Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Varga Csaba

aktív tag

válasz VaniliásRönk #392 üzenetére

Az ideteszem-odateszem átszerelem hercehurcából annyi hasznom volt, hogy felírtam a cpu-id-t, valóban brisbarne magos...

A bios dolgot meg csak azért nem igazán értem mert elvileg a hibásan működő kiadás az újabb, 2007/07 hónapnál újabb (ilyen gyártási dátum volt az egyik alkatrészen).

A másik alaplap ennél tuti régebbi (majd megnézem mindkettő bios verzióját), annyi hasznom volt az egészből, hogy meggyőződtem arról hogy az AC Sliencer TC64 elégséges hűtés ennek a procinak, és az AM2NF3-VSTA alaplap nem egy tuningbarát deszka...

A tuningteszt végeredménye 240 mhz-s FSB stabilan feszemelés nélkül, Ramok pedig 800 mhz-től egy lépcsővel visszaosztva (633mhz talán), 250 mhz-n még elment a vas de 260-on már nem is bootolt rendesen hiába adtam neki a max 1,35V-os feszt..

A pcwizard2008-at meg nem értem: a biosban 11-es a szorzó, míg ő 11,5-ös szorzót érzékel és ehhez számolja az órajelet is...

Ettől függetlenül sikerült kb +20% teljesítményt és + 700 pöttyöt a 3dmark03-ban elérni...

A hibásnak tűnő alaplapot meg hétvégén visszateszem és frissítek egy biost is... hátha..
    Jobb lenne a 2 év garis példányt használni a tartalék helyett...

• Varga Csaba

aktív tag

válasz korcsi #383 üzenetére

Megáll az eszem...

Visszaraktam az új alaplap helyett a használtan vett tartalékot (ezt használtam addig míg, újra nem cserélték az elromlott régit) és ráeresztettem az orthost, had izzadjon....

Fél óra futás után a hőmérséklet konstans 53,5 fok, azaz a cpu-hűtő tesz a dolgát rendesen...

Vajon mi a sz@r lehet a vadonat új ugyanolyan alaplappal(max a biosa frissebb), hogy alapórajelen is "túlmelegszik a cpu" és leáll??

Ki érti ezt?

Ezek után lehet hogy megpróbálkozom némi tuninggal...

• Varga Csaba

aktív tag

válasz Thrawn #381 üzenetére

Sajna nincs megfelelő hőmérőm ennek ellenőrzésére, így csak a bios adataira hagyatkozhattam, de kézzel megfogtam a hűtőbordát és "meleg volt" 60 fok lehetett simán..

A pcwizard pedig cpu-nál 3 adatot is mutat,a 2 mag külön külön+ cpu hőmérséklet..

A gépem pedig eddig játéknál (COD2, MOHA-Airborne) még nem kapcsolt ki túlmelegedés miatt, csak akkor amikor az Orthossal kezdtem izzasztani és mindkét mag 100%-on járt.

• Varga Csaba

aktív tag

Üdv,

Szerintetek egy Arctic Cooling Silencer TC64 elégséges hűtés egy AM2 4400+-nak??

Mert először emeltem egy kicsit az FSB-t persze visszaosztottam a ramot rendesen és feszemelés nélkül 230hz-nél még a biosba belépett állapotban (pc-health menü) is túlmelegedett a proci és lekapcsolt.

Újrapasztáztam a procit hátha ez a bibi, és megnéztem alapállapotban:

Visszavettem mindent alapra: FSB 200hz, alap szorzó, 2300hz CPU órajel és elindítottam az Orthos-t egy kis cpu tesztre. A pcwizard2008 kb 80-90 fokig követte a melegedést aztán leállt a gép.

Most tuning nélkül,alapjáraton (5-10% prociterhelés) 45-50 fok a cpu hőmérséklete...

Szóval kellene egy jobb hűtő vagy mi a szösz, mert elég gáz, ha alaórajelen is képes a rendszerem túlmelegedni...??

Plusz a házam is szellőzik rendesen, mert a ház alján elöl egy 8 cm-es venti beszívja a HDD-kre a levegőt egy 8 cm-es venti pedig az oldallapon beszívott levegőt fújja rá a procihűtőre, a tápventi és a vga hűtője meg kiviszi a meleget a házból.

Szóval akkor alapórajelen terhelve a gépet, mi lehet a hiba??

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés