- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
B. Igen, 1 környékén mozog nagyjából pár hete, héha felette, néha alatta. Viszont a súlyos esetek száma továbbra is csökkenőben van. Oltás ott se nagyon megy feljebb. Olyan 67-60-41% körül van az 1-2-3 dózisos oltottság. 5-11 évesek oltását elvileg a héten elkezdték volna, de valami csúszás miatt November 24-től indul.
-
Pontosan. Bár ez már nem a Vuhani edisön, a virnyák fő profilja az idősek és/vagy xy krónikus betegségekkel élők. Nem is lenne országos szintű eü katasztrófa, ha az 50 alatti korosztály elhomokozgatna békésen, ki felveszi az oltást ki nem. Egy egész hullám/2-4hónapra elosztva alatt párszáz ember választott lélegeztetős agóniáját ha kell, meg tudja oldani az eü.
De a gond az, hogy az 50 alatti "vallásos lesz" és nekiáll mindenféle konteóban hinni, ledumálja a 70+mamát az oltásról - akire viszont ez a vírus olyan veszélyes, mint nagyarcú fiatalra összehányós beerpong partin az ebola.
#41651: az 5. hullám ha tetszik, ha nem, oltással is jönni fog, és tartok tőle ez így fiaskóhoz vezet pont jövőre: kötelező jelleggel beadatják az akkor már 3éves törzsre edzett cuccot, és pl elterjed a kongói gyönyör, ami telibekakilja az így termelt antitesteket. Antivaxxer #énaztánmegmondtam kánaán...
#41629: idősebb korban elég egyszerű a mérlegelés: egy pillanatra fogadjuk el a konteót, hogy kísérleti szer, pár önkéntesen már működött, és mondjuk vékonyabb alusipkát húzva azért feltűnik, hogy a körülöttünk beoltott fél falu még nincs a temetőben. Mennyi veszélyt tippel az ember? 5%? Ezzel szemben áll egy 80éves korban akár 20-30% kampec esélye, és mostmár nincs az, mint a korábbi hullámoknál, hogy "elbújok előle", ez most be fog jönni az egérlyukon is.
-
joe979
aktív tag
Nem, mert a butaság mindig hangosabb, megszokták a hőbörgést mindenért az évek alatt. Nem hisznek semmiben. Sem magukban, sem a világban. Sem az emberi oldalában, sem a máséban. Ezért gógyisok, ha egy képen nincsen ott minden információ , akkor az már kamu, ott már bunda van. Ez nekem nem tetszik.
-
Ringman
félisten
csak sajnos hangosabbak, ill. a jelenlegi munkaerőhiány miatt úgy gondolják jó tárgyalópozícióban vannak, ami nagyrészt sajnos igaz is (ezért kellett volna kötelezővé tenni nem pedig a munkáltatókra bízni)
de mikor egy pedagógus vagy eü-dolgozó oltásellenes, azt nem igazán tudom mire vélni.
-
Ezekiell
veterán
Mi tegnap előtt voltunk benn a fiamnak kinézett oviban, beszélni az igazgatónővel meg megismerni az ovit (elég nagy no-no, mert szülők se mehetnek be, de velünk kivételt tettek). A lényeg: 3x26 gyerekből van összesen 34 most oviban.
Szíve szerint bezárná az egész ovit a francba, mert nettó járványgóc, de nem teheti meg
-
Orlin
addikt
Kolléga pár napja jött vissza Covid után.
Mondta nagyon ledöntötte, de kb egyik pillanatban még jól volt utána kirázta a hideg majd elkezdett szakadni róla a víz,de úgy ,hogy az egész pólója tiszta víz volt már.Gyorsan mértek egy lázat 40!
Utána 4-5 napig mintha rakták volna alatta a tüzet végig láz.Kapott valami Covid specifikus orvosságot az segített már rajta.3 hétig volt otthon, asszonyt is lefertőzte.
Kérdeztem oltva voltál?Mondja nem,ez jobb ha magától átmegy rajta!
Szóval van ilyen álláspont is. -
Én 3 hónapja 3500ne-t eszek így nem csökkent a D vitamin szintem előtte nyáron 2500ne-t ettek akkor 2 hónap alatt 100rol 75re esett... (75 felett jó). Most utolsó labor 99 a Dvitamin szintem.
Covid ellenanyag (synlab teszt):
- július eleje 280
- november eleje 30 alatt
A jó értek itt 50 felett lenne...December 15en megyek MR-re az eredményről függően jöhet a 3. oltás...
-
Vesa
veterán
"most jött el az a pont, hogy az események egyszerűen elszáguldanak szegény syberia és sokak mellett..."
Ez a pont sokkal korábban eljött. Nem azért, mert adott esetben a fősodortól eltérő véleményeket fogalmaztak meg, hanem mert egyrészt ezeket csak ilyen beböfögés jelleggel, write only módban közlték, bármiféle érvelés, vagy érdemi vita nélkül, másrészt legtöbb esetben eleve a bedobott "bizonyíték" téves értelmezése miatt. Mint pl. az oltással kórházba kerültek száma, amit már hónapokkal ezelőtt pl. a Qubit-en is szanaszét szedtek és elmagyaráztak egy kiváló cikkben. Mégsem sikerült megérteni.
A tegnapi "átprogramozós" megfejtés is tipikusan azt a problémát vetette fel, amikor nem az elemzésekből von le valaki következtetést, hanem a saját szubjektív meggyőződéséhez keres igazolást. Linkeltem a tanulmányt, amiből világosan látszik, hogy az "átprogramozás" nem valami rémséges, kizárólag az mRNS vakcinákkal összefüggő rettenet, hanem egy jól ismert folyamat, amit már évekkel ezelőtt vizsdgáltak más vakcinák esetén is... Ahol mellesleg az jött ki, hogy az X kórokozóra fejlesztett vakcina "átprogramozó" hatása még számos más kórokozóval szemben is hatékonyabb reakcióra készítette fel az immunrendszert.
-
-
Gothmog
senior tag
Ja, én most október közepétől tolok 1500NE D vitamint naponta (Pharma Nord D-Pearl; igazából 1520 NE, de részletkérdés), meg mellette kb. szeptember eleje óta napi 300mg C vitamint még (Novo C, lassú felszívódású). (Magnéziumból toltam egy 30 napos kúrát nyár vége felé, feltöltöttem a raktárat. Tél végéig elleszek vele.)
Amúgy változatos táplálkozás. Ja igen, meg jellemzően csapvizet iszom, napi 2-3 liter között - (férfi és női)hormonbevitel, gyógyszer(maradék)bevitel, minden megvan belőle... -
Nowhereman
őstag
Nézd. Ott van Gibraltár a maga 100%-ával és terjed a kór. Melegebb és naposabb van mint itt és terjed. (rohadtul nem szeretem, hogyha kihagyják a klímát, mert komolyabban befolyásolja a terjedést). Nálunk talán van 4 hónap nyáron, amikor korlátozások nélkül is talán csökkenne a járvány, de az nem ellensúlyozná a 8 hónap pozitívot, főleg a téli időszakot. (még nyáron is terjedt szépen) Röviden nem csillapodna le az éves lengés. Az, meg hogy a fél ország évente átessen rajta, az még ha feltételezzük a meglehetősen optimista becslést a betegség lefolyásra, még az is odavág. Azzal vakítani a népet, hogy két szuriért cserébe többé maszkot sem kell hordani, nagyon felelőtlen.
Ha meg nézzük a fegyverkezési versenyt, akkor fél év mire összedobnak egy vakcinát, fél év míg végigoltod vele a népet, azaz a kórozónak marad 1 év, azaz kb. egy-két mutáció előnye.
A kiterjedt maszkviseléssel (minden közös helyen, a teljes növekvő szezonban - nem csak mikor ég a ház), határátlépéskor tesztelés +48 óra múlva még egy tesztel gyönyörűen vissza lehetne szorítani a járványt, még egy 80%-os átoltottság mellett is... -
-
inf3rno
nagyúr
-
Vesa
veterán
"de persze a cinkelős-ivermectinelős banda nyeli a 10000 ne-t, meg 100000 ne kúra gyanánt stb"
Mert annak nem lehetnek hosszútávú káros hatásai...
A vitaminomkat pedig nem a gonosz Bigpharma gyártja, hanem Teréz anya szedi össze a természetből és csomagolja a szeretet erejével. -
Vesa
veterán
Igen, a topikban olyat érdemes ajánlani, amiről legalább valamilyen komolyan vehető adat van. Azelasztin-hidroklorid tartalmú orrspray-ről van ilyenünk, és nem rég jött ki hasonló megfigyelés CPC-vel kapcsolatban, be lett linkelve a study. Ezek sem csodaszerek, de ha képesek kicsit is fékezni a szaporodást, már megérte, mert alapvetően nem veszélyes szerek. Azelasztin szinte egyáltalán nem az (max. ha allergiás rá valaki), a CPC-t már ésszel kell szedni mert túladagolható, de rövid ideig, az akut szakaszban -egyébként is csak akkor van értelme-, a készítmény leírásában meghatározott adagban biztonságosan alkalmazható.
-
kolopele
nagyúr
Nincs is arról szó egyelőre, hogy covid fertőzés lenne a háttérben. A strepsils ellenben csak egy jóízű cukorka. Virostopot csak azért mertem ajánlani, mert találtam egy nem is olyan régi cikket róla, előtte én sem tartottam semmire mikor megláttam a drogériák polcain:
[link] -
Ringman
félisten
majd az ágyszámokat papíron meghosszabbítják lovasberényig.
-
Gothmog
senior tag
Volt nemrég valami genetikai kutatási eredmény, amely megállapította, hogy a "dél-ázsiaiak" körében - egy adott lókuszon gyakoribb génváltozat (allél) miatt - többszörös az esély a súlyos lefolyásra az egyéb génváltozatokkal rendelkező (azokra domináns elterjedtségű) populációkkal szemben.
Bennem már akkor felmerült a kérdés, hogy mi a jó istent értenek Dél-Ázsia alatt, és hogy lehet ennyire pongyolán (definiálatlanul) megfogalmazni valamit, ugyanis egy vietnámi vagy indonéz, meg egy átlag indiai egyaránt dél-ázsiai, viszont genetikai szempontból elég nagy relatív távolságban állnak egymástól. -
Ringman
félisten
célzott oltási kampány teljes hiánya + alapból 0 bizalom az államigazgatás irányába.
szerk:
még májusi cikk: Ahol az állam nem segít, önkéntesek biztatják a romákat az oltásraváltozott valami?
-
Ezekiell
veterán
Ebben az lesz a mókás, amikor 1-2 héten belül tényleg fullon lesznek az ellátó kapacitások (de full fullon). Na akkor látunk majd "szép" számokat.
Amúgy az teljesen elképesztő számomra, hogy
nyilvánvalóan politikai célzattalelengedik ezt a szart, mert szegény oltatlanok korlátozása az milyen népszerűtlen lenne, de az, hogy százasával halnak meg az emberek, az meg nem (eléggé) népszerűtlen. Totál agyhalál. -
Nowhereman
őstag
Én azt a hazudozást nem bírom, amit az oltások köré szerveztek. Kezdve azzal a mítosszal, hogy az oltásoknak hála szűntek meg a nagy járványos betegségek. Mire az oltások megjelentek, addigra a javított higiéniai viszonyok és a bevett járványügyi eljárások már ezeknek a járványoknak nagy részét kispadra küldték.
Az, hogy úgy kezdték el népszerűsíteni az oltásokat, hogy az az egyetlen megoldás, amely teljességgel feleslegessé tesz minden más járványügyi intézkedést - ami akárhogy vesszük tovább él abban a jelmondatban, hogy az oltatlanok felelősek mindenért (azt már nem is akarom mondani, hogy azért van egy-két dolog, ami miatt nem lehet szúrni), az oltásigazolvány meg a szent Grál. Ezzel bizony egyfelé tolták a szekeret a járványtagadókkal, legalábbis a mozgáskorlátozás és maszkviseléssel kapcsolatban (mármint az erre hajlamos logikájú emberszabásúak szemében). A hitelvesztésről meg nem is beszéljünk.
Az a szemlélet, hogy ezek a vakcinák magukban is képesek megfékezni ezt a járványt, valamint a terjedésben az átoltottság a kizárólagos jóság, az már, bocsájtsd meg, de én így látom, az már nem csak hajtogatot az alufóliából egy csákót a fejére, hanem az egész fejét úgy betekerte, hogy ki se is lásson belőle.
Abban pedig igazad van, syberiához hasonlóan úgy vélem, hogy egy jó vakcina nem kiadós maszturbálásra okot adó antitestszámot kell hogy produkáljon, hanem a terjedést és a szövődményeket kellene a nullába nyomnia. -
-
kolopele
nagyúr
Egyik gyerkőcöm a héten eleve nem megy suliba, mert köhécsel meg fáj a torka, és nekem is, 3 oltás ide vagy oda. Nejem ovijában az egyetlen nem oltott óvónő belázasodott ma (hétvégén buli volt neki), ha pozitív lesz a teszt, nagy eséllyel karantén a teljes ovinak. Ezt az évet jobb lesz otthon tölteni, aztán majd kiderül. Aki tudja szerintem oldja meg.
Aweriot: Igazad van, nem várom el, megoldom magam ahogy jónak látom. Csak tudod az a vaskalap nem enged, szorítAmúgy lehet, azért is vagyok így felpaprikázva, mert egy másik fórumon nagyon összekaptam egy antival nem rég.
-
Ringman
félisten
a gyerekek oltatlanok, így a 60%-os átoltottság ott is azt jelenti valószínűleg, hogy az időseknél kb. 80%-os az átoltottság.
nem kell tippelgetni:itt meg azt is megnézheted, hogy fél éve ki volt oltva (hétre lebontva nézheted, hány %-nál jártak, a fenti adatsoron lépkedhetsz vissza az időben: [link]
-
daneel_hu
addikt
"...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is."
Sűrgősségiről azért ritkán "látsz be" az intenzívre.
Nem tudom milyen kórház ez, de nagyobbakban ez nem így működik. -
-
mpo
veterán
Lassan elő lehet venni a játékelmélet leírását, hogyan kell a játszmát folytatni a vírus ellen.
(Harsányi János, azaz John C. Harsanyi Nobel-díjas amerikai közgazdász a korlátozott információjú játékelmélet megalkotója).
Nem kockáztattam, 4 hónap után jött a 3. oltás.Már kérdeztem, (de senki nem tudja?), hogy a 3. Pfizernek hány hónapig tart ki a védelme.
-
-
-
Freddy76
addikt
Lányom legjobb barátnője nálunk volt pár hete csütörtökön suli után (10 évesek). Együtt tanultak, majd sütit sütöttek közösen, nyilván állandóan egymáshoz hajolva. Másnap reggel a barátnő rosszul volt a suliban (hányás), hazavitték, gyorsteszt szerint pozitív, amit megerősített egy PCR is. Tehát nyilván pozitív volt előző nap is. Ezután otthon volt. A szülők és a négy nagyobb testvér oltottak, a kisebb testvér oltatlan. Senki sem kapta el a vírust, sem a család, sem a lányom (csináltunk PCR-t következő kedden). Az osztályban sokan csináltak tesztet, mindenki negatív lett - történetesen az őszi szünet előtti utolsó napon történt az eset, így automatikusan jött tíz nap "elkülönítés". Tehát igaz, nehezen kiszámítható a terjedés.
-
-
daneel_hu
addikt
"amúgy barátaink most nyelték be, épp készültek menni a harmadikra, nagyon szarul nem voltak, de szaglás off például. meg is kérdezték az ismerőseiket fáccsén, hogy kinek hogy ment ez a szaglásosdi, és a válaszok között van pár kellemetlen, akinek például egy éve nem javult meg igazán
"
Nekem sajnos pont az ellenkezője, túlságosan durván érzek minden illatot, szagot.
Nem mondom, hogy ez nem jobb mint a 0 szaglás, de néha elképesztően zavaró. -
-
BlackV
őstag
Nem tudom. Akkor mostanáig meg kevésbé lennél védett, viszont hatótávra meg lehet rosszabbul jársz nem tudom. (Már ha az a középtávú tervünk, hogy ne negyedévente oltsunk.) Az lenne a legjobb, ha ezt nem nekünk kéne kitalálni.
Az egész onnan indult ki, hogy mára teljesen bizonyos, hogy vannak hatékonyabb és kevésbé hatékony oltásközök. Ebből az is következik, hogy nem igaz az állítás, hogy mindentől függetlenül bármikor érdemes oltani. -
Ringman
félisten
a halottak még mindig több hét lemaradásban vannak (bár szerintem a deltánál lehet kicsit kevesebb, de nem napok), ehhez érdemes nézni a számokat.
nekik is sikerült 27%-os tesztpozitivitást összehozni, szóval ott is veszett fejsze nyele a helyzet.
egyébként az is elég beszédes, hogy még mindig nincsen hétvégén adat, szarni bele.
-
Vesa
veterán
Akkor olcsón megúsztam. Hatalmasra tud dagadni az a sz*r. Szerencsére már ezzel sem kell foglalkozni, hála az oltásnak, de lassan majd azt is kitalálja valami antivaxer, hogy az is a személyes szabadsága elleni háttérhatalmi bigpharma támadás. Mi még átéltük, így tudjuk értékelni az oltást és azt, hogy a gyerekeinknek már nem kell ettől tartania. Az emberek jódolgukban antivaxerkednek. Foglamuk nincs, mennyit segítettek az életükön az oltások már eddig is.
-
viharhozo
addikt
Ez biztos mind igaz, de ha durva feltetelezessel elve a gyerekek (0-18) egyharmada elkapta mar, akkor kene lenni eros 100000 longcovidosnak sulyos utozongekkel. Ez azert csak latszana, ha mashol nem, vilagvege hangulatu FB-posztokban. De sehol semmi ilyesmi.
A halalozasi adat sztem aggasztobb, az angol es a magyar ertek olyan mertekben kulonbozik, amit semmi sem indokolhat, ebbol a szempontbol teljes a bizonytalansag.
Es oke, h Index, meg en se ellenoriztem le, de azert Europaban se mindenki kapkodja el a gyerekek oltasat.
-
törölt tag
Az utolsó mondatodra kérlek térjünk majd vissza 1év múlva
( tuti hogy nem lesz igazad)
az adatok azért jók mert mutatnák hogy a kicsi kialakuló immunrendszere hogyan reagálna az oltasra. Valamint azt is láthatnánk hogy hány gyermek életét mentené meg…. Jelen adatok szerint valószínűleg 1egész gyermek életét sem mivel jó ha 2 fő 5-11 éves hunyhatott el ezidáig (bár a koronavírus oldalon nem néztem meg de lehet ennyi sincs)
azaz 0,02 gyermek életét mentheti majd meg a vakcina (kérlek nem a számba köss bele nem számoltam utána csak a nagyságrendet kívántam vele érzékeltetni)a nyugdijjas rétegben pedig ott van a komoly halálozási arány (durva) tényleg. Azzal kéne foglalkozni nem az abszolúte nem veszélyeztetett rétegre
-
törölt tag
Nincs semmi adat róla hogy jó e valamire …de tavasszal már itthon oltják is a kicsiket … értem logikus
gyerekerol van szó kialakuló immunrendszerrel… azért jó lenne róla éles adat nem? (Csak a gyerekeink és hat a szülő dönt végül is mert a gyerek nem dönthet erről mert kiskorú ) -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged