Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• New_Hero

tag

sziasztok!

segítséget szeretnék kérni.
    e8400
    gigabyte p35-ds3 rev 2.0
    4gb 800-as ddr2

biosban, beállítottam 400-as fsb-t 9-es szorzóval. memóriát 2.0-ra állítottam így alap 800-on megy. időzítések, késleltetések alap(spd), pci-e 100-ra lockoltam.

3.6-on szerettem volna, minden más alapon. először fesz-t nem adtam semminek, sok embernél olvastam, hogy ez a proci nagyon nagy valószínűséggel alapon bírja ezt.
    Nos bekapcsoltam, felpörgött, kikapcsolt, felpörgött ismét kikapcsolt, aztán el is indult, minden alapon.
    még pár próbálkozás után gondoltam, hogy esetleg kevés a procinak a fesz, másra nem tudtam(tudok) gondolni, mert minden más alapon megy, így a biosban legkissebb lépésenként mentem felfele, de nemjutottam semmire, ugyanaz a jelenség mint korábban. a felfele lépegetést a proci fesszel +0,1V-ig vittem(4 vagy 5 lépésben jutottam el idáig), itt továbbra is ugyanaz, ennél többet megerősítés nélkül nem mertem adni.

ezután 9-ről 8-ra vettem vissza a szorzót, így 3,2-n minden alapon(proci fesz-t is visszaraktam) megy. elképzelhető, hogy ennyit tud, vagy egy kicsit "erőltetni" kellene még.

előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák