- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Szerintetek ha egy Geil Ultra modul 2,5-3-3-6-os timing mellett 2,6V-on tudja a DDR500-at egy IS7-es lapban. Akkor ugyanezen az időzítés sorozaton miért nem bírja egy másikban? Tény, hogy KT880Pro chipset (VIA) és nem tudom állítani a memfeszt "csak" High-ra.
Memória subtiming tud okozni stabilitási gondokat. Azokat is be tudnám állítani, de nincs tapasztalatom subtiming lazítás esetében. Merre? Hogyan?
Most így fut[link]! Ezeket hogyan tudom lazítani megtartva a 2,5-3-3-6-os alap időzítéseket?
-
bolcsodal
addikt
válasz
copperhead #2311 üzenetére
Próbáltam. A VIA KT880Pro/Ultra chipset-et nem támogatja. Időközben az Everest is okosnak bizonyult...
-
bolcsodal
addikt
Mondjatok olyan progit, amivel az összes! memóriaidőzítés kiolvasható.
-
bolcsodal
addikt
válasz
peterbacsi #1955 üzenetére
Mármint úgy értem, hogy a memóriák nem bírják az 1000MHz-et, amit a 250-es FSB jelent nekik, ha a procival szinkronban húzod. Bár itt már tényleg semmi tapasztalatom az új csipszetekkel kapcsolatban....
Épp ezaz, hogy nem kellene szinkronban hajtani őket. Vagy emelni kellene a feszt a RAM-oknál. De ha még most kóstolgatod a témát, akkor nagyon óvatosan emeld meg a RAM-ok feszültégét.
-
bolcsodal
addikt
válasz
peterbacsi #1951 üzenetére
A memóriák szinkronban mennek? Biztos bírják az 1000MHz-et alapfeszen?
-
bolcsodal
addikt
válasz
peterbacsi #1945 üzenetére
Fixáld a PCI, PCIe frekvenciát a BIOS-ban. Bár ezekhez, az újoncokhoz nemnagyon értek, de ez lehet gond....
-
bolcsodal
addikt
válasz
BenceShearer #1919 üzenetére
Nem megy, és felezi a memsávszélességet a single mód! Ha jól tévedek...
-
bolcsodal
addikt
Energiatakarékosság, és a cuccok élettartamának növelés volt a célom. És ha ezt nem tudom két kattintással windóz alól megoldani, akkor ez nekem kényelmetlen. Persze ugynaolyan jó megoldás a BIOS-ban kotorászni. Csakhát kikapcs+boot+BIOS+boot....
Az újabb chipset-ek automatikusan tudják ezt. Sajna az öreg rókákat noszogatni kell erősen...
Köszi a válaszokat.
-
bolcsodal
addikt
Sajna az RM-clock nem kezeli az FSB-t. P4-et kéne időlegesen és dinamikusan downclock-olni windóz alól.
Ha meg csökkentem a feszt lefagy alapórajelen is...
Az i865PE BIOS pedig nem túl bőkezű a dinamikus beállítások terén.
Athlon prociknál működik a szorzócsökentés RMClock-ban. De nekem FSB csökkentésre lenne szükségem. ClockGen-be belfagyott a gép.
-
bolcsodal
addikt
Üdv...
Furcsa lesz a kérdés....downclock-olni szeretnék. Ismertek jó programokat hozzá?
RmClock, ClockGen, Speedfan nem működik rendesen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Path of Exile (ARPG)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged