- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Mikor kapta a második Modernát?
------------------------------------------------------------------------------------------
Változatlanul szarul vagyok. Enyhén szédülök, gyenge vagyok picit megváltozott (mélyebb lett) a hangom és gyorsult a bélmozgásom, de nincs hasmenésem. Lázam, sőt hőemelkedésem sincs. Ez utóbbi jó jel, mert nagyon könnyen lázasodok.
-
BlackV
őstag
Szoval a 'Sinopharmosok 1/3-a nem vedett' allitas nem teljesen stimmel, igy ranezesre.
Ez nekem sem kerek.
Eleve 4ből 3 idősnek volt antitestje.
Akinek pedig küszöbérték alatt volt az ellenanyagszintje 2x sinopharm után, nagyon hamar kimondottan magas értéket indukált 1db mrns oltás. Ebből arra következtetek, hogy memória B sejtek viszont készültek. Ezeket nagyon nehéz mérni. De ha vannak, akkor a védtelenség már kérdőjeles. -
" a Sino legalabb 90%-ban ved a halalozas ellen. Ez a szam egyreszt pesszimistabb, mint a valosag, mivel idoseket oltottak vele, masreszt optimistabb, mert az idosek kevesbe jarnak tarsasagba"
2 további igencsak komoly tétel miatt is optimistább:
- ezek a számok az alfa variánssal "készültek", jelenleg delta/deltaplusz van de az sincs teljesen kizárva, h valami rondábbat kapunk jövő tavaszig
- a fertőzések időpontja közel lehetett az antitest-koncentráció maximumához. Bár sino-ról nem láttam antitestes idősort, valószínű a többi vakcinához hasonlóan ő se lesz jobb az idő múlásával.#30107: ne is mondd, nem véletlen rohantam (pontosabban bicikliztem) tegnap fejvesztve oltásért... nálunk már 3 hete megy a suli, 0 védekezés ami meg is látszik a számokon. Elég egyértelműnek tűnik, hogy a másfél éves bujkálás után most találkozni fogunk Mr. Coronával.
-
BlackV
őstag
A biztonsagi oves peldad nem igazan relevans, szerintem.
Szétérveltél.
Egyébként a példa fiktív, a nyers adatok módszeres feldolgozásának fontosságát szemlélteti, semmi másról nem szól.
Ha neked okésak ezek az adatok, elfogadom, csak annyit mondtam számomra érdektelen.
Nekem érdekes adat az lenne, ha ugyanebben a felmérési időszakban, ugyanezt az 500 ezer sinopharmmal oltott 60-80 évest összehasonlítanak, egy oltatlan 60-80 évesekből álló 500 ezres csoporttal. Vagy ha nem 500 ezressel, akkor egy 500ezresre helyreigazított értékkel.
De kinek mi. -
BlackV
őstag
Ha 60 ev folott nem termelodik antitest a Sinosok harmadanal, de kozben az 500e ketszer oltottbol 136-an kerulnek korhazba, az azert nem ijeszto.
Szerintem nehezen tudnám titkolni, hogy mindig is védtem a sinot, de mindig korrekten, a gyengeségeit elismerem. (Épp tetnap volt egy erősebb vitám a másikban egy retek nagy ferdítés miatt.)
Ezért úgy a korrekt, hogy elmondjam, ezek eü szervek által közölt adatok (bármelyik ország), kalap szart sem érnek, bármelyik preprint tanulmány 10x többet ér. Ezek nyers adatok semmire sem jók.
500ezer 2x oltott 60-80 éves sinopharmosból 136 kórház tényleg meseszerű lenne. Csak éppen azt nem tudjuk, hogy ebből az 500ezer emberből, mennyit ért el a vírus. Óriási torzító hatás. -
-
Ringman
félisten
ezek gyak pre-delta adatok, nagyrészt maszkhordási kötelezettség mellett. (kisebb vírusterhelés mind a variáns, mind a maszkok miatt)
+ korábban linkeltem a sino gyors antitestszám-csökkenéses studyját, az is egy külön változó.
én nem vagyok nagyon optimista a delta+0maszk melletti teljesítménnyel kapcsolatban, ha nincs booster.
-
-
-
daneel_hu
addikt
"Ijjj bazz, asszonyt jól szetcsapta a Janssen... Három óra alatt a teljesen oké állapotból a full lázas, mozdulni se bír.."
Igen... Janssen az Sputnik I. dózis.
Vígasztald azzal, hogy kb 1,5-ös a szopófaktor a COVID-hoz képest. (a COVID a 10-es a skálán)
Vagy még annyi se.
Amúgy Sputnik II-es a még gecibb. -
radi8tor
MODERÁTOR
Végül én is Janssent választottam.
Szeptember 10-re kaptam időpontot a legközelebbi oltóponton: Siófokon
Ennyi áldozatot még hozok annak érdekében, hogy Németországban ne kelljen naponta bubuc mintát adni a hatóságoknak októberben.Te kaptál vasárnap belőle? (kizártnak tartom mert se Bp, Pest, Fejér, Esztergom, stb megyébe nem lehetett foglalni rá)
-
asysoft
aktív tag
Szerintem nem sok. Én írtam előtte az oltópontnak, hogy elérhető lesz-e a Janssen az adott napon, azt válaszolták, hogy igen, csak igyekezzek - regisztrációtól eltérő - időpontban megjelenni, mert úgy szervezik az ezt kérőket (3 óráig lehet nyitva egy fiola). Egyébként nem is lett volna szükséges a regisztráció (alapvetően úgy kezeltek, mintha nem is lenne), helyben is felírtak volna a lapra.
Később jó tapasztalataim miatt családból ment valaki ugyanide, nála már azt válaszolták, hogy majd az oltóorvossal tudja egyeztetni a helyszínen, hogy mit kaphat. Nem is volt elérhető a Janssen, arra 2 napot kellett volna még várnia - ezt egyéb okokból végül nem vállalta be, így maradt a Pfizer. -
Csatravi
senior tag
Nem tudni mire számíthatsz mert megint kezd fejetlenség lenni. Elvégre megint felkészültek! Itt volt a nyár hogy lépéseket dolgozzanak ki a fejetlenség elkerülése érdekében tanulva az előző hullámokból. Hát ez sem jött össze. Míg a döntéshozóink a hasukat süttették addig a vírus nem ment nyaralni.
-
Tegnap Székesfehérváron a kórházi oltópontban már fogyóban volt erősen a Janssen dél körül, és állítólag ha kifogy nincs utánpótlás. Szerintem felesleges a regisztráció, senki nem ellenőrzi, ahol én voltam ott se nyomtatott lista se laptop nem volt, semmi ami az elektronikus adminisztrációval összekötött volna őket, tiszta XIX. század
Helyszínen kitöltöd a papírt, jelzed hogy Janssent kérsz beállsz a sorba, és ha szerencséd van még kapsz is. Nagy a szervezetlenség amióta nincsenek katonákok, arra számíts. -
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
ja, meg a szputnyiknál furcsa a +50-es hospitalization (szintén kicsi a minta), miközben az icu meg nulla - pdf 10. oldala
itt is kb astra szintjét kellene látni.
-
Drizzt
nagyúr
Mennyire nem ment sehova? Amugy arrol is voltak erdekes cikkek, de foleg US-ben, hogy vannak azert boven olyan lakohazak, ahol olyan a legmozgas kialakitasa, hogy 1-1 fertozott az epuletben ugy is meg tudja fertozni a masik lakok egy reszet, hogy ugyanabban a lakasban/legterben nem is kell lenniuk. Btw. nekem is volt ismeros olyan is, aki vedekezett jol elmondasa szerint, de elkapta minimalis kitettseg mellett. Jo, hogy eszembe juttattad. Gyarapitjuk az anekdotikus adathalmazt.
-
kolopele
nagyúr
Tesztelték is őket? Mert a negatív csak akkor negatív, főleg gyerekek körében, akik ritkábban produkálnak tüneteket, ellenben a legnagyobb terjesztők. Most is az lesz a legnagyobb veszély, hogy ők fertőződnek, tünetek szinte semmi, a nem oltott családtagok meg dőlnek mint egy zsák krumpli. Nem baj, nálunk mindenki be van oltva, a gyerekek is. Októberben meg úgyis zárás, maszk, digitális oktatás lesz, éppen az ilyen felelőtlen emberek miatt.
-
BlackV
őstag
A fizetős egészségügy kérdése messze vezet; ugyanezt alkalmazhatnad dohanyosokra
Mondjuk ők elég durva adót fizetnek egy doboz cigi ára ~76% adó, aki napi egy dobozzal szív, 400 000+ csenget be évente. Tökmindegy hogy jövedéki adónak vagy ehónak, vagy minek hívják, egy helyre megy.
-
Kékes525
félisten
"A kenyszerites szerintem nem éri meg, a szabadságjogok hosszútávon érhetnek többet."
Így igaz, ahol van szabadság, ott többet ér. Másrészt ne keverjük a szabadságot a szabadossággal.
"A fizetős egészségügy kérdése messze vezet; ugyanezt alkalmazhatnad dohanyosokra, biciklisekre, túl sok ülőmunkát végzőkre.. "
Igen, de ez most és sokkal erőteljesebben veszélyezteti az ország gazdasági, szociális és egészségügyi helyzetét. Az elmúlt évben a koronavírus és nem a felsoroltak okoztak nagyon súlyos problémát.
-
Kékes525
félisten
Nagyon kevés adat van. Ez is jó, de nem olyan jó, mint az mRNS vakcinák. Arról már sok adat van a "Sinopharmmal oltottak negatív laboreredményekkel - 3. oltás tapasztalatok" Facebook csoportban. Eddig úgy tűnik, hogy primernek jó a 2db Sinopharm. A booster nagyon megdobja a védettséget, még akkor is, ha a Sinopharm negatív volt.
-
BlackV
őstag
Szerintem meg a Synlab tesztjet sem tudjuk ertelmezni, nem vilagos, hogy az 1000 mennyivel rosszabb a 10000-nel.
A nagyobb nevű teszt gyártók megadják a váltószámot a nemzetközi who BAU/ml értékhez.
Onnan pedig már könnyű dolgod van.Abbott 1000 = 142 BAU/ml ez mérsékelt neutralizáció vuhanira. Ezt további 3-8-cal kell elosztani deltára.
Abbott 10000 = 1428 BAU/ml ez kiemelkedő neutr vuhanira, küszöbértéken "erős" neutr deltára.
Más vmi?
Nem haálpontos ez így. De a lényeg a következtetés. Megint máshogy kell értelmezni, ha immunválaszt vizsgáljuk, és megint más ha immunkészültséget. -
Nem olyan óriási szigor az, hisz maga a korlátozás most is megvan részben az alap védettségikkel. Viszont a védettséginek mindenképp kell, hogy legyen tartalma, az egy vicc, hogy 0 antitesttel is lobogtathatja valaki az igazolványt.
#26590:
, nem értek a lovakhoz, nálunk esélyesen akkor nem kurpp volt, "csak" egy sokhetes köhögős nyavaja, ami a 'zistennek se akarta ereszteni a családot, különös tekintettel a lekgisebb kisdobosra.
-
sajnos a kisebbik sokkal crouposabb, a nagyobbiknál fel sem merült a szteroid komolyan sosem, itt meg első körben is kellett már, és azóta is párszor. és tényleg kell, nélküle még ha át is szenveded az éjszakát, következő éjjel visszajön... (és igen, egy külön élmény így várni a covidot nála...........)
(dupla off: grat a 80 km-hez!)
-
BlackV
őstag
- Ha 20 perc után olvasod le már megjelenhet egy halvány fals +.
- Valahol egy szaki egyszer azt nyilatkozta, hogy Görögországban összehasonlították a Biosynex-et a laborvizsgálti eredményekkel, és azt találták, hogy 500-600 egység/ml felett jelez a biosynex. Azt sajnos nem részletezte, hogy milyen teszt milyen küszöbbel, de feltételezem abbott volt. -
Kékes525
félisten
1. Visszakérdezhetnék, hogy te miből állapítod meg, hogy 282 elegendő?
2. A vakcinákat sem 282 emberen tesztelik, hanem legtöbszőr több ezres mintán. Sok embernek még az is nagyon kevés volt.
3. Több ezer egyénen vizsgálták meg az alumínium aktivált inaktivált vírus vakcinák T sejtes védelmet kiváltó hatását és nem találtak. Ahhoz hogy ezt cáfoljuk, legalább ugyanannyi mintából kell az ellenvéleményt bizonyítani. Ez a pont volt az érdemi válasz...
-
Ringman
félisten
pedig ezeknek van szaktopikja is
-
Cs1csó
titán
"csodát" várnak. Most - itteni ajánlásra - Fekete kömény olajat használok jó allergia ellen, 2-3 hét és jön a parlagfű szezon - nálam általában augusztus közepétől indul - na ha ott helytáll akkor számára csodaszer, de ha jövőre már tél végén elkezdtem szedni és a márciustól ami jön kisebb-nagyobb tüsszögős időszak azt áthidalja akkor megtartom.
-
Cs1csó
titán
számomra azt jelentené a természetgyógyászat, hogy pl. van valami bőrproblémám, elmegyek egy ilyenhez aki ajánl valami krémet pl. körömvirág (de pl. ajánl is egyet amiben tényleg megfelelő mennyiségben és minőségben van benne az adott növény hatóanyaga) aztán az használ is.)
Tehát a fűben-fában az orvosságot tudja, használja. -
mpo
veterán
Jól gondolod, az oka az, hogy nemcsak a turistacsalogató úti-filmekben bemutatott szépségekről tudtam, hanem a másik feléről is, ellentétben a feleségemmel, aki már 46 évvel ezelőtt is oda akart utazni, de ezt csak nélkülem tehette volna meg.
Láttam elég sok szegénységet, amitől szomorú és dühös is leszek, nem keresem az ilyen alkalmat. -
A delta pl. kétszer halálosabb, látszik valahol nyoma a jobban bezárkózásnak? (És szerintem a bezárkózás (meg az oltás) a fertőzőképesebb változatok irányába hat, nem az enyhébb lefolyás irányába. (Mert az enyhébb lefolyású betegséget okozó változatot pont ugyanolyan mértékben érintik a lezárások, mint a súlyosabbat okozót (nincs szelekciós előny).)
#22405 Tomikaa. Hazahozhatjátok a betegséget, pláne, ha van veletek oltatlan gyermek, vagy háziállat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- Béta iOS-t használók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest