-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Golyobis #44244 üzenetére
Szia (mRNS oltások kapcsán írnék, sajnos a múltban nem voltak ilyenek, nem lehet jósolni a tapasztalatok alapján)
Bárkinek, aki biztosan ki mer zárni hosszú távú mellékhatásokat, ne higyj. De nagyon valószínű, hogy nem várhatóak, a tapasztalatok gyűlnek, remélhetőleg évről-évre egyre biztonságosabbnak bizonyulnak, ez az ismétlések szükségessége miatt nagyon jó lenne. Ezek a tapasztalatok csak a valós élet körülményei között gyűlhetnek (gyógyszereknél is).
A C19-cel kapcsolatban is csak gyűlnek az info-k, újabb mutánsok jelennek meg, ami biztos:
a betegség rövid és hosszú távú kockázata jóval felülmúlja az vakcinákét.
Az immunrendszered lehet világbajnok, az elsődleges és döntő tényeződ a genetikai adottságod, hogy a két szélsőséges esetet tekintsük, nyom nélkül suhan át rajtad a vírus, vagy a tünetek jelentkezése után délutánra meghalsz. Vagy hosszú távú szövődményeid lesznek, amikre szintén nincs még gyógymód, ki tudja megszűnnek-e 1-2 héten belül vagy örökre veled maradnak.
Még nem olvastam mit írtak a többiek, de gondolom mindezt megírták, csak nem bírtam ki, hogy ne válaszoljak, bocs. -
törölt tag
válasz
Golyobis #44281 üzenetére
EMA, FDA, CDC elég hivatalos?
COVID-19 vaccines | European Medicines Agency
COVID-19 Vaccines | FDA
Vaccines for COVID-19 | CDC -
válasz
Arról van sok nyilatkozat, hogy a Covid vakcinák hosszútávú mellékhatásai várhatóan ugyanolyan jellegűek lesznek, mint az eddigi vakcináké (azaz elhanyagolhatók). Pl.: https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/hcp/answering-questions.html
Ezt arra alapozzák, hogy ugyanúgy folyt a fejlesztés, ugyanúgy megvolt az összes kísérleti fázis, stb., tehát nincs okunk azt feltételezni, hogy pont ezek az oltások lesznek valami miatt különbözőek.
-
válasz
a "másik teória" már bizonyítottan működőképes. a te teóriád ennek megfelelően nem a ráció talaján áll. mit szeretnél még 3 milliárd beadott vakcina után egész pontosan?
mondom, most egyszerűen jobban tudod a toyotánál, hogy mi és mennyire veszélyes egy autó fejlesztése során.
önigazolni ne ide gyere, légyszi.
és meg is fordítom: hol tudsz az oltás ellen szóló érvekről (a rostán átment, elfogadott) tudományos publikációt mutatni? csak mert valamiért az oltásellenes rész kellően meggyőző volt számodra, hogy elfogadd, bizonyítékok híján, itt viszont 3 milliárd szuri és egy év tapasztalata (nem teóriája) sem elég neked.
-
BlackV
őstag
válasz
Golyobis #44257 üzenetére
"Sziasztok, tud-e valaki infót a meglévő oltások lehetséges hosszútávú mellékhatásairól?"
Helo. Én nem tudok. És egy új vírus hosszútávú mellékhatásait nem kérdezed meg?
"Én megkockáztattam az utóbbit, és így utólag azt mondhatom, hogy eddig jól jártam, bár ez" nem biztos hogy mindenkire ugyanúgy igaz lenne.
Miért jártál jól? Kihez képest? Hozzám képest biztosan nem, mert én már 3x is be vagyok oltva. Amióta elérhető az oltás folyamatosan szinten tartom a védettésgemet, ellentétben azzal aki átesett rajta valamikor. És a hangsúly a valamikoron. Én viszont pontosan tudom mikor kaptam az oltásokat. Tudatos vagyok. Te pedig feltetted rulettre az egészséged valamiféle teóriára alapozva.
Dehogy jártál jól. Szerencséd volt eddig. -
Drizzt
nagyúr
válasz
"Akkoriban amikor ez kezdődött sokan adtak hangot annak, hogy félnek egy gyorsan összedobott vakcina mellékhatásaitól, és én nem tudtam hozzászólni a témához."
Igazából ehhez a vakcina fejlesztéssel és vakcina vizsgálattal foglalkozó szakembereken kívül senki nem tud érdemben hozzászólni. Tehát neked sem kell, nekem sem kell. Viszont azt megértem, hogy az egy szar érzés, hogy teljesen bizonytalan világban meg kell bíznod valakiben, akihez semmilyen közöd nem volt addig az életben. De tényleg jobbat nem tudsz, mint hogy nézed az eddigi adatokat mind a vakcinák, mind a fertőzések esetén.
"Másrészt mint írtam, úgy sejtettem, hogy az átlagnál erősebb immunrendszerem van, ami azért is lehet, mert munkám során gyakran kerülök közvetlen érintkezésbe szennyvízzel, és hasonló fertőző közegekkel."
Sajnos teljesen felmérhetetlen előre, hogy kivel mit fog okozni. Nekem volt 37 éves ismerősöm aki meghalt, semmilyen jelen nem volt annak, hogy bármi baja lenne az immunrendszerének. De múlt héten is volt a hivatalos adatokban aki 30 alatti egészségesként halt meg. Nem lehet előre tudni, hogy mi lesz a vége. Ebben a korosztályban ugyan inkább olyan 1:2000~3000 között van a halálozás, de az se olyan jó, mert hozzá képest a vakcinák várható mellékhatásai elenyésznek. Persze azért érdemes az erre irányadó tanácsokat megfontolni és ebben a korosztályban én Pfizert, vagy esetleg Sinopharmot választanék. 30 és 60 között Modernát, vagy Pfizert, esetleg Sinopharmot, 60 felett meg bármit, csak Sinopharmot sem. Szívem szerint vektorvakcinát nem adnék senkinek, annak ellenére, hogy az volt az első két oltásom. Viszont abban az időszakban, amikor nem volt még vakcina válogatósdi, de volt erős járvány, a vektorvakcina is tök jó opció volt. -
válasz
értem az érveidet, de mindkettő (a pro és a kontra is) elég légbőlkapott. amolyan "józan paraszti ésszel gondolva", csak ezek ennél összetettebb dolgok. lehet egyébként, hogy az immunrendszered sok kórokozóra fel van készítve, sőt, valószínű, ami miatt a mindennapokban simán lehetsz kevesebbet beteg az átlagnál.
ez viszont egy tök új vírus, erre nem lehetsz felkészítve. és épp ez a baj vele.
-
Vesa
veterán
válasz
A mRNS technológiát közel 20 éve fejlesztik!
"bár ez nem biztos hogy mindenkire ugyanúgy igaz lenne."
Nem biztos? Közel 6 millió halottnál tartunk, és ez csak a hivatalos adat, a valóságban már a tízmilliós számokat karcolgatjuk.
Kóbor János is azt gondolta, hogy erős az immunrendszere ezért nem oltat. Jelenleg műtüdőn fekszik az intenzíven. Delhusa Gjon úgy gondolta, természetközeli életmódja miatt betonból van és nem eshet baja, itt megnézheted, végül hogyan járt.
-
Vesa
veterán
válasz
Egyebekben, kezdetnek ezt az oldalt olvasgasd! Ne a fészbúúúk, és hasonló agyatlan helyekről szerezd be az infókat, hanem olyanról, amit szakemberek írnak. Az általam linkelt oldalt szakemberek szerkesztik!
-
Vesa
veterán
válasz
Hosszútávú hatásról akkor lehet konkrétan beszélni, ha eltelt aannyi idő amit "hosszútávként" lehet értelmezni. Ugyanakkor, a technológia jellegéből adódóan, bármilyen hosszútávú hatás lehetősége a mai ismeretek szerint, gyakorlatilag lehetetlen.
Évtizedek óta alkalmazunk oltásokat, egyetlen esetben sem bizonyosodott be hosszútávú káros hatás, ellenebn pozitív hatás annál inkább, számos betegséget sikerült eliminálni általuk.
Az oltás nem gyógyszer, gyakorlatilag annyit csinál, hogy biztonságos módon megtanítja a szervezetet -immunrendszert- egy kórokozó felismerésére és ellenanyag termelést indít be. Több milliárd embert oltottak már be, senki nem változott gyíkká.Oltatlanként lénygesen nagyobb kockázatot vállalsz, egyrészt a vírus esetleges pusztítása miatt, másrészt gondold végig, milyen és mennyi gyógyszert tolnak bele egy súlyosabb lefolyású Covid betegbe! Azok már olyan gyógyszerek, melyek egyenként is lényegesen komolyabb mellékhatással rendelkeznek mint egy oltás, nem beszélve a szervezetre gyakorolt, esetleges egyéb káros hatásaikról.
-
válasz
Golyobis #44247 üzenetére
ja, és a vírus kifejezetten szeret tönkretenni érhálózatot a szerveidben és életre szóló problémákat hagyni maga után. szóval az oltáson aggódva engeded százezerszeres (!!) valószínűséggel, hogy akár életed végéig:
- szédülj
- gyenge legyél
- alzheimeres szinten leépüljön az agyad
- negyed tüdővel "hasíts" tovább
- elszaródjon a szíved és 1-2-5-10 év múlva megpúzzál infarktusban
ez a károkozás a fertőzéssel meg is történik (kb. a fertőzöttek 10%-ánál!!!), és a hajszálérhálózat nem fog visszavarázsolódni. -
válasz
hogy van az, hogy ettől félsz, de egy 2-3%-os halálozási rátájú, az emberek 10+ százalékát kórházba küldő vírustól meg kevésbé, hogy így döntöttél?
nem fogom törölni a kommented, de értened kéne, hogy amikor a saját/családod életéről van szó, akkor némileg luxus nem tudni, hogy 1:100000 a több vagy 2:100.
az oltások egyébként vírusok/vírusrészek bejuttatása a szervezetedbe, hogy az immunrendszered azokat felismerve ellenanyagot termeljen. lehetnek mellékhatásai, akár súlyosak is, de ezek az oltás utáni hetekben tudnak fellépni, évekkel később csak akkor tudnának, ha a bejuttatott vírus(rész) vagy a rá termelt ellenanyag valahol elbújik a szervezetedben, hogy sokkal később indítson el valami (auto)immun folyamatot.
a koronavírus oltásokkal a vírus tüskefehérjéjét kapod (a kínai esetében az egész vírust). ha az valami ilyet tud neked okozni, akkor szerinted a fertőzés, ahol pont ugyanez az alkatrész a víruson szaporodik sok milliós nagyságrendben, mit tenne?
oltasd be magad. (ha esetleg úgy éreznéd, hogy érted, de azért te még nem vagy megggyőzve, akkor: ne tudd jobban a kutatóbiológusok szakmáját náluk. most valóban csak rossz és rossz között tudsz választani, de ez van, kitört egy új világjárvány. az oltás kockázata sokkal kisebb, olyan választásod meg úgy sincs, hogy egyik kockázatot sem vállalod)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Golyobis #44247 üzenetére
Egy biztos: ugyanazok igazak ezekre is mint az összesre amik már benned vannak. Amúgy meg két széria közt is lehet különbség, mint minden sorozatgyártott terméknél, szóval...
Azért ha 200 éve is tudtak olyat csinálni amitől nem nyiffant ki az emberiség, talán ma is képesek rá. Szerintem így érdemes hozzáállni -
válasz
A képlet meglehetősen egyszerű: az oltóanyag utolsó molekulája ÉS a generált tüskefehérjék is kitakarodnak belőled 1-2hét alatt. Ha kinyírna, arra már az első hónapban látható utalásnak kéne lennie. Pláne 3+milliárd oltottnál.
Azon gondolkoztál már, hogy EGYETLEN darab elfogyasztott big mac-nek milyen hosszútávú mellékhatásai lehetnek? Vagy annak, hogy évente megeszel 2db-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest