- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volt rá klinikai vizsgálat, nem túl rossz hatásfokkal működik. Amit tapasztaltunk vele: használat után mindenképp intenzív orrfújást generál = egy rakás vírusrészecskét kimos. Hogy jobb-e a ~ingyen sós víznél? Nem tudom, lehet igen lehet nem: szappanos és sima vízzel is lehet kezet mosni, nincs kizárva, hogy "jobban mos".
-
Idézet a termék ismertetőjéből.
"A ViroStop spray védőbevonatot képez a nyálkahártyán, így fizikai úton akadályozza a kórokozók behatolását a szervezetbe."Itt kell gyanakodni. A nyálkaképződés folyamatos. Nem lehet rá tartós bevonatot képezni. Illetve a nyálkahártya képtelen lenne ellátni a feladatát. A tüdő légszűrője. A vírus is mehetne tovább gondtalanul.
Szerintem.
-
-
tisn
addikt
igy van, egy jo hovisszanyeros szellozes tisztabb, frissebb levego + energiatakarekossag... bar belegondolok a gyerek iskolajaba (vagy 4m-es belmagassag, regi belvarosi epulet), inkabb a dozer + uj iskola lenne jo, nagy udvarral, tornatermekkel.
mas: ausztriaban ket tini halala miatt vizsgaljak a parizert.
-
tisn
addikt
összesen két helyen van üzemben ecmo, mindkettő bp-i.
na ezexerint csak uzemelt a szogedi ecmo is:
(gondolom debiben is)https://444.hu/2022/02/17/mutudos-kezelessel-mentettek-meg-ket-covidos-kismama-eletet-szegeden
-
Krinyo
senior tag
-
-
PuMbA
titán
Ezt már nekem is mondták tavaly novemberben a hivatalos tesztelési helyen, ahol kiderült, hogy koronás vagyok, hogy hiába érzem már jól magam, takarékláng egy ideig. Kulcsfontosságú és ez lenne az alap, hogy mindenkinek el is mondják és tájékoztassanak rendesen! A magyar hozzáállást elnézve viszont, hogy sokan el se mennek hivatalos tesztre, hogy nehogy karantén meg nem tudom mi legyen, sok gondot okozhatott.
-
Mivel a ba.1 és ba.2 között nagyobb a különbség, mint az eredeti vírus és a béta közt, egyáltalán nem lep meg a sok újrafertőződés, pláne azok körében akiknek az immumizációs szüzességét az omikron vette el, azon kívül se oltás se korábbi fertőzés nem volt amitől kicsit is szélesedett volna a védelem spektruma:
-
balojazz
aktív tag
Nem a keménység a lényeg, az adott volt mindig is.
Hanem, hogy nagy biztonsággal helyes döntéseket hozzunk a változó helyzetekben. Csollány, Kóbor stb ott rontottak, hogy nem a gondolkodásukat igazították a valósághoz, hanem önhitten azt gondolták, hogy a hozzáállásuk definiálja a valóságot, márpedig ők menők, sztárok, olimpikonok, váteszek, fároszok, voodook, keresztények, ufók, istenek. Ezt a valóság nem cáfolta volna meg omikron esetén, vagyis kb "helyes" lett volna. Djokovics még billegett, de lassan neki is "igaza lett". Ezzel ellentétes, de ugyanolyan hibás azt gondolni, hogy az omikronra kell a harmadik, negyedik oltás (nem 75 évesekről vagy rákosokról beszélve persze), noha ez a hit az esetek döntő többségében nem veszélyes, jobbára ártalmatlan.
-
Vesa
veterán
Nem nagyon látszik a további irány...Arról egyre többet cikkeznek, hogy az Omikron specifikus mRNS nem igazán növeli a vakcina hatékonyságát, vagyis ez zsákutcának tűnik. A korábbi verziókon átesés pedig mérsékelten védett az Omikron áttöréses fertőzései ellen, tehát az sem tűnne jó iránynak, ha egy korábbi, durvább variánsból készülne a v2.0 (pl. Delta). Itt vagy a klinikai kezelésekben bevezetett újabb szerek hozhatnak áttörést a gyógyításban, vagy valamelyik "sztár vakcina", mint pl. a US. Army féle. Sajnos túl sok konkrétum ezekkel kapcsolatban sincs.
-
-
Vesa
veterán
"az egész vírus és az ellene felépíthető védelem nem olyan, mint a rubeola vagy a kanyaró, hogy megkapod a szurit és kész vagy"
Ez a lényeg! És sajnos ez az, amit az emberek jelentős része nem képes megérteni, amiben persze vastagon benne van a teljesen dilettáns politikai kommunikáció is. Bizonyos vírusok ellen élethosszig tartó oltások vannak, mások ellen szezonálisak, megint mások ellen pedig nem is tudnak oltást összehozni.
A Sars-cov2 egy új vírus, az oltások tartósságával kapcsolatban csak most kezdünk tisztán látni. A tudós nem lát a jövőbe. Adatgyűjtés, elemzés, kiértékelés után tudnak egyre jobb válaszokat adni. Ehhez viszont idő kell.
De a folyamat lényegét senki nem magyarázza el a laikusnak, így nem meglepő, hogy releváns infók hiányában a többség még mindig ott tart, hogy "oltott vagyok kétszer, innentől én jó vagyok, leszarom". -
Sport
? Isten ments, még elkopnak az ízületeim
. Napi kb 3-5-10km séta dombvidéken, aminek kb harmadában ül a nyakamban 13kiló
. Evezés, bicaj néhanapján, de eddig nem mértem mi zajlik a motorháztető alatt. A bmi-t valóban kéne kezdeni lejjebb taszigálni. Futni nem kell, errefelé nem él medve
.
#58266:
.
-
Rive
veterán
Nem tuti, hogy ugyanaz a cucc a második kör is
Immunity debt
Találgattunk erről már valahol visszafele.Mondjuk nekem speciel nem erről van szó, nincs semmi második kör. Csak épp nem vagyok százas, még most se
És nem gondoltam volna, hogy ez még mindig az 'olcsón megúsztam'
-
Ringman
félisten
még mindig aktuális:
The Plan to Stop Every Respiratory Virus at Once
The benefits of ventilation reach far beyond the coronavirus. What if we stop taking colds and flus for granted, too? -
Soulfly842
addikt
Én ezt is megértem, de ha jobban terjed, még több embert érint (akár passzívan minimum több zízszeresét), akárhogyis, ez a mutációk számát nem fogja csökkenteni - és nem mind lesz ilyen enyhe; s az se kizárt, hogy a lassan révbe érő omikron oltás se lesz olyan kelendő - akkor majd azt nézzük, hogy melyik állhat közelebb alfa-oltás, omikron oltás? Mit adjanak ismét kilóra az egyre kisebb oltási hajlandóságot mutató emberek körében?
Az oltásokat se fogják sokan viselni a végtelenségig, s ha a maszkokat se - amég szükségelt - akkor itt a gond mértéke, nem hogy csökkeni fog hosszútávon, hanem... Persze, bízzunk benne, hogy lesz egy igazán jó nagy bő félévünk majd, de attól többre nagy szerencsével sem lehet most számítani.
-
Sped
aktív tag
Nem is ebben a rendszerben reménykedem ebben, hanem egy másikban.
#58179 Krinyo A kórházban lévők és a lélegeztetősök száma 2-3 héttel elcsúszva jelenik meg. Elvégzett tesztek számához képest is meredek a visszaesés esetszámban.
#58185Mr K Köszi, ez a szakemberek szerinti besorolás, én próbálok Orbán agyával gondolkodni, azért írtam az 1000 körüli számot. Az 50 és 1000 között elég nagy a különbség ahhoz, hogy simán be merjük vállalni. Tippre egy hónap múlva, még a választások előtt be lesz dobva a maszviselés kötelezőségének eltörlése hangulatjavító intézkedésként, mellé a "legyőztük a járványt" kommunikációval.
-
Nem különösebben követem a teniszt, de mintha a sajtó azt írta volna, hogy Medvedev ügyetlen volt (neki kellett volna papírforma szerint nyernie a tornát.)
Amúgy szerintem ha az indulók körét sporton kívüli körülmények korlátozzák, az mindenképp levon az elnyert trófea értékéből. Mennyit ér pl. egy a moszkvai olimpián szerzett aranyérem?
-
perempe
veterán
"tudnak teniszezni"? pl. aki felkerült Djoko helyett a selejtezőből?
ha esetleg Nadal se indul, és pl. Medve nyer egy Berrettini ellen?
ha Berrettini nyer, mert se Nadal, se Djokovic, se Medve nem indul? megnézik az emberek TV-n?
[Live ATP Ranking] -
-
A sebessegkorlatozas nem azert van (szerintem), hogy ne old meg magad, hanem hogy 1) ne olj meg masokat 2) ne tegyel kart a kornyezetben/infrastrukturaban. Ahogy irtam, a motorozas es a sikloernyozes sem tiltott, pedig azok a Covidnal is joval veszelyesebbek.
> mi köze van az oltásnak ehhez a megfoghatatlan elvhez?
Nekem azert nem tunik annyira unrelated dolognak
Ez nem egy megfoghatlan elv szerintem, hanem egy eleg szeleskorben elfogadott (liberalis) paradigma ("Claiming the Right to Autonomy and Self-Determination" kifejezesre erdemes rakeresni)
> djoko amúgy pont tökmindegy, csináljon, amit akar. csak magának rúgja a hálószaggató öngólt. a világ legjobb teniszezője helyett így majd ő lesz a világ leghülyébb teniszezője.
Ennyike
-
-
Coyot
őstag
Ugyan ez. Hányás csak egyszer, de láz az elég durva volt. Ilyen lázas még nem volt egyszer sem. Hajnal 4kor sírt félálomban, mértem egy lázat: 39,4. De akkor már 5 órája kapta az előző gyógyszert így jött egy más féle, ugye a szokásos hűtőfürdő-nurofen-panadol triumvir (a lázcsillapítók nem biztos hogy ezek voltak, ez nem az én hatásköröm
).
-
Coyot
őstag
-
A másik irányú megbízhatatlanság.
A tesztek egy hőmérséklet alatt fals pozitív eredményt adnak. A németek vizsgálták miért keletkeznek téves teszteredmények. Sok helyen voltak reggeli téves teszteredmények. Kiderült, hogy ideiglenesen letett, hideg konténerekből származik a téves eredmények többsége.
-
-
-
PuMbA
titán
Argentínában engedélyezve van a Sino 3 éves kortól tavaly október óta. Az EU ilyen válogatós, illetve ráérünk még hozzáállással nyomja a dolgokat
Eközben Indiában:
"India began its vaccination programme on 16 January 2021 with AstraZeneca vaccine (Covishield) and the indigenous Covaxin.[6][20] Later, Sputnik V and the Moderna vaccine was approved for emergency use too.[21] As of 8 January 2022, the country had administered over 1.5 billion vaccine doses"
-
-
[CS]Blade2
addikt
Erre csak a Kína féle zárás megoldás jelenleg. Ha nem kapod el, akkor vérrög sincs.
Kína: 1,4 milliárd emberből 106.764 igazoltan fertőzött és 4636 halott.
Mindenki más: 6,5 milliárd emberből 406.979.418 igazoltan fertőzött és 5.806.408 halott.4,6x annyi emberből sikerült eddig 3812x annyit lefertőzni és 1252x annyinak meghalni.
A nagy kérdés, hogy Kínának is idővel el kell engednie-e vagy sem. Annyi, hogy ők már oltottan tehetik ezt meg. -
-
Meg most csomoan Bill Gates-t huzzak elo, hogy bezzeg o megjosolta, tehat tuti benne van a keze -- holott a tudomanyos kozossegben masfel evtizede az a tema, hogy szinte garantaltan ez lesz, Gates csak nepszerusitette ezt az egeszet.
Egyebkent a kovetkezo dolog, amitol az epidemiologusok meg az evoluciokutatot be vannak szarva, az a globalis felmelegedes okozta jarvanyok. Ket okbol:
- bizonyos parazitak (es hordozok) elkezdenek elterjedni mas teruleteken (mivel pl. megvaltozik a madarak vandorlasi utvonala, stb.)
- ha a permafroszt egy resze felolvad, onnan olyan bacik meg virusok kerulhetnek elo, amik esetleg evtizezredek ota nincsenek aktivan jelen termeszetbenPl.: https://24.hu/tudomany/2020/11/17/daniel-brooks-interju-stockholm-paradigma-klimavaltozas-technologiai-civilizacio-emberiseg-biodiverzitas-koronavirus-jarvanyok/
Dan-nel kb. 10 eve beszelgettunk errol valami kaja kozben, es o mar akkor is pont azt mondta, mint a 2020-as cikkben, szoval nem utolag okos. -
Soulfly842
addikt
Na, folytatva, mert közben hívásom volt a szerk idő lejárt.
Valahol biztos van ennek egy pszichológiai vetülete.
Már évek óta tönkreteszi a korábban megszokott hétköznapjainkat ez a xar, s mi, az örök vizsgálódók, akik még ilyen topikban is elemzünk, önelemzésben kezdünk, s vizslatjuk, hogy visszaálltunk-e normál kerékvágásba tényleg, vagy hogy mi a helyzet. Valahol ez egy belső kényszer az önvizsgálatra, sajátmagunk 'látleletére'.
Igen, valószínűleg az is fasság' volt.
-
Soulfly842
addikt
-
Rive
veterán
úgy értettem, hogy védekezésileg
Hát, először is innentől a következő 'nem mild' változatig szimplán hajtogatni fogják, hogy 'ez mild'. Egy idő után valszeg lesznek update vakcinák, de igen mérsékelt hatásossággal, hogy kedve se legyen senkinek oltani. Aztán szépen mindenki beleszokik, hogy halmozódik az egyes átesések által okozott kár és csökken pár évet az elérhető életkor.
Esetleg lesz néhány kétes hatású gyógyszer/kezelés, de ez is olyan lesz mint pl. a tamiflu: itthon még sose láttam sehol, 'ez csak flu' felkiáltásra.
~ ennyi, szerintem. Ennyire futja a 'gazdaságnak mennie kell' mellett.
-
Ringman
félisten
ennyit tud most:
[link]
Update: COVID deaths in Switzerland by booster status
Compared to unvaccinated people, the COVID mortality rate is:
• 11x lower after full vaccination
• 56x lower after a booster
tippre a nasal vaccine lesz a jó irány, de nem tudom mikor kerülhet gyártásba. [link]+ elengedhetetlen a fejletlen országok beoltása, ez remélhetőleg a fehérjealapú olcsó, bejáratott gyártástechnológiájú oltásokkal teljesíthető lesz.
-
Rive
veterán
...mi a péló lesz mondjuk a jövő évi vírusszezonra...
Eccerű. Ha szerencsénk van akkor most egy ideig klf omikron-közeli változatok fognak egymás ellen versenyezni, ahogy korábban a wuhankörnyéki alfa-delta jáccótér ment.
Ha nincs szerencsénk, akkor megint jön egy nagyobb shift amit megint mindenki elkap.
~ ez fog most ismétlődni vég nélkül. Erre 'szavazott' a világ, vagy mi.
-
-
A 12 éves elmúlt 12, kapott egy figyelmeztetést:
Verkürzung der Gültigkeit des Impfzertifikats hr gespeichertes Impfzertifikat ist nicht mehr
gültig. Schützen Sie sich auch weiterhin und. nehmen Sie das kostenlose Impfangebot in
Ihrem Bundesland in Anspruch! Termin Buchen Später erinnern OKOK után zöld minden... (főleg a Nightclub-nak fog örülni, a 10 éves lányom is boldog lesz...
)
Gondolom a 15 éves is fog ilyet kapni... csak 2 kisebbet tudtuk hirtelen regisztrálni EESZT-re, a nagyfiú személyije nála van.
-
[CS]Blade2
addikt
Furcsa, hogy akiknek tüneteik vannak, és pozitívra teszteltek, azoknak furcsa tüneteik vannak, ami eddig nem volt jellemző 2019-ig, míg akiknek negatív teszttel vannak tüneteik, nagy részt azoknak is furcsa tüneteik vannak, nem az eddig 2019-ig megszokott.
Lehet, hogy az a "minden sz*r" is valami új verziós anyag túlnyomó részt. Elvileg a PCR-en nem szabadna gondolom átmennie semmilyen corona alapú nyavajának, ill. már megtalálták volna, ha lenne valami egyéb, eddig még nem elnevezett vagy számozott. -
Coyot
őstag
Azt nem látta még, hogy webbetegen is a legajánlottabb teszt az orawell nyalókás
Valószínű eléggé érzékeny a cucc.
-
BlackV
őstag
dobsony meg odafigyelhetne erre, mert ez igazi véres kard az antivaxxikáknak
Dobson nem szereti a lektorált tanulmányokat, mert azokból nem igazán lehet hírt csinálni. Mire a tudomány egyetért dolgokban, addigra már nem hír.
(Amúgy nem igazán értem mitől lennének egy darab omikron specifikus oltastol magas számban omikron specifikus b sejtek es ellenanyagok. Tán 1db vuhani oltas utan voltak nagy számban vu specifikusak?) -
A nagy imprint-lázban vajon hogy magyarázzák ezt
:
(forrás).
Mert ez nekem tökéletes bizonyítéknak tűnik arra, hogy humanoidokban nincs imprinting.
#57495: ADE?? Megvan ki durrantotta meg Lacáék házi főzésű, WHO-standard kerítésszaggatóját
. Ott kezdődik a sztori, hogy imprint !!= ADE. Totál más tészta.
-
Z.É.T.
őstag
Aggódni perszehogyne, az "hülyeség".
Megelőzni/kivédekezni - amíg lehet. Az "okosság".
Inkább csak arra akartam utalni, hogy amennyire előre lehetett sejteni 2020 őszén, hogy mi jöhet később (a valódi lezárások, a teljes elfojtás hiánya végett), ami jött is, úgy most is felsejlik néhány verzió, ami esetleg nem olyan nagy buli. És rohadtul nem kell hozzá sem epidemiológusnak, sem billgécnek lenni, hogy alaposan átgondolva láthassuk, ezek a verziók is reálisak.
Nyilván össze fogják laposföldezni ezt is, akik nem értik, nem akarják érteni.Természetesen továbbra is bízzunk a legjobbakban. Úgy egyénileg és össznépileg is.
-
Z.É.T.
őstag
Oltás, korábbi fertőzés, akár is-is. Persze nem egyforma a kockázata a kettőnek, mint az nyilvánvaló.
De akkor egy laikus level rettegő agyalgatás:
"csak sosem tisztázzák, hogy ez mit jelent. mert oké, hogy egy korábbi variáns általi védelmet átlépi, ezt tudni lehetett az omikronról.
a kérdés az, hogy aki átment az omikronról, az elkapja-e újra egy hónappal később. az milyen szopó lenne már"
Szopó, de mi a jobb/rosszabb verzió?
1. Korábbi variáns nem immunizál jól egy későbbire, akár még ADE is lehet.
a) Vuhani, brit, delta nem véd (mindenkit) Omicron ellen. Omicron átmegy "mindenkin", Omicron átesés véd Omicron ellen, de nem véd másik ágon mutálódó ellen. Mi tud terjedni? A megmaradt legsikeresebb leszármazottja. Pl. egy Delta v.3
b) Omicron nem véd Omicron leszármazottak ellen, így marad ez a vonal, ennek kisebb - nagyobb mutációi, alapvetően kisebb eséllyel kórházra.
- A közeli variánsok esetén jobb lesz a keresztimmunitás, nemhogy fokozódik a betegség súlyosságának mértéke, hanem körről körre enyhül.
- egyetlen negatívum marad, ami kettő: minden körben kicsit ronthat az érbelhártyán, mikrobiomon, neurológiai problémákon, hasonlókon, valamint ronthatja az immunrendszert úgy általában, ami melegágya lehet egyéb kórokozóknak.
+1 bónusz: nem tudjuk, hogy egy jó longozásra az elsőnél, vagy a sokadiknál van nagyobb esélyünk.2. Nincs valójában ADE, csupán az első átesés kicsit leamortizált, ami miatt a második (többedik) jobban megrángat. Ezért:
a) az átesettek egy része másodszorra (sokadszorra) lesz betegebb
b) az oltások nem védenek az újabb variánsok ellen, oltással vissza az alapmezőre, marad az egyéni génlottó és eü állapot, valamint viral load hármasa3. ???
Valakinek hozzáfűznivaló?
"mielőtt legyártjuk az elméleteket: ha ez így lenne, akkor két éven belül mindenki meghó. mert aki okostojás tudományos módon kivárta, hogy ő bizony először az xy variánssal fertőződjön meg, az ahhoz "rögzíti" magát és két év múlva ugyanúgy megborul az akkoritól. szóval tök mindegy, hogy az "eredeti" a vuhani, a delta vagy az omikron."
Há' ja. Mondjuk azért valószínűleg nem mindenki hó' mög, csak sokkal többen, mint gondoltuk volna egy-két kör alapján. Meg valószínűleg az 5-30% poszt-covid inkább 30% feletti lesz és a maradandó sem 1-5% körül áll majd meg, hanem... F@sztuggya.
"dobsony meg odafigyelhetne erre, mert ez igazi véres kard az antivaxxikáknak, hogy lám-lám, az oltás imprintel és onnantól véged. valahol a távolban elégedetten csettint egy syberia"
Syberia szerintem egy ugyanolyan aggódó arc, mint mondjuk én, csak kevésbé rugalmas, jobban ragaszkodik az első negatív tippjéhez és "gombhoz keres kabátot".
De a lazában levezetett BlackV természetes ADE után írta, hogy ez is aggasztó számára.
Más kérdés, hogy lacához hasonlóan hinni akar bizonyos izékben, hogy az majd megvédi.
(mindegy, hogy káposzta, iver, vakcina, napsütés, önmagában bármelyik - és még akár együtt az összes is! - lehet kevés, ha úgy alakul.Kizárólag az a vírus a jó vírus, amelyik kint marad és nem jut be. Amíg nem lesz egy olyan pá-vakcinánk, amelyik megszakítja a kört, addig csak mozizunk és leszünk vallásosak, hisszük, hogy amit teszünk, az a legjobb, amit tehetünk. És vagy bejön, vagy nem.
Tiszta középkor, miközben egy Tesla Roadster repül az űrben, a műszerfalon egy "don't panic" felirattal. -
Z.É.T.
őstag
Később tűnődöm majd egyet "hangosan".
erre átkattintottál anno?
-
Ringman
félisten
javaslatodra 3 darab az
ezeket rendeltem (direkt több félét)Well Biotech Orawell COVID-19 antigén, nyalókás, egylépéses gyorsteszt – 1 db tesztkészlet (nyálból - nyalókás)
WESAIL COVID-19 antigén tesztkészlet otthoni felhasználásra 1 db tesztkészlet (orrlyuk
AmonMed COVID-19 antigén nyálteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet (nyálból - pálcikás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest