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #392 üzenetére
Az ideteszem-odateszem átszerelem hercehurcából annyi hasznom volt, hogy felírtam a cpu-id-t, valóban brisbarne magos...
A bios dolgot meg csak azért nem igazán értem mert elvileg a hibásan működő kiadás az újabb, 2007/07 hónapnál újabb (ilyen gyártási dátum volt az egyik alkatrészen).
A másik alaplap ennél tuti régebbi (majd megnézem mindkettő bios verzióját), annyi hasznom volt az egészből, hogy meggyőződtem arról hogy az AC Sliencer TC64 elégséges hűtés ennek a procinak, és az AM2NF3-VSTA alaplap nem egy tuningbarát deszka...
A tuningteszt végeredménye 240 mhz-s FSB stabilan feszemelés nélkül, Ramok pedig 800 mhz-től egy lépcsővel visszaosztva (633mhz talán), 250 mhz-n még elment a vas de 260-on már nem is bootolt rendesen hiába adtam neki a max 1,35V-os feszt..
A pcwizard2008-at meg nem értem: a biosban 11-es a szorzó, míg ő 11,5-ös szorzót érzékel és ehhez számolja az órajelet is...
Ettől függetlenül sikerült kb +20% teljesítményt és + 700 pöttyöt a 3dmark03-ban elérni...
A hibásnak tűnő alaplapot meg hétvégén visszateszem és frissítek egy biost is... hátha..
Jobb lenne a 2 év garis példányt használni a tartalék helyett... -
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #370 üzenetére
Ezt beletetettem az első hsz-be, remélem nem gond
-
kem
addikt
válasz
CoolerMaster Hyper TX AMD
link: http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=230&id=435
ez nem jön be. -
reset
senior tag
válasz
Kítűnő!!! Írja már le vmelyik guru uaezt Intel C2D-re! Sztem sokan díjaznák!
-
Csyppa
senior tag
válasz
Szép!
-
mycso
veterán
válasz
VaniliásRönk #275 üzenetére
2.1-es.
A 2.13-as az már celeronD.Nekem a 2.6-os nw ment 3.6-ot.
3.4-5 körül teljesen használható volt.
A 3.6-hoz úgy emléxem valami iszonyat sok fesz kellett már... -
mycso
veterán
válasz
VaniliásRönk #273 üzenetére
de nyakam rá hogy NW magos, szóval ha 100MHz-et tud rajta húzni akkor már örülhet
Ebbe most hol is az összefüggés????? /én tudtam 1000MHZ-et is /
/egyébként tényleg teljesen felesleges húzni főleg ha nw, mert jobb nem lesz/ -
reset
senior tag
válasz
VaniliásRönk #213 üzenetére
Hali!
Intel C2D CPU-konfigokhoz nem tudnál hasonló prezentációval szolgálni? -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #229 üzenetére
Ebben viszont maradéktalanul 1etértünk, ha másban nem is
-
válasz
VaniliásRönk #222 üzenetére
Extra ram hűtés már kapható...
350-es elég a nagy konfigokhoz is, de húzott dolgokhoz inkább 400-at ajánlanék...
Erről már a táposban is volt szó...A többiben valószínűleg figyelmetlen voltam éjjel...
-
Rusher
őstag
válasz
VaniliásRönk #222 üzenetére
Ez igaz inkább a mostani lapoknál van így(P35) előtte tényleg úgy volt
-
Rusher
őstag
válasz
Jó kis útmutató grat. minden szerzőnek
Csak egy apró dolog: Asus lapoknál a Jumperfree menüpont tartalmazza az összes tuning opciót beleértve a ramidőzítéseket is, tehát nem kell a Chipset--->Northbridge menübe menni
-
válasz
Annyival kiegészíteném,hogy mai húzott géphez, erős vgaval inkább 400 és fölötte lévő táp javasolt, főleg cf/sli esetén...
X2-höz főleg a melegedősebbre, erősebb hűtők javasoltak, nagy légszállításúak, vagy torony hűtők, vagy H2O...
Főleg procifesz emelésekor kell erős hűtőFolytatás:
Tuning ram esetén a feszt is emelik a stabilítás véget...
Komolyabb hűtést is lehet rájuk szerelni...
DDR esetén 2.5 V az alap...
Amd esetén az időzítést proci húzáskor érdemes tágítani...
Sokszor jobb eredményt kapunk, ha az időzítést kalibráljuk...
Memtest oldaláról érdemes a cdboot-os verziót használni...Ha CMOS reset nincs, az elem kivételével is elérhetjük...
Némely lapnál a chipszetnek is lehet + feszt adni, a túlmelegedésre oda kell figyelni...
Sokszor egymást melegítik az alkatrészek...
Néhány lap nem fixálja frekiket, itt rögzíteni kell, ha van rá lehetőség...(agp-pci-e, pci bus)
Sokszor sata csatik sem működik az összes (pl nf3)Tuning esetén sokszor ajánlott a C'n'Q használatának mellőzése, pl dfi maga szabályozza, amit a biosban lehet hangolni...vagy potmétert is használhatunk
-
válasz
Logoutra fell kellene rakni
-
horgaszb
csendes tag
válasz
Ez nagyon jó, esetleg egy intelhez is tudna vki ilyesmit írni?
nagyon megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged