- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #392 üzenetére
Az ideteszem-odateszem átszerelem hercehurcából annyi hasznom volt, hogy felírtam a cpu-id-t, valóban brisbarne magos...
A bios dolgot meg csak azért nem igazán értem mert elvileg a hibásan működő kiadás az újabb, 2007/07 hónapnál újabb (ilyen gyártási dátum volt az egyik alkatrészen).
A másik alaplap ennél tuti régebbi (majd megnézem mindkettő bios verzióját), annyi hasznom volt az egészből, hogy meggyőződtem arról hogy az AC Sliencer TC64 elégséges hűtés ennek a procinak, és az AM2NF3-VSTA alaplap nem egy tuningbarát deszka...
A tuningteszt végeredménye 240 mhz-s FSB stabilan feszemelés nélkül, Ramok pedig 800 mhz-től egy lépcsővel visszaosztva (633mhz talán), 250 mhz-n még elment a vas de 260-on már nem is bootolt rendesen hiába adtam neki a max 1,35V-os feszt..
A pcwizard2008-at meg nem értem: a biosban 11-es a szorzó, míg ő 11,5-ös szorzót érzékel és ehhez számolja az órajelet is...
Ettől függetlenül sikerült kb +20% teljesítményt és + 700 pöttyöt a 3dmark03-ban elérni...
A hibásnak tűnő alaplapot meg hétvégén visszateszem és frissítek egy biost is... hátha..
Jobb lenne a 2 év garis példányt használni a tartalék helyett... -
Varga Csaba
aktív tag
Megáll az eszem...
Visszaraktam az új alaplap helyett a használtan vett tartalékot (ezt használtam addig míg, újra nem cserélték az elromlott régit) és ráeresztettem az orthost, had izzadjon....
Fél óra futás után a hőmérséklet konstans 53,5 fok, azaz a cpu-hűtő tesz a dolgát rendesen...
Vajon mi a sz@r lehet a vadonat új ugyanolyan alaplappal(max a biosa frissebb), hogy alapórajelen is "túlmelegszik a cpu" és leáll??
Ki érti ezt?
Ezek után lehet hogy megpróbálkozom némi tuninggal...
-
Varga Csaba
aktív tag
Sajna nincs megfelelő hőmérőm ennek ellenőrzésére, így csak a bios adataira hagyatkozhattam, de kézzel megfogtam a hűtőbordát és "meleg volt" 60 fok lehetett simán..
A pcwizard pedig cpu-nál 3 adatot is mutat,a 2 mag külön külön+ cpu hőmérséklet..
A gépem pedig eddig játéknál (COD2, MOHA-Airborne) még nem kapcsolt ki túlmelegedés miatt, csak akkor amikor az Orthossal kezdtem izzasztani és mindkét mag 100%-on járt.
-
Varga Csaba
aktív tag
Üdv,
Szerintetek egy Arctic Cooling Silencer TC64 elégséges hűtés egy AM2 4400+-nak??
Mert először emeltem egy kicsit az FSB-t persze visszaosztottam a ramot rendesen és feszemelés nélkül 230hz-nél még a biosba belépett állapotban (pc-health menü) is túlmelegedett a proci és lekapcsolt.
Újrapasztáztam a procit hátha ez a bibi, és megnéztem alapállapotban:
Visszavettem mindent alapra: FSB 200hz, alap szorzó, 2300hz CPU órajel és elindítottam az Orthos-t egy kis cpu tesztre. A pcwizard2008 kb 80-90 fokig követte a melegedést aztán leállt a gép.
Most tuning nélkül,alapjáraton (5-10% prociterhelés) 45-50 fok a cpu hőmérséklete...
Szóval kellene egy jobb hűtő vagy mi a szösz, mert elég gáz, ha alaórajelen is képes a rendszerem túlmelegedni...??
Plusz a házam is szellőzik rendesen, mert a ház alján elöl egy 8 cm-es venti beszívja a HDD-kre a levegőt egy 8 cm-es venti pedig az oldallapon beszívott levegőt fújja rá a procihűtőre, a tápventi és a vga hűtője meg kiviszi a meleget a házból.
Szóval akkor alapórajelen terhelve a gépet, mi lehet a hiba??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest