- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28638 üzenetére
úgyérzem a project-et fel függesztem. visszavettem alapra mindent, 333-as fsb, és nem auto fesz. így 1.12-n vígan elszalad.
Azért köszönöm, legalább tudom, hogy mi a helyzet.
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28638 üzenetére
úgyérzem a project-et fel függesztem. visszavettem alapra mindent, 333-as fsb, és nem auto fesz. így 1.12-n vígan elszalad.
Azért köszönöm, legalább tudom, hogy mi a helyzet.
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28635 üzenetére
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28629 üzenetére
Értem.
Akkor nekem elvileg ahhoz, hogy az alap(valós) 1.225-öt elérjem, 1.29-1.3V körüli értéket kell manuálisan beállítani? Ezen felül pedig még a drop miatt, mikor le van terhelve még így is le mehet az alapfesz alá.
Tegnap egyébként amikor 1.36V-ot mutatott cpu-z, a core hőmérsékletek aida szerint 1.mag: 65 2. mag 63 fok volt superpi közben.
edit: ennyi volt a max, mikor valami hosszú számítást raktam be.
-
New_Hero
tag
mindenkinek köszönöm, a segítséget. kicsit lelombozott, vagy felébresztett a várakozásaimon aluli realitás.
Mindenesetre egyelőre nem adom fel, viszont csak este fogom tudni kipróbálni a javaslatokat.
Szerintem az alapvető gond továbbra is a hatalmas drop(ha ez az egyáltalán), mert pl. azok az eltérések amiket joker1220 is említett egy nagyságrenddel kissebbek. Neki a számok alapján 0.008 nekem 0.07, azért ezek precíziós dolgok, nem egy 60as izzó...
Meglátjuk.
-
New_Hero
tag
válasz
joker1220 #28623 üzenetére
Igen, olvastam korábban, hogy ez "természetes" jelenség, csak már nem emlékeszem melyik beállítással lehet bios-ban ezt kontrollálni. Felvetésem az volt, hogy a változó szorzó pluszban nem okoz(hat)-e instabilitást, a meglévő "normálison" felül.
Aggasztó, hogy a beállított fesz-hez képest cpu-z szerint a valós -0.6-0.7V ezért gondolom, hogy vagy az alaplap, vagy a táp nem az igazi, mert ez elég nagy különbség.
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28620 üzenetére
1.275 alatt nem indul el rendesen 9x350-en. kékhalál windows betöltés közben, vagy utána ahogy indítok valamit.
2.0-n vannak a memóriák még, pci-e 100-ra rakva manuálisan, memóriák manuálisan 5-5-5-18-ra állítva.
fsb/mch-nak én is adtam +0,1V-ot.Elég gyengus akkor ez a 8400. Revision: c0. Amugy mindíg visszaveszi a szorzót 6-ra, gondolom spóroláshoz. Ez nem okoz problémát?
Most CPU-Z terhelés nélkül erre az 1.275-re 1.184V-1.200V-ig ír változó.Ezzel a prime95, ahogy elindítom azonnal megáll:
FATAL ERROR: Rounding was 0.499998971, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file. -
New_Hero
tag
válasz
darál0w #28616 üzenetére
biosban manuálisan beraktam 1,35 V-ot, erre a bios egyébként 1,31-et mért, ezzel 3,6-on(9x400) elindult, de windows betöltés közben random kékhalál. így nem tudtam megnézni cpu-z mit írt volna erre az értékre.
csak tudnám miért írja azt a bios, hogy normal cpu vcore: 1.2250 V ehhez képest rémesen többen próbálkozom.
azt sem tudom mennyi az alap, mert ha auto-ra rakom, nem mutatja mit állít be magának.
edit: intel honlapján csak ez szerepel:
VID Voltage Range 0.8500V-1.3625Vde ahogy mondtam ez nem ugyan az.
-
New_Hero
tag
CPU-Z szerint a core voltage 1.36 V
AIDA szerint a CPU VID: 1.1500 V
AIDA processzor tulajdonságainál: Feszültség: 1.2 V
Érzékelőknél:
CPU mag: 1.360 VMit kellene figyelnem? Honnan tudom meg mennyi a drop?
-
New_Hero
tag
válasz
huntermati #28598 üzenetére
jajj hát én igazán nem mondtam semmit, én a sötétben tapogatózom és a fingom sincs között vagyok valahol
gondolom nem nekem akartad válasznak.
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28593 üzenetére
Az alapfeszt jelen esetben úgy érted, hogy valós fesz? mármint amit a cpu-z kiír, és nem a bios álltal felvázolt. Elég nyakatekerten írom, remélem érthető.
tehát a biosban mondjuk alapfesz, de cpu-z szerint az alacsonyabb, mint az alapfesz a "drop" miatt. tehát bios-ban plusz feszt kell beállítani, hogy valós alapfesz legyen?
úristen, szerintem a szakértők verik a fejüket a falba ezeken a mondatokon
-
New_Hero
tag
rendben, kipróbálom, hogy adok még neki, csak alapvetően azt gondoltam, hogy ha ennyit már emeltem, akkor legalább elindul, és max egy kis terhelésnél kevés, és újraindul vagy akármi. itt sajnos meg sem moccant, még parancssoros felületet sem bírja, nemhogy grafikus(windows). a biosom teljes verzióját nem tudom most leírni, de valami ***-F14 rémlik.
Akkor adok rá egy kis kakaót még. köszi!
-
New_Hero
tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni.
e8400
gigabyte p35-ds3 rev 2.0
4gb 800-as ddr2biosban, beállítottam 400-as fsb-t 9-es szorzóval. memóriát 2.0-ra állítottam így alap 800-on megy. időzítések, késleltetések alap(spd), pci-e 100-ra lockoltam.
3.6-on szerettem volna, minden más alapon. először fesz-t nem adtam semminek, sok embernél olvastam, hogy ez a proci nagyon nagy valószínűséggel alapon bírja ezt.
Nos bekapcsoltam, felpörgött, kikapcsolt, felpörgött ismét kikapcsolt, aztán el is indult, minden alapon.
még pár próbálkozás után gondoltam, hogy esetleg kevés a procinak a fesz, másra nem tudtam(tudok) gondolni, mert minden más alapon megy, így a biosban legkissebb lépésenként mentem felfele, de nemjutottam semmire, ugyanaz a jelenség mint korábban. a felfele lépegetést a proci fesszel +0,1V-ig vittem(4 vagy 5 lépésben jutottam el idáig), itt továbbra is ugyanaz, ennél többet megerősítés nélkül nem mertem adni.ezután 9-ről 8-ra vettem vissza a szorzót, így 3,2-n minden alapon(proci fesz-t is visszaraktam) megy. elképzelhető, hogy ennyit tud, vagy egy kicsit "erőltetni" kellene még.
előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest